hits

Betong malt med marcopolo effekt maling

Funket fett det!!!

Begynte å bli litt mye betong her i «heimen» og spurte derfor Cathrine Storesund på Fargerike Raglamyr om det ville funke med marcopolo maling på betong?

Javisst ja!

Ikke bare ble en utrolig lekker struktur , men også  fantastisk effekt når jeg lot betongen skinne litt igjennom..

Det vises ikke så godt på bildene, men der hvor malingen er tynnest blir betongen glatt og shiny liksom..

Krukka FØR 

Og NÅ.

For all del, jeg synes betong er drit kult! Litt variasjon skader uansett ikke. Synes den ble drit lekker, om jeg få si det selv.

 

I tillegg til at malingen gav ett utrolig flott resultat, oppdaget jeg at marcopolo malingen ville kunne gi meg uante muligheter!

Når man støyper betong selv, sier det muligens seg selv at ikke alle resultater blir like vellykkede. *KREMT*

Hvordan jeg går frem når jeg lager krukker og andre småprosjekter, kan leses her:

 DIY: Hvordan lage betongkrukker og andre småprosjekter

Noen prosjekter både pusser jeg til jeg nærmest blir blå i fjeset, samtidig som jeg prøver å reparere med ny avrettingsmasse. For så i enkelte tilfeller oppdage, at det kun resulterer i «vondt verre».

NÅ derimot, tenker jeg...

Aha marcopolo effektmaling fikser nok biffen, på de mest håpløse tilfellene.

Tanken slo meg da jeg begynte på denne potta, hvor jeg hadde vært litt vel hardhent i det jeg vibrerte luftbobler ut av sementen. Selv om det er veldig lett å være etterpåklok, forhindrer det meg ikke å klaske meg i pannen.

 

Jeg startet ved å prøve det ut på en krukke som tilhører «imperfectly perfect» kategorien.

Ikke nok med at jeg hadde klasket hull i potta, «åpningen» er BITTELITT skjev.

Det holder ikke at noen av urnene er støpt i samme form, hvis du bommer i det du putter murblokka på for å holde urnene stabile i løpet av tørketiden.

Murblokka justerer jeg slik at det blir noenlunde beint, men har jeg nok enten vært snøblind eller en smule sliten og gjerne litt for ivrig til å gjøre meg ferdig.

Har en tendens til å ta lenger tid enn hva jeg har tenkt, som det meste annet.

Starter i god tro og med godt mot, men du kan banne på at jeg velter ei potte med sement eller vannslangen plutselig tar en uventet vending.

MYE som KAN skje og når jeg tenker meg om så tror jeg at jeg ALDRI har støypt (eller drevet på med andre prosjekter for den del) , hvor ting har gått 100% etter planen.

Dersom en ting går adundas, får det kjapt følgekonsekvenser i form at jeg blir litt stressa og skal skyndte meg og ordne opp.

Motorikk som er en smule under gjennomsnittet + spasmer, når en skal skyndte seg før betong eller maling etc tørker?

Vel?

Jeg vet om plenty av kombinasjoner, som er bedre enn det!

But what the heck?

Om krukka ikke er helt A4, eller rund er vel rettere ordvalg så gjør det jo slettens ingenting. Det er vel en del av sjarmen ved håndlaga produkter? *LER*

Uansett..

Marcopolo bidrar iallfall til å gi krukka ett realt løft ,synes jeg.

Jaja det skjulte ikke sprekka helt, men det var nå tross alt ett realt hakk også. Jeg kunne fylt på litt mer masse, pusset litt og gjerne klasket på noe mer maling, men trikset med handmade er jo og snu krukkene med de fineste kantene i "rett" synsfelt. Uansett er det helt genialt ved mindre ujevnheter i betongen.

Jeg har som nevnt valgt å la betongen skinne litt igjennom, i form av litt lite malingen som gir betongen enkelte steder en glatt og litt shiny look.

Hvor mye struktur du ønsker er helt opp til den enkeltes smak.

Marcopolo er veldig enkel maling og jobbe med. Man kan male i kryss og tvers, opp og ned, sirkelbevegelser eller helt enkelt hva man selv føler for. I tillegg forandrer malingen seg etter lysforholdene.

VELDIG spennende maling, enkelt og greit.

Disse 2 krukkene, samt lysetakene som jeg har laget brukte jeg kun 5-10 min på å male. Malingen er dryg og man trenger kun ett strøk.

Denne bordplata var egentlig ganske grei (LES: I utgangspunktet), bortsett fra at jeg hadde fått noen vanndråper i den som vistes etter at det var ferdig.

Forsøk på pussing, gjorde ikke direkte saken bedre..

DERFOR

Yeah right! Marcopolo it is!

Basisfargene kan kjøpes i små prøvebokser og jeg valgte å forsøke å male denne bordplata i kobberfarge.

 

 

Derfor har jeg nå 2 bord i ett.

Siden bordplata ligger løst oppi dette Ikea bordet, kan jeg bare bytte enkelt som en plett.

Vipps der byttet jeg og fikk ett utebord (under tak vel og merke)

 Hvordan jeg laget bordet kan du lese her DIY - Ikeabord blir til betongbord

Følte bare for å vise frem bordet jeg har laget i avrettingsmasse fra Right price tiles i samme slengen, for det innrømme jeg glatt at jeg er en bitte LITEN smule stolt over. På veggen bak henger Fødselplakatene av mine 3 "små" i skala 1:1, som viser hvor store de var da de ble født. Istedenfor fødselplakater, kaller jeg dem gjerne for diplomer for min aller største bragd og vel utført jobb.

Konklusjon: marcopolo funker på det meste! Gamle potter, skap, vegger, stoler, (i det minste «pyntestoler»), lamper, tak, sengegavler. Bare fantasien setter grenser. Ønsker du en kul look med litt glitter og glam, er marcopolo strukturmaling definitivt DEN geniale løsningen.

Siterer igjen kompisen min fra England første gang han så skapet malt med marcopolo «Wow, it`s looks like a piece of art really».

Kunne ikke sagt det bedre selv, men høres så mye kulere ut på Engelsk! «ler» Legger ved noen bilder av tidligere prosjekter.

Jeg er så heldig som får lov å dele bildene som Ove Karlsen har delt på interiør gruppa mi Interiør og  DIY prosjekter - inspirasjon, råd og tips   

SJEKK dette soverommet da, folkens!

Her har han brukt marcopolo på sengegavl og lampe. Bakveggen er malt med Dempet sort og resten er malt med Bergnatt

 

 

Denne sort "putlearbeid" ligger ikke for denne tuttå. Jeg hadde jo bare pøst på med maling all over the Place,  med det hadde MULIGENS gitt utslag på det endelige resultatet. *kremt*.

Med fare for kjønnsdiskriminering her... Så må jeg bare si at han her karen tilhører definitivt den sjeldne sorten, for det finnes fader meg ikke mange mannfolk som har så god sans og peiling på interiør som han her, i tillegg til å være ekstremt handy. (Misunne han den biten gitt).

Det finnes mange kreative mannfolk, men føler det gjelder mer exteriør og utendørs.

Ove går i gang på egenhånd, uten ett kvinnfolk som står og trekker i trådene.

Hint hint jenter!

Ups der snek det seg visst inn en aldri så liten reklame her gitt.

Pssst.. Dere er alle hjertelig velkommen i gruppa mi for å finne og ikke minst dele små og store prosjekter, tips og råd!

Jeg har fått en del henvendelser om hvem som selger sanmarco sin marcopolo maling.

 

Ønsker dere alle sammen en strålende dag, nå skal denne tutta ut for å nyte sola!

Tipser gjerne i samme slengen  om bloggens FB side, SILJEMEDVILJE , lik i vei om du føler for det.

Intstagram @Siljemedvilje1

 

Her i distriktet, vet jeg kun om Fargerike Raglamyr som selger denne malingen?

Jeg har derfor fått kontakt info av Tjæralin , som er leverandører for marcopolo maling her til lands.

Så for dere som ønsker å prøve ut marcopolo glittermaling, er det bare til å kontakte

tjaralin@tjaralin.no eller tlf 95041100.

De kan gi dere svar på nærmeste utsalgssted.

 

#marcopoloeffektmaling #marcopolo #marcopologlittermaling #glittermaling ##maling #rightpristiles #concrete #concreteart #betong #betongkunst #concretedesign #concreteprosject #concretepots #concretetable #paintconcrete #screed #avrettingsmasse  #marcopolomaling #marcopololuxury #effektmaling #strukturmaling #tjæralin #tjaralin #fargerikeraglamyr #fargerike #fargerikenorge #sanmarco #ikea  #interiørogdiygruppepåfacebook #interiørgruppepåfacebook #diygruppepåfacebook  #interior #interiors #interiores #inspo #interiorinspiation #interiørinspirasjon #interiørideer #interiørtips #interiorideas #redesign #reuse #gjenbruk #diy #gjørdetselv #diyprosjekt #diyproject #diyprojects  #malegarderobeskap #malemøbler #pusseoppmøbler #renoveringavmøbler #paint #structurepaint #art #pieceofart #siljemedvilje #siljeolden #siljeoldenblogg #interiordesign #dempetsort #sengegavl #malelampe #hvordanlagebetong #diyconcrete #hvordanstøypebetong

 

Vipps der fikk jeg meg "nesten"

En helt ny stue...

 

Muligens "ny stue" var og ta litt hardt i?

Likevel er det gøy og se hvor små grep som skal til, for å utgjøre så stor forskjell.

 

Litt quicklack og voila... Der ble det ikke bare nye lamper, men hele stua fikk ett helt nytt uttrykk.

 

Var litt lei kobberlampene, som jeg hadde over stuebordet.

Da jeg kom over en lampe jeg likte veldig godt, som app og til var på salg.

Ehhhhmm... Den ble LETT med meg hjem for å si det sånn!

                       

                      

Egentlig har jeg aldri vært helt sikker på om jeg liker kobber, men etter lang jakt etter noe som ikke var så tungt i gipstaket, kom jeg over disse kobberlampene i ett Casa selskap. 

Uansett...

Jeg var innom Lampehuset for å returnere en lampe jeg fikk til jul og siden jeg hadde kommet frem til at jeg ikke trengte flere lamper, tenkte jeg at jeg fikk bytte den inn i lampeledninger, sokler etc til mine #betonglampe prosjekter. 

 

Vel...

 

Nå har det seg slik at det  ting går sjelden etter planen, når undertegnede entrer en butikk.

Alt jeg har bestemt meg for i ett fornuftig øyeblikk på forhånd, forsvinner i 99% av tilfelle idet jeg trer innenfor dørstokken?!

BAAM liksom? "Skal bare kikke, eller bare kjøpe AKKURAT den eller den tingen"

 

  AS IF ...

*himler med øynene*

 

Som nevnt hadde jeg funnet at jeg egentlig ikke trengte lampe.

Likevel kom jeg ut fra butikken med IKKE MINDRE en 5 lamper! *klaske meg i pannen* . 

Til "min unnskyldning" fikk 12-åringen endelig lys i taket igjen ,etter at jeg fjernet "fjærlampa" så hun kunne turne på rommet og eldstemann fikk endelig litt mer lys inne på sitt rom.

Taklampa over spisebordet derimot, bød selvfølgelig på større problemer.

 

Jeg tenkte at vi kunne dele lampen opp i 3 og finne en smart løsning som dekket hullene. Men det var noe transformator skit der, som gjorde det umulig.

Det var jo naturligvis også stygge hull etter lampene. For å slippe og enten ha flekkete tak etter sparkling og "flekkmaling" eller og måtte hele  taket..

Derfor valgte jeg og ta turen innom Fargerike Raglamyr og kjøpe Quick spraylakk/ matt svart.

 

Til rett over 100 lappen og fikk de sprayet de på null, komma, nada, niks!

 

 

 

 

 

Litt vanskelig å få frem på bildene, men jeg har valgt å beholde kobberfargen inni lampene.

 

DAGENS TIPS FRA MEG.

