hits

Om jeg ønsker og dø?

Om dette var men som en konklusjon eller oppfølgerspørsmål, etter at jeg svarte at nei jeg tror ikke på noe Paradis, er jeg faktisk noe usikker på?

Selv det gjerne kunne høres ut som en form for drapstrussel, når jeg ser det skriftlig. Tok jeg ikke det på denne måten, ettersom de stod og roste både inngangspartiet og Tiril genseren min opp i skyene.

 Om jeg hadde strikket den flotte genseren? Det var så skjønn farge blabla..

 *LER* Nei den er det mamma, som har strikket til meg. Eneste potensielle drapsvåpen var i så tilfelle at de kunne finne på og slå bibelen de nettopp hadde lest fra i hodet på meg, etter at jeg hadde spurt dem litt ut om homofili.

SNAKK om å ha stål kontroll hvor ting og tang stod skrevet, her var det no need for google. Hva de hadde i veskene sine, kan jeg umulig vite selvsagt. Men de var uforskammet rolige og høflige, nesten til det irriterende.  Den skal de ha! Og de hadde selvsagt svar på ALT. Om jeg var uenig, så hadde de svar på det også. Selvsagt helt på viddene svar, but still..  Homofili spørsmålene mine og andre diskusjontemaer kommer jeg tilbake til.

Noen av dere fikk gjerne med seg at jeg fikk ett besøk forrige lørdag også? Om det var Jehovas vitner,  tør jeg ikke påstå. Ble litt usikker mtp at de kom igjen i går, men noe Jesus opplegg var det i alle fall. Innlegget om mitt forrige besøk kan leses HER. TRENGER JEG JESUS?

Denne gangen var jeg litt mer forberedt, da jeg først lurte på hvem naboen fikk besøk av ante ikke at de hadde såpass tilknappet mor/svigermor og tante. Sorry, men hun ene hadde lilla kappe opplegg. Så jeg plutselig 2 damer som gikk forbi huset mitt for å starte i enden , deretter  2 stykker hos naboen ovenfor.

 

Uansett var jeg bedre forberedt denne gang, spesielt mtp at det var kort tid siden sist besøk. Denne gangen var det bare å zippe og knappe igjen buksa and I was good to go!

Bring it on!

                

Når damene var ferdige hos meg, så jeg flere kom fra andre enden av gata.

Skal si de kommer mannsterke tenkte jeg. Har liksom ikke hatt besøk av dem i voksen alder, helt inntil nå i det siste. Kan det være sååå sykt mange igjen av Jehovas vitner, eller er alle samlet her i distriktet liksom. Her var det behov for litt googling .

Tallet er hentet fra https://www.jw.org/no/

 

Jeg må innrømme at dette var flere en hva jeg ville tippet på. I og med at jeg så 10 stk + (det kom noen ungdommer samtidig med dem fra nederst i gaten, om disse var i samme ærend er jeg ikke sikker på), vil det si at ca 10 prosent av landets medlemmer var i  gata mi i går.

Lurte på hvordan de så på homofili.

Jeg har nylig lest en interessant bok, som heter Denne boka er homo (av James Dawson) ser dere. Denne boka anbefaler jeg på det sterkeste til elevene på ungdomsskolen.

 I denne boka blir det stilt mange interessante spørsmål angående seksualitet, identitet og religion etc Mer om boka kan leses mot slutten, boka var egentlig såpass genial at den hadde fortjent ett eget innlegg. 

Nei.. Homofili, synes de jo naturligvis ingenting om! Gud skapte mann og kvinne for at de skulle elske hverandre og for å lage barn (...) Homofile kan ikke arve Guds rike. Vi vet at menn har ligget med menn og damer med damer, i tusenvis av år. Grunnen til dette er at Gud lot dem gjøre det for at han visste at de ikke ville høre på an uansett, derfor hadde dette fortsatt. Om de kunne lese opp noe om dette fra bibelen. "Ja så absolutt".

 Lurte på om jeg skulle springe og finne "HOMO BOKA" mi, som jeg kunne slå opp i, men sallan så kjappe de var med å finne rett "avsnitt". Prøvde meg må å si at Jesus predikerte kjærlighet og ikke spesifikt mellom kjønn og hadde han levd i dag, så hadde han nok dukket opp på hver eneste PRIDE festival. (Bare en av tingene jeg har "lært" av boka. Jeg trodde at jeg var ganske opplyst om emnet jeg, men det var mye og hente i den boka gitt). Det gikk hvis ikke helt inn det heller.

I følge dem hadde verden vært en helt fantastisk plass, så lenge alle hadde levd etter bibelen og dens regler . "Det er vel ingenting som skaper mer krig i verden enn religion?" forsøkte jeg på å påstå. Men DER hadde jeg "feil" . Selv om jeg ikke var den eneste som tenkte slikt. I følge dem var "problemet at alle andre religioner for "falske".

Leve etter bibelens regler? Ei flere tusen år gammel bok? 

Ja men den er oversatt mange ganger, slik at vi lettere skal forstå den.

"NETTOPP! Så mange ganger denne boka er oversatt, hvordan skal vi da kunne stole på at det fortsatt er det opprinnelige budskapet vi leser om.

Tilbake til..

Om jeg vil dø? Ehhh har ikke ett brennende behov for det akkurat NÅ nei!

Men den dagen jeg dør, vil jeg være død liksom. 

Hadde det ikke vært flott og kunne springe over ekrene, der ingen ondskap eller sykdom fantes?

"Nei jeg tror rett og slett ikke på det. Jeg tror at for at noe bare skal være amazing til enhver tid, så må det finnes ondskap."

Dermed kom vi inn på satan og litt sånt.

Og er det noe jeg misliker med religion, så er det den der SKREMSELSPROPAGANDAEN. 

Når sant skal sies, tror jeg at vi hadde kjedet oss relativt kjapt, dersom vi aldri hadde hatt noen form for utfordringer og alt bare hadde vært "straka veien" og halleluja liksom. Klart at vi gjerne ville vært foruten diverse utfordringer der og da og der jo ingen som setter pris på ondskap, sykdom og elendighet, men utfordringer trenge vi i det minste.

 

Hvilken sammenheng dette her kom i husker jeg ikke, for jeg ble blendet av komplimentet. *LER*

"Jeg vet ikke jeg hvordan det er med deg? Du ser jo så ung ut og er vel for ung til at du lærte FADER VÅR utenatt på skolen men.. 

Til slutt sier hun " Hvis du vil så kan vi komme tilbake og lese mer i bibelen i sammen" 

Før jeg fikk svart skikkelig sier hun, "men du er muligens ikke så interessert"?.  

Her kommer noen utdrag fra boka "Denne boka er homo".

Her refererer jeg kun til homofili ift religion og må få understreke at dette gjelder bare en brøkdel av boka.

Boka tar dessuten ikke kun for seg homofili, men sex og identitet og om at vi alle er normale enten man er skeiv/streit, homofil, bifil eller trans.

Det viktigste er at "DU er DEG" Den tar for seg myter, fordommer, fakta, myter, historie,mobbing lover, samt nyttige tips om alt i fra "hvordan komme ut av skapet" til dating både online og offline, forsiktighetsregler, hjelpetelefoner etc. Ei svært opplysende bok, skrevet humoristisk og åpenhjertig og som knuser diverse fordommer. Mtp at "homo" er det vanligste mobbe ordet i skolene, er dette definitivt ei bok for ALLE. Selv lærte jeg mye og fikk en del Aha opplevelser, til tross for at jeg trodde at jeg var rimelig bra oppdatert på emnet. Mer om boka kan du lese her hvis du ønsker.? Bokvrimmel.wordpress.com

 

 

Skikkelig kjipt, faktisk!

 

 

 

"De som slenger litt Mosebok i ansiktet på deg, bør også være forberedt på å" 

LES DENNE!

Ganske heavy saker med andre ord!

"Frustrerte fruer på crack" *LER*

AKKURAT..

Utdragene er hentet fra s. 106 - 114 i boka,

Her har jeg lagt ved omslagsteksten av boka.

                

         

Midtveis i diskusjonen tok meg selv i og se etter plass hvor det kunne passe seg med ett dørskilt som jeg fikk kommentarer på at jeg burde vurdere og skaffe meg etter forrige innlegg?

  

Jeg er nok neppe så "tøff", men må innrømme at jeg synes det var litt morsomt! Helt på tampen vil jeg bare for presisere at jeg egentlig er ganske snill og grei. Når de kommer slik på døra, må de likevel regne med at de aller fleste ikke er helt enig med dem.

Jeg synes i midlertidig at det er svært synd at slike fremholder med fordommer mot homofili o.l. Dette gjør det så mye verre for enkelte og kunne våge og være seg selv og ha tro på at de er like mye verdt uansett seksuell legning <3

Lik gjerne bloggens facebookside SILJEMEDVILJE  :-)

#jehovasvitner #religion #kristendom #homofili #dennebokaerhomo #jamesdawson #paradis #bifil #transe #transeksuell #hetero #sexogidentitet #lhibt #vaktårnet

Virkelighetens brutalitet overgår all fantasi

Bare se på den grusomme «ubåt saken» og drapet på  Kim Wall,for eksempel.

