hits

Silje + kollektivtrafikk = dårlig kombo

Endelig vel fremme i Oslo, lot ikke videre problemer til å ville  la seg vente på seg.#lostinoslo

 

Damn! 

Det burde ikke være mulig å kludre det til så mye som jeg klarer? ALT er faktisk mulig, på godt og vondt!

Den første dagen skulle vi en tur ned til byen, før vi returnerte for å gjøre oss klar til konsert. Bussturen ned gikk lekende lett, til tross for svært dårlig brøytet nedoverbakke med glatte sko og ett fra før skambankt halebein som gjorde det svært vondt og gå, samtidig som jeg naturligvis var livredd for å falle på ræva! Var liksom bare det eneste som gjenstod, følte jeg.

Etter flere timer i byen var jeg VELDIG klar for å dra hjemover og lurte på om halebeinet "holdt" kvelden ut, samtidig som vi begynte å få dårlig tid til konserten.

Selvsagt klarte vi da det store kunststykket og hoppet på feil buss og havnet dermed på en eller annen endestasjon. En endestasjon som vennene mine i Oslo, ikke hadde hørt om en gang?

Hvordan vi hadde klart det? Ehhhmm det var VELDIG enkelt, skjønner dere!

Spurte bussjåfører og folk om hvordan vi skulle komme oss ned til byen igjen? Enkleste måten var enten å gå "hjem" eller å vente 1/2 time på en buss som muligens tok oss ned til byen igjen.

Det var inn hekkan kaldt og det fristet liiiite og vente.

Tanken på å begynne og gå fristet enda mindre. DER OG DA hadde jeg så vondt for å gå, at jeg hadde gruet meg til den lille oppoverbakken fra busstoppet til huset allerede.

                              

Oppoverbakkene er verst å gå i mtp halebenet og med vår flaks var jeg nesten sikker på, at vi skulle komme til å gå oss vill. 

Vi bestemte oss først for å vente. Innså etter litt at å stå og vente i 30 minutt i bitende kulde, uten busskur på en buss som KANSKJE gikk ned mot byen igjen,  virket litt håpløst.

 Konserten nærmet seg og med 2 i mot 3, la vi vei.

Google maps viste 19 minutter og gå, men med mitt halebein fryktet jeg at det fort kunne ta  opp mot en time. Vi fant heldigvis fint frem og til tross for omtrent KUN motbakker gikk det relativt kjapt.

Nå gjaldt det bare å skynde seg for å gjøre oss klar til konsert, for så og dra ned til byen igjen. Nå var vi bitte litt stresset.

Og DER klarte vi svarte meg å hoppe på feil buss igjen og havnet på AKKURAT DEN SAMME ENDESTASJONEN SOM SIST!

Er det mulig?! Vi sprang rundt og spurte nøyaktig de samme bussjåførene som vi hadde spurt, sånn cirkus 1 time tidligere. Ikke alle bussjåførene var like service innstilte og jeg følte meg rimelig teit, at jeg hadde gått på den samme SMELLEN nok en gang. Den ene busssjåføren pekte bort på  "beltebussen/trekkspillbussen", som stod parkert like ved og sa at han skulle ned til byen.

Vi måtte bare gå på busstoppet over veien, litt ned i gata så kom den straks. Jeg så den startet opp og vi hastet over veien og med kun 1 beltebuss på "stasjonen", burde vel dette gå greit?

 OK, dette er bitte litt FLAUT! Men skitt la gå... 

Vi hastet altså over veien og hoppet på bussen (LES: den første, men ikke nødvendigvis den "beste"), satt oss ned i ledige seter og trakk ett synkronisert lettelse sukk begge 2. 

Sånn, DER var vi klar for Marcus og Martinus konsert i Oslo spektrum.

             

Problemet var bare at vi begynte å bli stressa og til tross for tidligere erfaringer, tok vi oss ikke tid til og se etter hvilken buss vi ramlet innpå. Det må være toppen av IDIOTSKAP! Fatter ikke hva jeg tenkte med eller hvordan til og med JEG kunne klare dette "kunststykket"?

 Etter og ha fått pusten tilbake og pulsen hadde sånn noenlunde stabilisert seg, begynte jeg og se meg litt rundt uten å kjenne meg igjen overhodet. SÅ... Ehhhhmm, e detta ein BELTEBUSS da? Svarte bananer, var ikke noe grått "trekkspill opplegg" så langt jeg kunne se??!!

"Du, unnskyld? Denne bussen går ned til byen, sant?!"

"Nei. Denne går i motsatt retning. UT av byen! 

" Mamma da! Eg vil på  konsert!!! "Kom det fra en RELATIVT ganske fortvilt og bekymra jentunge med M & M skrevet i ansiktet. Dama jeg nettopp hadde spurt virket veldig fortvilet på jentungens vegne.

DER og DA, mens jeg leita febrilsk etter stoppknappen, følte meg jeg meg vel som verdens dårligste mamma. I det minste, ikke en veldig ansvarsfulle og trygge mammaen verden har og tilby! *KLASKE MEG I PANNEN* 

#denfølelsen

Det burde IKKE KUNNE VÆRE MULIG?! Vi så begge at bussen var i ferd med å komme, likevel hoppet vi altså på den første bussen. Mens den vi SKULLE TATT, stod like bak. Lurer fælt på hva bussjåføren som bad oss gå over veien for å ta den ENE "trekkspill bussen" tenkte, idet han så oss hoppe på feil buss NOK en gang.

Jeg og jentungen fikset fint tur til Miami- Orlando - Miami- Cruise - Miami- Hgsd alene for 2 år siden. Buss nr.54 fra Korsvollbakken til sentrum, tur/retur viser seg verre.

 

                       

Nå gjaldt det å berolige jentungen og gjøre det klart for henne, at jeg SKULLE få henne til konserten

Jeg springer inn på den gategrillen der og bestiller taxi, dette går fint! SKEID gategrill, Skeid hjemmebane ja! Hvor svarte er det i forhold til spektrum? Hvor lang tid ville det ta for å få taxi?

De på gategrillen var ikke helt stødige i norsk, ikke tilstrekkelig til å forstå eller kommunisere med en stressa Haugesundsjente med CP ihvertfall.

Kom på at Andreas var på vei fra jobb og ringte derfor til han og spurte fint om han kunne hjelpe meg ut av nok en knipe? *kremt* Hvordan i alle dager jeg hadde klart og havnet her? LETT SOM EN PLETT, måtte bare bytte buss og litt sånn først.

Jeg hoppet altså på FEIL buss og byttet til en buss, som tok oss enda lenger til pokker i vold! 

Han viste meg nok en gang denne geniale RUTER appen, som jeg kunne bruke når vi skulle hjem.

                         

Jeg benyttet meg ikke av denne for NÅ hadde jeg omsider LÆRT at vi skulle ta buss nr. 54 til Øvre stabburs vei, når vi skulle "him". 

          

(Merkelig hvor fort vi kaller en annen plass him eller hima,  når vi er på tur? "ska me gå him nå? Det kan vi gjøre når vi er hima" LES: Hima er plutselig ett hotell eller hjemme hos vennene min) 

Vi rakk konserten og med Golden circle billett kom vi langt frem og alt var igjen såre vel. Jentungen var superfornøyd med konserten. 

"Hjemturen" etter konserten gikk strålende.

Verre var det da vi skulle ned til byen igjen dagen etterpå.

For ALLE bussene går visst ikke til sentrum og igjen endte vi opp på denne "endestasjonen" !

Jeg har tidligere bare gått ut i fra at bussen som går i den retningen, går ned til byen? Jeg har overnattet der ganske mange ganger etterhvert og tatt bussen derfra OFTE, med mer eller mindre hell. Mindre hell har alltid gjeldt "hjemturen"  Når jeg nå fant ut at alle busser går faktisk ikke til sentrum, innså jeg derfor at jeg jaggu har hatt min dose flaks også. Når en tenker på at jeg alltid bare har hoppet på en buss derfra i retning sentrum og ALLTID har endet i sentrum.

 

Nå begynte det og bli ganske så flaut, da busssjåførene der kjente oss igjen og nærmest "himlet" med øynene.

NÅ tok jeg i bruk RUTER appen og begynte omsider og få litt "dreisen" på kollektivtrafikken i Oslo. Noe sent, men godt...

            

Det er litt deilig å bo i Førre og ha ALT lett tilgjengelig rundt oss, må jeg si.

 Ha en fin lørdagskveld alle i hopa.

Lik gjerne bloggens facebookside "SILJEMEDVILJE" 

Instagram. @Siljemedvilje1 

#kollektivtransport #oslo #påvilleveier #ruter #ruterreiseplanlegger #lostinoslo #ruteplanlegger #bussioslo #korsvoll #marcusogmartinus #marcusogmartinuskonsert #konsert #oslospektrum

SORRY pappa!

Pappas bil ble visst værende igjen i Oslo.

Når ting virker for godt til å være sant, så er det som regel det sies det?

Selv om dette ikke er min feil og pappa tar det hele med knusende ro og helst synes mest "synd" på meg, synes jeg jo selvfølgelig det er ekstra skit når det er en lånt bil dette har skjedd med.

Jeg som egentlig hater å låne andre sine biler.

Hadde akkurat rukket å oppdatere statusen på FB om at vi straks var «back on the road again", før nedturen kom!( kommer tilbake til det senere i innlegget).

Uansett...

Med bil nr. 3 på strekningen tur/retur Hgsd - Oslo , krysset vi fingrene for at alle gode ting FAKTISK ER 3!!!

Til tross for mye styr med 2 «motorstopp» på veien til Oslo, ringe frem og tilbake til bilverksted, forsikringsselskap etc pluss en heftig verkstedregning som gjør at jeg bare kan glemme å reise til Krimfestivalen i Oslo i mars.

Humøret har likevel vært på topp og vi har kost oss alle 3.

Mye takket være pappa som har tatt seg av de fleste telefoner hjemmefra og fantastisk hjelp fra vennene mine, som vi bodde hos.

Viser til tidligere innlegg. 

"KNERTA" KUN 2 BILER PÅ VEI TIL OSLO.​  

BILBERGING I OSLO - SHIT HAPPENS BABY​

 

Ingen verksted hadde mulighet til å se på bilen før til uka. Det endte med at den ble tauet til Rud (Sandvika) og Berg Auto som sannsynligvis kunne ta den mandag (i går).

Styrte veldig med å prøve å få ungene hjemover på ett annet vis. Haukeliexpressen gikk ikke, fly og ungdomsbillett var uansett det rimeligste og letteste alternativet. Men med mangel på legitimasjon, bød det på store problemer. Alternativet da var at pappaen til ungene kunne forsøke å sende passene deres med Haukeliexpressen og at jeg hentet dem på ett busstopp eller på busstasjonen. Med mine skills innen kollektivtransport, kunne dette fort gått litt skeis.

Kommer tilbake til det og tida i Oslo senere.

Tenkte først og viderebringe den store nyheten om at vi alle endelig kommet hjem, like hele og fine alle 3!

Halleluja.

Vi bestemte oss altså for at den enkleste løsningen ble å satse på at bilen ble ferdig mandag og at ungene (på tross av en dag ekstra med fravær), kjørte hjem sammen med meg.

Pappa ringte Berg Auto mandag morgen og fikk beskjed om at bilen ville være ferdig klokka 15 om ikke litt før.

LES: Dersom de ikke fant andre feil på bilen.

Styrte veldig med hvordan jeg skulle komme meg til verkstedet. Måtte ta tog, buss og taxi til Berg Auto. Ville jo helst dra med meg ungene og pikk pakk, så vi kunne dra direkte fra verkstedet og hjem. Problemet var at vi hadde jo pakket for bilferie. Dette pluss shopping og trillekofferter i snø, gjorde det alternativet nærmest umulig.

 

Vi bestemte oss for taxi, gamblet på at de ikke fant mer på bilen og dro en halvtime i forveien, slik at vi var KLAR for å dra med det samme bilen var klar!

Da vi kom drev de og prøvekjørte bilen og at den STRAKS var klar. Vi kunne bare sette oss ned og ta en kopp kaffe, kakao eller noe i mellomtida .

                        

                                   Mens vi venter

Etter å ha ventet ei stund kom de og sa at bilen var klar! 

Juhuuu!

Det viste seg at det var bilen til ei annen som satt der som var klar *ler*, men vår var klar om 5 min.

Men så kom han tilbake og sa «jeg har dessverre en dårlig nyhet»!

Følte meg med ett som jeg satt på ett venterom på ett sykehus i en eller annen film.

«KØDDE DU MED MEG NÅ???!»

Bilen lakk olje (uvisst fra hvor) og lagde ulyder.

Den var derfor IKKE KJØRBAR!

Hva skal jeg si?

Skulle du ha behov for verksted i Oslo området, så er Berg Auto på Rud DEFINTIVT PLASSEN å gå.

SALLAN for en service!!!

Jeg er nødt for å understreke at de hadde gitt beskjed om at bilen var klar cirka kl 15, DERSOM de ikke fant andre feil. Hvilket de altså gjorde. Såpass at bilen står i fare for å bli kondemnert.

De ringte forsikringsselskapet for meg og ordnet med leiebil med AUTOMATGIR for meg.

Mens en av de ansatte kjørte meg ned til HERTZ som ikke var så langt unna (de kunne bedt meg gå ned på egenhånd, men jeg er VELDIG takknemlig for at de kjørte meg) , tømte en av de andre hele bilen til pappa.

Han pakka inn CD`ene til pappa og sorterte alt i forskjellige poser og pakket all vår bagasje inn i leiebilen når jeg kom tilbake.

Jeg er vant til god service på Møller bil, hvor jeg kjøpte bilen min. Men dette altså!

 

                   Og som en ekstra bonus..

                

Lykke er og ha telefonen og Spotify på anlegget i bilen. Små gleder <3

               

 

Klokka 2.30 i natt var vi endelig hjemme!

I 17 tida var vi klar for å kjøre, men nå trengte vi en matbit. Siden bursdagsbarnet hadde gledet seg til å kjøpe turnmatte på Ikea, valgte vi å ta en spisepause der. Freste inn og fant matta og de bestilte mat og spiste mens jeg fant det jeg hadde behov for og tok maten i handa. egentlig litt idiotisk, men mat måtte vi tross alt ha. *kremt*.

Klokka 18 var vi endelig klar for hjemturen.

Det var veldig glatt over fjellet frem til Haukeli og og måtte kjøre veldig forsiktig. Til tross for at bilen var en drøm og kjøre, vil takke meg til piggdekk altså. Piggfrie vinterdekk på det føret, var ett sant "#%&€%&

 ABS - bremsen slo seg inn sikkert 15 ganger, MINST. Med min egen bil skjer det så og si aldri.

Når du får sladd med et vogntog kommende mot deg... DA tar du det rolig, i det minste til du kommer til bare veier altså.

Jeg sa derfor til ungene at de måtte bare smøre seg med tålmodighet , at det viktigste var at vi kom frem samme hva klokka ble.

Etter Haukeli var det omtrent bare veier resten av turen og da gikk det radig, for å si det sånn. Kun jeg oss og noen vogntog på veien. Etterhvert ble jeg derimot så trøtt at jeg måtte stoppe opptil flere ganger for å snøvaske meg selv. På Kyrping var det ikke løssnø og oppspore. Ungene "Mamma skal du ha den gørr sjetne snøen der i fjeset!?" "JEPP; det får ikke hjelpe"

Kan tro jeg var glad, da vi endelig var hjemme?!

 

Fikk jeg da sove? Ikke sporenstreks som jeg trodde iallefall!

Har hatt en super tur, tross alt. Dette er nok en tur hverken jeg eller ungene, kommer til å glemme med det første tenker jeg :-)

 

Lik gjerne bloggens FB side "SILJEMEDVILJE"

Instagram @Siljemedvilje1 

 

#motorstopp #bilproblemer #bilberging #bilverksted #oslo #brabilverkstedioslo #brabilverksted #rud #sandvika #bergauto #bergautorud #fantastiskservice #hertz #leiebil #vinterdekk #piggfrievinterdekk #piggdekk #absbremser #bluetoothibilen

Bilberging i Oslo - shit happens baby

Fortsettelse fra bilturen Hgsd- Oslo, der det meste gikk adundas.

 

Jeg slapp i det minste å bekymre meg for å ikke finne frem i Oslo. De siste 2-3 mila, fikk  vi "skyss" med denne kjekke karen. Hu mor ble plassert i passasjersetet, mens kidsa var trygt plassert bakpå lasteplanet.

Jeg spurte ungene etterpå om det var litt "skummelt" å sitte bakpå der. De påstod at det, var den mest behageligste delen av turen?! *kremt*

Viser til tidligere innlegg her "KNERTA" KUN 2 BILER PÅ VEI TIL OSLO.

Som nevnt sprang guttungen inn på bensinstasjonen etter hjelp, da vi fikk motorstopp (nummer 2) etter at vi akkurat fikk "baken" innenfor motorveien.

Han kom tilbake med ett sett startkabler.

Med kun en stykk bil med flatt batteri, stod vi der rimelig rådville.

Det tok derimot ikke lang tid før det hopet seg HEFTIG opp og da manglet naturligvis ikke på folk som ville hjelpe og dytte. 

Deretter kom det noen som prøvde med startkabler, men det funket heller ikke.

Med en bil med absolutt NULL batteri, er det ikke så kult med elektrisk håndbrems lenger.

Bilen var IKKE til å rikke.

Det ble ett salig kaos, som jeg aldri har sett maken til og forhåpentligvis ALDRI vil måtte oppleve igjen.