Det er faktisk STOR forskjell på kvaliteten på lakk til minimal prisforskjell.

Det finnes bittelitt rimeligere spraylakker, men til "skikkelige" ting bruker jeg alltid Quik spray som holder bedre og ikke så lett og ripe opp.

 Den dagen jeg oppdaget spraylakk, forandret verden seg for meg! *LER*. Men SERIØST altså, fytti så mange muligheter man har med spraylakk og det beste...

DETTE ER NOE ALLE FÅR TIL.

Selv om det kan være fordel og øve seg på noen man ikke er altfor redd for først liksom.

Blir jeg lei svarte lamper eller føler behov for forandring, lakkerer jeg  dem bare om igjen OG om igjen..

I det minste frem til den dagen jeg enten velger og ha flekkete tak ELLER å male taket.

Til slutt... Som venninna mi sier "ALT kan lakkeres"!

Smaken er som kjent som baken... Om man liker best kobber eller matt svart? 

Damn it... CLUET ER: Do whatever you want! 

Sett ditt personlig preg på interiøret.

Om du har noe du er lei av? SPRAY ELLER MAL det da vel?

Finner du noe du liker, men ikke helt din farge? WHAT DA HECK .. SPRAY, MAL eller whatever!

Jeg har funnet nye ting som har fått en runde med  spraybokset, funnet gamle ting som har fått seg en aldri så liten makeover med sprayboksen eller kjøpt gamle ting på Fretex eller gjenbruksbutikken i Aksdal. HIGH FIVE FOR #gjenbruk og #redesign

 

Fant en Buddha og en hånd på TGR , som jeg valgte og freshe opp med spraylakk, slik at de passet bedre inn hos meg.

          

Her er de kommet til sin rett i DIY hylla mi.

 

Bildene er fra Desenio.

Lik gjerne bloggens FB side "SILJEMEDVILJE"

Instagram @Siljemedvilje1 

Bli gjerne med og join Interiør og DIY gruppa mi på Facebook  "For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter."

 

#altkanlakkeres #nystue #nylampe #nyelamper #friskoppgamlelamper #lakkerelamper #spraylakkering #spraylakkere #spraylakk #quickspraylakk #fargerike #fargerikeraglamyr #reuse #redesign #gjenbruk #gjørdetselv #diy #diyproject #interiør #interior #interiors #interiordesign #interiorstyling #interiordecor #interiordetails #gjenbruk #redesign #reuse #fretex #bruktbutikk #aksdal #tgr #flyingtiger #tigrshop #buddah #buddha #diyshelves #diyhyller #desing #designed #designbyme #designbysiljemedvilje #madebysiljemedvillje #madebyme #madebyself #desenio #plaktater #postere #posters #poster #bilder #bildevegg #bilde #indianerbilde #indianerjente #indianerposter #indianerhøvdinne #postersonline #popart #personligpopart #popartmedegnebilder #illux

Handle with care - Shit it makes me nervous!

 

Ble litt nervøs da jeg hentet pakken og tenkte at eneste som mangler nå er at jeg går på trynet og ligger langflat og kravler.

For akkurat DETTE, har jeg ønsket meg leeenge.

Image may contain: indoor

Det gikk jo bra, men ofte når jeg blir nervøs kan det like fort gå galt! *LER*.

To the point!

WOOP WOOP..

NÅ har jeg endelig fått mitt eget popart bilde fra Illux.

Image may contain: 4 people, people smiling, indoor

Jeg synes slike bilder er så kule og husket jeg ønsket meg det allerede når vi bygget huset vårt for 8 år siden. Den gang undersøkte jeg til og med muligheten, for å få noen til å lage ett for meg.

 

Det var mye enklere og bestille ett bilde fra Illux Man sender bare inn bildene man ønsker og bruke , velger design/stiltype og hvilken type bilde du vil ha(man kan velge mellom aluplate med eller uten ramme, lerret, glass eller akustikk plate)  og eventuelt eget fargevalg.

Jeg valgte på alu plate, uten ramme.

 Vipps så har man verdens kuleste, personlige kunst på veggen!

HOT TIPS dersom andre også ønsker seg ett popart bilde.

Da jeg skulle bestille popart bilde ble jeg rådet av Illux og ta bilde av alle samtidig, med likt lys, lik bakgrunn og gjerne at vi alle så sånn omtrent samme vei.

Jeg fikk greie bilder av ungene, men av meg derimot?

Image may contain: 1 person, closeup Image may contain: 1 person, smiling, closeup Image may contain: 1 person, smiling, selfie and closeup

Damn baby!

Det endte derfor med at jeg sendte ved fotografbilde, som Tina Signesdottir Hult tok av meg tidligere.

                               

 

 

 Da jeg flyttet for meg selv, kjøpte jeg både Poul Pava tapet og fototapet av 5 -åringen fra Illux

 

Image may contain: indoor

Så fornøyd med plasseringen av tapeten. Her vil den aldri komme i konflikt med møblering, samtidig som den markerer en flott overgang til "barnas etasje", i tillegg kan man skimte den fra entreen i første etasje.

                        

                   No automatic alt text available.

Bildet er tatt, mens hun danser etter «What does the fox say» . Jeg bare digger svaien i skjørtet og den lille foten, som viser at hun er i "full vigør".

Image may contain: one or more people

Venninnene til storesøster mener at hvis mini har gutter på besøk med den skjønne tapeten på rommet når hun blir eldre ,vil hun helt klart få superdraget på guttene- *ler*.

 

 

Image may contain: one or more people   Image may contain: 1 person

 

Denne gang var jeg så heldig og ble sponset med ett popart bilde fra dem.

                   Image may contain: 4 people, people smiling


Da jeg fant ut at jeg kunne velge fargekoder selv, ble det mye frem og tilbake med en vingle Petter som meg gitt!

Takket være en helt fantastisk service med hun jeg var i kontakt med i Illux som har vært super tålmodig, havnet vi i mål til slutt!

Jeg beklagde meg over vinglingen min, men hun forsikret meg om at det gjorde ingen verdens ting. Viktigst for dem er at kundene blir fornøyde og sånt kan man virkelig like.

Selvfølgelig trenger man ikke å velge ut fargene selv, men da jeg fant ut at muligheten for å velge farger selv?

Vel?

Valgets kvaler.

Jeg ønsket meg SELVFØLGELIG  min egne farger fra Fargerike, «Silje Olden - GUL STUE», «Silje Olden - LILLA» og «Silje -ON THE TOP»

No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

Illux benytter seg av CMYK fargekoder.

Mine farger derimot, er NSC koder.

Disse skal være mulig og konventere til CMYK kode, men dette fant jeg ikke helt ut av hvordan jeg skulle gjøre.

Og det til tross for iherdig googling.

Jeg fant dog noen på nettet, som kunne være behjelpelige med og konventere kodene for meg.

Pris?

380 + mva pr kode.

Nei vettu?

Da hadde det blitt ett dyrt bilde gitt. I alle fall for mi lommebok.

Derfor fant jeg CMYK koder på nettet og prøvde å dra inn sånn cirka lik Fargerike fargene, som jeg har rundt om i huset fra før.

Vel vitende om at disse fargene, vil endre seg i ny og ne *KREMT*. Skitt på, fine farger uansett!

Det viste seg og være vanskeligere enn hva jeg trodde. Synes det var vanskelig og klare å se for meg hvordan fargene ville se ut sammen.

Etter litt kluring frem og tilbake, bestemte jeg meg for å la det stå til.

Jeg synes resultatet ble knall bra!

Endelig har jeg fått meg popart bilde, av de BESTE jeg vet om.

Siden jeg aller helst ville ha ett kvadratisk bilde og ikke avlangt, «måtte» jeg hive meg med på bildet også.

Selv om fargene ikke ble identiske med de fargene jeg har fra før og noen av fargene ble likere enn andre, synes jeg at det endelige resultatet ble super kult.

Om ikke fargene er helt like, så er det i minste en rød tråd og en plan bak bilde.

Fargevalget er inspirert av..

Silje Olden - GUL STUE

Image may contain: 2 people, people sitting, screen and indoor

Fargen på minste jenta er inspirert av fargen «Silje Olden - ON TOP»

Image may contain: 1 person, bedroom and indoor  Image may contain: bedroom and indoor

Det stod mellom  «Silje Olden - ON TOP» eller «Silje Olden - Lilla», men jeg ser at jeg uansett ikke har klart og klaffe helt.

Image may contain: indoor   Image may contain: indoor

Rosa fargen og den tyrkise fargen har prøvd å hente fra døra, som jeg fikk lakkert hos Lakk- service på Frakkagjerd og fargen i taket i carporten.

Fargen «Stokkøya» på loftstua fra Fargerike. Ser at fargen ikke ble helt lik, men en fin mellomting mellom "Stokkøya" og "Retro blå" som veggen bildet henger på.

Image may contain: living room, table and indoor

Da jeg endelig klarte og bestemme meg for fargevalg, skulle det flere utkast til før jeg var 100 % fornøyd.

Først fikk jeg ett utkast, der jeg var litt misfornøyd med den ene bakgrunnsfargen.

Jeg ønsket rosa bakgrunn på en av ungene, istedenfor 2 "grønne" bakgrunner.

                  

                                  Nytt utkast.

                   

Da først la jeg merke til at mini var i midten og jeg ønsket meg minstemann til sist.

                   Enda ett utkast og jeg var fornøyd.

                

Her kan du finne mer inspirasjon fra Illux både på Facebook og Instagram 

 

 

Ønsker alle sammen en strålende søndag, folkens!

 

Tipser gjerne om bloggens FB side "SILJEMEDVILJE"

Følg meg gjerne på Instagram @Siljemedvilje1 

Ønsker også stadig nye medlemmer i Interiør og DIY gruppa mi på Facebook  "For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter."

#popart #personligpopart #popartfamiliebilde #designdittegetpopartbilde #illux #popartbildefraillux #fototapet #poulpava #poulpavatapet #personligfototapet #fototapetmedegetbilde #nsckoder #cmykkoder #fargekoder #konventerefargekoder #siljeoldenfarger #siljeoldengulstue #siljeoldenlilla #siljeoldenonthetop #stokkøye #retroblå #fargerikenorge #fargerikenorge #frøya #tjæralin #tjaralin #fotoprint

Retro verdenskart tapet på plass på gutterommet

Da har 15 - åringen min fått verdenskart, på den ene veggen på rommet sitt.

 Både jeg og guttungen, synes det ble vanvittig kult og vi ble superfornøyd begge 2.

Image may contain: one or more people and people standing

Tapeten har jeg funnet hos Murals wallpaper

Som en ekstra bonus...

I tillegg til at stilig, er det jo veldig lærerikt og ha ett kart lett tilgjengelig.

Kanskje undertegnede også kan ha mulighet, for å forbedre sine geografi kunnskaper også nå?

Det hadde definitivt ikke vært feil det, da geografi ikke akkurat er blant mine sterkeste felt.

Siden dette er kartet er i vintage stil World mercators projection map   ,er kartets grenser naturligvis ikke identiske med dagens grenser.

Image may contain: bedroom and indoor

Likevel er det jo lærerikt, sett i historisk sammenheng. 

Her diskuterer vi landegrenser før og nå. LES: Ungdommene diskuterer, JEG lærer!

Tapeten er bestilt etter mål og i tillegg til god kundeservice og veiledning, leverte Murals wallpaper i ekspressfart.

Tapeten ble bestilt på onsdagen og allerede på fredagen, var den i hus.

Jeg var heldig, som fikk 2 kompiser til å henge opp tapeten.

På null komma niks, hadde guttungen fått ett «nytt» rom for meg.

De 3 tapetlengdene måtte riktignok klippes/ evt skjæres ut på forhånd, men jobben var unnagjort før jeg visste ordet av det.

Lett som bare det. Det så i det minste slik ut fra sidelinjen. *kremt*. Skulle jeg tatt den jobben derimot, kunne det kjapt resultert i en major crisis!