Hadde jeg lest en krim roman, der en ung prisbelønnet journalist blir med en "hjemmelaget ubåt" for å lage en reportasje om oppfinneren,for så forsvinne sporløst.

Hvorpå politiet står igjen med en oppfinner, en sunket ubåt, men ingen lik...

Før liket av den unge frilansjournalisten noen uker senere dukker opp, skjendet på den mest grusomme måte. 

DET hadde vært en absurd bok, for mitt vedkommende.

Spesielt mtp hvordan journalistens kropp, var blitt skjendet.

VI snakker "hjemme snekret ubåt"... 

Det hele virker jo så virkelighetsfjernt, som det er mulig å komme?!

Link ti VG`s artikkel om saken kan leses HER

Eneste som skiller denne saken fra ei for meg altfor brutal og dårlig krimbok, er at man tidlig forstår hvem morderen er.

Med en oppfinner som tydelig lyver og forteller at han slapp journalisten av, noe som lett kan utelukkes etter en kjapp titt på diverse videoovervåkningsbilder og som deretter endrer sin forklaring opp til flere ganger.

I slike tilfeller trenger man ikke å være en dyktig politietterforsker, for å finne en hovedmistenkt.

Når det er sagt så er dette også en ting som er karakteristisk for en dårlig krimbok at leseren finner ut hvem som er morderen, før de er kommet midtveis i boken.

Det hele virker altfor opplagt, slik at man «tvinges» til å lese videre for å finne det VIRKELIGE plottet.

Hvordan klarer forfatteren å «finne» en annen morder og renvaske den mistenkte, når han sitter så dypt i det?

Skuffelsen blir desto stor, når du innser at du faktisk hadde hatt rett hele veien.

Hvis forfatteren faktisk ikke har vært mer fantasifull og klart å lure leseren innom flere mistenkte , før oppklaringen kommer på en av de siste sidene ?.

DA er det jaggu meg en dårlig bok gitt.

Dersom boka  er overdrevent brutal i tillegg, så hadde det aldri i verden blitt en topp 10 bok hos meg.

For de fleste er det ganske så opplagt hvem morderen bak dette drapet er.

Ett drap oppfinneren Peter Madsen nå delvis har tilstått, i form av en ulykke ombord.

Les mer om "Ubåt mysteriet" HER «Ubåt-Madsen» fortalte tidlig at Kim Wall var død

En dyktig forfatter hadde kunne nok sikkert funnet ett bra plott og en annen morder, enn den opplagte.

Huff nei det blir fælt og skrive om ett autentisk drapssak og sammenligne den, med en dårlig bok.

Jeg ville bare understreke at den virkelige verden er så riv ruskende gal, at den til tider overgår den mest absurde og brutale bok eller film.

I fjor var jeg på Krimfestivalen i Oslo og hørte på ett kobbel av Nordens fremste krimforfattere, i tillegg til anerkjente krimforfattere utenfor Norden.

Ett tema som gikk igjen var hvor grensen gikk, fra det  brutale til absurde, til det bikket over til å bli for grotesk.

Hvor langt innenfor bør en forfatter  holde seg innenfor, slik at bøkene ikke fremstår som altfor morbide og virkelighetsfjerne.

De var vel alle enige om at det de skrev, på ingen måte overgår den virkelige verden vi lever.

Enten det gjelder, drap, tortur, terror, overgrep,personer som har vært fanget i en kjeller og blitt behandlet som dyr og det som verre er, menneskehandel, barn som blir forsømt og sviktet av barnevernet.

Vi har det ALT SAMMEN.

Saker som overgår vår villeste fantasi, skjer faktisk «der ute».

Forfatterne kunne fortelle at mange av de kriminelle handlingene som de beskrev bøkene sine , virkelig hadde skjedd enten før eller etter bøkene allerede var skrevet.

Enten nesten identiske saker eller lignende tilfeller, som i bøkene deres.

Jeg liker ikke når bøkene blir for brutale og det er nettopp dette ,som gjør at jeg er spesielt glad i Jørn Lier Horst sine bøker.

Bøkene om «William Wisting» er ikke fulle av overdreven brutalitet og fremstår for meg, som realistiske og virkelighets nære.

Men jeg oppdager jo gjennom nyhetsoppslag, at grensen mellom virkelighetsnært og virkelighetsfjernt mtp den brutale kriminaliteten er i ferd med å viskes ut.  

Selv om jeg mest har lyst å blinde øynene for de mest brutale sakene, er realiteten der.

Det blir jo riktignok noe annet når vi får servert detaljer gjennom boka.

Grusomme detaljer som vi oftest blir skånet for, men som likevel finnes.

Det må understrekes at selv om Jørn Lier Horst sine bøker ikke er spekket med overdreven brutalitet, har Horst med seg alle de riktige elementene som skal til for å opprettholde spenningen i en skikkelig god krim roman.

Bøkene til Jørn Lier Horst blir ekstra realistiske mtp hans tidligere bakgrunn som etterforskningsleder og dermed hans kunnskaper. innen teknisk og taktisk politietterforskning.

Jeg får en følelse av å nærmest komme rett innenfor politisperringene og få ett realistisk bilde av hvordan politiet virkelig jobber.

For meg må bøkene være mest mulig realistiske for at jeg skal kunne leve meg inni handlingen. Bøkene til Horst er brutale nok, selv om han sparer seg for overdrivelser.

Ett eller flere drap, er brutalt nok i seg selv uansett hvordan vi vrir og vrenger på det.

Pssst minner på at jeg trekker en heldig vinner av en signert utgave av Jørn Lier Horst sin nyeste bok "Kathrinakoden" i kveld. Fremdeles mulig å bli med i trekningen! Legger ved link her, Just in case liksom :-)LYST Å VINNE EN SIGNERT UTGAVE AV JØRN LIER HOLST NYESTE BOK?​

Gal verden eller ei.... Ønsker dere uansett en fin fin dag!

Tipser som vanlig om bloggens Facebook side, Siljemedvilje

#krim #krimbok #krimforfatter #jørnlierhorst #krimfravirkeligheten #kimwall #petermadsen #danskoppfinner #ubåtmysteriet #ubåt #mord #mordetpådensvenskejournalisten #københavn #drapetpåkimwall #nautilus #ubåtmordet #ubåtdrapet #ubåtforsvinningen

Påskekrim, påskepynt og litt humor Skolebiblioteket!

Måtte jo pynte litt til påske, i ett forsøk på å pushe litt krimbøker til ungdommene...

Skulle egentlig finne God påske bilder som feks kyllinger, kvikk lunsj, appelsiner, krim o.l.

Men så dumpet jeg bort i denne og da måtte jeg humre litt for meg selv.

Og da "måtte" jeg bare kjøre på med litt humor.

Har kanskje litt lite med krimbøker og gjøre men...

Skit på det, skit på det...

Har bare A4 plakatstativ for tiden, da det gamle A3 stativet har gått dukken.

Men i dag fikk jeg bestilt nytt, slik at elevene faktisk kan SE bildene fremover (og teksten).

Jeg så jo bare dette bilde i lite format tidligere i dag!

UPS ...

Vet ikke helt hvordan jeg tenkte jeg?

Selvfølgelig liksom...

Kjøpte vase til meg selv på KID interiør og måtte bare ha en til Mediateket også.

Synes den var så flott.

HER var jo nesten den beste da?!

(Den har jeg ikke på jobb, men fant den her hjemme..)

Ha en fin kveld folkens :-)

#påskekrim, #ungdomoglesing, #påskepynt, #påskehumor, #vasekidinteriør, #kidinteriør, #skolebibliotek

Krysser fingrene hver kveld, men til ingen nytte...

"Ka bok ska me lese i dag da???"

Please, please , please.... Ikke Snehvit i kveld IGJEN!!!

Min stille bønn, som snart blir til høylydt bønn... I det minste en hørbar bønn...

HJELPER DESSVERRE ..... NADA!

DAMN!!!!

Til tross for litt fåfengte forsøk og forslag til andre bøker ...

Forslaget er dessverre oppe og vedtatt, før mammen får noen ord med i laget....

Selv om både hun og meg, egentlig vet hvilken bok vi lander på..

Lar hun meg i det minste øyne ett lite håp en stakket stund...

I det hun LIKSOM tenker seg om.... Ehmmm. (Mens mammen krysser fingrene,som best hu kan!)

I går kveld dro hun det til og med så langt at.... "Hmmmm samme for meg, du kan velge!!"

Undertegnende ble med ett veldig GIRA, og kom med ett drøss av forslag!

Eehmmm samme for meg? (meg i ~%##^)

NOPE Snehvit IT is!!

Trenger jeg å si at jeg er GANSKE såååå DRITT LEI den boka?