Ungene mente noe overdrevent (men ikke veldig mye overdrevent),at det sikkert var 100 personer som hadde vært inn og ut av bilen vår.

Det hjalp fint lite og si at det ikke nyttet å dytte, pga elektrisk håndbrekk. Prøvde å fortelle at nå har minst 15 stk prøvd..

But NOPE!

ALLE skulle gi det ett forsøk. Hvorfor noen trodde det hjalp, bare det var DE som dyttet aner jeg ikke?

Det hjalp også LITE å prøve og forklare at jeg stod i telefon med både pappa og redningsselskap, der de "tøyt" i munnen på både hverandre og meg.

EN TING JEG IKKE KAN er å snakke i telefon (spesielt fremmede) og prøve å få fastsatt location, når det står opp til 10 fremmende mannfolk i slengen (både norske og utenlandske) og skal snakke til meg samtidig. Noen forsvant, mens andre kom til.

Da de fortsatte og prate i munnen på hverandre, til nye folk som ankom og meg som prøvde desperat og forklare "redningsmannen" hvor jeg var. Vetta svarte, 2-3 mil fra Oslo.. Høvik stasjon på motsatt side.

Høres gjerne litt utakknemlig ut, men når en prøver for "ørte fjørtene" gang og si sorry Sam, men det NYTTER BARE IKKE!

Tried that, done that opptil 15 ganger allerede og nå står jeg og PRØVER og snakke med redningsselskapet, som faktisk KAN hjelpe.

Hadde helst lyst å rope back off and give me a freackin break, guys!

Til slutt så jeg meg bare nødt til å trekke meg unna, for i det hele tatt klare å prate med "redningsmannen" min.

Sønnen min som frøs heftig hadde satt seg inni førersetet, ble satt til å styre bilen sånn helt PLUTSELIG.

Ut av det blå, kom det en med "trekk tau" og sa til sønnen min at han skulle styre.

FOR ETT SYN! Det uttrykket på guttungen - PRICELESS. 

Jeg rakk ikke å gripe inn en gang.

Det gikk minst 30 min, før bilen ble tauet tilstrekkelig nok til at andre fikk komme seg inn. Med tanke på at det kun var 1 stk pølse som jeg kjøpte til eldstemann der, er det ikke vanskelig å regne seg frem til at jeg var bad business for Shell på Høvik den kvelden.     

 

Til slutt dukket ENDELIG "redningsmannen min" opp, mens jeg prøvde å betale det fordømte piggdekk avgifta.

Ikke søren om jeg fikk det til?

Da jeg så redningsbilen komme, gav jeg blanke og skulle dra ut kortet. DET satt BOM FAST og jeg kommanderte guttungen til å springe å hente kortet, mens jeg "sprang" det jeg klarte med ett skamslått haleben mot redningsbilen. (Det viste seg at det ikke hastet med å betale noe piggdekk avgift. In fact it was no need at all skulle det vise seg).

 DET viste seg og ikke være hvilken som helst redningsmann, men en knakande kjekke Å - kjendis som han kalte seg.

Det fant jeg ut, da jeg senere spurte om jeg kunne ta bilder og muligens publisere det på bloggen.

Da fikk jeg til svar at det var ingen problem, for nå var han så vant til og bli tatt bilder av og filmet av etterhvert pga tv programmet Veipatruljen på MAX.

https://www.naf.no/om-naf/nytt-fra-naf/kommer-snart-pa-tv-veipatruljen-viser-hverdagen-til-nafs-bilbergere/ 

Jeg kjente han ikke igjen, men måtte tilføye at jeg VELDIG sjelden har tid til å se noe særlig på tv.

Selv kalte han seg Å- kjendis og sa at han ikke AKKURAT hadde særlige "problemer", med å bli gjenkjent på gata.

 

 Det var visstnok KUN verkstedfolk og den type folk, som kjente han igjen.

Shit same..

Han var iallefall en VELDIG hyggelige kar og jeg fikk en smule dårlig samvittighet, for at jeg hadde vært en smule bitchy på telefonen. 

"1 time!!! Det er ett jækla Texas uten like her, mann! Ingen kommer inn på​ bensinstasjonen her, hverken for piggdekk avgift eller andre ting! "

 At vi holdt på å fryse ræva av oss unnlot jeg heldigvis å nevne, da jeg faktisk fremdeles var rasjonell nok til og skjønne at det ikke var ett godt nok argument

.Så lenge jeg var trygg, skulle jeg ikke bry meg sa han.

Trygg eller ei, det er syyyykt lite kult og sperre innfartsveien fra motorveien til en bensinstasjon. 2-3 mil fra Oslo. 

          

SALLAN ASSÅ.. DA kokte det i toppen, for å si det relativt mildt!

Han tok en kjapp titt under panseret og konstaterte med en gang at "reima" var røket.

Da var det bare å taue bil nr. 2 på lasteplanet.

              

For deretter å laste kidsa bakpå og bli tauet avgårde til Mekonomen Fornebu. 

  

Kjøreturen videre inn til Oslo, ble veldig behagelig og jeg slapp i det minste å bekymre meg for å klare å finne frem og derfor heller ingen behov for noen form for "politieskorte".

              

         

Vel fremme på Fornebu, gjenstod kun litt mer bildetakning.

 

 

 

Deretter var det og få ungene ned fra lasteplanet, flytte alt pikk pakket ut av bilen og bli hentet av snilleste Andreas.

12 1/2 time etter oppstart hjemmefra ble vi ventet med fyr i peisen, god middag med ett glass rødvin til hu mor <3 Man skulle tro at vi nå hadde hatt vår dose uflaks for resten av turen og VEL så det, men den gang ei! Problemene har stått i kø for oss videre, selv om vi dog kan skylde resten delvis på oss selv og aller mest på MEG.

Dette har heldigvis ikke tatt fra oss det gode humøret foreløpig og vi storkoser oss her i hovedstaden. 

Stay tuned. 

Håper at jeg får anledning til å komme med litt update, men her står naturligvis ungene først og fremst ungene i fokus. 

OG ekstra masse i dag for i dag blir mellomste jenta mi tenåring! Hipp hurra for Hannah mi <3

Planen vår går som dere allerede har forstått, alt annet enn etter planen.

Vi lurte på både en svipptur over grensa og muligens en tur til Ikea, for så og vende snuten hjemover i dag.

Vel.... Det blir ingen tur hjemover i dag, for å si det sånn.

Bilen er nå blitt tauet til Rud og vi håper, etter MYE om og men at den blir fikset i løpet av morgendagen!Det var med andre ord ingen krise at jeg ikke fikk betalt den der jækla piggdekk avigfta..

 Fingers crossed, folks!

Lik gjerne bloggens facebookside "SILJEMEDVILJE"  , hvor alle mine blogginnlegg  legges ut.

Instagram. @Siljemedvilje1 

#bilredning #motorstop #elektriskhåndbrems #elektriskparkeringsbrems #naf #nafbilredning #biltauing #boshbilredning #veipatruljen #veipatruljenpåmax #max #motorstopp #boshbilredning #servostyring #tangstav #tangstavpåservostyringen #mekonomen #mekonomenfornebu 

"Knerta" KUN 2 biler på vei til Oslo.

Kjøre Hgsd - Oslo, gikk alt annet enn knirkefritt!

Det burde ikke vært mulig, men med na Silje er ALT mulig.

Det er nesten klin umulig og gjøre denne storyen kort, så jeg tror jeg nesten bør dele den opp i flere "kapitler".

 

 

Slik endte bil nummer 2 for å si det sånt.

Hadde dere ant hvor mange ganger jeg har hørt enten..

1: Det e bare DU som kunne klart nåke sånt, Silje!!!

ELLER

2: Det e bare DEG  nåke sånt kunne skjedd med, Silje!!!

 Det er ikke snakk om FÅ GANGER at jeg har hørt den, for å si det sånn..

Cut to the chase. 

Skulle kjøre til Oslo med de 2 eldste på onsdagsmorgen.

Jentungen blir tenåring i morgen og fikk dermed Marcus og Martinus konsertbillett til bursdagen og eldstemann ble med på turen for gøy. 

Jeg var drit bekymra for halebeinet jeg slo som det sang 2 dager før avreise. Til tross for at jeg ikke fikk sokkene på meg morgenen vi skulle reise, knapt hverken kunne reise/bøye meg og every step I take gjør noe så inni hekkan vondt, viste det seg at DETTE skulle bli ett av mine MINSTE problemer.

I håp om å komme tidlig frem, kjørte vi hjemmefra kl 7 om morgenen.

Alle var i strålende humør, klar for Oslo.

Vi hadde ikke kjørt lenge før jeg fant ut at jeg trengte ny vindusviskere og stoppet etter 25-30 min (?) på Knapphus bensin stasjon, for å bytte vindusviskere.

Jeg måtte vente en liten stund til det kom en til på jobb, som kunne hjelpe meg.

Med vindusvisker på plass, satte jeg meg bak rattet og skulle rygge.

Da oppdaget jeg at bilen, ville jo for svarte ikke svinge?!.

Det var ikke sånt rattlås opplegg, bilen startet og alt men..

Med verksted vegg i vegg, foretok de "feilsøking" uten å finne feilen og måtte dermed ta den ned på verksted.

Der forsvant GLISET mitt ned på verksted :-(

             

Da var det bare til og bli sittende her til de fant noe mer ut.

Etter ei stund fant de ut at det var noe greier (tang staven?)med servostyringen som var røket. En 4-5 timers jobb som de tidligst kunne ta dagen etter, når de fikk deler. PRISLAPP: 24-26.000.

DER røyk planene mine om å dra til Krimfestivalen i Oslo i mars! CRAP!!! 

Pappa kom for å hente oss, uten at vi visste helt hva vi nå skulle gjøre? En busstur på 8- 10 timer (vet ikke hvor lang tid Haukeliexpressen tar jeg?), fristet lite med ett skamslått halebein og ikke muligheten til å stoppe ved behov. Fly var ikke særlig fristende heller etter og ha undersøkt billettpriser, mtp på den kommende verkstedregning.

Pappa tilbød seg og låne hans bil og så kunne mamma komme og hente han, hvis jeg ikke søyt med å kjøre med gir. Det var jo supersnilt!

Og neida gir var no problemos, på tross av at jeg knapt har kjørt bil etter at jeg fikk min første bil for nærmere 20 år siden. (20 år FAKTISK! SKITT!)

 Det som NESTEN "bekymret" meg mer var mangel på telefon og Spotify via Bluetooth.  Å kjøre med gir, viste seg dog å være litt mer "komplisert" eller glemt, enn jeg trodde og det ble litt "kveling" gitt.

Vi dro videre 10.30, men var fortsatt ved godt humør og heldigvis ikke kommet så alt for langt før vi måtte snu for å hente sertifikatet som lå igjen i bilen min. Fant ut at det var litt greit og ha med meg til Oslo. 

Heldigvis var det strålende sol og gode føreforhold over fjellet, selv om jeg optimalt kunne ønsket meg litt mer bare veier.

 

Nå var jeg om mulig  enda mer fornøyd over at jeg har investert i nye solbriller med styrke. Haaaaalleluja!

             

Verkstedregningen valgte jeg og "glemme" til jeg kom hjem, nå gjaldt det og kose seg optimalt på en etterlengtet tur kun med de eldste, som før jeg vet ordet av det er voksne og snart kanskje ikke gidder å være med lenger.

Turen med ett skamslått halebein gikk overraskende bra, selv om jeg omtrent måtte rulle sidelengs ut bilen i pausene.

Mye takket være denne, tenker jeg.

       

Fy fader for ett genialt tips! Vil tippe det er mye bedre og "nettere" enn og vralte rundt på en badering.

Prøvde å kjøre ett stykke etter den FØRSTE "motorstoppen" uten pute, men det gikk IKKE særlig bra. På nakkeputa sitter jeg akkurat ikke nedi med halebeinet.

Vi nærmet oss Oslo, men jeg trengte ett siste stopp før vi kom inn i stress trafikken. 

Hele veien til Oslo og før Osloturen gikk tankene mine til den gang jeg og eksmannen skulle kjørte til Oslo og ikke søren om vi fant fram. Etter utallige turer frem og tilbake, stoppet vi på en veiskulder for se på KARTET. Vi hadde ikke stått lenge før en politibil stanset med blålys og sa at vi kunne jo ikke stå "HER". Vi forklarte at vi ikke fant frem og det hele endte med "politi eskorte" frem til hotellet, mot enveiskjøring og alt. Jeg gruet meg derfor sinnsykt til og nå frem til Oslo city. Sjansen for politi eskorte denne gang, regnet jeg ned mot sånn ca null.

NÅ var ungene forståelig nok gira på og komme frem.

Satt meg bak rattet igjen og LOVET dem Oslo - next!. Hadde kun kjørt ett lite stykke, før vi fikk opp en feilmelding "BATTERY LOW - stop"

INNI HEKKAN, ER DET MULIG? Kunne LETT brukt ett annet ordvalg, men av hensyn til lesere og ungene i bilen for INNI HEKKAN "duge".

Ringte til pappa og han sa at jeg måtte stanse på nærmeste bensinstasjon.

DER dukket det opp en og det var jo MIDT I BLINKEN for der var jo sånn "piggdekk avgift opplegg" også.

Fikk akkurat baken innenfor og der stanset det fullstendig. Og da mener jeg FULLSTENDIG!

Sønnen min sprang inn på bensinstasjonen etter hjelp og kom tilbake med ett sett startkabler og ett noe rådvilt ansiktsuttrykk!

Ehhhhh what to do! Hjelper lite med startkabler med kun en bil, liksom.

Etter VELDIG mye kaos, kom til slutt redningen i form av en kjendis.

Vel og merke en Å- kjendis som han selv valgte å kalle seg.

But what da heck...

En «kjendis» er tross alt, EN KJENDIS! *ler*

Stay tuned, for more problemas!

Lik gjerne bloggens facebookside "SILJEMEDVILJE"  min og få med deg hvordan det gikk videre. Her legges alle mine blogginnlegg ut.

Instagram. @Siljemedvilje1 

#bilredning #motorstop #elektriskhåndbrems #elektriskparkeringsbrems #naf #nafbilredning #biltauing #boshbilredning # #motorstopp #kjøremedforslåtthaleben #forslåtthalebein #forslåtthaleben #interoptik #interoptikhedegård #interoptikhedegaard #interoptikhaugesund #solbriller #solbrillermedstyrke #rayban #raybansolbriller #raybansolbrillermedstyrke #servostyring #tangstav #tangstavpåservostyringen #mekonomen #mekonomenfornebu #knapphus #knapphusbilverksted #knapphusbensinstasjon

Hvordan komme seg opp fra solsenga og ned til vannkanten

med "æren" i behold? Eller i det minste UTEN total ydmykelse.

Og hvor i helsike dukket de svenske gutta opp fra?

Andre dagen i Tyrkia følte meg litt sånn som kjerringa i nabolaget i leilighetskomplekset, pga den uheldige episoden dagen i forveien.

Image may contain: ocean, sky, outdoor, nature and water

Derfor valgte jeg stranda, fremfor bassengkanten denne dagen.

Fikk bestilt solseng, parasoll, drikke og rigget meg til.

                               Image may contain: drink, ocean and outdoor

Idet jeg la meg godt til rette og kikket opp og kvakk jeg litt til og lurte ett ørlite sekund, kikket full fart rundt meg for å se til at jeg var kommet til rett strand.

De 2 tyrkiske mannfolka foran meg satt og drakk og røykte vannpipe.

                      

Noe som ikke var urovekkende i seg selv.

Det som fikk meg til å stoppe opp ett tiendedelsekund var at han ene  rørte rundt i drinken sin.

Eller rørte?

Heller «stampet» med sugerøret, som man «stamper»  den knuste isen eller daqurien, hvis dere forstår?

«Problemet» var bare at drinken hadde han i fanget og fra mitt synspunkt, så jeg hverken  sugerør eller drinken.

                            Image may contain: one or more people, people sitting, ocean, beach, sky, outdoor and nature

Det jeg så var 2 mannfolk som så ut til å nyte det gode liv og med den ene si rytmiske hånd i synsfeltet, så det ut til at han tok «an skikkelig ut» og hadde skikkelig sansen for det gode liv.

See the picture.

Heldigvis var det bare drinken, som trengte litt «bønnhørig omtanke».

Noe senere, slet jeg virkelig med problemer med innpusten.

SALLAN, HOT altså.

 Jeg satt og vurderte mine muligheter for å komme meg til sjøen på den glovarme sanden, på en sånn noenlunde grasiøs måte.

 Da tenker jeg ikke sånn Baywatch type ting, men heller komme ned uten å fremstå som en helt tulling.

Samtidig som de 2 tyrkerne bestilte parasoll nummer 3 og plasserte den rett i «min vei» til avkjøling, ble også noenlunde grasiøs stil lagt på hylla.

Hvordan komme meg til sjøen , FØR jeg daua og heteslag og (aller helst) UTEN å brenne føttene av meg.

MENS jeg lå der og tenkte på om jeg faktisk var nødt til å springe under parasollen deres hvis jeg skulle bevare litt av huden under føttene.

Samtidig  hadde jeg ganske så lyst å klaske dem ørlite i hodet i forbifarten, for idiotisk plassering av parasollen.

Kunne de ikke nøyet seg med 2 parasoller liksom?

Ja da jeg vet flip flopper er en fin ting, men de sandalene jeg hadde kunne ikke tas på stående fot liksom.

Tilbake til problemstillingen?