Image may contain: one or more people   Image may contain: one or more people

                              Image may contain: 1 person, standing

Guttaboys fikk det iallefall til og se superenkelt ut. Siden det er bredere lengder enn vanligvis, var det greit og være 2.

 Jeg hadde i utgangspunktet lyst å bistå kompisen min, med å holde lengdene.

Litt usikkerhet angående koordinasjonen min, gjorde at han foretrakk og heller be kompisen om hjelp. Han er jo tross alt høyere enn meg, meg lengre armer. Jeg tenker at det var DET som gjorde det endelige utslaget, for at jeg kun endte opp med jobben som fotograf.

Det er egentlig ganske så kult og se hvor utrolig "lite som skal til" ,for å få ett HELT "nytt" rom. Det var så sinnssykt kjapt gjort!

FØR

Image may contain: indoor

Image may contain: indoor

Image may contain: indoor

Ble det ikke kult vel?

Når jeg først hadde fått frisket opp rommet hans med ny tapet, var det selvsagt litt gøy og pimpe rommet enda litt mer. Mye vil ha mer, ikke sant?

Nye puter og nytt sengeteppe fra Kremmerhuset, utgjorde virkelig prikken over i`en. 

               Image may contain: indoor

Nattbordet ble erstattet med en betongkrakk, #madebyme og lampe fra Ikea. 

Image may contain: people sitting and indoor

Både guttungen og kompisene hans synes rommet er blitt kult og spennende. De studerer kartet, mens de diskuterer både landegrenser og historie. 

Til og med 5 -åringen, er blitt interessert i og se og studere og diskutere litt land og geografi

No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

 

Jeg valgte kartet World of Mercator's Projection Map Mural, som er ett kart fra Gerardus Mercator. Mercator er mest kjent for sin produksjon av et kart i 1569.

Men Murals wallpaper  har også en rekke andre kart og stilarter og velge mellom. Her er kun ett lite utvalg hentet fra nettsiden deres.

                               Image may contain: people sitting

                              

No automatic alt text available. No automatic alt text available.

Klikk for flere ulike varianter av verdenskart HER

 I tillegg til kart har Mural wallpaper også en rekke andre kule design, innen mange ulike kategorier.

Masse kult innen Retro tapeter blant annet. Ta gjerne en titt på utvalget innen Retro tapeter HER

Ønsker alle sammen en strålende dag!

 

Psssst.....Lik gjerne bloggens FB side "SILJEMEDVILJE"

Instagram @Siljemedvilje1 

Bli gjerne med og join Interiør og DIY gruppa mi på Facebook  "For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter."

#fototapet #tapet #verdenskart #verdenskartapet #verdenskarttapetpågutterom #tøftgutterom #gutterom #worldmapwallpaper #wallpaper #retrowallpaper #retrotapet #muralwallpaper #vintagewallpaper #vintagetapet #mercator #gerardusmercator #map #mapmural #interiør #interiørdekor #interiørdetaljer #interiørdesign #interiordetails #interiordecor #interiorstyling #interiørinspirasjon #interiorinspiration #interiorinspo #kremmerhuset #sengeteppe #gultsengeteppe #pynteputer #pynteputerfrakremmerhuset #lampefraikea #diybord #diybetongbord #diyconcretetable #ikea #concrete #betong #betongbord #concretetable #madebysiljemedvilje #betongkrakk

 

Lakkert ytterdøra mi rosa/lilla

Fikk lyst å «freshe» opp ytterdøra mi. 

Jeg har lakkert mye selv altså, men akkurat ytterdøra turte jeg ikke å begi meg ut på sånt helt, på egenhånd. Dermed leverte jeg døra inn til Lakk - service på Frakkagjerd i Tysvær for å få den lakkert.

 

 Jeg spurte dem om de kunne ta bilder av lakkeringsprosessen. Synes det er «himla» kult å se hvordan døra mi ble forvandlet fra ei kjedelig dør og standard hvit dør, til en frisk rosa - lilla dør. Siden jeg skulle ta med meg fargekode til Lakk- service, var jeg innom på Cathrine Storesund på Fargerike Raglamyr som hjalp meg og ta ut en Ral fargekode som jeg hadde med meg til lakkerings verkstedet.

  Sjekk ut disse kule bildene fra lakkeringsprosessen her.

  

   

       

  

Her er det ikke snakk om bruk av maskeringstape etc! 

De demonterte hele døra, tok ut foringene til vinduene og pakninger etc. Noe som gav ett perfekt resultat!

   

 

Kunne seriøst ikke blitt mer fornøyd med resultatet!

Synes selv at dør ble knall kul, samtidig som den ikke ble altfor «skrikende» , hvis dere forstår? Kjekt med ei døra, som ikke alle andre har.

    


 

Ser på detaljene på døra og tenker at det jaggu meg var helt OK at jeg ikke valgte å gå i gang med dette på egenhånd.

  

Tenkte liksom ikke over at det var så mye å ta hensyn til? 

  

Døra by night..

                

  

Lakk - Service AS på Frakkagjerd, kan mer enn å lakkere bil, gitt!

 


 

Jeg fikk SKIKKELIG lyst å gjøre noe med døra mi, etter at jeg leste en artikkel om flotte dører.

Der ble det blant annet nevnt at vi lett blir fascinert av spennende dører, når vi feks er på reise. Vi stopper gjerne opp for å ta bilder, mens her hjemme er de fleste av oss gjerne litt kjedelige når det kommer til ytterdørene våre.

Det er tross alt noe av det av første gjestene våre møter, når de kommer på besøk. Derfor er det ekstra gøy å ha sette ett personlig preg på ytterdøra. Tenker at den nye døra mi vitner om at her er det neppe ei kjedelig og traust dame som bor? HIGH FIVE  *ler*

 Jeg synes litt farger på vegger og interiør, er med på å skape en personlig stil og ett hjemmekoselig hus.


 

Etter at jeg begynte og få litt farger de hvite veggene, synes jeg at hjemmet vårt er blitt mye lunere og mer intimt.

Muligens ikke uten grunn at 12- åringen litt tankefullt og med ett lite snev av bekymring i toneleie, spurte meg om jeg trodde vi ville få solgt huset, dersom vi bestemte oss for det en gang?

MERK: Det var etter at jeg hadde sagt at vi skulle få rosa dør, men FØR hun så resultatet.


 

Ja jeg vil jo tro det, sa jeg..


 

Etter og ha tenkt meg litt om, hvor i alle dager det spørsmålet kom fra?


 

Tenker du på at vi har litt spreke farger, spurte jeg?


 

JAAAAA, kom det relativt kjapt og kontant!


 

Akkurat DET trenger du overhodet ikke å bekymre deg for, jenta mi! Det er bare maling og fort gjort å male over, hvis man vil det


 

No problemos.


 

Jeg er vel nødt å innrømme at jeg nok hadde tonet det hele noe ned og malt noe av det mer nøytralt, dersom jeg en gang i tiden ønsket å selge huset.

Folk blir fort "lurt" av helhetsuttrykket og det er gjerne ikke alle som tenker over hvor fort gjort det er å male.

Synes vi skal male i de farger vi ønsker og som gjør oss fornøyde. Det er tross alt VI som bor her, NÅ!.

Det der med å tenke ift at mulig fremtidig salg, tror jeg mange tenker?

Vi har i alle fall hatt en tendens for å tenke sånn tidligere.(Begge 2, men spesielt eksmannen min. No hard feelings)

Uansett har jeg sluttet og velge farger, mtp hva som vil falle i smak hos eventuelle fremtidige eiere.

Det er jo laaaaangt forbi, all sunn fornuft!

I dette tilfelle er det jo bare snakk om ei dør og absolutt ingen krise.

Altså , absolutt ingen krise dersom  jeg mot formodning, skulle gå lei den om noen år.

En av fordelen med å være singel er at man kan innrede og male, AKKURAT som man selv vil.

Rosa stuevegg, som i etterkant er blitt gul med egen fargekode "Silje Olden - GUL". Var kjempefornøyd med den rosa veggen også, men likevel gøy med litt forandring. Det er mye kjappere og male enn hva jeg hadde trodd. En 3 liter med maling og vipps så har du ett nytt rom.

Lilla tak på mitt og minstejenta sitt soverom? (med fargene "Silje Olden - ON THE TOP" og "Silje Olden - LILLA (måtte bare nevne det *ler*) 

Poul Pava tapet i trappa.

Turkis tak carport.

Og nå rosa / lilla dør.

Trenger muligens ikke å nevne at jeg fremdeles er singel?

 

 

Lik gjerne bloggens FB side "SILJEMEDVILJE"

Instagram @Siljemedvilje1 

Bli gjerne med og join Interiør og DIY gruppa mi på Facebook  "For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter."

#lakkereytterdør #lakkservice #frakkagjerdlakkservice #lakkverksted #fargerikytterdør #personligytterdør #fargepåytterdør #lakkering #lakkeringsverksted #laproffesjonellelakkereytterdør #rosaytterdør #lillaytterdør #rosalilladør #rosahoveddør #lillahoveddør #lakkeringsfirmatysvære #frakkagjerd #tysvær #lakkeringsfirmahaugesund #lakkeringsfirma #billakkeringsfirma #fargerikenorge #fargerikeraglamyr #interior #interiors #interiørdesign #interiordesign #inspo #interiorinspo #interiorinspiration #interiørinspirasjon #exterior #painteddoors #fargerike #fargerikytterdør #sanmarco #effektmaling #glittermaling #marcopolo #tjæralin #tjaralin #frøya #frøyatakmaling #takmaling #siljeoldengul #siljeolden #siljeoldengulstue #siljeoldenlilla #siljeoldenonthetop #siljeoldenfarger #colourfuldoors

Pimpet opp en del møbler

Viser gjerne litt ymse av mine tidligere prosjekter.

Synes spesielt der litt kult og freshe opp sånne kjedelige og standard garderobeskap.

Bare ved å bytte håndtak kommer du langt  og får nærmest ett  «nytt» skap eller kommode.

Vil en dra den litt lenger, er det kult å male eller tapetsere både gamle brukt møbler eller litt nyere møbler som er litt kjedelige og fortjener og bli pimpet opp ett hakk eller 2.

Her er ett gammelt skap jeg fikk, der tidligere eier hadde brukt timevis på å pusset ned.

Jeg ville derimot ha en litt mer knæsj farge.

Image may contain: indoor   Image may contain: table and indoor

Etter forslag fra Fargerike Raglamyr valgte jeg å ta utgangspunkt i kjolen på Poul Pava tapeten, som jeg har i trappeoppgangen fra første etasje og opp mot loftstua i 2 etasje.

 

Image may contain: people sitting and indoor

No automatic alt text available. Image may contain: indoor

Holdt på regelrett å få noia av de hvite garderobeskapene, som fulgte med huset.

Mitt skap er derfor blitt freshet opp med firfisle tapet, som jeg fant på Fargerike Raglamyr.  Kul tapet, samtidig som den er litt bling bling.

 

                       Image may contain: indoor

 

Image may contain: indoor   Image may contain: indoor

 

Jenta på 12 år sitt skap har fått ett strøk med effektmalingen marcopolo malingen, fra Fargerike og skapet fremstår dermed som ett aluminiumskap e.l.

Image may contain: indoor

                  No automatic alt text available.

 

Nye dørknotter fra Trendhuset i Haugesund, var med på sette «prikken over ièn»

Skapet FØR

Image may contain: indoor

Skapet NÅ

Image may contain: indoor

 Marcopolo maling gir en herlig struktur med en kul glitter finish.

Image may contain: one or more people, people standing and indoor

Det er en ekstremt morsom maling å jobbe med, da du bestemmer mønsteret selv. Igjen må jeg få sitere den engelske kompisen min som utbrøt "It looks like a piece of art, really!" og det beskriver Marcopolo malingen PERFEKT!

Image may contain: indoor No automatic alt text available.

No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

Les gjerne tidligere innlegg om flere marcopolo prosjekter HER

 

Minste jenta på 5 år har fått rosa skap i en litt annen nyanse en fargen på rommet og nye dørhåndtak fra Kremmerhuset.