Siden jeg er av den oppfatning at det viktigste (uansett alder) er å kunne tilby de unge leserne det de vil ha... No matter what liksom... Blir ikke diskusjonen om andre bøker høyest prioritert!

Men NÅ er det rett før jeg bare er NØDT til å sette foten ned!!!

FOR det er seriøst LIKE før jeg tilter FULLSTENDIG !!!!

Det blir logisk nok verre og verre og improvisere, da 4 åringen etterhvert kan boka nærmest ordrett...

Eller det vil si at hun kan første del av boka ordrett!

Siste delen har jeg ALLTID improvisert, derfor har hun aldri fått grunnlag nok til rettlede meg dersom jeg "glemmer" ett ord eller 10, 20...

Men for all del TUSEN HJERTELIG TAKK til venninna mi Veronica, som gav denne til 4 eller 5 årsdagen til mellomste!

Det er nok knappest ei bok her, som er blitt lest mer enn den?

Men når jeg har lest den samme boka hver kveld i månedsvis (dog ei uke pause, annenhver uke. Thank heaven for det) begynner jeg som sagt å bli ganske så DRITT LEI hele boka gitt!!

Tar meg selv i å starte å lese neste setning, før jeg en gang har rukket å bla om til neste side ....

Boka inneholder en rekke logiske brister og til tider dårlig språk...

(At dronningen etter å blitt forvandlet til heks, blir omtalt som heks, gammel kone OG dronning i hytt og dyne vær,ser ikke til å bry jentungen nevneverdig ... Men MEG derimot? Irriterer meg noe HELT hinsides!!! Men gjerne bare meg dette gjelder hehe? Og kanskje det er helt rett måte og skrive det på? BUT STILL... Men jeg er jo til tross kommet til det nivået, der jeg overhodet IKKE har noen som helst vanskeligheter å finne noe å irritere meg over i denne spesifikke og etterhvert farlig nær den forhatte boka!!!)

Som for eksempel at dvergene legger Snehvit i glasskiste...

Men vips på neste side, kommer prinsen og gir henne ett kyss...

Og magiske ting skjer...

På mirakuløst vis og pga EKTE kjærlighet , våkner hun heldigvis (kveld etter kveld, etter kveld, etter kveld!)...

(Skal neimen meg ikke se bort fra at hun våkner ATTER EN GANG, i kveld også)

Tenk det da! Å våkne temmelig i "ørska" vil jeg tro med tanke på at hun 1/2 sekund tidligere lå der halvdød, av at en fremmed mann kysser deg?

Temmelig naivt av disse prinsessene, som takker ja til ett frieri fra en vilt fremmed kar etter sånn cirkus 2 sec!

Og på null komma niks har hun selvsagt svart JA til frieriet og i neste sekund er hun "right back on the horse"...

Men en PRINS, er jo tross alt en PRINS! Eller?!!

Men vi har jo også ett ordtak som sier...

Man skal kysse mange frosker, FØR prinsen dukker opp...

Borte er plutselig skepsisen, som på ett par sider tidligere utartet seg slik...

"Jeg.... jeg burde ikke gjøre det" stotret Snehvit. "Jeg får ikke lov til å snakke med fremmede eller slippe noen inn"..

Jaja jeg må vel innrømme at jeg hadde vært litt skeptisk til å slippe "det DER" inn?

Og det er klart.... Litt moralpreken må jo klemmes inn i barnebøkene, eller?

Selv om en nokså fatal feilbedømming, som sendte henne rett i "dørken" like i forkant...

(Moralen der kan vel tolkes som ikke stol på fremmede folk, iallfall ikke de som ønsker å lokke deg med diverse "godsaker" etc...)

Men til tross for dette, velger hun altså og stole blindt på en TOTALT FREMMED MANN, som lokker med flott slott (gull og grønne skoger)!

EHMMM JEG HADDE NOK VÆRT EN SMULE SKEPTISK?

"La oss i det minste begynne med en first date,liksom?"

Mannfolk som fremstår som for gode til å være sanne er som regel, i likhet med andre ting som virker for godt til å være sant...

ER SOM REGEL NETTOPP DET! Men tydeligvis ikke denne prinsen, siden de levde lykkelig i alle sine dager!

Men de levde jo tross alt lykkelig i alle sine dager!!!

(Skrives det iallefall! Men hvem vet... Muligens det er "like idyllisk " på lik linje, som en del av det som det som er skrevet på Facebook ...Herregud nå hørtes jeg ut som ei kjerring! Selvsagt finnes det idylliske moment... Og det hadde jo tross alt ikke vært kult å lese om ekteskapsproblemer etc på diverse statuslinjer! Men at det bare er IDYLL, nekter jeg å tro at til og med de kongelige ekteskapene i eventyr er...)

Jeg for min del kunne tenkt meg en oppfølger her...

Hva skjer når "the reality kicks in "?

Hvordan er det liksom å leve med en mann , som du gifter deg med right away ?

Det er nok selvfølgelig like idyllisk, etter ungene kommer på løpende bånd og hverdagen setter inn?

Men når det er sagt,så har de nok ikke den velkjente tidsklemma å måtte ta hensyn til ? Og det virker heller ikke som de kongelige i eventyr har noe særlig representasjon oppdrag, som de må fly rundt på til enhver tid?

Kjenner jeg allerede "gleder" meg til kveldens lesestund !

Det er jo bare så KOSELIG!!!

Bare with me guys!!!

Ha en fortsatt strålende søndag folkens!!!

OG TIL ALLE PAPPER DER UTE... GRATULERER SÅ MASSE MED DAGEN!!!

Dersom din bedre halvpart eller deres (fortsatt? ) unge og håpefulle, har tatt i mot gavetipset mitt og kjøpt boka Maestro av Geir Tangen har dere mye bra lesning å se frem til fremover....

#snehvit, #Eventyr, #farsdag, #maestro, #GeirTangen

Lurer på hvilken billett jeg gav fra meg på fredag?

Håper jeg ikke tråkker de innfødte/lokalbefolkningen på tærne, når jeg sier jeg var på Gunnar Staalelsen midt ute i SVARTASTE HUTTAHEITÅ på fredag?!! LES: Rygjatun ungdomslag i Hervik!

Dæven, der var det mørkt! Hadde riktignok fått veiforklaring av mamma og pappa, som har vært min store backup og stilt som barnevakt omtrent hele uka! Evig takknemlig for å ha foreldre rett over haugen, som er villige til å stille opp når det trengs!

Men fant derimot aldri skiltet som ble forklart....

Ute i siste liten og vel så det (LES: 15 min for seint, men likevel i god tid før Staalelsen entret scenen), trodde jeg skulle ha god tid selv om jeg fulgte Maja og venninna på turn i Haugesund ... Men det var litt feilberegning der gitt!

Eneste som fikk meg til å bremse litt opp var at det stod parkerte biler foran ett hus, "inn the middle of nowhere"... Ett treskilt ovenfor døren, var for meg og mine øyne umulig å tyde fra veien...

Og selv om det for så vidt var FLUST med biler med tanke på beliggenheten, synes jeg likevel det var skuffende få til å huse ett arrangment med Gunnar Staalelsen?

Men svingte av og fant heldigvis flere biler på parkeringsplassen bak lokalet...

Ikke ett eneste lys fra parkeringen og ned til hoveddøra, gjorde at jeg vurderte lommelykta på mobilen (mens jeg tenkte, dette er iallfall ikke ett festlokale egnet for na Silje gitt!!!)

Valgte å droppe lommelykten, stresset som jeg var!

Ble møtt av rungende latter fra publikum, gav fra meg billetten og fant meg en plass....

Fikk hørt litt lokalhistorie om Rygjatun. Ungdomslag, før det var dags for Gunnar Staalelsen i samtale med Andrè Håland!

Hvilken billett jeg gav fra meg i døra aner jeg ikke? For da jeg satte meg i bilen, klar til å kjøre hjemover....

Fant jeg denne i passasjersetet...

Jaja det var nok ikke så hytt!

Godt de kjenner meg og vet hva jeg er god for...

Andrè skjønte nok at jeg var litt stresset og vet iallfall at jeg på ingen måte hadde til hensikt å snike meg inn..

Synes det er utrolig interessant og høre forfatterne fortelle om skrivingen, tankene bak bok, handling og personer...

Hadde aldri hørt om hvordan Varg Veum ble til før... Altså da mener jeg ikke hvordan han "ble til som en karakter basert på forfatterens fantasi" ,men hvordan han ble til "bokstavelig talt"... (Æsj det gav ingen mening?)

Men altså.....

Varg Veums mor hadde visstnok født en datter, som hun "gav bort" før hun møtte Vargs "far". Det viste seg i midlertidig at foreldrene ikke kunne få barn. Hans mor visste jo at problemet ikke lå hos henne, da hun jo uten "farens" vitende tidligere hadde født en datter. Hun forsøkte å få mannen til å gå til lege, men som mannfolk flest vegret han seg for det (iallfall når det gjelder spørsmål om tingenes tilstand som omhandler de edlere deler) og så dermed ikke vitsen å gå til lege...