Mens jeg lå der og irriterte meg VERRE over parasollen og om jeg faktisk bare skulle «la det stå til» og springe under den , men den var jo så forbanna lav også vettu.

Derfor fant jeg ut at jeg enten måtte springe rundt sengene på den ene siden eller forbi paret på den andre siden og sveipet derfor blikket fra den jækla parasollen, først til venstre og så til høyre?

WHATDA?..

Når i helsike, var de 3 guttene havnet der?

                       Image may contain: one or more people, people sitting, ocean, sky, beach, outdoor, nature and water

                             

Shit?.

Blir helt nervøs av sånt jeg?

Da våget jeg hverken å springe rett frem under den fordømte parasollen, til venstre og I ALLE FALL ikke til høyre!

                                            DAMN BABY!

Klarte hverken å skjule smilet eller tørke det av meg, da jeg hørte det var 3 svensker som lå der. Riktignok en smule unge, men tankene gikk jo selvfølgelig til svenskene fra Kreta i fjor.

Les innlegget om fadesen min HER  og møtet mitt med dem HER

Gliset forsvant relativt kjapt (trengte ikke tørke det vekk en gang), når fjerdemann i kompisgjengen ankom noe senere.

Greit at de var nok litt unge, men når fjerdemann så ut som han var maks 2 år eldre enn sønnen min.

                                  Image may contain: 1 person, sitting, ocean, sky, outdoor, nature and water

DA var det jaggu ikke mye å glise av lenger. Jeg behøvde ikke å tørke av meg gliset en gang, eller jeg rakk det ikke er muligens rettere å si. For gliset forsvant, som om ett elektrisk støt som gav meg en liten reality check!

PING PING, back to the reality!

LIKE FULLT hang angsten der fortsatt og jeg hadde store problemer med å våge meg ned til vannet.

Jeg benyttet sjansen da de var ute og badet og sprang som pokker ett godt stykke bortenfor, med en stil så langt fra grasiøs som det er mulig og derfor ikke er verdt og utdype nærmere.

Til tross for overvekt på turen ned, hadde jeg selvsagt glemt en lett strandkjole e.l å bare trekke over meg til og fra stranda.

Svett kropp full av sand og solkrem, kombinert med trang singlet og like trangt skjørt, gjorde at jeg ønsket og vente til de var gått, før jeg pakket sammen for dagen.

Jeg ville nødig stå der som en tulling og slite og dra i klærna og dermed oppnå en deja vu feeling fra i fjor.

Hater slike situasjoner, der jeg føler at CP diagnosen blir så synlig liksom.

Når jeg først begynner å tenke slik, begynner jeg å stresse og dagår det som regel strake veien til..

Svenskene så ikke ut til å ha tenkt seg noen vei med det første, så jeg lot det stå til.

Som ventet stoppet singleten like over puppene og skjørtet like under rompa, som om jeg hadde kjøpt klærne 3 nummer for små og følte det så ut som jeg ikke var egnet til å kle på meg på egenhånd en gang. Akkurat i det jeg var ferdig med å kle på meg, pakket de sine saker sammen og gjorde seg klar for å forlate "åstedet".

Kunne ikke kommet dere avgårde for 5 min siden liksom? 

Det endte riktignok ikke så fatalt som i fjor, der jeg sto med kjolen rullet under armene og fikk den hverken opp eller ned.

Den gang vurderte jeg om jeg skulle stikke av, før noen så seg nødt til å tilby hjelp.

Sallan hvor dum jeg følte meg. 

 

Tipser om bloggens facebook side SILJEMEDVILJE https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/, lik gjerne i vei :-)

 

#ferie #siljereiseralene #tyrkia #alanya #marenbeach #svenskegutter #brennhetsand #chartertur «alenepåchartertur #reisealenetiltyrkia #charterturforenperson  #cp #ceberalparese

Skremte vannet av svenskene

Denne ganger snakker vi unger altså. Stakkars..

Det ble visst litt lite tid til update fra Tyrkia.

Dessuten var det elendig internett, derfor kommer innlegg litt sent.

Jeg kommet hjem sent fredagskveld og ungene kom fra ferie og til meg samme dag. Og med ungene, kommer også naturligvis travlere dager.

 

Følte det ble lite tid til blogging der nede gitt.

Eller egentlig var det jo nok av tid, men det har var jo så hinsides varmt.

Når jeg da kom fra stranda eller bassengkanten og opp til leiligheten og air condition, føles det en liten stund som at jeg har kommet til paradis.

Da ble liksom ikke bloggen hovedfokus gitt.

Måtte liksom forsøke og gjenfinne pusten, før jeg stelte meg for å gå ut og spise.

 

Den dagen jeg kom, valgte jeg å bli ved bassenget. Ikke verdens største basseng eller leilighetskompleks, men det var sentralt og kort vei både til strand og by. Med andre ord helt perfekt for min del.

Image may contain: one or more people and outdoor

Det ble jo en pangstart, som førte til at jeg skremte vannet av noen stakkars svenske gutter.

Første tur i bassenget, fikk jeg en ball midt i "fleisen".

Noe som resulterte i at eieren eller hva han var, resolutt tok fra de stakkars guttene ballen.

Prøvde å si til han som tok ballen, at det absolutt ikke var nødvendig.

SHIT HAPPENS, liksom...

Han var ikke videre interessert i å høre på meg og jeg lurer på om han trodde jeg klaget og freste videre med ballen.

Og så er det meg da, med ett VELDIG STORT forklaringsbehov.

Prøvde derfor å henvende meg til gutten, som sendte ballen i min retning og dermed fikk fulltreffer på den dama som trolig er den personen som er mest redd ball ever.

Jeg ønsket og "unnskylde" meg og si at jeg forstod at det var ett uhell, at jeg synes det var synd at han tok ballen fra de...

"What the heck, sånt skjer" liksom.

Men han la på sprang så fort jeg nærmet og la på sprang, som hadde selveste "fanden i hælene"!

CRAP...

Snakk om å føle seg totalt misforstått!

Da måtte jeg i alle fall "prøve meg" på kompisen.

Han lå på flytemadrass og bare vendte hodet vekk, deretter dukket han galant under flytemadrassen og tok så mange svømmetak han maktet under vann, før han nådde bassengkanten og forsvant.

Snakk om å føle seg som ei kjerring?

Men jeg gav meg jo ikke, for nå følte jeg meg helt idiot.

Derfor prøvde jeg å "unnskylde" meg til ei svensk dame , at jeg bare ville forklare dem "blablabla ".

Hun hadde ingenting med dem å gjøre og brydde deg derfor lite..

Jeg innså at jeg gjorde ting verre og folk trodde trolig, at jeg gikk rundt og klagde..

Derfor gav jeg opp forsøket, om å bli kvitt "bitch stempelet"...

DAMN....

Fikk litt sånn déjà vu feeling fra barndommen .

Vi var på campingferie i Sverige og jeg, broderen og ei venninne , var rundt på campingplassen og leita etter pant.

Plutselig var det noen ungdommer som ropte (eller i våre øyne. Våre ører heter det vel... BRØLTE). "HEI, VIL NI HA NOEN BURKAR?!!!"

I meg og broren min sine ører var "BURKAR", synonymt med ordet og vi sprang som galne som vi (JA) hadde "FANDEN , sjøl i hælene".

Hvor ble det av venninna vår?

Sprang til de voksne og fortalte forferdet at 3.person var blitt tatt av SKURKAR!!!

Like etter kom hun strålende fornøyd, med poser med pant.

Sikkert så like mye pant, som tilsvarte en dags "arbeid" !

MNST...

#tyrkia #siljereiseralene #tyrkiareiser #reisealene #alenepåchartertur #alanya #marenbeach

 

Fordeler og ulemper med å reise alene

En klar ulempe, er at man ikke har noen til å smøre seg på ryggen.

           Slik så jeg ut etter første dag.

                               

Beklager dårlig bildekvalitet, men her var det massiv zooming.

Jeg sliter med speilvendt opplegg og finne «målet» i tillegg til å forsøke å utelate my private parts».

Klarte liksom ikke å få frem hvor  bad  det egentlig ser ut, men føler det blir litt feil å si at «du burde se det real life» også liksom.

Jeg var søren meg ikke mye i sola i går heller?

Vil jo «daua»? Inni hekkan så varmt?

Det var derfor jeg egentlig ikke skulle til Tyrkia, men det var her det var billig og jeg overlever nok skal dere se?

Greit nok at skinka burde jeg definitivt klart selv *kremt*.

                   Image may contain: one or more people

På en annen side, hadde jeg ikke vært alene hadde jeg nok fått ett ørlite tips om at det hadde vært lurt og tatt ett lag til på rumpa?

CRAP!

Den ser verre ut altså, men foreløpig klarer jeg i alle fall fortsatt å sitte!

En av fordelene er at man ingen å bli nevneverdig sur og irriterte på.

Utenom meg selv (som i grunnen kan være nok til tide og eventuelt forbigående irritasjon på selgere eller lignende.

Selv om det føles litt merkelig og kun ha ett pass og en billett og ha kontroll på. (Jaja til og med det klarte eg ikke, da jeg ikke fant billetten som siste mann ombord).

Hører på småsure og trøtte unger og kranglende par med blandede følelser..

Akkurat på flyturen og bussen er det jo egentlig ganske så praktisk og reise alene?

Hørte en far som ble så forbanna (ordet er sitert) pga ungen spente i seteryggen akkurat når han skulle til å sovne at han nektet ungen å få bade dagen vi kom frem.

Jeg skal på ingen måte ikke påberope meg tittelen som mum of the year...

Selv om jeg har lært at trusler og særlig ikke tomme trusler er den beste veien å gå, må jeg nok innrømme at dette nok kan forekomme i ny og ne. *Kremt*

Men å dra kidden med til Tyrkia og bruke "bade nekt" som en form for trussel/ konsekvens, vil jeg påstå er en lite smart taktikk.

Jeg håper dette var en tom trussel med mindre han har tenkt å koke ungen sin her nede.

Mulig banning og steking pga ungen spenner i seteryggen, vitner om sårt tiltrengt ferie?

Jaja nå stikker jeg til stranden med kun meg selv å smøre, sørge for væske og matinntak, unngå overoppheting , aktivisere og passe på i form av sjø og fare for drukning etc..

Som sagt litt mixede følelser, men trøster meg med at ungene har det supert på ferie med pappen.

Derfor skal jeg nå slappe av og kunne lukke øynene hvis jeg ønsker det uten å måtte telle 1,2,3 - 1,2,3 og lure på om alle ungene har hodet over vann til enhver tid .

Nei nå er det jaggu på tide å komme seg ut!  

Det er  crappy internett og klokka er derfor blitt over 13, men det blir nok sikkert nok timer i sola eller i skyggen tenker jeg

Enjoy <3

 

Tipser gjerne om bloggens FB side SILJEMEDVILJE https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/

#siljereiseralene #husmorferie #chartertur #charterturforenperson #reiseralene #solbrent #tyrkia #alanya #marenbeach #nyterdetgodeliv #tyrkiareiser

Rakk «bare» å bli ropt opp 1 gang på flyplassen?

 Det vil jeg nesten anse som en BRAGD?

Med tanke på at jeg var på flyplassen nesten 2 timer på forhånd og HUSK  vi snakker Karmøy lufthavn  her med 2 gater (eller noe sånt).

UANSETT så er det ikke snakk om noen lange distanser.

Her er rullebanen så kort, at du til tider føler du lander med ett brak og tar deg i å bremse med beina selv. Akkurat som det gjør nytten liksom?

På som enkelte i passasjersetet mitt har en tendens til å gjøre! No name mentioned..

Til tider føler jeg meg sugd inn i seteryggen, som om sentrifugal kraften suddenly kicks in. 

Bortsett fra en ikke går rundt da. Thank heaven!

Men det er MER EN GANG at jeg har prist meg lykkelig, over at det er en taxisjåfør og ikke mine nærmeste som venter meg i ankomsthallen.

Egoistisk?

YES!

Men når du ser terminalbygget nærmer seg og du "hjelper til" med å bremse som bare pokker, vel vitende at det er til ABSOULUTT ingen nytte.

Da gir du F i taxisjåføren, men tenker jo selvfølgelig på de andre som venter spent på sine.

Jeg har ingen som helst form for flyskrekk, til mer turbulens, jo bedre.

En flytur uten å kjenne litt sug i magen, er nesten nedtur.

Beste flyturen jeg har hatt var fra Gardemoen til Haugesund, hvor både broa og tunnelen (pga mye eksosO var stengt. (samt sola og Bergen)  

Fikk meldinger fra familie og venner om at hele distriktet stod på hode, med bossspann, takpanner, tak og you name it som var rast avgårde.

Men de fant en åpning og alle mann inn i flyet fort som pokker og peiste på!

Der snakker vi flytur og landing, som ikke var mye verdt og klappe for. Eller det var jo egentlig det, i og med at de i det hele tatt klarte å lande!

UPS rotet meg vekk som vanlig... Endelig klarte jeg å skrive kort innlegg, men..

Årsaken til at jeg klarte å prestere å bli ROPT OPP PÅ KARMØY LUFTHAVN? (Heter det Haugesund lufthavn nå forresten?)

(Uten at jeg skal skylde på noen. Gidder som regel ikke å være føst i køen for å si det sånn.)

Jeg kom i snakk med en bak meg i innsjekkingskøen og vi ventet lengst mulig før sikkerhetskontrollen.

Da vi kom igjennom, var tax free OG passkontrollen stengt og vi fikk beskjed om å vente 20 minutter fordi politiet  var opptatt  med passkontroll på innkommende fly.

Jepp vi snakker FORTSATT Karmøy lufthavn.

Som de 2 eneste som stod igjen, ble det akkurat tid til ei øl før vi ble sluppet inn i det gode selskap.

Vi lurte på om vi fikk mulighet for gå i Tax freen, men det var veldig usikkert siden de måtte ut og rundt etter innkommende fly, gjennom sikkerhetskontrollen pluss at sjappa måtte sjekkes før de åpnet igjen.

«Ja da må dåkke se til å kjappe dåkke då» sa jeg MED glimt i øyet altså. Bare for å understreke det. Det var tross alt ingen krise for min del. Hadde vært verre på veien hjem, for å si det sånn!

Da vi stod i kassen hørte vi, «kan Silje Olden og Mr.X vennligst komme til skranken for boarding» eller noe sånt.

Det er IKKE ofte, at jeg hører det på Karmøy lufthavn gitt.

Da hjalp det lite med den nye Speedybagen fra Wee, for då var det bare å bånne på opp trappa til boardingen (der jeg selvfølgelig  ikke fant billetten min i farten. Men vi snakker fortsatt Karmøy lufthavn og da holdt det med navnet), så ned  trapper igjen.

Fikk litt småangst når «reisefølget mitt" fortalte at han ikke hadde balkong i leilighetn.

Svarte bananer, det glemte jeg å sjekke! Spesielt når jeg er alene, så er det ganske ok å laxe på balkongen liksom

Jeg visste at denne gangen, hadde jeg i det minste basseng og kort avstand til stranda.

Nå er jeg vel fremme og kom på det da jeg oppdaget balkongen at jo visst søren, det visste jeg jo! Ikke nok med at jeg har balkong, jeg har faktisk 2 stykker!

YEEEI.. HIGH FIVE FOLKS!

Turen ned gikk fint og kjapt! Jeg sovnet rett etter de var ferdige med "salgsrunden" og våknet av at flyvertinnen stod over og ristet meg og sa at vi skulle lande?! Ør som få og jeg visste at det var ikke første gang hun prøvde å få kontakt. Hvordan merker vi det?

Man hører det gjerne som en del av en drøm, men det er noe med toneleie også...

Etter ett kjapt tørk rundt munnen, just in case liksom.  Heldigvis tørr som...... bare det! Så legger jeg merke til bena som ligger helt ut i midtgangen faktisk.(JEG HADDE LAGT HODET I MIDTSETET OG HELDIGVIS IKKJE MOT MIDTGANGEN)

 What da? Kødder du? Tror jeg sa det på norsk eller så var det are you f****g kidding me. 

Hadde jo akkurat satt meg ombord... Og midt ialt dette, lurte jeg fælt på hvordan bena hadde ligget og det VIKTIGSTE, hvor hadde splitten befunnet seg. Jeg må ALLTID tenke påkledning ift kroppsvisitering pga pacemakeren.

Turen hjem fra syden i miniskjørt er vanskelig å glemme. Ikke at det at jeg bryr meg så masse, MEN den tok virkelig kaka.

Med ingen shorts som passet (jeg er helst skjørt og kjole, kind of chick), tok jeg sjansen på lang og løs kjole. Kommer de ikke til her, får de heller "spandere" ett rom på meg tenkte jeg...

IKKE POKKER om jeg tar på meg bukser, for så å komme ned i varmen og 2 1/2 i buss! *Kremt* nå kom jeg jof rem på natta, så gale hadde det jo ikke vært men.

Haugesund fikset biffen kjapt og smidig..

Image may contain: sky and outdoor

 Lik gjerne bloggens facebookside og få med deg hva jeg legger ut

«SILJEMEDVILJE»  http://  https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/?ref=br_rs

Instagram @Siljemedvilje1  http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/  

#siljereiseralene #speedybag #wee #weegruppen #trillekoffertmedsparkesykkel #sparkesykkelmedtrillebag #charter #ferie #tyrkia #alanyia

#charter #charterturalene #chartertur #helganeslufthavn #haugesundlufthavn #haugalandlufthavn #kortrullebane #turbulens #flyskrekk #SIKKERHETSKONTROLL #Bbodysearch #kroppsvisitering  #sikkerhetskontrollmedpacemaker

Ho hey ? Tyrkia «here I come»

 

Holy moly! Har skaffet meg trillekoffert MED sparkesykkel  fra WEE. Også kalt Speedybag

Har sett på disse på nettet og tenkt at dette må jo være midt i blinken for meg!