Image may contain: indoor

 

                                       Skapet FØR

                    Image may contain: indoor

 

 

                                      Skapet

                      Image may contain: indoor

Skapet til eldstemann er foreløpig urørt, men skal ikke se bort i fra at det kommer til å få en klatt maling eller lignende med tid og stunder det også.

Fant en kommode på Fretex, som jeg malte med Bengalack og rester etter den retroblå veggen min på kjøkkenet oppi skuffene.

Image may contain: indoor

Speilet og skåla er også funnet på Fretex og malt med Bengalack.

Samme farge fikk også de hvite nattbordene mine fra Ikea.

Rammen er sprayet med Quick spraylakk.

                       No automatic alt text available.

                                   Image may contain: indoor

 

Møbler trenger ikke å være «haug gammelt» ,for at det kan være kult å pimpe dem opp litt.

                      No automatic alt text available.

Enda en kommode fra Fretex ble malt i knæsj gul Bengalack, som passet veldig godt på loftstua og sammen med med fargen Stokkøya fra Fargerike.

               Image may contain: 1 person

Etter en stund byttet jeg ut knottene på kommoden med noen treknotter, som jeg fant på Kremmerhuset.

 Image may contain: indoor  Image may contain: 2 people, indoor

 

                      De gjorde virkelig susen!

                        Kommoden FØR

              Image may contain: indoor

Hylla til 5 - åringen fra Ikea, har fått samme rosa farge som sengen og skapet og mammens egen Fargerike farge "Silje Olden - LILLA" inni selve hyllene.

 

Image may contain: 1 person, indoor

                 

 Jeg brukte rester fra takmalingen  Frøya fra Fargerike Raglamyr  til å male inni selve hyllene.

Fargekode "Silje Olden - LILLA"

Dermed har jeg tatt  igjen fargen fra taket i interiøret. 

Image may contain: indoor

Rammene til plakatene fra Desenio fikk 5 -åringen i oppdrag å male selv. 

Image may contain: 1 person, smiling, indoor     Image may contain: indoor

                     Image may contain: indoor

 

 

 

                               Hylla FØR.

                     Image may contain: indoor

                        Maling er DIGG!

Gøy og se hvor lite som skal til, for å få en stor forandring.

Bare det å skifte ut håndtak på ett kjedelig skoskap, gjør underverker.

Image may contain: indoor

 

Godt mulig det kommer ett follow up innlegg om diverse småmøbler som er blitt pimpet opp litt, med tid og stunder. 

Tipser om DIY og interiørgruppa mi på Facebook "For oss som digger interiør og andre diverse diy prosjekter." 

Følg gjerne bloggen min via facebooksiden Siljemedvilje. 

Instagram @Siljemedvilje1

#fargerike #fargerikeraglamyr #fargerikenorge #trendhusetihaugesund #trendhuset #kremmerhuset #retroblå #stokkøya #bengalack #bengalakk #gulkommode #gjenbruk #fretex #diy #gjørdetselv #interiør #interiørinspirasjon #ineterior #interiors #interiores #renoveremøbler #malemøbler #paintfurniture #tapetsermøbler #tapetsereskap #firfirsletapet #diyprosjekt #diyprojects #ikea #malenattbord #poulpava #poulpavatapet #poulpavewallpaper #siljeoldenfarge #siljeoldenlilla #fargeitaket #tjæralin #tjaralin #frøyamaling #frøytakmaling #lillatak #desenio #desenioplakater #deseniorposters #kuleplakater #quickspray #spraylakk #spraylakkering

Har nok en gang gått amok hos Desenio og kjøpt nye postere

Ønsket meg blant annet en bildevegg på soverommet, samt litt flere bilder i stua.

 

Image may contain: 2 people, indoor

                      Image may contain: 2 people, bedroom and indoor

 

   Image may contain: 2 people, indoor   No automatic alt text available.

   

De har jo så mye vannvittig kult å velge mellom, at det ble litt vanskelig å velge gitt.

Derfor ble det litt flere bilder en først tenkt. *KREMT*.

No automatic alt text available.   No automatic alt text available.

                                                  Audrey Hepburn kom med flere gode gullkorn.

 

Enda en gang  har Desenio valgt å gi mine lesere en rabattkode.

DETTE synes jeg unektelig er litt kult.

Hvis dere finner noen bilder dere liker inne på Desenio , kan dere bruke koden SILJE som vil gi dere 25% rabatt fra i dag 15/8 til og med torsdag 17/8.

Rabatten gjelder alle postere, utenom handpicked bildene og rammer.

Jeg har lite veggplass til noe særlig møbler (LES: Sjenk e.l)i stuen, men synes det er veldig fint om ikke alle bilder blir hengt rett på veggen.

Derfor laget jeg en hylle til stua, tilpasset målene til de nye bildene.

 

Jeg satt med millimeterpapir og klødde meg i hodet til jeg kom med en løsning, som jeg mente at ville funke utifra de bildene jeg ønsket meg.

Ideen til hylla kom fra en kjettinghylle, som jeg fant på FB.

Jeg ønsket dog litt strammere linjer, som jeg følte ville passe bedre inn hos meg.

Etter utkikk etter rør e.l kom jeg over armeringsjern, som jeg mente at ville funke fett.

Kjøpte meg derfor hobbyplater som jeg ønsket å male svart, men var litt usikker på hvilken matthetsgrad som ville funke best. Derfor tok jeg turen ned til min faste «rådgiver» Cathrine Storesund på Fargerike Raglamyr og endte opp med blank svartmaling.

                   Image may contain: 2 people

(Har vist frem hylla før, men nå har den fått nye bilder og gule knekter)

Kapping og sette i sammen hyllene, trengte jeg riktignok hjelp til.

Til min store frustrasjon trengte jeg hylleknekter på nederste hylle, samt oppheng på toppen.

De øverste viser ikke, men det gjorde til gjengjeld de nederste.

Skulle jeg prøve å kamuflere dem ved å male dem i lik farge som veggen, eller skulle jeg male de en kontrastfarge?

Av erfaring synes jeg kamuflering ikke nødvendigvis gir det aller beste resultatet.

Image may contain: 1 person, table and indoor

Derfor endte jeg opp med å male disse knallgul som lampen i sofahjørnet

 Image may contain: 1 person, living room, table and indoor

 

Selv synes jeg at det er litt vanskelig å sette sammen ting, som passer i sammen.

Føler meg litt flinkere på store flater og fargekombinasjoner etc.

Dekorere ett lysfat for eksempel, DA sliter jeg.

Jeg fant det veldig nyttig å gå inn på inspirasjonsidene deres og spesielt se ulike forslag og kombinasjoner til bildevegger.

Her fant jeg tips til forskjellige måter å henge opp ulike formater og størrelser i sammen.

No automatic alt text available. No automatic alt text available.

 

Jeg fant bilder jeg likte og kombinasjonene som kunne passe og skrev ned bildene jeg ønsket, samt hvilke kombinasjoner jeg ønsket dem og hvor de var tiltenkt. 

Ellers kan du vedde at jeg hadde glemt hvordan jeg hadde tenkt innen bildene kom.

Dette til tross for, at Desenio har ekstremt kjapp leveringstid.

Bildene ble litt omrokkert likevel, men planen var der til tross for litt justeringer.

Klikk gjerne HER for å ta en kikk på inspirasjonsidene deres.

 

Man kan også gå inn på Perfect Pair, for å finne bilder som matcher.

Jeg er knall fornøyd med Kate Moss postern min.

Nå har Kate Moss fått «selskap» av en annen poster,Holy Chick.

Image may contain: 1 person, bedroom and indoor

                                       Image may contain: 1 person, indoor

 Badet ble også freshet litt opp med postere fra Desenio .

Image may contain: indoor

Image may contain: 1 person, smiling, text and indoor  No automatic alt text available.

 

Jeg må innrømme jeg har fått litt sånn Love / hate forhold til slike skriverier og sitater overalt "Perfect home" eller "Love is in the air" opplegg.

Likevel liker jeg sitater som ikke er så klissete og da klarer jeg  ikke helt å la være gitt. "Be awesome today" er en grei reminder å få når du står morra trøtte om morgenen.

12 åringen som står foran de til tider tøffe tenårene, har også fått en liten påminnelse på jenterommet. (Det er selvsagt en liten påminnelse, om hvordan man skal oppføre seg mot andre også).

                        No automatic alt text available.

Pluss en "påstand" om det å være storesøster, en påstand jeg vil si meg enig i.

No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

Image may contain: 1 person, table, living room and indoor

Lillesøster på 5 år har også fått plakater fra Desenio.  Noen nye og noen litt eldre.

No automatic alt text available.  Image may contain: indoor

"Don`t grow up It`s a trap! . Så sant, så sant...

Uheldigvis finnes det ikke en vei utenom. Eller den veien som finnes utenom, vil vi IKKE tenke på!

De lilla rammene har hun malt ved en tidligere anledning i Frøya takmaling i fargen "Silje Olden - LILLA", lik den hun har i taket. Hun synes selvfølgelig det er stas med mammens egen farge.

                       Image may contain: 1 person, smiling, indoor

 Image may contain: indoor  No automatic alt text available.

No automatic alt text available.   No automatic alt text available.

Loftstua er også blitt pimpet opp med postere fra Desenio. Jeg bare digger utsagnet "Always be yourself, unless you can be Batman . Then always be Batman" 

No automatic alt text available.

                                 Enkelt og greit :-)

                      Image may contain: indoor

 

Som dere ser har jeg min stil og innser plutselig at jeg er blitt veeeldig glad i damer? (Dog bare på bilder. Følte meg bare nødt å understreke det) 

Jeg synes uansett postere med sexy damer, gjerne litt vintage stil er sykt kult.

Det er nok ikke alle som synes det er like kult, men Desenio har drøssevis av ulike postere tilpasset enhver smak. 

Legger derfor ved en link til fotokunst Synes det er vannvittig mye kult å velge mellom. Håper dere ble bittelitt inspirert?

Desenio er også å finne på Instagram for enda mer inspirasjon. @DESENIO 

Rabattkoden SILJE på postere (utenom handpicked) gjelder altså fra i dag og ut torsdag 17 august.

 

Tipser  i samme slengen gjerne om bloggens FB side, SILJEMEDVILJE https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/ , lik i vei om du føler for det.

Jeg er også å finne på Instagram. Klikk her @Siljemedvilje1 og følg meg gjerne.

I tillegg ønsker jeg å nevne interiør og DIY siden min. Dess flere medlemmer, jo mer inspirasjon! Det er bare til å klikke her evt  "For oss som digger interiør og andre diverse diy prosjekter". Her kan du mer enn gjerne dele blogginnlegg også :-)

#desenio #poster #postere #plakater #rammer #katemoss #katemossplakat #kulepostere #kuleplakater #inspirasjontilbildevegg #bildehylle #diyhylle #laghylleselv #interiørinspirasjon #interiørtips #diyprosjekt #diyprojects #interior #interiors #interiores #interiorinspo #interiordesign #designdinegenhylle #audreyhephburn #batman #ikea #ikealackhylle #gullackhylle #gullampefraikea #ikeagullampe #gullampe #uashmama #fargerike #fargerikenorge #fargerikeraglamyr #frøya #frøyatakmaling #tjæralin #tjaralin #maletak #fargeitaket #siljeoldenlilla #siljeoldenfarge

Bare DIGGER marcopolo effektmaling

Her kommer en liten «oppsummering» med ting både jeg og venninna mi har malt med marcopolo effektmaling, eller glittemaling som jeg  liker og kalle den.No automatic alt text available.

Første gang jeg testet ut marcopolo malingen, var jeg litt skeptisk på hvordan jeg ville klare det med min motorikk og den spesielle penseselen UTEN håndtak.

Men Cathrine Storesund på Fargerikerike Raglamyr, mente at dette fikset jeg lett :-)

Det gikk derimot lekende lett og forbausende fort!