Etter ett bryllup fant Varg`s mor tonen med en i orkesteret, det viste seg at de skulle ta samme båten hjem... Og jaggu meg, endte det vel ikke med at de delte lugar også...

Varg`s mor kunne senere "stolt" meddele mannen sin at NÅ skulle HAN endelig bli PAPPA!

Da er det ganske så kjipt å få vite at mannen, allerede har vært hos legen og fått vite at han IKKE KAN FÅ BARN!!

Uuuuups "BUSTED"!!!😬

Anyway han kommer med 2 betingelser....

Nummer 1: Han skal stå oppført som far.

Nummer 2: Han skal få bestemme navn!

Natta Varg blir født , vandrer faren rundt i sykehusets korridorer og roper " ulv, ulv, ulv" !

Derav det relativt orginale navnet Varg Veum!

Når forfatteren forteller på beste bergensdialekt om bergenseren Varg Veum går mine tanker til Trond Espen Seim...

Ingenting galt med Trond Espen Seim for all del ..... *KREMT*

Tror de fleste kvinnelige leserne, kan være enig med meg der?

Men det skurrer for meg at en østlending har rollen, som en bergenser?

Jeg ble derfor veldig glad når Jørn Lier Horst kan fortelle at til tross for at han ikke legger seg så mye opp i den planlagte TV produksjonen om William Wisting ....

Har han en betingelse og det er at den som ender opp med hovedrollen som William Witsing SKAL være ØSTLENDING!!!

Litt synd for oss kvinnelige TV tittere at Trond Espen Seim allerede er "brukt opp"...

Det ble rimelig dårlige bilder fra scenen...

Bildene får Staalelsen til å fremstå, som ett spøkelse stakkar!

Måtte derfor få Andre' til å ta ett bilde...

Litt uheldig bilde av meg der gitt...

Men ser iallfall hvorfor jeg får kommentarer på at jeg må bli flinkere til å bruke kragen, at jeg er blitt litt skjev i nakken!!!

Uuuups!

(Fikk botox behandling i nakken for en måneds tid siden, som viste seg å være litt for høy dose.. Bittelitt kjipt at nakkemusklene er såpass lammet, at de ikke klarer å holde hodet på plass liksom!!! #smertehelvete! Ca 2 months to go, før botoxen er gone...Krysser fingrene for at smertene ikke forplanter seg ytterligere )

Ehmmm en aldri så liten avsporing der...

Alt i alt , en bra kveld !

DU GJORDE EN GLIMRENDE INNSATS ANDRE' , både som vert og med pausemusikk!

#blest,#Gunnarstaalelsen, #vargveum, #Rygjatunungdomslag,#Hervik, #litteraturfestival, #Tysvær, #jørnlierhorst,#Trondespenseim,#Williamwisting

Kort oppsummering av bLEST!

Da var ei spennende og innholdsrik bLEST uke over for denne gang...

Hadde/ har flere planlagte innlegg, men pga litt tekniske problemer har det vært en del frustrasjon rundt den biten!

Og eventuelle kommende innlegg, kommer derfor ikke ikke i kronologisk rekkefølge...

Mangel på telefon barokke bare ført til frustrasjon, men til ren og skjær forbannelse! Derav en del bilder av type kvalitet som egentlig ikke egner seg på "trykk", men jeg velger likevel å ta dem med 😬

bLEST uken ble for min del avslutta med Gunnar Staalelsen i Hervik, ledet av min tidligere kollega André Håland som også stilte med pausemusikk! Bra jobba Andre' 👏

Måtte få Andre' til å ta bilde av meg og Gunnar Staalelsen, da det ble heller mislykkede bilder fra scenen!

For selv om det ikke akkurat ble "verdens beste" bilde av meg, mener jeg det ble bedre enn "scene bilde" som etter min mening fikk Staalelsen nærmest til å fremstå som ett spøkelse eller noe annet i den duren?

bLEST startet for min del med at vi fikk skolebesøk av forfatter og tegneserieredaktør i Egmont Tonje Tornes på fredag, som fortalte om den spennende jobben sin både som forfatter og redaktør. Samtidig fikk vi innblikk i ulike myter, sagn, tegneserier, superhelter og bøkene hennes så langt i Kire serien "Hulder" og "Forbannet". Den 3. boken er underveis og er ventet til høsten, mener jeg...

Etter skolebesøket fikk litteraturfestivalen en PANG start med "Meirfiksjon med Linda Eide". Både underholdende, litt trist, men mest av alt morsomt! Her viste hun hvor mye tekst og setningsoppbygning har og si, og særlig kombinert med lyd og bilde..

 

Tirsdagen fikk jeg med meg Kristin Ohlsson og Vigdis Hjorth på Fjørsilkebris!

Spennende å høre begge 2! Selv om det er Ohlsson's krimbøker som "ligger mitt hjerte nærmest" (selv om jeg ikke skal skryte på meg å ha lest alle og ikke Hjort sine for del), fikk vi møte ei SUPERENGASJERT Vigdis Hjort som virkelig hadde evnen til å formidle bøker! 

 Noe som resulterte i ei signert bok...

  

Jeg måtte påpeke ovenfor henne,at jeg kunne ikke sagt det bedre selv! (Mtp hilsenen i boka).

 

Etter dette var det bare å "frese" direkte fra Fjørsilkebris til flyplassen for å plukke opp Jørn Lier Horst og frakte han trygt til hotellet...

Akkurat dette med å få han trygt til hotellet, var jeg bittelitt skeptisk til med tanke på mine nerver i forkant!

Og da ei venninne minnet meg på at han var ex cop, steg nervene ytterligere... (ikke det at jeg på noen som helst måte trengte denne opplysningen, men hadde liksom ikke tenkt på det ift bilkjøring mtp fart, trafikkregler etc).

Det jeg i midlertidig hadde tenkt på .... Og nærmest fryktet var jo at hele Norge og resten av verden forøvrig skulle våkne opp til nyhetene onsdags morgen "Kjent norsk krimforfatter, ligger kritisk skadd på sykehus etter en alvorlig trafikkulykke i Haugesund. Årsaken til trafikkulykken er foreløpig ikke kjent! (Den opplagte grunnen... en smånervøs kvinnelig sjåfør, hadde store problemer med å holde fokuset på kjøringen) Det er nå teknikker på stedet for å sikre tekniske bevis. Det er foretatt rutinemessige blodprøver av kvinnen og førerkortet, ble beslaglagt på stedet. Kvinnen har foreløpig ikke vært i stand,til å bli avhørt av politiet...

(Vips der ble det visst en aldri så liten "AVSPORING" gitt)

Jaja jeg trøstet meg på forhånd med at jeg tross alt IKKE HAR KRÆSJA, SIDEN FØRSTE DAGEN MED LAPPEN! 😬🙄✌Så hvorfor skulle jeg liksom akkurat kræsje med Mr. Horst som passasjer..

Jeg var i midlertidig svært fornøyd med ett vel utført oppdrag, da jeg slapp han av på hotellet!!!

Eneste som var relativt KJIPT , var at da jeg traff han dagen derpå og fortalte han litt lattermildt at jeg hadde fått litt småangst om jeg hadde sluppet han av på feil hotell!

(Viser til tidligere innlegg )

DETTE KUNNE HAN KJAPT BEKRFTE, AT DET HADDE JEG GJORT! Heldigvis svarte han med Glimt i øyet. Om det samme glimtet var tilstede, der han stod i resepsjonsdisken antagelig småsliten kvelden i forveien har jeg dessverre eller HELDIGVIS ikke noe som helst grunnlag å uttale meg om...😱

Har fått høre replikker som "ååååhhh Silje! DET er jo bare DEG i ett nøtteskall" etc..

Og det er ganske så rett konklusjon! Det var det jeg fortalte Horst og så "Vet du, at DETTE ER SÅÅÅ TYPISK MEG! Du vil IKKE tro det blablabla ...

Jaja da har du iallfall noe å skrive om, svarte han 😂

AT JØRN LIER HORST ER EN MANN MED GLIMT I ØYET OG SMILET LIGGENDE PÅ LUR, ER DET INGEN TVIL OM...  

Etter å hatt besøk av han her på FUS ( noe jeg vil skrive mer om i eget innlegg), var det klart for "Mord på menyen" på Tysværtunet om kvelden...

Mitt høydepunkt for uka!

Her var de 2 prisbelønte forfatterne Jørn Lier Horst og Torkil Damhaug invitert til samtale med den lokale krimdebutanten Geir Tangen, som for tiden gjør stor suksess med sin første bok Maestro! Boken som kom ut tidligere i år, er allerede solgt til 15 land! 

Aksdal bok og papir fikk Horst sin siste bok om William Wisting Når det mørkner i express litt før tiden (da jeg hentet Jørn dagen i forveien, hadde ikke en gang forfatteren selv mottatt eksemplarer.)akkurat i tide til kveldens arrangement !