Eller?

Image may contain: 1 person, smiling, standing, shoes and outdoor

Har en først lært å sykle, da kan man sykle.

Det fantes jo ikke sparkesykkel når jeg var liten, men det er vel piece of cake.

DET går som regel bra!

Kan vedde på at ungene blir misunnelig på denne..

Image may contain: one or more people, shoes and outdoor  Image may contain: one or more people and outdoor

I september skal jeg legges inn på Rikshospitalet og der er det laaaang vei og gå for å ta seg en tur ut eller i kiosken.

Som regel venter man på leger, sykepleiere og legevisitt og man må fint holde seg på rommet i tilfelle de dukker opp.

Hver gang jeg er på Rikshospitalet, misunner jeg de ansatte som freser forbi meg med sparkesykkel?

«Ahhhh den som hadde hatt en sparkesykkel»

Vel i september skal jeg suse forbi dem (om det så beyr kappkjøring). ADIOS AMIGAS.

I tillegg har jeg plass til niste eller hva det måtte være og DET har ikke de så. Eneste de kan skryte av er en enkel korg fullt med blodprøver eller lignende.

«Kan eg få ta en tur ned til kiosken, nå har eg venta heile dagen og ingenting skjer»

«Ok men da må du være rask»

«INGEN problem, er tilbake om 2 sec!»

«I tilfelle har du nummeret ditt og eg e tebake FØR du rekker og legge på»

Image may contain: one or more people, shoes and outdoor

FLAUT?

Ikke på Riksen i  alle fall.

Tenker ungene på flyplassen som er for stor til disse små koffertene man sitter på, blir dritt misunnelige i det jeg suser forbi dem.

Image may contain: one or more people, shoes, outdoor and nature

Må bare få kontroll på styringa først! *kremt*

 

Skjønt akkurat på Karmøy lufthavn er det ikke rom for så altfor mye susing med sine 2 gater eller hva det er.

Men for eksempel fly fra Gardemoen til Haugesund, er alltid gaten langt vekke.

Dritt lei været her hjemme, bestilte tur onsdag og er altså nå snart på vei til Tyrkia.

Med tur til Tyrkia nå og Oslo next bestemte jeg meg for å teste ut disse geniale SPEEDYBAGENE fra http://www.wee.no

Fantastisk kult.

Sikkert enda kulere for ungene da..

BUT what the heck, jeg vil også prøve.

Det var superlett å få ut sparkesykkelen. Bare til å dra i ei hempe, trykke inn en knapp og VOILA ?

DER har du en sparkesykkel klar til bruk.

Image may contain: one or more people and outdoor

En liten sikring «dings» til å putte inn der for å forsikre at ikke sykkelen klapser i sammen, mens jeg freser avgårde.

Sikkert INGEN dum ide`?

Festlig syn hadde det garantert vært, men hadde nok ikke vært like festlig for den som ligger der.

Men nå må jeg ordne siste rest og suse av gårde.

I år som i fjor, reiser jeg alene.

Bortsett fra at denne gangen har jeg gitt beskjed om at jeg reiser.

I fjor gav jeg ikke beskjed om at jeg reiste, før jeg hadde landet på Kreta.

Stusselig og reise på charter alene?

Tjaaaa?

Det er ganske så herlig å reise alene og gjøre AKKURAT hva en vil og NÅR en vil!

Dessuten ble det ganske så festlig i fjor.

Ungene er på ferie med pappen og ingen i  venninneflokken er single, derfor blir naturligvis familietur prioritert fremfor å lufte vetet sil na Silje.

Og det er jo ganske så FORSTÅLIG.

DERFOR? 

GOOD TO GO!!

Image may contain: 1 person, standing, shoes and outdoor

TYRKIA HERE I COME 

Blir kanskje tid til noen oppdateringer innimellom sol, strand og det gode liv.

Stay tuned folkens Lik gjerne bloggens facebookside og få med deg hva jeg legger ut

 "SILJEMEDVILJE"    https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/?ref=br_rs

Instagram @Siljemedvilje1 http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/  

#siljereiseralene #speedybag #wee #weegruppen #trillekoffertmedsparkesykkel #sparkesykkelmedtrillebag #charter #ferie #tyrkia #speedybag

 

SOMMER IDYLL?

Det er ikke måte på hvor mye vi gleder oss til sommerferien....

NOPE det er ikke ett innlegg om været... Men om sommerferie, skolefri, "familie idyll" og jenta mi sin fantastiske kreativitet!

Da jeg skulle gå fra jobb på fredag, var jeg happy  for at ungene skulle komme til meg og ar det snart var sommerferie for min del også. Ungene hadde tatt ferie 2 dager før. 

Ohhhh happy days, baby! 

 

 

Det skal bli fint med ferie, muligheter for sol og etterlengtet "kvalitets tid" med ungene.

I utgangspunktet høres dette fantastisk idyllisk ut!

Men i samme øyeblikk, meldte tanken som har ligget og lurt en stund.

Der bakerst i hodet mitt, skimter jeg  "muligens" noen små skjær i sjøen.

For sommerferie betyr ikke nødvendigvis det samme som sol, strand og sand mellom tærne.

Her  i gården blir det nemlig ikke alltid like idyllisk til enhver tid, gitt.

Joda vi har nok av våre happy moments vi også, for all del!

Som de fleste andre, vil jeg tro?

Lang sommerferie betyr familietid og kos.

MEN det betyr også behov for aktivisering.

Og det er ikke ALLTID like lett med en 12 åring og 15 åring i hus og kan derfor til tider og kan føre til at jeg nesten har lyst å rive meg i håret, enkelte gander.

5 -åringen byr jo på andre "utfordringer", i tillegg til ett lass av gleder selvsagt.(Måtte liksom tilføye det)

Jeg er ikke den type mamma som MÅ aktivisere ungene, både høyt og lavt til enhver tid. Selvsagt skal vi finne på mye gøy i sammen i sommer!

MEN så er det all den "dødtiden" da?

Enkelte dager er de med venner fra morgen til kveld, mens andre ganger...

Vel DA er det er ikke alltid like lett. Eller?

Selvfølgelig finnes en lettvint løsning - tv og spilling. Men det blir litt drøyt om de skulle drevet med det fra morgen til kveld i 7 uker.

Ungene har absolutt ikke vondt av å kjede seg, for all del!

Men det fører også med seg ett evinnelig og nærmest unngåelig mas om "hvor myyyyye de kjeder seg". Og ja... Jeg kjenner meg igjen. Men i motsetning til mine unger, hadde jeg ikke tilgang til internett, spill og tv (i alle fall, ikke tilgjengelig i alle døgnets timer).

Når du da setter stopp for spilling og tv, er det til tider veeeeldig fristende å ty til nødløsningen og la de fortsette med alt de har tilgjengelig av digitale medier og  dubbedingser.

Akkurat i det jeg hadde rukket og tenke tanken, tikket det inn bildemeldinger fra jenta mi på 12 år. Hun hadde vært alene hjemme hos pappaen og hadde brukt tiden effektivt og pimpet opp rommet sitt, mens pappaen var på jobb! #stoltmamma

No automatic alt text available.

Her har hun malt en ramme og lagt oppheng til smykkene sine.

Image may contain: indoor  Image may contain: indoor

Her har hun tapet ett lerret og malt både det og kista fra Søstrene Grene, i samme farge som den ene veggen på rommet sitt

No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

.Her har hun pyntet bordet til hamsteren, kombinert som smykkeoppheng.

No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

Deksel fra eBay, ment for egent design.

 

Litt tilbake til sommeridyll...

Jeg håper virkelig ikke at vi er ett unntakstilfelle, ett slags avvik?

At sommerferie ikke ALLTID er synonymt med ordet "Idyll".

 Dersom noen andre skulle oppleve samme problematikk fra tid til annen, la for all del ikke Facebook gi dere dårlig samvittighet. SOMMERENS HETESTE TIPS FRA SILJEMEDVILJE :-)

For min del betyr sommer og skolefri, familietid, kos, skape gode barndomsminner... En god dose idyll , blandet med litt krangling , litt mas om at nå er det nok tv og spilling og en liten dose frustrert mas om "ka ska eg gjør på, det e ingen hima, eg kjede meg". Enten det er for surt ute eller for varmt ute?

Det er ikke lett å "sparke ut", hverken en 12-åring eller 15 åring for å "LEKE".

Trampolinen er fin og ha! Men selv om de er unge og spreke, holder ikke trampolinen som ett "aktivitets tilbud" døgnet rundt! 

Jepp unger har "godt" av å kjede seg, fra tid til annen...

MEN så inni hekkan mas det blir av det da, dersom det er tv/spille pause og ingen venner "tilgjengelig" at the moment! 

Men NÅ er denne "snuppa" klar for ferie og tilbake på hytta, hvor jeg "forlot" mine 3 herlige med mormor og morfar på søndag for å dra hjem for å gjøre meg ferdig på jobb! 

Image may contain: ocean, sky, mountain, cloud, outdoor, nature and water

Sommeridyll, barndomsminner in progress, familietid, til tider småkrangling og gjerne tendenser til litt mas... BRING IT ON! Jeg er rå klar.

Image may contain: outdoor, food and water

Så smått i gang med grilling, i det jeg kom inn til hytta.

Det blir riktignok ikke så lang tid med ungene i denne omgang.

 Fredag reiser de med pappaen 1 uke, etter det bli "fordelingen" 2 uker hver.

Det er derfor usikkert, om det blir mye tid til blogging de kommende dagene.

Fredag er jeg derimot back in buisness (forhåpentligvis).

Neste uke har jeg planer om ett eller flere prosjekter,

SO STAY TUNED; FOLKS. I`LL BE BACK!.

Dersom du skulle være "redd" for å gå glipp av noe jeg legger ut (*LER* litt), er du hjertelig velkommen til å like bloggens FB side.

Ett lite tastetrykk HER and you are in!  "SILJEMEDVILJE"  . Her legger jeg naturligvis ut ALLE innleggene mine.

Følg meg gjerne også på Instagram @Siljemedvilje1

http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ 

Ønsker alle sammen en STRÅLENDE sommer, uavhengig vær og jobb.For de av dere som ikke har startet ferien enda, så er den forhåpentligvis like om hjørnet.

Sommer er tross alt sommer, uansett hvor, hvordan eller hvor den tilbringes :-)

 

 

#sommerferie #skoleferie #søstrenegrene #kreativt #barnskreativitet #lageopphengtilsmykkerselv #smykkeoppheng #kranglingiferien #aktivserebarniferien #sommeridyll #hytteferie

Kjøre strekning Stvg-Hgsd, mens andre er på hjem fra nachspiel!

Fortsettelse fra forrige innlegg!

Hei alle sammen

Landet trygt på Sola og fikk dermed tak i Captain Morgan pluss pluss!

Er det forresten slutt på jubelen når man lander trygt på Charter? Holder jo på å le meg i hjel av den jubelen og klappingen! Er det pga at de slipper å lete etter den svarte boksen i etterkant eller er det ment som takk for turen og god service etc som får jubelen til å stå i taket? Har liksom aldri forstått meg på denne ekstasen, men morsomt er det! Det må påpekes at dette gjelder på Sola eller hvilken som helst andre plasser enn Haugesund! For der er det sjelden mye å juble av når det kommer til landing! Tror faktisk at 80 % prosent av passasjerene hjelper til med å bremse, med beina spent litt forover i gulvet, hendene på armlenene mens, der man sitter som klistret bakover mot seteryggen! Tenker kanskje andelen av de som FAKITSK pleier å be til høyere makte røker under en landing i Hgsd., Ber i det bremsene setter inn for full pinne om at man ikke braser rett igjennom terminalbygget der våre kjære står å venter på mottakelse av oss som sitter klistret i seteryggene og håper og ber om at flyet klarer å stoppe i tide! BAM liksom her kommer vi! Skulle gjerne sittet i cockpiten under landing på Haugesund lutfhavn for å se hvor nærme vi er i det bremsene setter inn! Har absolutt ikke flyskrekk! Gi meg gjerne turbulens som piffer opp flyturen og noen av landingene der ler jeg faktisk av... Men skryte av de, skjer sjelden hehe :-)

For de som ikke har landet på Karmøy bør jeg påpeke at det er aldri snakk om noe buss som venter for å kjøre oss til rett terminal for å si det sånn!

Men nå var jeg altså ankommet Sola og da var det bare til å komme seg til taxfree og få max ut av kvoten , pisse  og finne bilen for så å kjøre hjem! Hater flydo! Føler at de fra rad 5 og oppover (pluss de som sitter rundt deg), nærmest sitter med stoppeklokke! Og GOD DAMN hvis det er kø... Særlig hvis personen før deg har hatt skikkelig feriemage og du har bare lyst åå forklare at det var ikke meg altså, jeg har bare tisset blabla.... Må vel innrømme at jeg kan være troende til det? Og akkurat nå når jeg sitter her og skriver, begynner jeg å synge inni meg "it wasn`t me" !

Men tenk å trekke i snora der uten å gå av først! Jeg som dame for frysninger ved tanken... Og til dere mannfolk... Jaja forresten,hva vet jeg? Kanskje det gir dere følelsen av å ha blitt medlem av 1000 meters klubben?! MEN det holder uansett ikke i henhold  til "opptakskravene"!

Nei takke meg til handikapp toalett på en tom flyplass..... For jeg var jo selvsagt sistemann som fikk ræva mi ut av taxfreen og gjennom tollen! (Wiiii)

Det var jo her jeg skulle tatt veien ved avreise også, istedenfor å presse meg inn i en bås med koffert og håndbagasje etc, i mangel på reisefølge som kunne se etter bagasjen i mellomtiden! Men nå var det jo tross alt litt mer å drasse på!Nesten som jeg lurte på om jeg var i en barnehage eller på en flyplass? Man trenger ikke å minne folk på god håndhygiene... Alle vet det! Og de som driter i det, begynner ikke plutselig å vaske hendene pga Sola lufthavn ber om det!

Jaja nå var Kapteinen i boks, blæra tømt.... Så nå var det bare å få med seg alt pikkpakket til bilen å kjøre strake veien hjem! AS F**KING IF!!! Vi snakker jo Silje her, folks!

Bra jeg har kontroll på parkeringsbilletten min og bilnøklene har jeg her, tenkte jeg mens jeg trasket avgårde til bilen! STÅLKONTROLL!Det var ikke før jeg kom fram at jeg kom på at jeg hadde kjøpt 2 ting til meg selv der nede....

T-skjorte..

Og ny "snedden" liten rosa lommebok!Det var bare så sattan at billetten lå trygt oppbevart i den gamle.... Som lå bra gjemt i kofferten selvfølgelig!!!Fant parkeringsbilletten og var klar "to head home!".... Ehm hadde ikke særlig lyst å betale dobbelt for 1 ukes parkering, siden jeg hadde forhåndsbetalt uansett hvor trett jeg var! Måtte derfor ringe for assistanse! Hadde visst klart og kludret det til ved innkjørsel. Han var opptatt  med noe annet og bad meg vente 15-20 minutt.... tytt5Nei nå var jeg stygg! Men der og da føltes ventetiden enorm ut" . Han kom låste meg ut, uten å sjekke en ting og jeg begynte den laaaange veien hjem. Dette har skjedd med meg på Karmøy også. Der har vi trikset for gratis parkering! Neida, den slags har ikke denne frøkenen samvittighet til! Men på Karmøy hadde jeg ikke en gang forhåndsbetalt og påpekte dette, men "shit same" bare kjør! Dette med flyplass parkering er visst den ultimate IQ testen for meg!

Kl 3.20 var jeg good to go! Men de hadde svarte meg endret noe kjøremønster opplegg der! Så jeg kjørte meg vill på strekningen Sola- Førre! Havnet blant annet på ett industriområdet...

Så klokka 04.00 stod jeg å glante i denne porten, en eller annen plass i Stavanger... Kjørte ned mot det jeg trodde var sentrum, men jeg har jo kjørt fra Stvg utallige ganger!

Vel om andre var på hjem fram fra nachspiel eller byen, vet jeg ikke... Men det var iallfall noen ensomme sjeler, som sluntret gatelangs... Men kanskje de var av samme sort som meg, som ikke går før jeg blir kastet ut.... Og først DA kommer jeg på at jeg må på do først og ender derfor med å forlate ett tomt lokale, med venner ventende utenfor.

Jeg er forresten alltid redd for å kjøre forbi fulle folk, på lik linje som unger som nettopp har lært å sykle! Kan liksom aldri være sikker på om de plutselig klasker i bakken rett foran bilen liksom?!

Plutselig så jeg en mann med fiskestang av alle ting og tenkte at DER er den rette mannen å spørre om veien fra Stavanger til Haugesund! Følte meg som en idiot!PS. mulig fiskestangen var en hallusinasjon!