Image may contain: one or more people, people standing and indoor

Malingen trenger i utgangspunktet bare ett strøk, men da jeg oppdaget at jeg hadde hoppet over noen flekker var det bare å klatte over etterpå.

Mønster og struktur, velger du helt selv.

1 liter maling var dryg og den holdt til både skap, hyller, potter, spann og småbord.

Veldig morsom og male med, der du kan prøve deg fram for ønsket struktur og mønster.

12 -åringen hadde ett sånt kjedelig og litt kjipt hvit garderobeskap, som fulgte med det ferdigprosjekterte huset jeg kjøpte etter bruddet.

                   Image may contain: 2 people, indoor

Med marcopolo maling fremstår skapet som helt annerledes og det ser nesten ut som metall skap e.l.

                Image may contain: indoor

Farge og mønster endre seg effektfullt etter hvordan lyset treffer i rommet.

Image may contain: indoor

Prikken over I `en ble nye dørhåndtak som jeg fant på Trendhuset i Haugesund. BLING BLING, what`s not to like.

No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

Venninna mi malte en gammel konferansestol med marcopolo malingen.

No automatic alt text available.

Stolen egner seg nok mest som pynt, men WOW så kul den ble!

Image may contain: people sitting, shoes and indoor  No automatic alt text available.

Mer av stolen kan du se på videoen ved å KLIKKE HER

Gammelt arkivskap malt med mattsvart på skyvedøren og rosa  marcopolo maling.

Image may contain: table

                 Image may contain: indoor

No automatic alt text available.

Se video om fremgangsmåte KLIKK HER

Her blir ett gammelt skap total renovert med matt svartmaling og marcopolo maling inni. Knottene på skapet er gamle IKEA knotter, som er sparaylakkert med gull.

Image may contain: plant  Image may contain: people sitting

No automatic alt text available. No automatic alt text available.

Video for å se mer av  skapet, kan du se ved å KLIKKE HER 

Også lampen er malt med marcopolo maling.

No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

Esker og gaveesker er også malt med marcopolomaling, gjerne blandet med vanlig maling for å få få fargen man ønsker.

                                No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

                          No automatic alt text available.  

Selv om det finnes utallig ulike farger og varianter og velge mellom.

Restemaling fra garderobeskapet, ble brukt til å male metall spann som ble til blomsterpotter, penneholdere o.s.v.

Image may contain: candles  Image may contain: 2 people, indoor Image may contain: 3 people, indoor

Image may contain: indoor Image may contain: plant, outdoor, nature and indoor Image may contain: plant

Image may contain: plant, flower, table, nature and outdoor  Image may contain: plant

                 Image may contain: 1 person, sitting, living room, table and indoor

Image may contain: outdoor, nature and water  Image may contain: outdoor and nature

Også ett settebord fra Fretex fikk en omgang med marcopolo maling av rester fra garderobeskapet.

Image may contain: 1 person, smiling, sunglasses and indoor  No automatic alt text available.

Image may contain: 1 person, sunglasses and indoor  Image may contain: table and flower

 

Den lilla hyllen på 12-åringens rom ble også totalt forandret med marcopolo rester.

Image may contain: indoor  No automatic alt text available.

                           Image may contain: indoor

Her brukte jeg rester fra garderobeskapet. Det rosa blandet jeg i sammen av en liten prøveboks med vanlig maling, samt en liten prøveboks med marcopolo maling, som er å få kjøpt.

                                       No automatic alt text available.

Først malte jeg alt med heftgrunn, deretter malte jeg skuffene inni av rester fra veggmalingen, denne fargen brukte jeg også som underlag på skuffefrontene.

Etterpå blandet jeg rosa med marcopolo malingen på frontene og pyntetingene i hylla. Dette gir en glittereffekt som dessverre synes litt dårlig på bildene.

Image may contain: one or more people and people sitting

                         No automatic alt text available.     Image may contain: one or more people and indoor

                     Image may contain: indoor

 

No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

Image may contain: indoor

 

 

 

 

Her blir deler av  gangen/ «treningsstudioet» mitt blå med marcopolo effektmaling.

Også her holdt det med 1 liter.

Image may contain: indoor

        Image may contain: one or more people and people standing

Image may contain: one or more people and indoor

Image may contain: indoor

Dermed ble det klart for trening i glamorøse omgivelser.

Slynga er montert rett ved inngangsdøra, fordi det var eneste plassen vi var sikker på at det var godt nok festet 

WELCOME TO MY CASA, liksom... DAAAAH.

No automatic alt text available.

Jeg malte også en pringles og en valnøttboks med marcopolomaling blandet med retroblå maling, til oppbevaring av spaghetti , strikker og diverse.

Image may contain: plant

Image may contain: food  No automatic alt text available.

                            No automatic alt text available.

No automatic alt text available.    No automatic alt text available.

 

 

 

Marcopolomaling fra sanmarco, er en ekstremt kul  effektmaling som jeg fikk tak i på Fargerike Raglamyr.

Malingen gir en knall flott struktur, samt en ekstremt kul glittereffekt.

Etter som har forstått er det ikke alle  Fargerike butikker som fører den.

Her i Norge er det uansett Tjæralin som er leverandør av marcopolo effektmaling.

Dersom noen ble inspirert til å prøve ut, er det bare å forhøre seg med dem.

Jeg kan i alle fall anbefale denne type maling på det sterkeste, VELDIG KULT!

Tipser gjerne om bloggens FB side, SILJEMEDVILJE https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/ , lik i vei om du føler for det.

Jeg er også å finne på Instagram. Klikk her @Siljemedvilje1 og følg meg gjerne.

I tillegg ønsker jeg å nevne interiør og DIY siden min. Dess flere medlemmer, jo mer inspirasjon! Det er bare til å klikke her evt  "For oss som digger interiør og andre diverse diy prosjekter". Her kan du mer enn gjerne dele blogginnlegg også :-)

#marcopoloeffektmaling #marcopolo #marcopologlittermaling #glittermaling #maling #marcopolomaling #effektmaling #strukturmaling #tjæralin #tjaralin #fargerikeraglamyr #fargerike #fargerikenorge #sanmarco #ikea #trendhuset  #deldinblogg #interiørogdiygruppepåfacebook #interiørgruppepåfacebook #diygruppepåfacebook #forosssomdiggerinteriørogandrediversediyprosjekter #trendhusetihaugesund #haugesund #interiør #interior #interiors #interiores #inspo #interiorinspiation #interiørinspirasjon #interiørideer #interiørtips #interiorideas #redesign #reuse #gjenbruk #diy #gjørdetselv #diyprosjekt #diyproject #diyprojects #spraylakk #spraylakkering #malegarderobeskap #malemøbler #pusseoppmøbler #renoveringavmøbler #paint #structurepaint #art #pieceofart #siljemedvilje #siljeolden #siljeoldenblogg #desenio 3plakater #postere

DIY - Blomsterpotte av betong

Støpt ny krukke i betong.

Den er ikke helt ferdig enda.

Jeg skal gjøre ett forsøk på å pusse den glatt senere.

Image may contain: drink and outdoor

Not perfect, but still? 

Jeg sier meg rimelig bra fornøyd, til å være 2. forsøk og klapper meg selv på skuldera! 

En ting er sikkert og det er at det ikke skal være noe fare, for at den blåser vekk med det første.

Jeg brukte nemlig 2 x25 kg sement og til og med det var ikke nok.

Heldigvis hadde jeg litt igjen fra en annen sekk, slik at jeg fikk fylt nesten helt opp. Dermed gikk det med nesten 60 kg pluss vann.

Jeg kjøpte støperør ,hos Biltema som jeg fikk sagd i 2 og tapet på papp i bunnen.

                 Image may contain: plant

Deretter fylte jeg opp med mørtel/ement, hvor en kun tilsetter vann.

Jeg dyttet betongen nedi og klappet og presset med hendene.

Image may contain: one or more people and outdoor    Image may contain: one or more people, people sitting and outdoor

Ett HOT tips... Bruk gjerne hansker, for man blir så innmari tørr på hendene av betong. Det gjør i alle fall jeg..

 

Jeg drev og rikset og rakset litt på den for å få ut luftbobler, siden sementen løser opp pappen når den er våt, var riktignok ikke det ett sjakktrekk.

                    Image may contain: one or more people 

Pappen under løsnet og betongen begynte å flyte ut.

Dermed var det  til å fylle betongen over i støperør nr. 2.

Jeg slo forsiktig med hammer og håndbaker, for å forsøke og få ut mest mulig luftbobler.

Hadde så vondt eller var så øm i håndbakene dagen etterpå og kunne ikke forstå hvorfor?

Ehhhmm ?. Ååååå ja? At jeg stod og banket på ett støperør kunne sannsynligvis ha være en naturlig årsak til det ja!

Etter å ha fylt en del sement, var det på tide å sette ei smal bøtte oppi.

Denne gned jeg inn med matolje, slik at den skulle være lettere å få ut etterpå.

Det samme gjorde jeg inni støperøret i håp om, at jeg kunne bruke dette på nytt.

Men dette ble skjært av med tapetkniv.

                     Image may contain: outdoor

Da jeg lagde bord tidligere smurte jeg innsiden av murbøtta med matolje og «bente» kantene på bøtta ut, slik at jeg fikk lirket bordet utav bøtta. (Viser til tidligere innlegg, som kan leses HER )

Jeg var veldig OBS på og ikke gjøre den samme feilen, som jeg gjorde med den første krukken.

Da fløt bøtta i midten opp. (viser til tidligere innlegg, som kan leses HER  )

Selv om jeg var OBS på dette, skjedde det til en  viss grad denne gangen også. Men jeg klarte nå og forhindre at krukka ble altfor grunn.

Jeg skulle bare springe inn og hente noe og VIPS?

Sallan altså, *klaske meg i pannen*.

Jeg la oppi steiner, brusflasker og diverse, for å holde tyngden nede.

Det ble litt ustabilt og det ble dermed en liten knekk i bøtta, men jeg vil tro at dette ikke vil vises så godt når jeg for plantet blomster i den.

                   Image may contain: drink and outdoor

Derav hammer og stearinlys for å holde bøtta mest mulig stabil.

Da jeg fortalte pappa dette sa han «neste gang fyller du bøtta med vann»

DOPE? Er det mulig?

*Klasker meg i pannen* nok en gang!!!!

Mulig at jeg må til og stabilisere den for det, men da blir det jevn tyngde i det minste og en LITT enklere løsning.

Jeg lot potta stå i ca 2 ½ døgn før jeg tok den ut.

Image may contain: outdoor

Tror det stod 1 døgn på pappen, men siden den var så stor valgte jeg å la den stå litt lenger.

Sånn just in case liksom.

Nå gjenstår det og prøve å pusse den glatt med fiberpuss og filsebrett.

Hva det er må du spørre gudene om?

Men det er i alle fall det ekspertene anbefaler.

Ønsk meg lykke til, når den tid kommer.

Det blir riktignok ikke med det aller første, for i morgen reiser jeg inn til hytta igjen .

Hvor lenge vi blir er noe usikkert, men siste uka før ungene skal på ferie med pappen skal nytes.

Ønsker dere en fin sommer videre.

Som vanlig vil jeg bare nevne at du selvsagt er hjertelig velkommen til å like bloggens FB side.

 "SILJEMEDVILJE"  http://  https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/?ref=br_rs  

Instagram @Siljemedvilje1 http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/  

#lagekrukkeravbetong #pottery #concretepot #makeconcretepot  #støypdinegenkrukke #sement #mørtel #betong #hvordanfåbetongutavmurbøtte #brukmatoljenårdustøper #støperør #biltema #betongkrukke #diy #diybetong #diyconcrete #diykrukker #diypottery #hage #garden #gardening #inspo #interiør #interiors #interiores #interiørinspirasjon #hageinspirasjon #fådetfintute #hvordanfåbetongenglatt #fiberpuss #filsebrett #interiørtips #interiorideas #kreativeideer #kreativt #gjørdetselv #lagetingavbetong #lagetingmedbetong #lagebordibetong #siljemedvilje #siljeolden #siljeoldenblogg #handmadebysilje #madebysiljemedvilje #diyprosjekt #diyproject #diyprojects #støperør #biltema

"Pimpet" opp en IKEA hylle

Da er hylla til 5-åringen blitt malt med "Silje Olden - LILLA" og rosa interiørmaling.