Dermed kunne vi som var tilstede på Tysværtunet på onsdag, sikre oss de første eksemplarene om Wistings aller første sak!

Dermed bød det selvfølgelig på muligheten å få boka signert av "the man himself!" ✌✌
 

Fikk også kjøpt og signert boka Maestro av Geir Tangen, som jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på ! 

Kjøpte ett eksemplar av Når det mørkner til mediateket også, men klasker meg i pannen her jeg sitter og skriver! For jeg skulle jo selvfølgelig også ha kjøpt inn Maestro til mediateket, spesielt mtp at handlingen er lagt til Haugesund !

Vet jo at den sjansen byr seg fortere enn svint, MEN det er jo alltid ekstra kjekt når boka er signert da!

I går var det klart for ett til vellykket skolebesøk av Jørn Lier Horst, før bLEST uka for min del altså ble avsluttet med Gunnar Staalelsen i Hervik 👍

Superspennende å høre hvordan de forskjellige forfatterne , hvordan de jobber, hva tankene bak bøkene og hovedpersonene er etc!

#blest, #litteraturfestival,#tysvær, #Jørnlierhorst, #nårdetmørkner,#williamwisting,#clueserien,#Tonjetornes,#kireserien, #Lindaeide, #meirfiksjon, #vigdishjorth,#Kristinaohlsson, #fjørsilkebris, #Torkildamhaug, #Geirtangen, #Maestro, #tysværkulturhus, #Gunnarstaalelsen,#vargveum, #rygjatunungdomslag

Da har jeg hentet Jørn Lier Horst på flyplassen...

Og fått han trygt plassert på hotellet !

Om jeg var nervøs??? Næsj ikke i det hele tatt!!!! YEAH right!

Har vært pissenervøs i over ei uke nå. Men da jeg stod der å ventet , gikk det ganske så greit likevel!

Til og med kjøreturen gikk ganske så bra, iallfall i følge meg selv?

Nå er han klar for skolebesøk rundt om på skolene i dag og i morgen ✌

Vi er så heldige å få besøk av han begge dagene og gleder oss stort til dette!

TIL ALLE DERE ANDRE, ANBEFALER JEG STERKT" Mord på menyen" med Jørn Lier Horst og Torkil Damhaug i samtale med Geir Tangen, som for tiden gjør stor suksess med debutromanen "Maestro"

Jeg ble fortalt av Horst at han var blitt skrevet inn i både Maestro og Damhaugs siste bok, til hans store overraskelse 😉. Siden han ikke visste det selv på forhånd, mener jeg 😜

Håper alle som har mulighet til å komme tar turen til Tysværtunet i kveld, for en spennende krimkveld med 3 kritikerroste forfattere! 👍

Jørn Lier Horst er ganske så klar over at jeg er en STOR FAN av han!

Jeg velger å drite i janteloven og innrømmer dermed LETT, at jeg synes det er KJEMPESTAS å høre han fortelle at han har lest bloggen min ☺✌

En gledelig nyhet er at i dag kommer en ny rykene fersk bok om William Wisting, bok nummer 11 i serien!

Boka er såpass fersk at til og med forfattern selv, ikke har mottat eksemplarer enda ..

(Jeg mener å ha lest at den egentlig skulle komme, 4 november!) perfekt uansett og få den nå, da han er her 👏)

Denne boka handler om Wisting sin første sak og går derfor tilbake i tid😊

( Pssst....Jeg hører rykter om mulig signering også)

Bøkene om William Wisting er også nå i ferd med å bli filmatisert og det gleder jeg meg til gitt!

Han forteller om ett hektisk liv med mye reising (tar pusten fra meg iallfall !), bare Wisting bøkene er solgt til 28 land (mener jeg at han sa?) Iallfall er den solgt til over 20 land..

Barnebokserien Detektivbyrå Nr.2 er solgt til 17 land , også CLUE serien er veldig populære og er bøker som er spesielt populære på FUS 👍

Det sier seg nesten at det blir travelt med boklanseringer, boksigneringer, forfatterbesøk etc, rundt om i hele verden.. pluss henvendelser i forbindelse med oversettelser etc!

Jeg som synes det er travelt nok med bloggen, lurer på hvordan han i det hele tatt for tid til å skrive ?

Han forteller at han skriver overalt, hotellrom etc ...

En ting er sikkert... Det må jaggu meg hardt Å VÆRE PÅ TOPP!!!😳

Litt smånervøs på forhånd, må nok innrømmes 😳😬😜

Ei stykk lettet Siljemedvilje, etter gårsdagens oppdrag vel utført! 👍

Så nå gleder vi oss STORT til besøk både i dag og morgen :-)

#blest,#litteraturfestilvalitysvær,#jørnlierhorst, #detektivbyrånr.2,#clueserien,#williamwisting, #nybokomwilliamwisting,#nårmørketkommer,#medmordpåmenyen,#torkildamhaug,#geirtangen,#maestro, #williamwisting, #tysværtunetkulturhus

Forfatterne Vigdis Hjort og Kristina Ohlsson kommer til Fjørsilkebris!

Vi får møte 2 prisbelønte forfatter "Tett på" i morgen klokka 19!

Kristina Ohlsson F. 1979) er utdannet statsviter og har jobbet mye med blant annet terrortrusler i Europa, men jobber nå fulltid som forfatter og ligger på bestselgerlisten i Sverige.

I 2013 gav hun ut debutromanen "Askungar" (Askepott på norsk), etter dette er det kommet ytterligere 4 kriminalromaner om "Alex Reckt og Fredrikka Bergman".

Bøkene hennes er oversatt til over 20 språk..

I tillegg har hun gitt ut flere barne og ungdomsbøker og i 2013 fikk hun Barnens romanpris for boka "Glasbarnen"

Vigdis Hjort (F.1959) har gitt ut en rekke romaner og barnebøker, som har resultert i en mengde priser og utmerkelser..

*Kulturdepartementets debutantpris for Pelle-Ragnar i den gule gården.

*Kritkerprisen for den beste barneboken i 1984 for Jørgen + Anne er sannhet (denne boken er senere blitt filmatisert)

*Cappelensprisen 1989

*Gyldendalprisen 2010

*Neshornprisen, Klassekampens kulturpris 2012

*Amalie Skram- prisen 2014

*Aschehougprisen 2015

Bøkene hennes er oversatt til flere språk.

Ta turen til Fjørsilkebris i morgen klokken 19, det blir høyst sannsynlig en spennende kveld!

Det er mulig å få kjøpt billetter i døra, men av praktiske grunner ift arrangørene er det enda bedre om dere stikker innom biblioteket å kjøper der 👍 (hvis dere har mulighet til det?)

Hiv dere på folkens!

#bLEST, #Kristinaohlsson,#Vigdishjort,#fjørsilkebris,#barnensromanpris, #litteraturfestivalenitysvær, #litteraturfestival, #Kulturdepartementetsdebutantpris, #kritikerprisen, #Cappelenprisen, #Gyldendalprisen, #NeshornprisenKlassekampenskulturpris, #AmalieSkramprisen, #Aschehougprisen 2015

Kilde: Wikipedia .. *kremt*

Litt Halloween stemning i Mediateket må til...

Må jo benytte de sjansene vi har..

Derfor lagde jeg en liten bokutstilling, for å fremheve  grøssere og andre skumle bøker i disse HALLOWEEN TIDER!

Utstillingen har stått en liten stund i forkant av Halloween, i håp om å motivere til lesing :-)

 

     

 

   

     


 

 

 

 

            

Ha en fin Halloween alle sammen!

#Lesestimulering, #Lesemotivasjon, #Halloween, #bøker, #grøsserbøker, #spøkelsehistorier, #leselyst

Gledelig nyhet for alle dere kriminteresserte der ute!

Jeg har fått 2 stk billetter fra bLEST til en spennende krimkveld " Med mord på menyen" ,som jeg ønsker å dele ut til en heldig vinner!

                   

Her får du ett møte med de to etablerte krimforfattere Jørn Lier Horst og Torkil Damhaug i samtale med den lokale debutanten Geir Tangen, som opplever stor suksess med krimromanen Maestro....As we speak! 👍

                   

                     Jørn Lier Horst (bildet er hentet fra Flickr.com)

                    

                    Torkil Damhaug (bildet er hentet fra Flickr.com)

 

Geir Tangen (bildet er hentet fra hans hjemmeside http://www.geirtangen.com/)

Spennende med en lokal debutant som opplever stor suksess og mottar knall bra kritikk, for sin debutant bok!