Men at det var FEIL mann å spørre, er jeg 100% overbevist om! Han var ganske så fersk i landet for å si det sånn! Men at han så gjerne ville hjelpe, skal han ha for :-) Jeg ble ganske ivrig på å komme meg videre på egenhånd da han så rundt seg, klødde seg på haken som om det var ei gate rett ved jeg spurte om og tenkte som det knaket og gjentok "Agesund, Agesund, Agesund, ny her, ikke god, sorry, sorry" . Han gav ikke opp håpet om å finne ut hvilken "gate Agesund" var, mens jeg nevnte ferje, langt, det er ok, jeg klarer meg, takk for hjelpen".... Mens han fortsatte å male om f***ings  "AGESUND". Etter å ha prøvd å si at jeg fant nok fram 15 ganger, nådde jeg ett punkt der tålmodigheten stadig nærmet seg oppbrukt ! På  det tidspunktet var det ikke bare tålmodigheten min som nærmet seg oppbrukt, HELE MEG var snart oppbrukt, kaputt og VELDIG KLAR FOR SENGEN. Ferjene går sjeldent på natta, så hvis jeg mister ei ferje pga å stå her og gnåle om jækla "AGESUND" kommer jeg til å tilte FULLSTENDIG! Tenkte i mitt stille sinn, som snart kom til å eksplodere til det motsatte, at hvis jeg får hørre ETT TIL ORD OM:

AGESUND,SORRY, BEKLAGER, NY, HELT NY, IKKE SÅ GOD, JEG HELT NY HER, AGESUND , AGESUND. Samme hvor snill du var kjære deg og forsøkte å hjelpe! Så hadde jeg bare kjørt! For DER var tålmodigheten slutt og jeg var frustrert og nærmet seg KRAFTIG irritasjon!

Holdt på å sovne i ett sett på veien hjem og det var helt grusomt! Hadde sikkert kjørt bedre med 1,5 i promille! Men selv om jeg ikke mørkeredd, fristet det ikke å kjøre inn til siden og sove! Hvem kjører på denne tiden av døgnet utenom turister?? Lastebilsjåfører? Og hvem vet hvor lenge de må være på veien .Særlig de  utenlandske, har kanskje litt andre friperioder ved langtransport, enn nordmenn? Hva vet jeg? Ikke rastisk ment, men det er jo ikke til å stikke under en stol at utenlandske gjerne ikke er fullt så heldig i lønnsforhandlinger etc enn nordmenn ... Var iallfall lite gira på å sove alene i en bil og mulig dele rasteplass med hverken lastebilsjåfører eller andre...

Fikk heller prøve å holde meg på veien, lenge nok til å komme frem til ferjen! Ikke bare hadde jeg vinduet åpent, måtte til og med stikke hodet ut med jevne mellomrom akkurat som ei fordømt bikkje! Men jeg holdt nå i hvert fall tungen innenfor! Tror jeg i det minste? Må være dønn ærlig å bare si at jeg på det tidspunktet var jeg ganske "messed up".. Prøvde Spotify på FULL GUFFE og kommanderte meg selv til å synge med, men ramlet av etter ett par strofer hver bidige gang! gledet meg til å komme til ferjen eller "køen" for å få litt søvn!

Men jeg var heldig og traff rett på ferja.... Litt flaks kan til og med Silje ha! Jeg sa til ferjemannen "Jeg hadde vel flaks nå, de går vel ikke så ofte om natta?"

"Ja sa han, på denne tiden er det timer i mellom hver ferje".. Phuuuu, det var jo søndag i tillegg!

Sov jeg på ferja? Prøvde jeg å sove på ferja? På dette tidspunktet var jeg kviknet litt til igjen...
 

"


Klokka var blitt 05.00, da jeg kjørte på ferja og jeg var ett skritt nærmere senga mi!

Samme problem gjentok seg på andre siden av fjorden.... Det kom dirre lyder mer enn en gang, da jeg var litt mer over mot midten av kjørebanen enn jeg strengt tatt burde! Men var jo sååå Close til senga... Så senket farten litt i håp om å komme hjem

Har aldri vært såååå glad for å parkere bilen, still alive... Det var heldigvis nærmest NADA mot trafikanter, da hadde jeg måttet stoppe! For en ting er meg selv, frykten for å skade andre er enda større!


JUHU så glad for å kunne stupe i seng! Måtte bare ta ett bilde som jeg kunne dele med dere først! Uhyre interessant tenker jeg?!  

Ha en strålende søndag alle i hopa!

#Solaflyplass, #kjøresegvill, #Bilkjøringogsoving,#trett, #kjøremedpromillevstrett, #Flyplassparkering, #Solalufthavn,#Mortavika, #Arsvågen, #taxfree, #kvoten

Good bye Crete! I will be back!

Har vært så inni hekkan travelt og dette innlegget ble påbegynt for lenge siden... Men måtte bare få det ut for det...

MEN da var det visst på tide å dra hjem!

Bortsett fra ungene mine, skulle jeg gjerne vært lenger!

Det var ganske deilig å være helt alene i Kretas gater. Kunne gjøre akkurat hva jeg ville og trengte ikke å ta hensyn til ei sjel! Kan anbefales til alle!

Bortsett fra når menyen så sånn ut, da slet jeg litt! Pluss den nevnte kjole episoden, der jeg virkelig kunne trengt noen ekstra hender i nærheten. Noen til å smøre meg på ryggen, hadde heller ikke vært feil! Men utenom dette var ei uke alene på Kreta no problemos!

Havnet jo på  ett mildt sagt  "shitty" hotell, lykken var derfor stor da jeg kunne benytte meg av ett  basseng på nabo hotellet!

Var nødt og ihvertfall dyppe tærna, var rimelig varmt! Men var jo så vidt jeg turte, pga disse etterhvert så omtalte svenskene! Her var det liksom trapp/sitteplasser og det var den mest logiske plassen og sette seg. Svømme turte jeg IALLFALL ikke, etter å ha svømt bassenget på langs dagen før! DU VET AT DU HAR DÅRLIG OPPDRIFT, NÅR DU FÅR VANN I NESEN MENS DU SVØMMER! Jizzzez hva gir du meg? Svømming var derfor Helt uaktuelt med disse i nærheten! Har alltid trodd jeg var en god svømmer,, da jeg var BADELØVE nummer 1 som liten.... Men når jeg tenker etter så var jeg jo mer under enn over vann.

PS gir du meg latterkrampe, mens jeg er på dypt vann?! Da DRUKNER DU MEG FAKTISKpå flekken OG JEG TULLER IKKE EN GANG!  Det er mer enn en gang jeg har måttet reddes pga latterkrampe i vann!

Her er stamstedet mitt på hjørnet! Hadde jo faktisk stambord også! Fantastisk god mat!

 

Følte meg bare nødt til å vise den geniale parkeringen her! Og neida det var ikke snakk om noen midlertidig parkering, mannen satt søren meg ved siden av der og jobbet! Om han delte ut reklame eller solgte turer? Vetta søren jeg, men kunne kanskje funnet en litt bedre plass og parkere?
Ble iallfall en smule mer utfordring og ta ut penger og ble lettere skeptisk, når han  tilbød hjelp! Hmmmm hvorfor parkere mopeden akkurat der? 

 

 

 

Siste dag på stranden og jeg ville ta en selfie av meg OG STRANDEN! Men pga at jeg må bruke begge hendene kombinert med korte armer så blir resultatet av selfiene mine (uten stang) som regel kun meg og lite og ingenting av bakgrunnen! Ser dritt sur uansett, vanskelig å konsentrere seg og smile samtidig :-)

Fikk ta bilde av føttene mine på stranda da, vet ikke om det ble så mye bedre?

 

Lite sand, mye stein... Men funker fett for meg!Måtte visst reklamere litt for Heiniken!

Kom hjem med mine 2 første tatoveringer...

Bilde av meg på hotellets takterrasse siste dagen! Like lite til bakgrunn, stresset med selfie stangen en stund men måtte gi opp da jeg måtte skynde meg, låne en dusj og pakke om for å få plass til presangene til ungene (og litt til)... Men her går det faktisk tross alt an å skimte ett ørlite smil?

Men jeg slipper jo å være med på hvert bilde heller da?! Så her er bilde av takterrasse med utsikt :-)

Nøt noen timer her muttens alene her i løpet av ferien :-)

Men det var tidligere ... Nå var det ned å få seg en kjapp dusj og ta fatt på det som var til hodebry hele ferien! Hvordan få alt tilbake i kofferten som var smekkfull når jeg dro, pluss litt ekstra med hjem... Herregud hvordan jeg har forbannet meg hele ferien på, hvorfor jeg ikke tok den største kofferten?! *KLASKE MEG I PANNEN*. Shoppet en bitteliten lommebok og t-skjorte til meg selv og presanger til ungene, men that`s it... Visste likevel at det ville by på stooore plass problemer.

Da det ble brått travelt ved avreise fra Haugesund en uke i forveien og jeg innså at kofferten ble litt liten, var det allerede for sent!

Det er ikke direkte positivt at man må pakke om og kaste ut ting i bilen på flyplassen FØR avreise for å få plass til alt! Da jeg som sagt brått fikk det travelt for å nå ferja og dermed kastet siste rest i bilen! Og derfor måtte pakke siste rest på Sola.... Her snakker vi STÅLKONTROLL!

KLAR FOR DET KRITISKE PUNKTET! VIL JEG KLARE Å FÅ KOFFERTEN IGJEN?  


Bare litt igjen, men det er alltid den siste biten som er verst....


 

Mens jeg satt der og "kranglet" med kofferten på "bakrommet " på hotellet,... En smule stresset, samtidig som jeg selvsagt måtte prøve å få tatt en selfie til bloggen ( *ler* for det var nok litt av ett syn tenker jeg)?!

Plutselig skimtet jeg en skikkelse bak meg, noe som jeg en brøkdel av ett sekund selvsagt trodde det var resepsjonisten! Hvem andre kunne det være liksom? Det fantes jo omtrent ikke andre gjester på "hotellet" som jeg hadde sett!I løpet av dette brøkdelen av ett sekund, rakk jeg å tenke FLAUT/BUSTED!!!

Men før jeg rakk og snu meg for å se hvem det var.... Hørte jeg:

"Trenger du hjelp ?"

WHAT DAAA F**k!!!!!

Hva i hekkan var det? EN ANNEN GJEST? Som app og til snakket norsk ?

Ja visst søren hørte jeg RETT!

Jaja ved hjelp av "hardt" teamwork, klarte vi fader meg å lukke skiten!!!! YEEI jeg var seriøst kjempe lettet, da jeg hadde brukt en uke på å tenke på hva jeg kunne kaste? Jeg begynte å vurdere enkelte bikinier? Akkurat som det hadde gitt rom for mengder av plass?!

Bikini ville jo ikke akkurat frigjøre så mye plass, liksom.....

Ikke nok med at det fantes ei norsk dame på "hotellet", det kom også diltene en norsk mann.... De heller hadde ikke sett hverandre i løpet av uken vi hadde bodd der... Hvor dukket de opp fra liksom?

Alle 3  hadde fått beskjed om at bussen kom klokka 19, så vi trodde jo selvsagt at vi skulle ta s....

Og jeg som trodde det kritiske punktet var om jeg klarte å FÅ IGJEN KOFFERTEN?!

Noe som jeg fortsatt er imponert over at gikk an! High five !!

 

Men da bussen endelig dukket opp, ville ikke bussjåføren ha meg med?!

Stod visst ikke på lista hans jeg?

WHAT?

Hele bussen stod der og venta... 

Om jeg var sikker på at det var i dag jeg skulle reise?!

EHHHM JA .... Seff liksom !!!

Men egentlig begynte jeg jo å bli litt usikker?!

Det hadde jo vært typisk meg og sjekke ut en DAG FOR TIDEN!!!

(Known to be happen before🔫)

De 3 ansatte pluss busssjåføren begynte å styre med PC og telefoner! 

Og når 4 grekere diskuterer og stresser, med en buss fullt med turister som står ute i veien venter , mens bagasjen min fortsatt blir stående ute på fortauet ....

Da er det sannelig ikke lett å vite hvor hissige de egentlig er?

For det høres ikke "bra" ut for å si det sånn!

Og jeg kan bare anta at samtlige i bussen likhet med meg lurer på hva i hekkan er det som skjer nå ?

Ihvertfall de gjestene som jeg endelig traff, som jeg ikke ante eksisterte en gang, men som "skulle ta bussen med meg"?

Jeg prøver å spørre hva som skjer, men jeg blir relativt glatt oversett? Informere meg var visst ikke så "hytt"...

Plutselig strener bussjåføren forbi meg uten ett ord, setter seg i bussen og kjører? Der står bagasjen min igjen på fortauet og jeg igjen inne på hotellet som ett STORT spørsmålstegn ? 

Det er da er det ganske så greit å reise charter ! Jeg vet jo at Apollo ikke lar meg bli igjen på Kreta ....

Det får være deres problem tenker jeg! Men jeg orker ikke stressopplegg på flyplassen ! Dessuten ....litt info hadde jo vært litt greit !

Resepsjonisten hevder hardnakket at bussjåføren hadde tatt feil og at jeg skule vært med på den bussen!

Men etter mye telefoner at og fram viser det seg til slutt at jeg skal på en annen buss! 

Behøvde ikke å være redd for at det ble travelt på flyplassen , da flyet var 1 time forsinket!

Nice det! Siden jeg skal kjøre stvg -hgsd etter at vi lander på Sola!

Jaja innså kjapt ar vi var heldige! MANGE som måtte vente lenger enn vi!

Flyet til Bergen ble utsatt til dagen etter!

Og en mer kronglete og overfylt flyplass, har jeg aldri før opplevd!

Her kunne du bare drømme om sitteplass!

Fant du en ledig vegg, da var du heldig og kunne sette deg på gulvet og få veggstøtte!

Kom meg endelig på flyet og den flyturen hjem gikk fort gitt!

Den følelsen når du blir vekket og blir fortalt at jeg må våkne og ta ned bordet og sånt fordi, vi er snart klare for landing!

What?! Allerede ?!

Jaha! Jeg trengte jo den søvnen siden klokka er 02.10 i det hjulene treffer bakken og jeg skal innom taxfree (hadde ikke captain Morgan på Kreta )

Jeg sovnet ganske snart etter at vi lettet og hadde rykket til flere ganger, da jeg merket hodet var på vei mot midtgangen! Litt trang passasje fra før... Det hjelper ikke særlig på for trallene eller andre passasjerer for den saks skyld, dersom halvparten av Silje henger dinglende i midtgangen.

Og når du våkner til med ett rykk av ett pirk på skulderen, oppdager du har sovet leeenge og lynkjapt tørker deg rundt mot munnen sånn just inn case på ren refleks og tar samtidig ett raskt overblikk rundt deg om din medpassasjerer har sittet og sett på deg og lurer på om du har sittet med gapet vid åpent  hengende mot midtgangen mer enn de gangene du har rykket til for å rette deg opp i riktig posisjon, mens du tar inn over deg hvor lenge du egentlig har sovet!

IGJEN SPILLER DEN ETTERHVERT SÅ FORHATTE TYNGDEKRAFTEN INN? JEG VET AT DET IKKE BARE ER MEG SOM HAR EN MERKELIG TENDENS TIL MULIGENS HA MUNNEN ÅPEN, NÅR JEG SOVER SITTENDE... ELLER IKKE ALLTID DA! SIDEN JEG NYLIG VÅKNET OPP MIDT PÅ NATTA ETTER 4-5 TIMER SØVN SITTENDE RETT OPP OG NED I SOFAEN, MED EN VOND OG SÅR TUNGESPISS. OG KANSKJE JEG EGENTLIG IKKE SOVER SÅ VELDIG MYE MED MUNNEN ÅPEN, MEN HAR SETT NOK SKREKKEKSEMPLER PÅ DET, TIL AT JEG ER LIVREDD FOR Å HA GJORT DET?! DERAV DET KJAPPE OVERBLIKKET NÅR JEG VÅKNER! (DETTE OGSÅ PÅ REFLEKS!)

Fortsettelse følger.... Da kjøreturen fra Stavanger til Haugesund, tydelig bar preg over at sovingen på flyet ikke var tilstrekkelig!

#Kreta, #Flytur, #Forsinkelser, #Tatovering, #Kofferthelvete, #Busstrøbbel, #Turenhjem, #Reiseralene

 

Tatovering Nr.2!! Yeeeei!

Som sagt gikk min første tatovering som en lek og jeg ville gjerne gå rett på Nr.2, men han hadde jo ikke tid...

 

Da var det å finne tatoveringsstudio Nr. 2!

"52 tattoo"

Der var jeg så heldig og traff sannsynligvis 4 av de mest herligste jentene fra Norge'! De kjente dama som drev sjappa og skulle selv tatovere seg før de reiste hjem ✌

Kathrine, Ida-Therese, Adelia og Amanda som velvillig stilte som fotograf for å dokumentere seansen! ✌👍

Klar som ett egg, men ble som sagt bekymret for at virkningen av alkoholen var begynt å gå ut! Jeg vet at det høres bad ut, men det var altså nødvendig ellers hadde det nok LETT endt med en relativt abstrakt kunst av en tatto!En stund så det nesten ut som vi måtte gi opp! Snille jentene spurte om det var noe de kunne gjøre ? Ja jeg trenger en drink!! Og jeg mente det jo DØNN SERIØST!

Igjen... Det høres jo heilt gale ut, men i sånne tilfeller er det sånne ting som må til! Eller rettere sagt i ett SÅNT TILFELLE , må det til! Shit det er snakk om en tattoo for svarte!