Den lilla fargen er rester fra FRØYA tak og veggmaling, som er blitt malt i taket tidligere.

 

Rosafargen er rester etter at jeg malte senga, garderobeskap, dukkeseng etc.

 

                 

Den gamle hvite Expedit hylla fra IKEA (lignede Kallax serien), ble først malt med heftgrunn.

Deretter malt med min egen lilla farge fra Fargerike Raglamyr (*kremt*... Litt kry? I admit :-) ), "Silje Olden - LILLA" og en rosa interiørmaling for vindu og dør.

Så gøy å pimpe opp møbler for å gi de ett personlig og særegent preg.

I tillegg synes jeg at det gir en ny helhet i rommet.

  

5- åringen malte tidligere rammene til de nye bildene fra Desenio , med mammaens egen farge, (nesten)HELT på egenhånd.

 

                 Viser til tidligere blogginnlegg.

LINK: http://siljeolden.blogg.no/1498895523_n_har_eg_jo_mammen_min_p_rammo_mi_o.html

           

 

SALLAN!

Maling er gøy!!!

Følg meg gjerne på Instagram Siljemedvilje1 http://   https://www.instagram.com/siljemedvilje1/

Og/ eller lik bloggens FB side Siljemedvilje  http:// https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/

#siljeoldenlilla #diy #interiørdetaljer #fargerike #fargerikeraglamyr #fargerikenorge #siljeoldenfarge #fargeitak #maletak #takmaling #sanmarco #tjæralin #tjaralin #frøya #frøyatakmaling #frøyatakogveggmaling #inspo #interior #diyproject #interiorinsporasjon #painting #paintingfurniture #paintingceilings #redesign #reuse #gjenbruk #ikea #expedithylle #kallaxhylle #malemøbler #pimpeoppmøbler #fresheoppmøbler #desenio #plakater #posters #bilder #barnerom #prinsesserom


 

Nye prosjekter på gang - en "liten" tur til IKEA bare..

Planen var og kjøpe LACK hyller og rammer...

Selv om planen om egndesignet hylle gikk adundas, ble det så absolutt ingen bomtur!

Fant hyller, som kan stå både ute og inne.  (HYLLIS til 98 kroner)

Det ble ett MUST HAVE og jeg derfor brukt deler av dagen til å freshe opp carporten slash sommerstua mi.

Jeg er som nevnt ikke noen gartnertype akkurat og har til og med spraylakkert noen blomster. 

Nå har jeg derfor investert i noen fake blomster, med det klingende navnet FEJKA.

EHHHMMMM To much?

Det skal nok justeres om litt, tenker jeg.

Jeg er så fryktelig dårlig på å sette "i sammen" slike småting .

Føler at jeg ser detaljene, men sette dem i sammen?

DER sliter jeg gitt! 

Denne kunstige blomsten til 98 kr, MÅTTE få bli med hjem! 

Det meste her er lakkert med Bengalack, Shipolin eller Quickspraylakk.

  

Søppelbøtter fra Ikea er tidligere blitt lakket med Shipolin og dermed blitt til supre blomsterpotter. Har også lakkert noen gule med Bengalack, som kan kan skimtes ved trampolinen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg tok med 6 stoler etter en ryddeaksjon på skolen, hvor jeg jobber. Jeg har tidligere lakkert 4 med gull Quickspray og Decoblue bengalack. De fungere som skrivepult stoler i andre etasje og 2 har stått ute. Hovedsaklig som ekstra stoler ved selskaper etc.  

  .

 Nå har den ene av de 2 gjenværende fått ett par strøk med Shipolin. Synes det passet bedre i Carporten. Mulig understellet  burde hatt en annen farge?

            

                                  Stolen FØR... 

Litt for mye samme farge kanskje?

Mulig jeg må putte inn andre farger, flytte og dekorere litt annerledes!

 

NEIDA....

Jeg er ikke såpass naiv , at jeg trodde at jeg ville kom hjem KUN med rammer og hyller...

BUT STILL...

Jeg er jo nødt til å legge til, AT langt i fra ALT dette er mitt.

NICE at jeg kjører Touran, med god plass!

ALT GÅR!

Jeg og eksmannen min kjørte på flere campingturer både til lands og utenlands , med 2 unger (den gang) i en liten CORSA!

Som sagt...

ALT GÅR!

Hver gang vi stuer og pakker etter ett besøk på IKEA , klarer jeg ikke å la være å tenke på venninnene mine som stuet bilen full.,

Hun ene skulle sjekke om bagasje luka gikk igjen og tok saftig tak og deo til det hun kunne..

DESSVERRE STOD HUN ANDRE VENNINNA MI FORTSATT UNDER LUKA OG FIKK DERFOR ETT GANSKE BRA SMELL GITT!

OUCH..

"Stygge" som jeg er, klarer jeg fortsatt ikke å la være å le av tanken. *KREMT*

Til tross for mye tegning på millimeterpapir så jeg raskt at hylleprosjektet mitt gikk rett i DASS!

Det ble altfor massivt, derfor blir det over på PLAN B.

Nå sitter jeg igjen med en god del LACK hyller, som må returneres.

HYL GJERNE UT DERSOM NOEN SKAL TIL STAVANGER ELLER BERGEN,!

(Skal forresten til Bergen selv i morgen... MED BUSS faktisk, så det ville bydd på problemer). Stay tuned....

Det kommer mer, GARANTERT forskjellige prosjekter på gang!

Om det funker? Time will show :-)

Ett lite tastetrykk HER and you are in!  "SILJEMEDVILJE"  . Her legger jeg naturligvis ut ALLE innleggene mine.

Følg meg gjerne også på Instagram @Siljemedvilje1

http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ 

 

#ikea #shopping #interiør #fargerike #fargerikenorge #fargerikt #colourfulhome #interiørinspirasjon #lakkere #lakk #malemøbler #lakkeremøbler #spraylakk #shipolin #topcoat #bengalakk #bengalack #quikspray  #paintfurniture #gjenbruk  #edesign #reuse #hage #gardering "diyprosject #interior #interiorinspo #fargeitaket #maletak #turkiscarport #fargeikehjem #falskeblomste #kunstigeblomster #gjørdetfintutenfor #hage #hagearbeid

Nå har eg jo mammen min på rammo mi o!

Med nye bilder fra DESENIO, bestemte vi (LES: jeg) oss for å male rammene i fargen "Silje Olden - LILLA" fra Fargerike.

 

 

"Vi"valgte å bruke samme fargen som er blitt brukt i taket, for hente igjen fargen i litt av interiøret.

Jeg lot 5 - åringen få male rammene selv.

Hun tok jobben veldig alvorlig og var veldig nøye med å få med alt og unngå "klumper".

 

     

(Mammaen gikk bare kjapt over etterpå. Sånt litt i smug)

 

Hun er SELVSAGT blitt grundig INNPRENTET om at fargen i taket på rommet hennes , heter "Silje Olden -LILLA"!

Noe som hun synes er en liten smule stas.

Derfor var det ekstra gøy å få male rammene til de nye bildene fra DESENIO, i mammas egen farge.

DERMED KOM GULLKORNA PÅ REKKE OG RAD :-)

Du e oppi der o du , oppi spannet , oppi malingen, øve alt.... Til og med i taket mitt!

         

            

Jeg brukte rester fra malingen, FRØYA.

Selv om denne malingen i utgangspunktet er beregnet på tak og vegg, funker den FETT på slike småprosjekter.

 

Bildene er midlertidig plassert på bildehylla over senga!

Då får vi se hvor de ender opp, til slutt?

Både jeg og jentungen er strålende fornøyd med både bildene fra Desenio, rammer og tak!

Lik gjerne bloggens FB side "SILJEMEDVILJE" 

Instagram @Siljemedvilje1

http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ 

 

Ha en fantastisk dag, kjære godtfolk :-)

#frøyatakogveggmaling #lillatak #desenio #plakater #bilder #rammer #tjaralin #tjæralin #sanmarco #siljeolden #siljeoldenfarge #siljoldenlilla #malerammer #maletak #maltetak #fargeitaket #fargerikeraglamyr #fargerikenorke #fargerikt #diy #gjenbruk #gjørdetselv #interiør #interiørinspirasjon #interiørdetaljer

Sjekk ut hva litt farge i taket kan utgjør

OK, jeg innrømmer at jeg er litt hekta på farge i taket for tiden.

Men jeg synes disse bildene illustrerer VELDIG godt effekten av, hvor mye litt farge i taket har og si.

Denne gangen snakker jeg utendørs.

                  

 
Jeg er naturligvis klar over at jeg har vist carporten min ved tidligere anledninger, men jeg synes som nevnt at dette gir en flott illustrasjon over hvor "kult" det er å velge noe annerledes enn hvite tak.
    
PS. man trenger ikke NØDVENDIGVIS å velge så FRISKT fargevalg , som jeg har gjort her! *kremt*


  Da huset mitt ble malt i fjor sommer, ønsket jeg ikke mørk grå farge som på resten av huset i taket på carporten.


                      

 

Siden jeg ønsket å bruke carporten delvis som overbygd terrasse, ønsket jeg derfor ikke altfor mørkt og grått tak.

Jeg var redd det ville stjele for mye lys og tenkte derfor nærmest av ,ren automatikk på hvitt tak.

Eller muligens lys grå, siden jeg var redd det ble for "hvitt" og blankt/skarpt med HVITT tak.

 

Når jeg tenker meg om så har jeg ikke tenkt over denne "problematikken", når det kommer til hvite tak innendørs før og jeg tenkte ikke over det den gang heller.

Men jeg var redd det ble for skarpt og skjærende på en måte, samt en for stor kontrast ute i carporten.

Jeg var altså inne på hvitt eller muligens lys grå i taket.

Helt til nummerskiltet ble hengt opp igjen.....

                          

Da skiltet (heldigvis) ble hengt opp før carporten ble malt, synes jeg at skiltet kom så mye finere frem på den nye husveggen.

Og jeg bare digget den turkise fargen mot den mørke grå husveggen.

Jeg følte meg helt CRAZY, da jeg valgte TURKIS TAK.

Og kjente det velkjente suget i magen,da "vi" startet malingen. 

 

Det gir meg liksom et kick, når jeg velger en farge som jeg er litt "redd" for at er hakket for sprekt.  

Kjenner ikke det samme kicket, når jeg maler hvitt for å si det sånn!

Er det ett litt sprekt fargevalg som kan klare og gi en skilt 3 barns mor ett aldri så lite kick i hverdagen, so be it! 

Jeg innser at der gjerne kan oppfattes som om jeg FRYKTELIG KJEDELIG? Når sånne ing kan gi meg ett kick liksom?!

DET må i så fall understrekes at kjedelig?

DET ER JEG IKKE, altså!

Men at jeg er LETT Å GLEDE, det kan være så :-) 

 

Skiltet er forresten kjøpt på eBay.

Jeg har hatt det i 2 1/2 år og det er fortsatt like fint. Kan virkelig anbefales og jeg velger derfor å legge ved link, hvor jeg bestilte det. Klikk HER for LINK.  Du kan velge både farge, skrift, etc.

                        

 

               

Etter at carporten var malt turkis, hang vi opp dørskiltet og oppdaget at dette også kom fint frem mot den mørk grå husveggen.

Min første tanke da var "SHIT... Det hadde nok funket med lysegrått tak også gitt". 

Det hadde nok vært et LITT safere fargevalg! Men skitt på! 

Jeg er storfornøyd med fargevalget fortsatt og den turkise carporten min, lyser opp hverdagen min. HEHE :-)

Dette skiltet er også bestilt på eBay. Egentlig er det ett stort nummerskilt, men etter å ha valgt farge, skrift og form, skrev jeg melding til selger om hva jeg ville skulle stå på det. Var bittelitt skeptisk, men tok sjansen.