Dette er jo med andre ord, bare NØDT til å bli en knall kveld👍

Det eneste du behøver å gjøre for å få muligheten til å vinne 2 gratisbilletter til en forrykende kveld med "Mord på menyen", er å trykke "LIKE" og legge igjen en kommentar og du er med i trekningen 👍

Den heldige vinneren trekkes førstkommende torsdag 20/10 😊

                    

Programmet for bLEST uken er å finne i alle postkasser i Tysvær, denne uken 😊

#bLEST, #litteraturfestival, #Tysvær, #mordpåmenyen,#krimkveld,#giveaway,#Tysværtunetkulturhus,#JørnLierHorst,#TorkilDamhaug,#GeirTangen,#debutantbok,#maestro

Dersom noen fortsatt skulle være i "tvil" over Jørn Lier Horst's enorme suksess?

I tillegg til å være en kritikerrost krimforfatter for voksne lesere, er han også er en meget etablert, populær og ikke MINST kritikerrost barne og ungdoms forfatter?

Bildet er hentet fra bestselgerlisten i BOK OG SAMFUNN,der Jørn Lier Horst kan skilte med hele 9 av 15 av de bøkene !

Say no more ✌

Endelig ett kort innlegg fra Siljemedvilje 👍😂

Kanskje ikke så merkelig at jeg er superfornøyd, over at vi er så heldige som får han på forfatterbesøk ?

#bLESTlitteraturfestival,#JørnLierHorst, #bestselgerliste,#bokogsamfunn,#Clue-serien,#detektivbyrånr2,#williamwisting,#krimbøker,#spenningsbøker,#forfatterbesøk,#tysværtunetkulturhus,#noneedforwords

Juhuu! Jørn Lier Horst kommer til bLEST!!!

Og alle hjerter gleder seg!

Eller DEFINIVT jeg og mange MED meg gleder seg iallfall og det er det alle grunner til...

                                 
 

Dersom du er glad i å lese krim, vil jeg NOK tro at du allerede kjenner til hans bøker om politietterforskeren William Wisting?

Hvis du mot formodning ikke skulle gjøre det.... Da er det bare til å skaffe seg en av hans bøker og begynne å lese, for jeg kan nesten garantere deg at du ikke kommer til å bli skuffet!

Har du barn fra mellomtrinnet og oppover er CLUE serien til Lier Horst bøker jeg varmt vil anbefale deg, for dette er veldig spennende og fengenede bøker som er vel verdt å introdusere for dine unge, håpefulle for!

 

Horst sin serie om Detektivbyrå Nr. 2 er også veldig spennende bøker som inneholder illustrasjoner og er enda mer lettlest enn CLUE serien..

Her finnes altså bøker for de fleste alderstrinn og lesenivå .

Jeg ble spurt av Marit Lothe på skole/ kulturkontoret for en tid tilbake, om jeg hadde tips til forfatterbesøk til bLEST.

Litteraturfestivalen i Tysvær, som har gjort en forrykende suksess og dermed kan skilte med 10 års jubileum i år!

Jeg trengte ikke å tenke meg om 2 sec en gang og svaret mitt kom derfor rimelig kjapt og kontant!

JØRN LIER HORST...

Selv om vi var så heldige og hadde besøk av Horst for noen år tilbake også, da i hovedsak med boka Kriminal teknikk..

En spennende bok om etterforskning og kriminaltekniske bevis og håndtering av disse.. Her henviser Holst til en rekke, kjente norske kriminalsaker.

                                                                

 

Det var ikke vanskelig å finne nok argumenter for at dette var en av forfatterne, som jeg synes de absolutt burde gå for og prøve å få kapret til bLEST!

Her snakker vi om en forfatter som kan brukes på de fleste klassetrinn, i tillegg kunne han brukes som kvelds arrangement for voksne lesere.. Fascinerende stort aldersspenn med andre ord!

At Jørn Lier Horst er blant en av mine ABSOLUTT favoritt forfattere, gjør meg på ingen måte inhabil i utvelgelsen/ ønske om å få akkurat HAN på forfatterbesøk ...

Han valgte altså å takke ja til å komme til bLEST litteraturfestival!

At det var mitt ønske som ble lagt til grunn for forespørselen, vil jeg ikke ta kreditten for...

Men at jeg ble super happy da Marit fortalte meg at han hadde takket ja, er det nok ingen videre nødvendighet for å understreke?

Alt som trengs å si om den saken er...

HIGH FIVE FOLKS!!!

Jeg er selv veldig glad i krim og da spesielt nordisk krim .  Lier Horst betegnes etterhvert, som en av våre fremste nordiske krimforfattere...

Med sin mangeårige politibakgrunn som etterforskningsleder i Larvik, er dette definitivt med på å gi bøkene hans ett realistisk og troverdig preg. Jeg sluker iallfall alt RÅTT!

Som tidligere politimann har Horst dermed førstehåndskunnskap innen etterforskning og bevis håndtering etc innen kriminalsaker, noe som gir en høy grad av kredibilitet i hans forfatterskap !

Hans kriminalromaner om William Wisting fremstår som jordnære, realistiske og man sitter igjen med inntrykket om hvordan etterforskere virkelig jobber for å oppklare kriminalsaker...

Selv om man gjerne "unnslipper" det mest groteske, ville biljakter og you name it , er spenningen i bøkene hans der fra første stund!

MEN det er akkurat dette, jeg mener er med på å gjøre bøkene hans så spennende...At innholdet føles såpass troverdig...

Man føler man får ta en liten del i den brutale virkeligheten som faktisk finnes rett der ute , uten at det blir "hypet" opp til det ukjennelige og der du gjerne sitter igjen med tanker (gjerne ispedd litt irritasjon ) om at "hallo, det blir bare for dumt....Det er vel ikke praktisk mulig en gang etc....

Men jeg bør vel understreke at jeg er av typen som i utgangspunktet som ønsker at det jeg både leser og ser, skal være så virkelighetsnært som mulig ...

OG JEG BARE DIGGER DEN VIRKELIGHETSNÆRE FORMIDLINGEN TIL JØRN LIER HORST....

Har KUN ett ord.... DØDS BRA!  SIMPLE AS THAT!

Debutboken hans Nøkkelvitne kom ut i 2004 og er basert på det uoppklarte drapet på pensjonisten Ronald Ramm i Larvik i 1995.  

Etter dette er det blitt utgitt ytterligere 9 bøker til i serien om politimannen William Wisting...

I november kommer hans ellevte bok i serien ut, så da er det bare å glede seg!

Bøkene hans er blitt oversatt til rekke språk og er blitt belønnet med en rekke priser som Rivertonprisen, Bokhandlerprisen, Glasnøkkelen og Deckarakademins pris för bästa till svenske översatta kriminalroman(tidligere kjent som The Martin Beck Award). Kriminalromanen Jakthundene ble tildelt alle de tre sistnevnte prisene!!!

 

Håper virkelig at dere ikke lar sjansen gå fra dere og benytter muligheten til å sikre dere billetter til kveldsarrangementet "Med mord på menyen" på Tysværtunet kulturhus..

Der kommer også Torkil Damhaug. Den prisbelønte forfatteren, som blant annet fikk Rivertonprisen for kriminalromanen Ildmannen (2011)

Her vil du få oppleve 2 prisbelønte krimforfattere i samtale med bokbloggeren og bokdebutanten Geir Tangen som har nettopp krim og thriller som sin favoritt sjanger. https://bokbloggeir.com/tag/geir-tangen/.

Geir Tangen som til daglig jobber som adjunkt og lærer på Håvåsen skole opplever selv enorm suksess om dagen med sin debutroman Maestro, som allerede nå er solgt til et tosifret antall land.

Spennende med en lokal debutant, som ser ut til å gjøre kjempe suksess! Spent på forsettelsen...

 

Skuffelsen var i midlertidig STOR, da Horst i utgangspunktet kun hadde tenkt seg å besøke mellomtrinnet.

Whhhaat? So close, but still not there?!

Den der kjente jeg at ikke helt ville gi meg på, da han ligger på utlånstoppen på Frakkagjerd ungdomsskole (FUS) hvor jeg jobber som mediatekar.

a

 

Nå er jeg ikke videre kjent for å mase, dersom det er noe jeg brenner for men?.

*KREMT* ?. Jeg måtte iallfall forsøke litt for å overbevise om at han var «the right man, for the job»

Tok derfor ett bilde av utstillingen min av bøkene hans, som "bevis" på at han funker fett på ungdomsskoletrinnet! Her på FUS, blir bøkene hans nemlig UTROLIG mye lest!

Sendte bildet pluss en rekke argumentasjon for at han også skulle avlegge oss ett besøk til Marit Lothe, som deretter valgte å sende dette videre til Horst!Bildet av utstillingen, inkludert "bønnen" overbeviste karen! Noe som resulterte i at han sa seg villig til å lage til ett opplegg, tilpasset ungdomstrinnet.

Vi er derfor nå så heldige, at vi får han til 2 oppdrag på FUS!

HALLELUJA!

Og det BESTE er at til tross for at det er delvis frivillig å delta, er det blitt ENORM oppslutning blant elevene !!

Hans forfatterskap fascinerer meg stort! Evnen hans til å skrive gode krimbøker i så stort aldersspenn er virkelig imponerende!