Det va litt vanskeligere å holde i ro denne gangen.... Og da må "vi" (som i meg) til tider bruke MAKT når "riene" kommer over meg! Men muskler i spenn var visst logisk nok ikke helt bra det heller?! (Jeg bare digger, når jeg skal ta blodprøver etc og de sier "kan du være så snill og sitte i ro nå? Gjerne lettere irritert i tonen i tillegg da! Da har jeg helst lyst å si (unnskyld ordbruken , men jeg sier det ikke bare tenker det i mitt "stille"sinn... 😇) F**k you BITCH! Tror du at jeg sitter på denne måten, kun for å gi deg en HEKKANS utfordring for SVARTE!!! Men engelen (*kremt*) meg sier , noe sånn som "sorry Sam! Jeg kan rett og slett ikke for det, men prøver så godt jeg kan" Kremtingen kommer ikke av at jeg ikke sier "sorry blabla..". For det gjør jeg altså, skjønt i forskjellige tonefall .. Alt etter dagsform og hvordan personen jeg møter er... Men å betegne meg selv som engel ? Jepp, jeg har ingen problemer med å se at det var å dra det litt langt?! Men at slike uttalelser hjelper på å roe ned spasmene ? Nope think again ! Tror de at jeg sitter sånn for gøy liksom? (Bitches) Måtte bare si det en gang til!) Men sånn provoserer meg noe helt vilt ! Greit nok hvis de sier "kan du prøve..." (Ikke at det direkte hjelper det heller men...)Men når de sier detnærmest som en kommando eller irettesettelse , så må jeg innrømme at jeg rett og slett blir litt pissed ! Og igjen unnskyld ordbruken, men måtte bare skrive det sånn for å få frem den følelsen det gir ved sånne håpløse kommentarer! Og en ting er tross alt hva man tenker... En HELT annen sak hvordan man sier det? (Eller skriver det! Sorry guys ..)

Men det er ikke sånn at jeg går rundt som ett aspeløv hele tiden altså !Men når jeg vet at jeg MÅ sitte stille , da skjærer det seg gjerne litt gitt !

Ups DER var jeg plutselig på villspor igjen gitt!Back to the case ..

Tatovøren var nesten en time forsinket og jeg merket med skrekk og gru at "avslapnings taktikken "var i ferd med og si takk for seg! (kall det hva dere vill? ) ! Nei la oss nå kalle en spade for en spade ... Jeg begynte å bli edru!!!Og i tillegg muligens litt for optimistisk?!For jeg hadde ikke særlig innabords da?! Og det kan faktisk ende i katastrofe når "sånne som meg" setter seg ned og liksom "yeah let's get a tattoo !!"

Best å "holde seg fast" gitt! 😳😂👍

BUT I MADE IT! Men med så masse anstrengelse , så føltes det som jeg hadde hatt ei RELATIVT heftige treningsøkt etterpå for å si det sånn!

Og jeg må si at jeg ble ganske så fornøyd med resultatet! Enkel og grei og passe diskret tatovering av navnet til mine 3 nydeligste : Isak, Hannah og Maja ❤

Tusen takk for støtte, selskap og dokumentasjon jenter! 😜

#tattoo #tatovering #kreta #chania #cp #spasmer #utfordring #tattoo52, #kidsa #

Vips så blei det visst Kreta tur på meg !

Siden jeg mistet ett helt innlegg (IGJEN fatter ikke hva som skjer, men når jeg skriver på PC så litt for ofte, så vipps så er det borte?) Skal jeg gidde å skrive på nytt liksom? Men jeg MÅ liksom komme med en liten update! Så her kommer kortversjonen ! Skal ihvertfall prøve ... Mulig like greit for dere som leser? Men jeg kommer også til å drite i å rette skrivefeil og lignende, for som sagt skal jeg liksom som prøve å komme kjapt til poenget?!

Skulle nesten hatt en "give away" på om hvem som tror jeg klarer det?

Jaja shit same! Allerede på villspor her!

*onsdag: Treffer en som sier jeg burde hive meg på ett fly og nyte siste etappe av ferien

* Haha reise alene da liksom ? Det er jo ingen som kan slippe det de har hendene , forlate mann og barn til fordel for en jentetur med Silje akkurat NÅ!

*Men tanken på å reise helt alene virket faktisk forlokkende! (Hadde ALDRI kommet på det selv! Alene på charter liksom?)

*Enten kunne det bli fantastisk deilig eller grusomt ensomt!

* Men det som holdt meg igjen var tanken på å bare "stikke" av sånn til syden uten ungene , men vi hadde jo vært på ferie i Polen , dessuten skulle de til pappen og det er antagelig min siste ferieuke før skolestart (har faktisk ikke helt kontroll på hvor mye det er å gjøre før "kick off".

*Dessuten spiller jo økonomien en STOR rolle. Det er jo litt forskjell å betale for 4, enn 1 pers liksom! Skulle jeg liksom ta meg råd til å reise ?Men trengte virkelig å komme vekk og koble helt av!

* Pluss det som var min største bekymring var at jeg kun hadde 1 kort og tenk hvis noe skjedde ?(it's known to happen). Men som ved ett MIRAKEL dukket ekstrakortet mitt opp samme dag som jeg bestilte reise og reiste! Tuller ikke, det har vært sårt savnet i minst 1/2 år og jeg trodde jeg hadde endevendt ALLE vesker , lommebøker , jakker you name it?! OG DET VAR JANMEN GODT AT JEG FANT DET ..... FOR MINIBANKEN "SVELGET" SØREN MEG DET ENE KORTET VED FØRSTE FORSØK PÅ UTTAK HER NEDE , fordi jeg fikk ikke ut det jækla kortet! Det hadde vært en mildt sagt kjip start på ferien, dersom jeg kunne hadde hatt ett kort da!

* Bestilte reise på fredag, og skulle fly 05.55 fra sola lørdagsmorgen ! Kjørte hjemmefra rundt halv 1 om natta for å være sikker! Snakk om feilprioritering ! 🙄 Tok ungene med på leos lekeland (det var rett prioritering, bøte litt på samvittigheten), deretter 2 ganger på oasen for å nappe bryna , hjem å pakke og farge håret (det er her feilprioriteringen kommer inn!) og så prøving av alle kjoler jeg skulle ha med for å se om jeg kunne ta de på uten hjelp til glidelåser, knapper og drit bak! Hjemme har jeg liksom alltid noen der jeg kommer som kan "Zipp me up" som jeg pleier å si! (Måtte altså prøves for jeg kunne jo ikke satse på at en eller annen gresk bartender e.l skulle hjelpe meg..... Litt på kanten , jeg vet..) Nå VET JEG at enkelte lurer på hvordan jeg får dem av! Men det er faktisk lettere å trekke ned eller knappe opp enn omvendt og hvis jeg IKKE har fått noen til å dra ned eller kneppe litt opp FØR jeg går hjem og taper kampen og ikke klarer å lirke meg ut av klærne så har det faktisk hendt at jeg har ligget med dem (PÅ).

Men det heller kunne jeg heller ikke gamble på .....alene i Hellas liksom!

*Ihvertfall! Woops 10 min til jeg må kjøre og jeg begynner å sminke meg?! Tenkte , nei søren ... Så forfengelig kan jeg ikke være ! Selv om jeg hadde en ferje å gå på ,ville jeg være sikker når jeg bare hadde meg selv av ALLE å stole på!

* Ble til at jeg kastet ALT i kofferten, (trodde jeg ihvertfall , har fader meg glemt nødvendige ting som barber høvel) fikk ikke alt i kofferten men hev alt i bilen og tenkte at jeg fikk tid til å pakke om på Sola! IRRITERER MEG TIL VANNVIDD AT JEG IKKE HADDE TID TIL Å PAKKE OM TIL DEN STORE KOFFERTEN! Greit at jeg ikke har tenkt å shoppe her nede, men når du sliter å få igjen kofferten på vei ned så byr det left på problemer ! Istedenfor å hatt den store kofferten hvor jeg bare hadde alt oppi, droppe jakke på hjemturen , liten ting til ungene etc og slippe å drasse med en hel masse i veska og poser og annet vas!

Her på ferjekaien !

Men for en følelse å bare "rømme" landet .. Sa det ikke til noen for jeg "visste" at det helt sikkert kom til å bli en del motargumenter...

 

Men for en følelse å bare "rømme" landet .. Sa det ikke til noen for jeg "visste" at det helt sikkert kom til å bli en del motargumenter...

 

Måtte sminkings til i bilen på ferja! I henhold til mine teknikker, var visse sleivspark bare å forvente ! Men kan bare glemme at jeg setter meg i ett fly with #nofilter !

Vel framme på Sola! Greit å være i god tid! Siden flyet skulle gå 05.55!

Lite rom for adrenalinkick igjennom tollen på hjemturen her gitt!

Lite rom for adrenalinkick igjennom tollen på hjemturen her gitt!

Jeg må innrømme det var litt spesielt å reise alene på charter tur liksom! Kun familier, par eller venner på tur ! Hadde det ikke vært charter så hadde det ikke brydd meg en plass ! Og det gjorde egentlig det nå ikke heller, men jeg følte meg litt mer blunket ut en ellers .. Har reist en del alene, men det er jo helst til Oslo 😂Det er blitt en del turer der etterhvert gitt! Selve reisen bryr meg midt i ****, kunne flydd til Australia med 15 mellomlandinger , hadde ikke brydd meg i det hele tatt! Men følte meg akkurat som sånn litt mellom familiene og kompisene på tur som er sånn ca 19 og 1/2! 😳

Allerede v/ innsjekking spurte de hvem jeg reiste med? "*kremt* "JEG REISER ALENE"

Ulempen med å reise aleine? Du har ingen til å passe bagasjen, mens du stikker en tur på do! Ikke større plass en det må vær, liksom! 😳🙄

OK , då kjør vi!

Ankomst Kreta!

Watch out Crete, because here I come! ✌👙💃😎

Komme meg på bussen nå, så jeg kan gi beskjed til mamma at jeg er i Kreta 😳✌

Begynte å forstå når jeg satt igjen i bussen med kun ett par stk igjen og hotellet ikke stod nevnt på kartet at jeg muligens ikle hadde trukket " vinnerloddet " ift uspesifisert reise?!

Eneste jeg som gikk av .... Har bodd her i flere dager nå og kun møtt på en annen gjest og det var i går!😳

Ikke særlig sosialt her gitt! Har sett en annen gjest, etter å ha bodd her flere dager!!

Jeg har hørt noen på naboterrassn da! 😂🙄Men nå er til og med de reist 😏

Verdens minste heis! Får ikke med kofferten en gang!

Skittent på do kanten... UTEN DO LOKK!

Så skittent! Til og med spindelvev på GULVET på badet! Hadde vært gale om det hadde vært i taket, men på gulvet på ett hotellrom faktisk!

Lurer nesten på om Apollo har sett "hotellet" selv ? Det er ihvertfall ikke ett hotell de reklamerer for i katalogene sine/ nettet !At ett så stort og vel etablert selskap skal tilby noe sånt alternativ til sine gjester er ufattelig å forstå! De er jo nødt til å forstå at kundene ikke blir noe som helst fornøyde med ett sånt alternativ ! Det skaper jo ett så uhyre dårlig rykte, at jeg ikke kan forstå at de tjener noe på dette! Det er nok sikkert sånt over hele linja, men det er iallfall slik at jeg ALDRI reiser uspesifisert med Apollo noensinne IGJEN! Jeg vet at jeg reiser uspesifisert og da kan kvaliteten variere, men alt jeg ville ha var ett basseng og en solseng og slappe av i en uke!Hadde vært fint med resturant og bar også , så det kunne blitt litt sosialt !men det var nå ikke det viktigste for min del denne gangen! Men tenk å reise til syden og det ikke finnes en solseng på hotellet en gang?! Trodde ikke var mulig ? Skulle ikke vært lov å sende gjester på andre hoteller en de som er katalogført! Prøvde først å finne spesifisert, men det viste seg vanskelig sånn helt i siste liten!

Forstår at det er fullt , men sånne reiser burde de bare ikke kunne selge folk i 2016. De lager jo ferien sur for folk! Om det ikke er ledig på de hotellene som er verdt og ha i katalogen, burde de latt være å selge flere uspesifiserte reiser!

Har bodd på hotell med slik standard før, men det var jo i SVARTESTE AFRIKA for Guds skyld ! Er vant til ulik standard, men slik standard burde ikke finnes på en charter ferie! Folk krever vel LITT standard! Det kan ikke ha vært pusset opp her siden en gang like etter krigen ! Det er ikke ment som klisje en gang' Jaja noe kan være pusset opp på 70-80 tallet skal jeg innrømme ! Men langt i fra alt!

Men vi har det jo ikke mer gøy en vi lager selv....

 

Selv om jeg følte meg litt malplassert da jeg satt på en pub som viste seg å være nattklubb (inne) og etterhvert fyltes ganske bra opp!

 

Men det var ganske tomt rundt meg gitt. Følte nesten at bartenderne var irritert på meg for å okkupere så mye plass !

Ble litt sjokkert da de spilte sangen til 2 fjortiser fra Norge og app og til synger på norsk ?

 

Det var ikke sånn typisk skandinavisk plass heller! Hadde enda tilgode å høre noen snakke skandinavisk!

 

De få jeg kom i snakk med var grekere!! Og prøv å kommunisere med en greker , med høy musikk i bakgrunnen ! Det blir helt gresk for meg 😂😂

 

Og så var det disse gutta fra New York som ville spille big shots og satt dermed å ruget på ei Champagne flaske hele kvelden ! 🙄😂

 

video:video

 

 

video:video

 

Traff guttaboys fra New York som drev å ruga på ei flaske Monet og lekte "hot shots" ! Må jo bare le eller?

Veldig vanskelig å ta Selfie, spesielt når det eneste jeg ser er en svart skjerm!

Her ligger jeg, flatet rett ut ....Der borte er skiltet! Som forøvrig er HAKKET MER LESBART IN REAL LIFE, enn på bildet!

Når jeg skulle legge meg på stranda la jeg merke til at det var så sykt mange som solte seg toppløse? Inkl de 2 "tuttene"på nærmere 70 , men som heldigvis tok på seg overdel når de begynte å "ta planken" og den øvelsen der en står i planken og heiser rompa opp i været... Jeg tar den selv i slynga, den heter kanskje noe den øvelsen den også?Holy makaroni sier jeg bare!

Jeg måtte iallfall ta en ekstra kikk idet jeg skulle til å legge meg ned og så alle disse toppløse damene rundt meg for å se om mannfolka hadde badeshorts , at jeg hadde kommet "rett". Hvilken strand dette var, liksom?

Er det "in" å sole seg toppløs igjen nå liksom?

Likevel klarte jeg ikke å få med meg at det var privat strand?!

Hadde ligget ett par timer før jeg så skiltet som var rett foran nesen min! "Private beach, no rental". Jeg ble helst litt irritert på servicen, der jeg stod sånn omtrent/cirka/ nøyaktig der ved skiltet og ventet forgjeves på de med kajakkene, for å få leid meg ei FORDØMT SOLSENG! Jaja jeg underdrev kanskje når jeg skrev at jeg "helst var litt irritert"! I ren forbannelse og i bortimot demonstrasjon slengte jeg meg langflat på gressplenen! "HA! Der gikk dere glipp av den kunden tenkte jeg" Det fantes da grenser på hvor lenge jeg skulle gidde å vente på å få leie ei jækla solseng?! (Tjaaa tålmodighet er kanskje ikke blant mine sterkeste sider?!)

Synes de andre GJESTENE (fant jeg jo ut i ettertid) så litt rart på meg, det var da jeg måtte ta en ekstra kikk rundt meg! Etter at jeg hadde konstantert at jeg ikke hadde havnet på enn nudiststrand eller homostrand ( hvis det i det hele tatt finnes noen slike strender mtp de 2 "snuppene" straight ahead)men det fantes både barn og menn og kvinner i ulike generasjoner, dog noen mer påkledd enn andre, men så lenge mannfolka hadde utstyret godt nok kamuflert så var det greit nok for meg! Dog enkelte virkelig ikke har skjønt at speedos er såååå ut og virkelig skjuler ALTFOR lite etter min smak! Bare la dem stirre tenkte jeg ! "I don't give a shit!!!"!!! (Så kul var jeg liksom).

Jaja shit same! Bestemte meg for å legge meg en annen plass dagen etter for å si det sånn!

Jeg tenkte iallfall at så alene som jeg var på "hotellet" og så SKJERMET som min balkong var så kunne jeg jo NESTEN, men bare nesten gjort det samme "hjemme" selv! Altså sole meg toppløs...

 

Jeg måtte derfor le da jeg kom hjem og så ett helt gresk "familieselskap" satt med FRITT innsyn til balkongen min og tenkte at det var kanskje IKKE den utsikten de ville ha i familieselskapet... En norsk dame med pupper så hvite at de nærmest "blinket" til dem?

BLINK BLINK take a look over here! Om dere da ikke blir blendet, som å se i mot 2 blinkende forstørrelsesglass i sollyset!

Ikke misforstå å tro, at jeg tror jeg har så store? Vend gjerne glassene motsatt vei, det var blendingen jeg ville ha frem!

Jeg synes dette var så morsomt, at dette måtte jeg prøve å "snikfotografere"!

Men da jeg liksom skulle ta frem mobilen å ta et kjapt bilde i det jeg gikk inn... VEL det ble ikke mye til snikfotografering for å si det sånn!Men jeg husket i det minste å ta av lyden! For så nærme satt de faktisk, selv om det ikke kommer frem på bildet....

For det første det kreves litt for at hu Silje skal få ett brukbart bilde! Alle krefter må først settes i sving for at skiten skal holdes i ro, tilstrekkelig til at det blir ett bilde der en faktisk SER hva som er blitt tatt bilde av! Dette visste jeg jo selvsagt, men av og til er disse kreftene kjappere å mobilisere enn andre ganger! Men når disse kjapt skal mobiliseres, så tar det jo derimot selvfølgelig litt ekstra tid!(som feks, snik fotografering, det er jo egentlig fullstendig umulig!)