Det er jo mye billigere, enn å bestille tilsvarende skilt her "hjemme". (Betalte ca 230 kr inkl. frakt)

Men det funket altså fint og derfor deler jeg gjerne "tipset" videre og legger ved link hvor jeg bestilte det. For LINK: Klikk HER

 

Bare sjekk ut forskjellen. Ser det ikke mye kjedeligere ut med hvitt tak?

    
(Litt imponert av taktekkeren som

glemte igjen dette spannet på taket?!)

Det er ikke nødvendig å dra "an" like langt, som jeg gjør her!

Men LITT utenfor boksen, bør vi i alle fall kunne "tillate" oss? 

 


  Jeg har ikke angret ett sekund på valget og føler vi får litt vår og sommer stemning året rundt. Fargen gjør meg faktisk glad.

Litt fargeinnslag i hverdagen, er DEFINITIVT ikke oppskrytt.

Som sol og sommer gir oss litt mer energi og glede, gjør litt farge i hverdagen omtrent (nesten) den samme nytten.

Følg meg gjerne også på Instagram @Siljemedvilje1

http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ 

Tipser også i samme slengen om bloggens FB side "SILJEMEDVILJE" 

#maletak #turkistak #maletakicarport #turkiscarport #interiør #interior #inspirasjon #fargerikt #fargerikehjem #fargerike #fargerikeraglamyr #ebay #dørskilt #bestildørskiltfraebay #dørskiltfraebay #nummerskiltfraebay #gråhusfarge #fargenask #askhusfarge

Details baby, details! 

Nye skreddersydde puter til soverommet fra Fargerike Raglamyr - DESIGNERS GUILD. 

No automatic alt text available.

Image may contain: 1 person, indoor

 

 

Når man pusser opp eller fresher opp (det er jo ikke alltid så mye skal til. Nye puter feks, vet jeg at der flere enn meg som har oppdaget at kan utgjøre underverker), ønsker jo de fleste av oss og forsøke å se helheten.

I det minste forsøke å holde en rød tråd, så langt det lar seg gjøre og innenfor rimelighetens

grenser naturligvis.

Image may contain: indoor  Image may contain: indoor

Det kan derfor være lurt å tenke igjennom detaljene, FØR man bestemmer seg.

Image may contain: food

 

Da "Silje Olden - ON THE TOP" ble bestemt, hadde jeg derfor med meg tapetrester og la inntil ønsket stoff til puter, samt fargen "Kanin" som er benyttet på soverommets vegger.

(Da "Silje Olden - LILLA" ble mikset, fant jeg selvsagt ikke tapetrestene. Det var nok ikke det som gjorde utslaget til at "Silje Olden - LILLA ble feil fargenyanse til mitt rom, men det hjalp i alle falle ikke på)

 

Selv om detaljer er viktig, er det dermed ikke sagt at man må bytte ut alt, ved det minste "inngrep" i hjemmet.

Men NOE  nytt er det gøy å kunne unne seg, dersom man har anledning til det.

Image may contain: 1 person

I forbindelse med  at taket  på soverommet mitt ble malt, er det alltid gøy med noen nye puter eller annet stæsj. Det LILLE ekstra, kan til tider være kraftig undervurdert.

Navnet på fargen i taket? "Silje Olden - ON THE TOP"  / Frøya takmaling, dersom noen mot formodning skulle lure på det? *KREMT*.

Litt "reklame" for egen farge må vel være innenfor? #stoltsomeihøne .

Ok, back to the case. 

Heldige meg har altså fått meg nye skreddersydde puter, fra Fargerike Raglamyr i kvalitetstoff fra DESIGNERS GUILD. 

Image may contain: bedroom and indoor

 

 Perfect match til fargene på soverommet, med lilla tak,lilla kommode grønn sengegavl og garderobeskapene mine som er tapetsert med en dus lilla tapet florert med litt bling bling firfisler.

                                           Image may contain: plant

Den blomstrede puten er av stoff fra.....

JEPP! Desingers Guild. 

De lilla putene er sydd med stoff, av råsilke.

Litt luksus i hverdagen? Tja ikke nødvendigvis alltid helt feil det nei.

 

Men hva er det de sier nå igjen?

 Something old, something new and something borrowed?

 Same same, noe i den duren i alle fall. 

 Etter at jeg tapetserte garderobeskapene, har jeg  syntes at gardinene har kræsjet fullstendig på soverommet,.

MEN siden jeg for en liten tid tilbake fikk meg nye gardiner i stua fra KID (lagt opp med sømfiks BY MYSELF, stolt som ei høne IGJEN).

For selv om jeg er (vel?) unt nye puter i senga...

Har jeg hengt opp de gamle gardinene fra stua på soverommet, på tross av at disse var blitt en del falmet. 

Image may contain: indoor

Jeg valgte ut de "fineste" , da jeg synes disse passet perfekt i fargen til det "nye" soverommet mitt.

                                           Image may contain: plant, outdoor, nature and indoor

 

(Potteskjuleren er ett spann, malt med marcopolo effektmaling fra sanmarco.)

 

Psssst... Nå skal jeg fortelle dere en ting, som (tro det eller ei) ikke er er ment som reklame for hverken fargen "Silje Olden - ON THE TOP", FRØYA tak og veggmaling eller FARGERIKE RAGLAMYR! 

Og så humrer jeg meg for meg selv as we speak. For nå var jeg bare nødt til å fremheve, spesielt førstnevnte  "Silje Olden - ON THE TOP" *LER* 

Men fra spøk til side, for nå er jeg tilbake igjen til Psssst... Nå skal jeg fortelle dere en ting....

For da vi gikk i fra hverandre for noen år tilbake og jeg flyttet inn i nytt hus, ønsket jeg meg ett soverom som ikke KUN skulle brukes til det ett soverom normalt brukes til, etter at vi har trådd inn i de voksnes rekker. (Med det mener jeg selvsagt... At vi som unge gjerne tilbrakte mer tid på soverommet, enn hva vi "normalt" har en tendens til å gjøre etterhvert som vi "vokser til".

Jeg ønsket meg ett koselig soverom med litt duse farger, hvor jeg kunne trekke meg tilbake enten for å lese ei god bok, surfe eller whatever. 

Ønsket meg med andre ord ett lunt og koselig soverom, uten at det ble for "jentete".

ETTER at taket ble malt i den duse og litt varme lilla fargen, er rommet blitt enda ett par hakk  lunere og koseligere.

Rommet gir en rolig og dempet atmosfære og jeg stortrivdes om mulig enda bedre på soverommet.

Anbefaler derfor dere alle å forsøke en liten fargeklatt i taket :-)

Følg meg gjerne også på Instagram @Siljemedvilje1

http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ 

Tipser også i samme slengen om bloggens FB side "SILJEMEDVILJE" 


#designersguild #skreddersyddeputer #råsilke #puteravråsilje #fargerike #fargerikeraglamyr #interiørdetaljer #silljeoldenraglamyr #kidinteriør #nyegardiner #sømfiks #leggoppgardingerutennålogtråd #siljeolden #siljemedvilje #siljeoldenonthetop #siljeoldenfarge #frøyatakogveggmaling #takmaling #maletak #fargeitaket #tjaralin #tjæralin #sanmarco #marcopolo #effektmaling #glittermaling #malingmedstruktrur #strukturmaling #marcopoloeffektmaling #luntogkoseligsoverom #eoslampe #eosfjærlampe #katemossplakat #desenio #gjenbruk #diy #hjemmelagetsengegavl #sengegavl #sengegavlavgamledører #interiørinspirasjon #inspirasjon #tapetseregarderobeskap #firfisletapet #tapetmedblingbling

Ingen hokus pokus å male tak. Farge i tak er kult..

Spesielt ikke dersom man overlater jobben til noen andre.

NEIDA, men selv om jeg helst liker å male selv, så jeg meg likevel denne gang nesten "nødt" for å overlate jobben til andre.

Derfor var jeg så heldig, som fikk hjelp av en kamerat.

 

Jeg har den siste tiden fundert litt over hva som egentlig er grunnen til at de fleste tak forblir hvite?

Inntrykket jeg sitter igjen med at folk gjerne synes at det å male tak, virker litt SCARY?

 

Ulike trender kommer og går, men likevel forblir tak enten hvite eller takpanel muligens? Men da enten hvite eller furu.

Uten å ha satt meg så veldig inn i trendene for tak, kan jeg bare komme på disse variantene, pluss det panelgreiene vi hadde i taket i vår første leilighet fra 50 tallet.

Det lignet litt på parkett i taket på en måte?

 

Muligens en av grunnene til at tak som regel er hvite kan være, at vi er redd for at det er for mye arbeid og fort kan bli mye søl?

Selv om det er en noe ukurant arbeidsstilling, er det ikke noe mer arbeid å male tak VS vegger i  den forstand.

Malingrullen kan festes på stativ, dersom det foretrekkes.

 

Skulle man være redd for mye søl og den slags, finnes det flere supre produkter for tildekking.

Som for eksempel dette geniale produktet, som jeg fant på Fargerike. 

Image may contain: one or more people

Man bare trekker ut plastikken som har tape på toppen , ut fra en rull, river av og klistrer på!

OG VOILA, veggen er tildekket.

Plastikken suger seg inntil veggen, slik at det blir tettere og den dekker ekstra godt.

Dessuten har du både tildekking og maskering i ett og kommer tett opp til taket.

Det å feste plastikk til taket med egen tape, høres om ikke håpløst men i alle fall uhyre vanskelig ift det å få det tett og jevnt oppe langs taket?

Selv om jeg som nevnt helst ønsker å male selv.  

Av og til er en nødt å se sine egne begrensinger, tross alt. Om man har, CP som meg eller ei.

Ingen kan være god eller best i alt. De som mot formodning skulle mene at de er det, kan i følge min logiske sans i alle fall ikke være best når det kommer til sosial intelligens eller medmenneskelighet.

Selv om de gjerne ønsker å tro det også?

De "fleste" av oss er fullt klar over at "vi" ikke er god på alt. MEN nok om det!

Selv om det og male tak ikke direkte,er noe hokus pokus.

 Tillater hverken nakke, skuldre eller den nevnte svinnprosenten min på anslagsvis 20 %, meg AKKURAT denne type jobb.

DETTE pluss at Wii FIT , for noen år siden gav meg klar beskjed:

BALANCE IS NOT YOUR CUP OF TEA!

Når Wii FIT, kommer med denne konklusjonen basert på at jeg skulle stille inn brettet etter min tyngde, vekt etc... Da er det jaggu meg på tide og ta "hintet".

Selv om man som kjent ikke skal si at vi ikke klarer FØR man har prøvd, er man av og til nødt til å være litt realistisk.

Av naturlige årsaker og overnevnte forklaringer ville derfor meg MED en malingsrulle i en noe ukurant arbeidsstilling , som ved å male ett tak, ikke bare høyst sannsynlig men helt GARANTERT fått katastrofale følger!

Hadde jeg ikke fått hjelp, så hadde det nok endt med at jeg hadde give it a try, anyway!

 Som oldemor alltid sa... "Der det er vilje, er det vei!"

Image may contain: 1 person, bedroom and indoor
 

Da han malte mitt soverom med takmalingen FRØYA - "Silje Olden - ON THE TOP", ( kan leses mer om her)viste jeg han ett genialt produkt som jeg fant på Fargerike. 

Der man bare river plastikken med tape på toppen ut fra en rull, river av og klistrer på!

OG VOILA, veggen er tildekket.

Plastikken suger seg inntil veggen, slik at den dekker ekstra lett.

Men den trengte han ikke, selvfølgelig.

 


 

Han ønsket kun å dekke til senga og kommoden min og that`s it, liksom! Jeg hadde mine tvil?

   

"BUT YOU ARE GOING TO SPILL PAINT!" påsto jeg.

No, not me... I`m a good painter! (sier han med ett lite blunk og smil om munnen) You should known that by now!? I have never spilled here, have I?