Bøkene er populære både blant barn og ungdom, dessuten fungerer de like godt på gutter som jenter. Krim er en bred sjanger, som når mange av våre unge lesere...

I tillegg er hans bøker som nevnt eller muligens understreket, enormt anerkjent blant voksne krimelskere!

Jeg tar mer enn gjerne av meg hatten for denne fyren her altså ! Den skal han jammen meg ha!!! 😳

Her i mediateket på Frakkagjerd ungdomsskole er det hans bøker i CLUE serien som blir mest lest, da det er disse bøkene som i utgangspunktet er i  deres målgruppe!

Dette er en spenningsserie, der de 4 hovedpersonene i serien: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon havner borti en rekke gåter og mysterier, som må oppklares. I tillegg til at hovedpersonenes forbokstaver tilsammen danner ordet CLUE, betyr jo ordet CLUE ledetråd på engelsk og kan tolkes som spor som behøves for å løse en gåte.

Disse bøkene er lette å tilby og formidle til elevene og er svært populære både blant svake eller litt umotiverte lesere,så vel som den modne leseren. (da de er lettleste og fremstår som "overkommelige" for de fleste, men ikke minst er de spennende og fengende).

Det er per dags dato utkommet 10 bøker  i serien, den tiende boken «Sjøormsgåten» er nettopp nylig kommet ut..

Det å finne gode lettleste bøker med innhold, som passer ungdommen er jaggu meg ikke alltid like lett!

Men dette klarer Jørn Lier Horst til å få til, på en imponerende måte! 

Selv om det som nevnt  går mest av CLUE SERIEN, blant våre elever.

Har jeg også valgt å til innkjøp av en del Detektivbyrå Nr. 2 bøker, som gjerne i utgangspunktet er beregnet på yngre lesere. Disse bøkene har stor skrift og litt bilder, men er veldig godt likt og ønsket av de elevene som gjerne har behov for ekstra lettleste bøker...

Samtidig som jeg har noen av William Wisting bøkene som tilbud for de enda mer modne leserne.

På en ungdomsskole er det med andre stor variasjon i både leseferdigheter og modenhet blant elevene.

Her snakker vi altså om en forfatter, som har en unik evne til og nå en stor bredde av lesere.

Og som sagt... Jeg tar mer enn gjerne av meg hatten for han her, rett og slett fascinert av hans forfatterskap og evne til å treffe så MANGE lesere på ulike alderstrinn og nivå!

A bit «Starstruck»? Ehhhmm mulig det...

Men gleden er STOR, da slike forfatterbesøk viser seg gull verdt med tanke på barn og unges lesemotivasjon!

Til slutt!

Husk og rydd plass i kalenderen til «Mord på menyen»,2. november kl. 20.15. Billettene er allerede lagt ut, så her gjelder det å sikre seg en billett og bare begynne å glede seg!

(Alle bildene er hentet fra Flickr.com)

#bLEST, #JørnLierHorst,#Clueserien, #WilliamWisting, #Lesemotivasjon, #ungdomoglesing,#DektivtibyråNr.2 #Tysværtunetkulturhus, #bLESTlitteraturfestival, #krimbøker, #LitteraturfestivaliTysvær,#TorkilDamhaug#GeirTangen

 

bLEST litteraturfestival i Tysvær

I kveld har jeg meldt meg som frivillig under bLEST festivalen i Tysvær... Jeg har i den forbindelse hatt møte og spist kvelds med en gjeng trivelige damer på biblioteket i Tysvær.

Det hadde vært helt supert dersom flere ønsker å bidra som frivillig, og dermed være med å bidra til at litteraturfestivalen også i år blir en suksess!

Pssst det hadde heller ikke vært  helt "feil" om vi hadde  fått noen mannfolk i "staben"? 

Som frivillig kan du få en rekke spennende og varierte oppgaver og oppdrag!

Oppgavene kan være alt fra kjøring, vertskap, guiding, matlaging, rigging, informasjonsspredning, billettsalg, fotografering, sosiale medier etc..

Du krysser selv ut hvilke oppdrag du kunne tenke deg å ta på deg.... Jeg mener det iallfall er verdt å sjekke ut eller forhøre seg om hva dette dreier seg om!

Som frivillig får du dessuten diverse festival rabatter..

Høres dette ut som noe du kunne tenke deg å bli med på ? Ta turen innom biblioteket i Aksdal eller ta kontakt med Tysværtunet kulturhus. Kommunen vil også henvise deg til rett person å snakke med!

Kom an bli med og bli en erfaring rikere!!!

Kan  uansett love dere ett spennende program i forbindelse med bLEST sitt 10 års jubileum.

Du kan også sjekke mer ut om årets festival både på instagram, bLEST sin facebook side, samt på kommunenes hjemmeside!

#bLEST, #Litteraturfestival, #Tysværtunet, #Tysværkommune, #Tysværfolkebibliotek, # Litteratur

 

Til deg som på en travel parkeringsplass, velger å "valse" rett bak bil som er i ferd med å rygge?

Hvis du tenker deg godt om i ett ørlite sekund nå.......Så håper jeg virkelig at du kommer fram til samme konklusjon som meg! HVOR FANTASTISK DUM ER DET EGENTLIG FOR ETT TILSYNELATENDE OPPEGÅENDE VOKSENT MENNESKE MULIG Å VÆRE!!!!

Jepp kjære deg! Vet godt at det er jeg som har vikeplikt for deg som er myk trafikant, men det som er nok så sikkert er at det er DEG (og gjerne det lille barnet som du gjerne holder i hånden) det blir størst skade på hvis jeg mot all formodning skulle treffe deg! For det skulle nok vært helt unødvendig å understreke, at det er deg jeg tenker på og overhodet ikke eventuelle skader på min bil. Min bil slipper nok greit i fra det og gjerne uten en skramme til og med? Men du eller barnet ditt som du skulle passe på og som du gjerne forhindret at ikke sprang i forveien pga alle de farlige bilene... Det er dere Jeg tenker på! Ganske sikker på at du eller barnet ditt ville endt opp med en skramme og gjerne mer til! Og ja eg vet så altfor godt at det er mitt ansvar og eventuelt min feil..Men det hjelper dessverre deg og dine veldig lite!

Som bilfører på en parkeringsplass hvor det gjerne er trangt om plassen og andre biler venter på din plass, er det gjerne flere ting enn deg som fotgjenger vi behøver å ta hensyn til! Ser jeg deg, stopper jeg naturligvis opp og lar deg passere ! Men når du valser rett bak eller i front i det jeg legger over er det mer en 1 gang jeg har fått hjertet urovekkende høyt opp i halsen. Stopper du litt opp neste gang du møter meg og ser at jeg har sett deg, så stopper jeg gladelig opp slik at du skal få passere trygt og jeg kan rygge videre. Jeg ville egentlig i utgangspunktet trodd at denne gjensidige respekten uansett hvilke skuldrer ansvaret ligger på, var ganske så opplagt?! Men jeg har dessverre opplevd litt for mange tilfeller der dette skjer, som gjør at jeg er nødt til å konkludere med at dette nødvendigvis ikke er en så opplagt sak som jeg i utgangspunktet ville trodd. DESSVERRE... Små barn alene på en parkeringsplass uten en voksens "trygge" hånd og holde i, virker til å ha mer vett i hodet enn deg! (Igjen) DESSVERRE... De pleier som regel og stoppe opp, vente og se til at jeg har sett dem!

MEN du er nok kanskje den samme IDIOTEN som valser rett over ett fotgjengerfelt uten å se deg for, KUN pga at det er din rett? (For du valser vel ikke rett ut foran en bil, der det ikke er fotgjengerfelt! Gjør du?). Topper du idiotien, med å skyve en barnevogn foran deg uten å se deg for i tillegg... DA GJØR DU MEG IKKE BARE FORBANNA LENGER, HÅRENE REISER SEG OG JEG SYNES RETT OG SLETT AT DET BARE ER TRAGISK....

Jeg prøver ihvertfall og lære mine unger til å vite at de skal ha blikkkontakt og gjerne ett nikk fra sjåføren, enten de krysser veien eller går bak en ryggende bil.

Skulle tro det var totalt unødvendig med voksenopplæring på dette feltet?

DETTE GJELDER SELVSAGT FOR DEG SOM SER AT BILEN ER I FERD MED Å RYGGE! FOR DET ER KLART DET ER MITT ANSVAR SOM SJÅFØR Å SE DEG.

Heldige meg !

 

 

PS : Husk her går det 98% i ungdomsbøker pga elevene , derav bokvalget 😜

Heldige meg

Sjekk dette kule bokmerket som snille Signe på jobb har heklet til meg! Så fantastisk med ein så flott presang som det ligger både arbeid og omtanke bak, på ein ellers så ganske vanlig mandag (i går). Blir rett og slett rørt eg!

Dette må jo HEILT klart være det kuleste bokmerket som finnes

Ler meg ihjel av den stakkars rotta som er "skvist" ihjel, med sprikenende "tær og fingre" (Vett ikkje ka rotter har eg?) .