For det andre er jeg VELDIG lett å avlede! Så da jeg endelig fikk holdt mobilen rolig nok til å selv kunne fokusere på hva som var i bildet, legger jeg merke til bikini toppen min som henger der og tenker "Hmmm søren så irriterende at den skal komme med på bildet" og vips der var Silje distrahert nok til å glemme å se på bakgrunnen av bilde og som jo var selve hovedgrunnen til bilde tagningen! "Skal jeg gå frem og ta den vekk, vil jo ikke ha den med på bildet! Hmmm skal jeg gå bort og ta den vekk, det er jo litt flaut for da kommer jeg enda nærmere på... Og det var ikke før da at jeg....Ohhhh shit jeg står jo fortsatt her med MOBILEN HEVET klar for "snik blinkskuddet"! Støkker til ett ørlite sekund, fikk mobilen i rett fokus igjen og oppdager at en hel gresk familie sitter og stirrer mot meg! Da snakker vi ikke far,mor og 2 barn! Nei her snakker vi hele STORfamilien i alle generasjoner som tenkes kan!

Ble bare litt flau og måtte fortsette å stå ei stund til å fikle med mobilen høyt hevet for prøve å late som om jeg gjorde ALT ANNET ENN "SNIKFOTOGRAFERING" iallfall! Ups de måtte jo for all del heller ikke tro at jeg DREV OG SENDTE SNAPSHAT av de! Jeg så meg derfor nødt til å fortsette fiklingen med mobilen høyt hevet, enda ei stund!

Det var ikke før jeg endelig kunne slenge meg på senga og holdt på å dø på meg av skam... at jeg så ironien i det!LA MEG DERFOR BARE FÅ UNDERSTREKE AT JEG HAR SELVFØLGELIG MER ENN 1 BIKINI MED MEG!

Se hva jeg fant! Takterasse med fantastisk utsikt OG EI SOLSENG, det på tross av at de sa de ikke TRODDE de hadde noen solsenger?! Dette vitnet derfor om at de ikke tok turen oppom taket altfor ofte og noe servering av "sexy" paraplydrinker ved solsengen kunne jeg IALLFALL glemme! Akkurat det visste jeg jo for såvidt på forhånd, DA DE IKKE EN GANG HADDE EN BITTE LITEN BAR! Noe som i seg selv ikke var så merkelig, da det ikke fantes EN ANNEN GJEST Å OPPSPORE! Trodde jeg iallfall da! Jeg hadde iallfall til gode å se andre gjester til tross for allerede flere dager på "hotellet"!

Ikke en gang en liten simpel brusautomat fantes!

 

Det var med andre ord ikke akkurat DIREKTE sosialt på hotellet! Så hvis jeg skulle ønske å ha det litt sosialt, måtte jeg derfor ut å finne dette på egenhånd!

 

Jaja her fant jeg iallfall 2 solsenger , som ikke en gang eieren av hotellet visste at de hadde! Den ene totalt ubrukelig! Den andre "brukbar". Iallfall hvis jeg puttet vesken under for å støtte opp ryggen!

Så her tilbrakte jeg flere timer i TOTAL stillhet! "Slapp" til og med unna "brysomme paraplydrink selgere"

#jegreiseralene,#kreta,#Crete,#hellas,

#apollo,#uspesifisertreise,#sydentur,

#spontantur, #maleme, #platanias

IMPERFECTLY PERFECT! Min første tatovering ? CHECK 😜

Da har jeg tatovert meg for første gang!

Jeg skulle egentlig gjøre det i dag, men det ble avtalt at jeg skulle innom igår for å vise hva og hvordan jeg ville ha den!

Det var faktisk ikke før i før da vi pusset opp ett grupperom i Mediateket på ungdomsskolen jeg jobber på, og jeg kjøpte ett bilde der det stod "Imperfectly perfect" at jeg først "hørte" det uttrykket ?! Men at 2 enkle ord kan si SÅ MYE!

Det første jeg tenkte var at jeg håpet det uttrykket kunne få ungdommene våre til å tenke..../

Men det er faktisk til ettertanke for hver og en av oss!

For let's face it folks!

Ingen er perfekte (og de som mot formodning skulle tro det... *kremt*våkn opp)..

Noen har muligens litt ekstra " flaws" enn andre.? Det kommer vel alt på hvordan man ser det?

MEN

IMPERFECTLY PERFECT Er iallfall blitt yndlingsutrykket MITT!

Og på en god dag mener jeg det uttrykket passer PERFEKT på meg!

Alle har sine skavanker en eller annen plass, noen mer synlige enn andre !

Men det som er viktig å tenke på at det er ABSOLUTT ingen som er perfekt!

Fasaden kan lett bidra, det er ingen som har skrevet voldtatt,mishandlet,bedratt, ME, migrene, vond oppvekst, dårlig selvtillit , depresjon , angst e.l i pannen !

Men likevel kan de fremstå som perfekt i fasaden...

Alle er ikke mer perfekt enn deg liksom! Selv om det kan se slik ut?

ALLE har noe de sliter med, men tross sine "flaws" (finner faktisk ikke ett bedre ord) så er vi ALLE

IMPERFECTLY PERFECT!

Men min tanke bak tatoveringen er jo selvsagt CP' en min! (Jeg er "perfekt" på min måte liksom?!😳😂)

Selv om det selvsagt er maaaaange andre minuser jeg kunne dratt fram! Skal absolutt ikke stå på det!!!

Men

Imperfectly perfect er MEG!!

På en dritt dag tenke jeg "jaja jeg er jo tross alt imperfectly perfect!"

På en god dag tenker jeg "what the heck!

JEG er jo tross alt "PERFECT imperfectly "

På en enda bedre dag så er jeg bare

PERFECT! Hahaha 😂😂

Da er det sikkert like greit å holde seg unna .... For hvis jeg mot formodning skulle være der, så er jeg så høy på meg selv at jeg sannsynligvis hverken er grei eller nevneverdig sjarmerende ?!!!

Jaja det endte med at de ikke hadde tid i dag likevel!

De hadde fått en avbestilling å kunne gjøre det om 30 min!

OK!

"You are welcome to sit and wait here"

"No thanks! I need to find the nearest pub immediately !!!"

For dere som kjenner meg så vet dere at det var hverken for smerter, nerver eller ett akutt behov for bli full!

Her snakke med om ei jenta som trenger narkose for å ta MR...

Spasmer og tattoo kan vise seg og bli skjebnesvangert ! Derfor behøvdes ett par kjappe drinker gitt!

Og dere som virkelig kjenner meg, vet at når det er EKSTRA viktig at jeg holder meg rolig , da har det en "merkelig" tendens til å ha motsatt effekt!

På bakgrunn av dette , mener jeg at ett par drinker før tatoverings er totalt innenfor!

Det var bare til å krysse fingrene for at det holdt !

HVIS IKKE? DA VILLE JEG HA BLITT ETT LEVENDE "PRAKTEKSEMPLAR" PÅ AT SPASMER I HYTT OG HELVETE PLUSS TATOVERING IKKE NØDVENDIGVIS TRENGER Å VÆRE DEN SMARTESTE TINGEN Å GJØRE?

Men svarte heller! La oss prøve?

Altså jeg hadde 30 min og drikke meg avslappet på!

Til bartenderen:

"STAY PUT, I've only have 30 min to get drunk! Give it to me!!!

Sambucca? No...

Captain Morgan ? No ....

Ok give me jack Daniels and coke!!!

Zipp...DONE!

Now....Give me the strongest you have!

Tequila ?

YES bring it on baby! ASAP!

WTF JEG trodde shot ?!

Tequila drink , skal jeg ALDRI NOENSINNE drikke igjen! Taste like SHIT... at the most!

Jaja full på 25 min? No problemos , baby ! Var bare litt dritt at klokka kun var 14.30!

Sorry guys, but all for a good cause! Or?

De frarådet meg til å ta tatoveringen der jeg ville , siden det var første gangen... Til og med det norske paret som satt og ventet sa at det gjorde jækla vondt der?

Men smerte var vel ikke akkurat min største bekymring ! Har født 3 unger (+ jeg tror jeg muligens har en smerteterskel over gjennomsnittet?)

En liten tattoo var min minste bekymring , bare jeg klarte å være rolig !

Bring it on

Tatoveringsmannen ;

"I promise to bee gentle to you"

Silje:

'Yeah right, that's what they all say !" (Og jeg lo så godt inni meg og tenkte så sinnsykt morsom jeg et?! 😂🙄😳)

Jepp på det nivået var jeg kommet på 30 min!

(Jaja jeg kunne vel kommet på å si det uansett...)

Men uansett slapp narkose og tatoveringen gikk som en lek..

Han stoppet opp flere ganger og spurte om eg trengte en pause , om det ikke var vondt ?

"No bring it on baby"

(JEG MÅ VIRKELIG SLUTTE Å SI BABY?!!? BTW !!! Jizzez altså)

Ser litt småskremt ut her... Men det skyldes igjen mine fantastiske fotogene evner!

Dette gikk jo som en drøm!

Begge er like lettet og fornøyde, tror jeg?

For en jobb? Ett lite "sleivspark" så har du merket noen for livet!

Dette er nok enda en jobb jeg definitivt kan føre på listen over

YRKER SILJE DEFINITIVT IKKE SKAL ELLER BØR HA!

Det måtte i tilfelle dreid seg om VELDIG abstrakte og udefinerte "tattiser" tilfelle! 😰

What the hell did you just did to me?

(Jeg ligner søren meg på Truls Svendsen her, eller?)

Same same! Happy and proud of my first tattoo!

Det gikk så knall, at jeg ville ta en til i samme slengen !

Men det hadde han ikke tid til, så da var det bare å finne seg ei ny sjappe når eg først var "in the game" liksom!

#tatovering #tattoo #blacksheeptattoo #imperfectlyperfect #Chania #Crete #kreta,#cp #spasmer

#tequila #cereberalparese

Er det merkelig at jeg blir en smule stresset?

La ut et innlegg i går, hvor jeg ble litt stresset med kjolen etc ovenfor 3 stk svensker på tur !!!

Adam, Emil & Kenneth

Dere forstår sikkert hvorfor ?

No need for words!

Alene på tur? HELT OK ! ✌

#Kreta #crete #siljereiseralene #charterturalene #svensker #platinias #chania #maleme  #girlsnightout #reiseralene #hellas

Jentetur til Gdansk?

Her er noen av grunnene til at vi SKAL ha en jentetur til Gdansk..

Number one: Shopping mekka delux!!

Shopping sentere med alle klesbutikker du kan ønske! Ihvertfall våre favoritt butikker.

La meg drit sent i går (rundt kl 3).

Men var ikke helt fornøyd da vi ikke rakk senteret for tredje gang'! *kremt*...

Da jeg fant ut at senteret åpnet kl.9 , LA JEG EN PLAN...

Pakket det meste klart...

Vekkeklokke på, kuppet en taxi , 1 1/2 time alene på shopping og tilbake til leiligheten 1/2 før avreise!!! Dette var avklart med eksen på forhånd og var greit for han.. Måtte bare påpeke det😜

Dette resulterte i 2 "skinn"jakker, ei kåpe lignende jakke (til tross for at jeg hadde kjøpt ei tidligere ),2 dongeribukser, veske Nr 2. ( tenkte at Hannah skulle få den som toalettmappe , men likte den selv også så mulig jeg beholder den selv. Hannah vet selvsagt ingenting 😈😇) Og så fikk jeg med meg noen topper også!!!

GI MEG ETT PAR TIMER PÅ ETT KJØPESENTER OG JEG BLIR "SALLAN" SÅ EFFEKTIV!

LITT FOR EFFEKTIV, MÅ JEG NOK DESSVERRE INNRØMME !

FØLER DET ER VELDIG "LOV" Å SHOPPE PÅ FERIE! MEN MAN JO TENKE LITT OGSÅ ! JEG ER JO IKKE RIK SELV OM JEG ER PÅ FERIE LIKSOM! Det er der jeg sliter en smule!

NUMBER 2:Billig med overnatting og fly fra Haugesund ! Og ingenting slår jo en landing på Karmøy ! Snakk om å sitte med ryggen spent inn til seteryggen og beina pressa ned i gulvet og lurer på om vi i sattan klarer å stanse i tide..

Hannah sa etter vi landet..Wow bra jeg hadde belte eller så hadde dette aldri gått bra !! 😳😂

NUMBER 3:Billig mat og drikke ...

Her snakker vi shopping og champis (øl , vin eller helst Captain Morgan)

NUMBER 4;I tillegg er det tilgang til strand dersom sesong og vær tillater det?! Woop woop 💃

Og som en ekstra liten bonus...

I tillegg til kort reisetid, kan vi til og med (sannsynligvis ) reise med rosa fly ( ihvertfall litt rosa) ✈👏😂

Til og med ROSA "kø system" som bare roper JENTETUR NEXT!

Wiiii I LIKE!

Pluss Gdansk er en veldig fin by har jeg hørt ... Rakk ikke å se så mye av selve Gdansk, da vi oppholdt mest i Sopot 😉(og shopping senter, Aqua park, zoo, jumping land etc)

Med en rekke gamle bygninger, museumer og rikt kulturliv vil jeg tro?!

For de som har tid til slikt ...

For her snakker vi selvsagt "husmorferie" med shopping, champagne og avslapping!

#jentetur, #Gdansk,#shopping, #champagne

Forsøk på familiebilde av Olden's!

Alltid like lett!

Med meg som er så fotogen i tillegg er det vel egentlig i utgangspunktet nesten mission impossible !!! 🙄😬

Ser litt sint ut, men prøver bare å få med den veldig velvillige gjengen på ett bilde..

 

Prøve desperat å samle gjengen, før fotografen blir lei!

Tror jeg gir opp!

Jeg er ikke AKKURAT spesielt EGNET som livredder!

De som kjenner meg vet nok at det ikke akkurat hadde funket fett?

Jeg var ute å badet med Maja...

Plutselig datt hun under og mammen var klar til å plukke henne opp ..

De fleste skulle trodd det var en enkel og grei sak?

Vet ikke hva som skjedde? Fekk overbalanse og falt og styrte på verre!!

Var ikke mye lenger ut en på dette bildet! Er det mulig ?

Dro henne under minst en gang til ! Hun tok ihvertfall ikke skrekken for hun sprang til pappen som satt på land og"skrøt over at hun dukket under, mamma også "som om det var en form for lek !!!! 😱

Herregud sier Bjørn til meg...Dere holdt jo på å drukne på grunt vann?'😳

"Det må jo ha sett helt teit ut?!" Sier jeg ?😳🙄

Bjørn: Veeeel , det så ihvertfall ikke så veldig imponerende ut!!!😏 Må jo le litt av hele opplegget ... Det gikk jo bra, vi var jo tross alt på "grunna" JIZZEZZ 🙄

Var ute og badet med Maja litt senere og tok tak og løftet henne akkurat i det det kom en stor bølge ...

Sitat Maja : Der reddet du meg mamma..... ENDELIG !😂

Men jeg funker heldigvis bedre på land enn vann ! Thank heaven for god bikini der jeg springer etter henne !(tror jeg i det minste).

Fy fader hun er jo så kjapp ! Dersom hun begynner å gå og jeg har observert nok til at , jo jeg må faktisk dra meg ut av solsenga! Når hun merker jeg er på vei etter henne tar hun springfart! DAMN!

Når det er bare meg og Maja på stranda , kan det være vanskelig og passe på både ungen og verdisaker ...

Det er jækla kult å springe det du kan i strandkanten for så å gå rolig tilbake foran de samme folkene og tenker og håper at alt var innenfor....

OG NEI DET ER OVERHODET INGEN BAYWATCH STIL OVER DET,SKJØNT JEG FÅR SIKKERT EN DEL OPPMERKSOMHET JEG OGSÅ MED DEN ELEGANTE STILEN?!

Den kan ingen ta fra meg 😂

Catch you !

Magen har jeg akkurat lært hvordan jeg trekke inn magen, klarer det kun i 2 sec men glemmer det alltid likevel🙄

#siljeutenfilter

Vi har det ihvertfall sosialt på standa!!

👍

Kidden har vært lenge uti når hun får svømmehud på stranda ✌

Blant mine beste sommerminner er å komme opp, iskald etter å ha badet leeeenge og bli tyllet inn i håndkle og varmet ❤

Da jeg ble eldre var det derimot "du tørker fortere i sola"..

Ser ut som jeg er skallet på toppen. Men har nettopp hatt dykkekonkurranse med Hannah og Bjørn 😳Hvem som var først uti og dykke under ✌

Hvem vant hver bidige gang?👍😜✌💃Det endte med at de måtte få forsprang! Alikevel ..... 😂 I'm the winner 💪👏

Blant mine verste sommerminner er, når jeg på slutten av dagen var sandete og fæl og dermed måtte...

Når jeg ganske småfrossen etter en lang dag med bading måtte tvinges uti igjen for å skylles.

Det er noe med at du faktisk MÅ uti!

Den var fader meg alltid både kjip og kald...

Erindrer at det var storesøstera mi som oftest fikk det oppdraget? Men mulig det bare er noen episoder som henger mer i enn de fleste andre ...

Men alt i alt! Vi stortrives i Sopot, fantastisk vær (bortsett fra litt regn og torden akkurat nå) billig og god mat pluss ett "shopping mekka " med mine favoritt butikker!!!

#sopot,#polen,#strand, #bade

Zoo

I dag har vi vært i dyreparken zoo ! Den heter bare "zoo "enkelt å greit!

Klar for Gdansk og Sopot!

Klar for 9 dagers ferie med eksmann, barn og hele "pikk pakkeriet" ✌

Pakking til ferie fra 2 hjem i samme kofferter, kan være en utfordring !

 

MEN den største utfordringen er uenighet om mengden av klær ...

Jizzez ...,.NÅR skal han lære at kvinnfolk trenger antrekk til hver eventuelle anledninger! Just in case liksom!

 

Psssst pakker jo alltid feil og for mye ! Overvekt på vei hjem er ALLTID ett problem !

Synes dette er "beskjeden" pakking til en familie på 5? Siden vi skal bo i leilighet er dette inkl dusj håndklær , vaskekluter og badehåndklær til hele gjengen! 😏🙄

Vi er altså klare for å reise til Gdansk og Sopot. Ankommer flyplassen med ett stressnivå "over the edge" som VANLIG! Jeg hadde mast hele dagen på at han måtte komme tidlig , slik at vi ikke blir så stresset! Det blir så unødvendig dårlig start på ferien! Jeg er jo blitt vant til dette etterhvert og blir nå hakket mindre stresset ... Men bare hakket altså!

Husker da vi ble ropt opp på flyplassen i Amsterdam, mens vi stod i taxfreen! Han tok det hele med knusende ro.. 😳😱

Verre var det i Paris, da vi var på vei mot feil flyplass og kom for sent til innsjekking . Da var til og med BJØRN STRESSET og trodde aldri ville nå det og tenkte å sende oss med håndbagasje og bli igjen selv . Men takket være noen fantastiske sjeler ordnet det seg! Phuuuu 😳😰

Vel det ble til at Pizzabakeren ble spist i bilen og hutt og hei as usual...

Men flyet ble over 2 timer forsinket, så det ble litt venting. Ikke akkurat kjempe kult med en 4 åring som har sovet lite og dermed utvikler seg til en liten ramp...

Når denne rampen på 4 år som pirker og vil ha oppmerksomhet i køen (ikke mye sjenert nei!) HAR MASCARA PÅ SEG. !!! Da begynne det å bli litt småflaut gitt!

Før vi dro beordret hun meg ut av badet! Jeg er heldigvis ikke så dum at jeg ikke forstod at hun hadde en plan! Etter gjentatte forespørsler om å komme meg ut gjorde jeg nettopp det for jeg tenkte jeg ville se hvilke planer hun hadde 😜

Men det var bare det at jeg plutselig ble opptatt og glemte meg litt ut.../Tok derfor litt for lang tid før jeg returnerte badet!

Litt bom må jo til....

Men etter å fått vasket bort det overflødige, synes jeg hun hadde truffet utrolig masse og fått det meste på vippene ... Det kreves en god del presisjon det!

Men altså en overtrøtt (lite sjenert) 4 åring som vil og tror definitivt selv at hun sjarmerer hele flyplassen med mascara !!!

Nesten lyst å få ropt opp i "speakeren" at foreldrene til den lille jenta med mascara som springer rundt og prøver å få oppmerksomheten til samtlige her, vil få påpeke at de absolutt er i mot bruk av sminke fra så tidlig alder!

Det er fascinerende å se hvor høy selvtillit små barn har!"I'm the top of the world until the reality checks in" liksom.For noen raskere og mer brutalt enn hos andre. For andre igjen virker det som det aldri har gått opp for dem at det finnes mennesker som er verdt like mye som dem og dermed selvsagt SKAL behandles på lik linje som dem selv. Men uansett form eller grad , så brytes denne selvtilliten gradvis ned på veien mot voksenalderen hos noen mer brått, brutalt enn hos andre, beklageligvis 😥

Dette kan diskuteres MYE og kan kreve ett helt innlegg .... Men vil påpeke at hadde jeg oppført meg som 4 åringen, hadde jeg høyst sannsynlig blitt tvangsinnlagt eller ihvertfall ikke kommet meg med på flyet til Polen !😱

Wiiii jeg digget flyet da!

Rosa fly

Rosa og blå uniformer og rosa på både bagasje hyller og seter!

Så langt digget jeg Wiss air!

ULEMPEN VAR AT DET VAR VELDIG VANSKELIG Å FÅ MED SEG AT DE SWITSJET OVER FRA POLSK TIL ENGELSK! VELDIG VANSKELIG Å HØRE AT DE FAKTISK SNAKKET ENGELSK I DET HELE TATT! 😂

Til tross for mye venting og en småtrøtt pappa..

Var vi endelig på vingene, med ei lita Maja som var "falt helt i sammen" og dermed satt som ei prinsesse hele veien ...

Og vi var endelig på vei mot Gdansk og ferien vår kan endelig begynne ✌

 

#Gdansk, #polen, #sopot, #Rosafly, #Wissair, #fly

 

The Kardashians! Ready or not here I come...

OK eg innrømme LETT at eg lot meg fascinere av Miami South beach ! Eg følte eg bare gjekk rett inn i ein amerikanske spillefilm, elle ein skikkelig chick serie som "sex in the city" elle ett eller aent reality show ...venta og møta ei svensk Hollywood frue elle Kardashians rundt neste sving.. Såg forresten ett  filmopptak going on...

Nei jenter.. Ein gong ska me få te jentetur på cruise og ett par dager i Miami !( må bare få te ett par hytteturer e.l fyst.. Elle nok ein jentetur te oslo uten total katastrofe! Robbie still rules jenter ✌🏼️😜

 

# Kardashian, #Sex in the city, #Miami South Beach, #Jentetur ,#Florida, #Miami, #USA

Er det løye eg digge MIami da? Sjekk utsikten!

Bak meg! Just gonna love IT 😳✌🏼

 

Drit i det dårliga bildet av meg , det e utsikten BAK MEG dåkke bør sjekka 😍😂

Elle hu her bak meg .. Ser ut som hu desperat prøve å sola seg , der sola uansett ALDRI SKINNE! Gi meg styrke .. Bør kanskje finne ein aen plass å sola seg?! 😳


Igjen gløm det dårliga bildet av meg! Just sit back and enjoy the beautiful wiew behind me! Just gonna love it 😍 (e det mann elle dama forresten? Snakk om å prøve å sola seg, der hu normalt ikkje skinne!

#Soling, # Der sola aldri skinne, #Standliv, "Miami South Beach, #Miami, #Florida

Miami South Beach! Love it :-)

Det må være den feteste plassen eg har vært trur eg.. Men let's face it, eg e ikkje spesielt egna for afrikanske reisemål elle typiske surfeplasser der alle e høgere  enn fjell ! (Jaja greit nok det, så lenge de kan tilby meg seng med dynetrekk som ikkje for MEG te å klø i ein måned etterpå ..Eg må innrømma at eg e litt gla i vestlig standard! Kreve egentlig ikkje så møkje.. Men innendørs dusj og reine sengeklær e alfa omega gitt!

Jaja back to Miami beach ! Snakk om å ha det beste samla på ein plass! Te høyre shopping gata delux,( Det blei en ny Iphone i den største Apple butikken eg har sett og det blei jaggu ein pose fra Victoria Secret o) te venstre nydelig sandstrand med verdens beste utsikt haha 😂 Også vitne til ett regningsoppdrag med rescue som rett fra ein film.

Eg bare nevne Lincoln avenue på Miami soth Beach er plassen, dersom du har planer om å reise til Miami!

D fetaste bilane var samlet på ein plass, cabriolet, de kulaste suvene, jeepene og mopedene innimellom.. Pluss ungdommene som "spurta" over gata mens de ropte YOLO ,mens  eg kneip igjen øynene og håpet at det ikkje sko enda opp i ein "hit and run" med 5 ungdommer involvert 😱

Elle de to kulaste guttene son hadde rap battle etter endt måltid på Mc Donalds ( eg trege meg ihjel for at eg ikkje spurte om å filma de!) Va søren så bra!

Elle alle de videoselfiene i buss , butikk og gatå. LAR MEG RETT OG SLETT FASCINERE TE DE GRADER!

 

 Tilfeldig bilde.. Ikkje den fetaste bil.. Men kul nok!

  

  [wpvideo KkE9MpNj]

Det må være den feteste plassen eg har vært trur eg.. Men let's face it, eg e ikkje spesielt egna for afrikanske reisemål elle typiske surfeplasser der alle e høgere  enn fjell ! (Jaja greit nok det, så lenge de kan tilby meg seng med dynetrekk som ikkje for MEG te å klø i ein måned etterpå ..Eg må innrømma at eg e litt gla i vestlig standard! Kreve egentlig ikkje så møkje.. Men innendørs dusj og reine sengeklær e alfa omega gitt!

Jaja back to Miami beach ! Snakk om å ha det beste samla på ein plass! Te høyre shopping gata delux, te venstre nydelig sandstrand med verdens beste utsikt haha 😂 De fetaste bilane samlet på ein plass, cabriolet, de kulaste suvene og jeepene og mopedene innimellom.. Pluss ungdommene som spurta over gata mens de ropte YOLO ,mens  eg kneip igjen auenr og håpet at det ikkje sko enda opp i ein "hit and run" med 5 ungdommer involvert 😱

Elle de to kulaste guttene son hadde rap battle etter endt måltid på mc Donalds ( eg trege meg ihjel for at eg ikkje spurte om å filma de!) Va søren så bra!

Elle alle de videoselfiene i buss , butikk og gatå. LAR MEG RETT OG SLETT FASCINERE TE DE GRADER!

 

 Tilfeldig bilde.. Ikkje den fetaste bil.. Men kul nok!

  

  [wpvideo KkE9MpNj]

#Shopping, #Miami, #Miami South Beach, #Sol, #Strand, #Apple, #Victoria Secret,# Lincoln avenue,#Lincoln street,#resque

06.04.2016

Bak meg! Just gonna love IT 😳✌🏼

 

Drit i det dårliga bildet av meg , det e utsikten BAK MEG dåkke bør sjekka 😍😂

Elle hu her bak meg .. Ser ut som hu desperat prøve å sola seg , der sola uansett ALDRI SKINNE! Gi meg styrke .. Bør kanskje finne ein aen plass å sola seg?! 😳


Igjen gløm det dårliga bildet av meg! Just sit back and enjoy the beautiful wiew behind me! Just gonna love it 😍 (e det mann elle dama forresten?

#Selfie, #Sol,#Soling, #Miami, #Miami South Beach

San Juan

På onsdag va me å shoppa i San Juan.. Det va ein smule for varmt! Me valgte derfor å returnere te båten tidligere enn planlagt for å hive oss i bassenget, for ein dukkert 😉


 Hannah i San Juan, med skipet i bakgrunnen,                                                                    Vel tebake ved bassengkanten 👍🏼

                                                                                                 

#San Juan, #Shopping, #Basseng, #Altfor varmt,# MSC Divina

Kom oss te Miami te slutt!

Nok ein grytidlig morgen, men denne gongen "did IT pay off" og me kom oss te Miami 😍 Me fekk til og me ett rom som passe ideelt for to tutter uten retningsans (ane ikkje kor mange gonger me gjekk i feil retning på det andre hotellet ? Va liksom kun 2 muligheter , høyre elle venstre 😉 Men alikevel ....) . Jaja nå e det ut av heisen og rett te rommet. Perfekt 👍🏼

              image
 

         

#Miami, #Miami Beach, #Orlando - Miami, #Jet bus, #Florida, #USA 

Tomorrow, same time, same place!!! Information is POWER!

image.jpeg

E det fader meg mulig?!🙄

DET VA SØREN MEG IKKJE I DAG ME SKO TE MIAMI, men i mårå!!! Men nå e alt under kontroll! En del dollar fattigere , men tebake på hotellet 👍🏼 (Alt takket være taxisjåføren "våras" som ville sjå kor me sko bu i Miami og la merke te datoen! Heldigvis , ellers hadde det blitt betraktelig møkje dyrare gitt ! (Taxisjåføren meinte eg sko bestemma sjøl ka eg sko betale.. Etter møkje insistering , tillot eg å gi meg  sjøl litt rabatt ihvertfall 😜 Ekkelt det asså og  ska bestemma pris sjøl!)

Innom busstasjonen og ombooke bussen te i mårå.. Men han meinte me sko vente med å betale te i mårå, sånn i tilfelle ... Quote Chris (taxisjåføren) "just in case Jesus come back tonight" 😂

Va jaggu bra eg sto opp Kl 4.30 i dag ( NATT). Men då hadde me så god tid at taxisjåføren, absolutt sko bli  med inn å eta frokost ! 😂 Jaja va takke høgare makter at eg ikkje kom ein dag for seint og mista cruiset! 😳

QUOTE taxisjåfør : "Always remember to check time and date, that's important information " ✌🏼️

#Orlando, #Miami,#Orlando - Miami, Information is Power, #Taxisjåfør,#Busstur, #Miami, #Florida, #USA

Orlando-Miami?

Siden Hannah e småsjuk i dag, har me tilbrakt dagen på hotellet og prøvd forgjeves og åte opp (kvitta oss med) litt snacks!

Det  va jo faktisk litt av ett sjakktrekk 2 dager før cruise ... Siden snop og sjokolade gir meg skikkelig "pregnant" mage og  då snakke me sånn Ca 4-6 mnd på vei og det e seriøst ikkje kødd ! (som familie og venner e fullt klar øve, heldigvis )

Men kossen komme seg te Miami ? Bestemte meg fyst for buss! Blei deretter overbevist om at leiebil e billigst ! Så eg bestemte meg FAKTISK for   kjøre Orlando - Miami ! Det eg ihvertfall IKKJE under nåken omstendigheter sko gjør, spesielt  ikkje uten ein aen voksen te å rådføre meg med i passasjersetet  ved siden av! Men tenkte at med GPS, må vel det gå bra? Te tross for 4 felts veier, biler i "kryss og krakje", (har ikkje sett rundkjøring enda?), inn og utfartsveier etc så e jo trafikkreglene de samme?! Og eg har jo tross alt hatt lappen i snart 20 år! *sperre opp auene* 😳og tenke på kor i heck åra e blitt av?! Begynne nesten å telle på fingrane,  for å finne ut om det faktisk kan stemma?! Men det gjør jo dessverre det 😏 Det betyr snart 20 år uten krasj! Iallfall hvis me ser bort fra krasjet fyste dagen , mens (som UD politiet påpekte)lappen fortsatt va varm! (Har faktisk kjørt så lenge at eg fekk det gammeldagse laminerte førerkortet!).Siden eg va den fyste som fekk lappen, så måtte eg jo kjøre rundt å plukke opp venninnene for ein kjøretur ✌🏼️ Bare flaks gjorde at det gjekk så bra som det gjekk! 😱😳

Hadde ikkje tenkt å sei nåke før eg va framme derimot av hensyn te MAMMA❤️

Men når eg sko booka bil nå, så e det jo MØKJE dyrare med bil enn buss!

Derfor e me tebake te plan A! Nå vente eg på at taxisjåføren "min"(oppgradert  te reiseleder plutselig visst?! ). Ska ringe meg tebake når han har sjekket opp i billetter / rutetider etc! Men nå syns eg godt han kan ringe snart, sånt at eg får ein plan liksom !

Og det bringe meg te det evinnelige spørsmålet! Ka tipse med sånne folk? Eg bare hate tips asså😩 Blir alltid så usikker 😏

#Orlando, #Miami, #Florida, #Leiebil, #Buss, #Orlando-Miami

Kjennes i

korsryggen at me har gått fra morgen te kveld i 3 dager! Det e søren ikkje få mil me har gått i løpet av disse dagene,vil eg tru!

o#Orlando

Føltes derfor ikkje feil med pizza delivery på hotellrommet etter ein lang dag universal studios! Satse på ein roligare dag i mårå Sks bli godt det o 😉

image

#Universal Studios, #Orlando,#Florida, #USA, #Pizza delivery ,

 

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018

, Tysvær

Mamma til 3 - hverdagslivet med ekstra utfordringer, som følge av CP diagnose... I tillegg ble jeg diagnostisert med ADD i voksen alder.,Jeg skriver om hverdagslivet, interiør og diverse DIY prosjekter, ofte med fokus på å kunne mestre ting på sin måte.Man bør i det minste forsøke! Jeg skriver som regel med itt humor og en god del galgenhumor må til!! Siljemedvilje = Imperfectly Perfect!


  Trebarnsmor med CP og ADD, som blogger om hverdagslivet,interiør og DIY prosjekter.
Instagram: @siljemedvilje1 Facebook: Siljemedvilje Interiørgruppe: For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter.

+ Legg meg til som venn


Kategorier

 • » Betong/ Made by Siljemedvilje
 • » Bite me!
 • » Blogg
 • » Bøker
 • » Bøker/Forfattere
 • » CP
 • » DIY/interiør in progress
 • » eBAY Baby
 • » Familie
 • » Fascinerande
 • » Ferie
 • » Flaut
 • » Fornøyd
 • » Full kontroll
 • » Happy
 • » Interiør
 • » Kidsa
 • » Kossen i hekkan får eg det te?
 • » Made by Silje
 • » Panikk
 • » PARTY
 • » Shit happens!
 • » Shopping
 • » Stakkars
 • » Trening


 • Arkiv

  Mars 2018 Februar 2018 Januar 2018 Desember 2017 November 2017 Oktober 2017 September 2017 August 2017 Juli 2017 Juni 2017 Mai 2017 April 2017 Mars 2017 Februar 2017 Januar 2017 Desember 2016 November 2016 Oktober 2016 September 2016 August 2016 Juli 2016 Juni 2016 Mai 2016 April 2016

  Søk i bloggen