Og sjekk det ansiktsuttrykket? *Ler igjen*

#Kollega, #bok merke, #Rotte, #Bok, #Heldige meg, #Skvist rotte, #Hekling, #Heklet rotte, #Heklet bok merke 

#Alfahann

BEE0D763-3396-4F6F-9F6C04OB7AA4C83-D968C4EB-5FE0-AC570001C090A89C

alfahann

Nettopp lest ungdomsboka #alfahann skrevet av Jan Tore Noreng. Ei bok eg kommer til å anbefale til alle "mine" ungdommer og da spesielt guttene. Synes dette er en viktig bok som også vil fungere like bra på jentene. Siden det er få bøker utenom krim og fantasy eg klare å "pushe" på guttene (uten om boka "Fittekvote" da, men der tenker eg at eg får veeeldig god drahjelp av bokas tittel?!), fekk eg en liten sånn halleluja følelse når eg startet å lese denne boka. Og tenkte ENDELIG, her har me nåke for guttane!!! Dette er ei bok om kroppsfokus,press og anabole steroider,bivirkningene av dette og hvilke fatale følger og  konsekvenser dette kan føre til! Tragisk rett og slett.. Sjøl om boka kanskje tar litt av i slutten, synes eg den virker troverdig og har stor relevans i forhold til  presset ungdommene både møter og går igjennom. Den vise kor skjør balansegangen er,hvor viktig det er å se faresignalene og si i fra uansett hvor vanskelig det er! At hvis en bare ser på og trekker seg vekk når det begynner å bli for vanskelig, da kan det være for seint og konsekvensene kan bli veldig alvorlige og i noen tilfeller rett og slett fatale... Ja alle vet at en SKAL si i fra, men skjer det? Av og til trenger man i hvert fall   en oppvekker! Om denne boka gjør det vet eg ikkje, men den er uansett vel verdt ett forsøk!

Denne økende kroppsfikseringen, spesielt blant gutter både overrasker meg og ikkje minst bekymrer meg. Kanskje eg gjekk igjennom ungdomsskolen med skylapper, men kan aldri huske at me så på om guttane hadde muskler eller bra rumpa osv? Var liksom , enten gjekk de på speideren eller fotball! Men nå er dette kroppsfokuset blant gutter kommet for fullt!

Og eg reagerer på at det er liksom så åpentlyst og "lovlig". med kroppsfikseringen blant gutter: "Få sjå musklane dine då??" "har du ikkje trent" "han her altså, han bør begynne å trene" "klare du ikkje mer kg en det du" "kor mange push ups klarer du". Er det løye at det blir press ut av sånt? Kroppsfokus blant jenter er liksom mer skjult, eller liksom mer sånn ... Jaja alle vett jo ka store pupper og flat mage  er liksom... De kommer jo ikkje bort te meg og drar med seg venninna og sier "Silje se på hu, synes du ikkje hu har for stor mage?.. Men guttane kan liksom dra med seg kompisen bort å si " Silje sjå her, synes du ikkje det e på tide at han her begynne å trene litt? " (Det er jo på en "kameratslig og fjollete" måte og han som "bør trene" er tilsynelatende med på det men..... Det gjør jo ikkje saken bedre?)

Det er litt sånn som at dersom en overvektig tar seg 2 boller, så sier man ingenting Chøyt i alle fall og man kommenterer i alle fall IKKJE vekta!!). Men dersom ei som er radmager tar seg 2 boller.. DA er ALT plutselig lov å si ! "Å HERREGUD så tynn du er! Du må jo spise mer! Det er ikkje fint å være så tynn!" (Kan være denne jenta spiser alt hun orker for å legge på seg i håp om å få former, pupper og lår, men det nytter ikkje for det er bare  sånn hun er! Pluss mange andre grunner sjølsagt...Og  den overvektige egentlig spiser like masse eller til og med mindre men.... BAM alt legger seg. Syns dette er litt likt forskjellen mellom kroppsfokuset mellom gutter og jenter. Det er liksom "lov" å sei mer til guttene. Vi voksne har jo vett nok til å la være å sei te ungdommene at "nei nå må du komme deg på treningsstudioet og bygge muskler gutt..... Men de fleste smågutter har muligens hørt "få kjenne på musklene dine da? Dette har var ingenting jo.. Nei du må nok spise mer, dersom du ska bli stor og sterk etc...? Dette er jo ikkje det samme og seie ikkje at det e galt... Men allerede fra de er små får jo de også små signaler og drypp om det er store og sterke de skal bli når de blir store..

Boka viser også hvor viktig det e å ta kjærlighetssorgen til ungdommene på fullt alvor. For oss voksne kan gjerne tenke, at det kommer flere etter hvert blabla. Men for ungdommene kan det oppleves som verdens undergang. Da bør en være på vakt !

Så kjære alle ungdomsskole foreldre elle dåkke som jobber med ungdom, eg anbefale å lese boka og begynn å "push" i vei!

Boka # alfahann handler om en gutt som har vært populær siden starten på barneskolen. Guttene ser opp til han og jentene svermer rundt han. Han er en sosial gutt som har "alt", venner, flott kjæreste som de fleste guttene misunner han (som til og med er ett år eldre og har startet på videregående), gjør det bra på skolen til tross for til dels liten egeninnsats + 30.000 på kontoen etter konfirmasjonen som skal spares til han blir eldre.. Me møter en kjekk og snill gutt med selvinnsikt som også er opptatt hvordan andre har det og han virker mer eller mindre bevisst på å ikke utnytte sin popularitet.  Han trener sunt og de fleste er enige i at han har en flott kropp.. Men de blir sånt mye vil ha mer greier... Han trener stadig hardere og legger bilder på Instagram og mottar mange likes som forventet.. Når dama gjør det slutt, begynner han å dope seg, konfirmasjonspengene blir brukt på dop og alt går fort nedover og strake veien til helvete rett og slett... Han endrer totalt personlighet og det skumle er at han ser det ikkje sjøl. Han blir ofte sint og er forvanndlet til en egotripp uten sidestykke.. For han tenker fortsatt at alle vil jo ha han og være med han uansett, sant? Han lokker kameratene med på kriminelle handlinger som raskt for konsekvenser de ikke hadde sett for seg.. Han blir større og større, til tross for mindre og mindre likes på instagram. Til og med bestekompisen fra barneskolen, som har sett veldig opp til han og nærmest fotfulgt han igjennom tykt og tynt vender han ryggen. Men han driter i det, for han trur fortsatt at alle vil ha han uansett. Men han har ett mindre og mindre ønske å være sosial, han vil bare trene, trene, trene og surfe på porno (men til og med der har bivirkningene av dopingen slått til). I og med at han er så overbevist i sitt eget hodet at alle fortsatt vil ha han begår han overgrep. Pga dopingen er han e så fucked up at han ikkje  e i stand til å forstå at han begår en voldekt engang!

Alt ender katastrofalt og boka gir 10 000 grunner til at ungdommene ikkje skal begynne med doping. Boka er moderne og gir mange henvisninger til sosiale medier, slik ungdommene "likar det". Håper i hvert fall boka gir noen ungdommer inspirasjon eller skrekk, nok til at de holder seg unna doping. Noen er tross alt bedre enn ingen...

Denne boka har alt en ungdom kan ønske seg (av underholdning vel og merke)

Sex, dop, ungdomsfester (sex, drugs and rock and roll med andre ord), vold, overfall, kjærlighet, kjærlighetssorg, utroskap, vennskap, uvennskap og ikkje minst SPENNING

#Alfahann, #Bok, #Ungdoms bøker, #Anabole steorider,,#Kropps press,#Doping,#Misbruk,#Voldtekt

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017

,


  Trebarnsmor med CP og ADD, som blogger om hverdagslivet,interiør og DIY prosjekter.
Instagram: @siljemedvilje1 Facebook: Siljemedvilje Interiørgruppe: For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter.

+ Legg meg til som venn


Kategorier

 • » Bite me!
 • » Blogg
 • » Bøker
 • » Bøker/Forfattere
 • » CP
 • » eBAY Baby
 • » Familie
 • » Fascinerande
 • » Ferie
 • » Flaut
 • » Fornøyd
 • » Full kontroll
 • » Happy
 • » Interiør
 • » Kidsa
 • » Kossen i hekkan får eg det te?
 • » Made by Silje
 • » Panikk
 • » PARTY
 • » Shit happens!
 • » Shopping
 • » Stakkars
 • » Trening


 • Arkiv

  Februar 2018 Januar 2018 Desember 2017 November 2017 Oktober 2017 September 2017 August 2017 Juli 2017 Juni 2017 Mai 2017 April 2017 Mars 2017 Februar 2017 Januar 2017 Desember 2016 November 2016 Oktober 2016 September 2016 August 2016 Juli 2016 Juni 2016 Mai 2016 April 2016

  Søk i bloggen