"NO... I know, but we are talking about a "freaking" ceiling here, MAN!

 Da han var ferdig å male, måtte jeg jo påpeke at han faktisk ikke hadde sølt , EN ENESTE dråpe! 

"WOW look! you have`nt even spilled a small drop! Is that even possible?

It`s #%/%&¤#& unbelievable!" utbrøt jeg

"I TOLD YOU SO, DIDN`T I`? I`M A PRO!!! "

 Repliserte han med ett skøyeraktig blikk og ett STORT glis om munnen!

At han er flink? DEN skal han søren meg ha!

Image may contain: one or more people

Men fototapeteten til 5 - åringen "krevde" jeg å få tildekket da taket hennes skulle males med "Silje Olden - LILLA"!

No automatic alt text available.

Image may contain: indoor

Mer om minstejentas prinsesserom kan leses her 

http://siljeolden.blogg.no/1497555198_kult_med_mammas_egen_farge_i_taket.html

Følg meg gjerne også på Instagram @Siljemedvilje1

http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ 

Tipser om bloggens FB side "SILJEMEDVILJE" 

Ønsker alle sammen ei super helg :-)

#maletak #frøya #frøyatakogveggmaling #frøyamaling #tjæralin #tjaralin #sanmarco #interiør #interior #takmaling #enkeltogmaletak #fargerike #fargerikerikeraglamyr #tildekkingvedmaling #dekketilvedmaling #siljemedvilje #siljeoldenfarge #plastikkmedmaskeringstape #dekketilvedmalingavtak #siljeoldenlilla #siljeoldenonthetop #siljeoldentakmaling

  

 

Kult med mammas egen farge i taket.

"Silje Olden - LILLA" i taket, utgjorde selve prikken over "i"`en på soverommet til jentungen.

Fargen viste seg å passe PERFECT, til rommets veggfarge "Lille Prinsesse".

Og minstejenta kunne ikke blitt mer fornøyd.

Lilla tak var ikke uventet midt i blinken, for 5 -åringen.

Image may contain: 1 person, sitting, stripes and child

I tillegg var det jo ekstra stas at fargen heter det samme som mammaen, "Silje Olden LILLA".

Det finnes ikke akkurat så mange andre, som kan skilte med mammaen sin egen farge på rommet sitt.

Må vel innrømmes at akkurat dette med fargenavnet, har vært "nødt" for å "innprentes". Men NÅ sitter det!

Og JA det ER stas! *LER*.

Jeg måtte jo selvfølgelig få "lov" å understreke dette? *kremt* 

Image may contain: indoor

Litt farge i taket er virkelig spennende og er med på å gi rommet, det LILLE ekstra.

Samtidig synes jeg at det er med på, å gi mer helhet i rommet. 

Image may contain: 1 person, smiling, sitting and indoor  Image may contain: one or more people and indoor

Men selv om jeg valgte å bruke fargen på jenterommet, vil jeg ikke kalle den utelukkende for en "jentefarge".

Litt farge i taket er på ingen måte, forbeholdt KUN soverom eller barnerom.

Jeg tenker at fargen vil passe supert til kaldere toner, som for eksempel grått e.l.

Den hadde jo vært helt RÅ , på ett ungdomsrom eller i en studioleilighet.

For de som er litt mer vågale vil den jo også funke fint i en lys lilla eller grå stue, eller i andre rom for den saks skyld.

 

Image may contain: indoor

(Rommet FØR "Silje Olden - LILLA" i taket.)

 

Denne gang valgte jeg å prøve ut den nye fargen min med takmalingen FRØYA, ett sanmarco produkt  fra Tjæralin. 

                    

"Silje Olden - LILLA".

 Undertegnede er storfornøyd. Det er mye vanskeligere å mikse farger ut i fra fargekart, fremfor å blande  maling "fysisk".

Fargerike Raglamyr har nylig fått inn den populære vegg og tak malingen FRØYA.

Det som gjør akkurat denne malingen ekstra spesiell, er at denne kan blandes i både hvit base, A-base, B-base og C- base.

Noe som betyr at du kan få maling, beregnet i tak i akkurat den fargen du selv måtte ønske. Det er få eller ingen malinger beregnet på tak, som kan blandes i alle typer farger.

I samme omgang er jeg nesten "nødt" for understreke at både Silje Olden - GUL STUE, Silje Olden - LILLA og Silje Olden - ON THE TOP (navnet, kan tolkes på hvilken måte du vil), også kan blandes i ulike malingstyper.

Jeg har egentlig ikke tenkt noe særlig på det før, men hvorfor har så og si av oss samtlige hvite tak?

Vi maler det meste i de fargene vi foretrekker, MEN taket har en tendens til å forbli hvitt hos de aller fleste.

 Tak kan egentlig med FORDEL være en tanke mørkere enn veggene, dersom man ønsker en koselig og lunere stil.

Nye hus med ekstra takhøyde, vil kle veldig godt litt farge i taket.

En farge som demper og som samtidig er med på å gjøre rommet ekstra spesielt.

Image may contain: indoor

 Det er fullt lovt å "prøve" seg frem (og eventuelt feile), det er tross alt KUN snakk om maling.

Min første farge "Silje Olden - LILLA" som var tiltenkt tak i førsteomgang, synes jeg ble litt feil på mitt soverom.

Derfor laget vi en ny farge "Silje Olden - ON THE TOP", som fungerer perfekt på mitt soverom.

Men malingen var jo ikke gone for det.

Og yngstejenta mi er kjempe kry over  å ha fått mammaens sin, egen lilla farge i taket på rommet sitt.

Image may contain: 1 person, stripes and indoor

(Mini danser fornøyd etter Despacito og Justin Bieber , )

Maling og fargevalg blir jo ekstra spennende, når man velger noe litt nytt og gjerne litt annerledes.

Det er i alle fall min erfaring.

Hvis du kjenner ett lite "sug" i magen og tenker "skal jeg virkelig våge å være sååå "crazy?", før du starter malingen....

DET er DA, du har valgt rett!

Image may contain: one or more people

Så glad ble jentungen for å få lilla tak , at hun så seg nødt for å ta seg en "tur" på hendene!

 Om det mot formodning skulle vise seg å være litt feil fargenyanse, når du får den på veggen eller TAKET hjemme? 

Relax! No major damage done..

Da går det eventuelt an å velge en liten nyanseforskjell eller helt ny farge om så er.

Men ofte kan kun en liten nyanseforskjell, gjøre underverker.

En bitte liten nyanseforskjell ,kan ha veldig MYE og si.

Det  VAR tross alt en grunn utgangspunktet, som gjorde at du "falt"  for en bestemt farge. 

 Har du allerede tatt ett strøk, som du ikke ble helt fornøyd med og bestemmer deg for en litt annen nyanse. Da har du ett bedre grunnlag for neste strøk anyway. Derfor vil ikke malingen, være  helt bortkastet. (Bare husk at malingen logisk nok blir en tanke mørkere ved strøk nummer 2)

Dessuten er restemaling, som kan brukes på andre ulike prosjekter... DIGG! 

Det er muligens ikke ALLE som for ett sug i magen, når det kommer til maling og fargevalg.

MEN JEG VIL LIKEVEL TØRRE Å PÅSTÅ ,AT MAN I ALLE FALL IKKE FÅR NOE SÆRLIG SUG I MAGEN AV Å MALE HVITT.

Da må det eventuelt være et forferdelig dårlig utgangspunkt, før du startet malings prosjektet.

 

Det er i alle fall helt utrolig hva litt farge i taket har å si for atmosfæren, stemningen og helhets uttrykket av rommet.

"Silje Olden - LILLA" eller ei.

Litt farge i taket er kjempe flott og gjør rommet ekstra spennende.

Nå har jeg selvfølgelig aller helst lyst å male alle tak.

Men det får eventuelt komme etterhvert.

 

Anbefaler virkelig å teste ut takmaling i ett rom ( I allefall i  første omgang?)

Hva med ett lilla vaskerom, fra "topp til tå"?

Det hadde søren meg vært helt DØDSRÅTT!

 

Image may contain: indoor  Image may contain: indoor Image may contain: indoor

Her er venninna mi, sitt rosa vaskerom.

Til og med vaskemaskinen er malt/lakkert rosa med Bengalack.

Min oppfordring: Vær litt vågal, våg å teste ut litt, velg farger som DU ønsker og liker. Smaken er som kjent som baken.

Om man velger å kjøre safe ved å bruke helt nøytrale og konservative  farger, betyr det ikke at alle liker disse av den grunn.

Det viktigste er tross alt å være fornøyd selv, føle seg hjemme i eget hjem.

Og man trenger ikke NØDVENDIGVIS å følge strømmen i ett og alt, en liten svømmetur ved siden av eller i motsatt retning om du så vil, for å gjøre egne oppdagelser gjør ingen som helst skade.

I alle fall dersom vi snakker maling og fargevalg.

Det vil alltid være plass til deg, tilbake i strømmen anyway.

IKKE VÆR REDD FOR Å GJØRE FEIL!

Vi snakker ikke tatovering, eller et livslangt valg.

SÅ FORBASKA MYE ARBEID, ER DET FAKTISK IKKE Å MALE.

Og hvem vet?

Plutselig kan du komme til "skade" av å oppdage, at maling gir deg påfull av energi?

Det gir det i alle fall meg.

Jeg liker å  kunne se resultatene av arbeidet med det samme!

Det er DET som er det BESTE med maling.

Samtidig som det gir MEG en enorm mestringsfølelse. 

 

Det er så utrolig morsomt å sette mitt eget personlige preg på hjemmet.

Men selv om jeg liker helst å male selv, så jeg meg likevel denne gang nesten "nødt" for å overlate jobben til andre og har derfor fått hjelp av en kamerat.

Selv om  de 2 lillafargene mine ikke er av de aller "sprøeste"  fargevalgene, føler jeg at mange kvier seg ​for å ha litt farge i taket.

Image may contain: 1 person, stripes  

 

Men sjekk da? Er det ikke litt kult med ett litt annerledes tak?

Samtidig gir det en lun og koselig feeling.

 

 

No automatic alt text available. Image may contain: one or more people

Rommet før taket ble malt.      Etter ett strøk.

 

 

 

 

 

  Image may contain: 1 person, stripes Image may contain: one or more people, stripes and indoor

Tenk hvor flott "Silje Olden - LILLA" ville passet inne i en liten sommerstue.

En frisk og lett farge, som vil gi deg sommerfølelse, året rundt.

Selv "on the rainy days", dersom vi skulle være så uheldig å få noen av dem. 

                                      Image may contain: candles and food

 

Da jeg lagde "Silje Olden - LILLA", var den som nevnt først tenkt på mitt soverom.

                  Image may contain: one or more people 

 

Selv synes jeg at fargen ble knall lekker (om jeg får lov å si det selv).

 

 

Men  dessverre kræsjet fargen litt med fargen "Kanin" som jeg har på veggene på mitt rom. 

Det samme gjaldt garderobeskapet mitt som jeg tidligere har tapetsert med "firfirsle tapet"  fra Fargerike Raglamyr. og den lilla kommoden etc. (Les mer om hvordan  "Silje Olden LILLA" ble til her. )

Dermed ble jeg nesten "nødt" for å lage ny Silje Olden farge til soverommet mitt.

Den ble noe dusere og varmere, som jeg først hadde tenkt og passet derfor PERFECT. Ønsker du å lese mer om "SILJE OLDEN - ON THE TOP"? Klikk her.

 

 

 Image may contain: text At lilla stimulerer både til  intuisjon og kreativitet, liker vi!

Enten vi snakker mitt eller mini sitt soverom. 

Image may contain: 1 person, stripes and indoor Image may contain: one or more people

Fornøyd prinsesse klar for ,å ta det "nye" rommet i bruk.

Andre som har malt taket eller vurderer det?

Det hadde vært veldig gøy og få se ditt tak?

Legg det MER ENN GJERNE  på bloggens FB side "SILJEMEDVILJE"  eller send meg melding 

https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/ 

 Jeg vet at det er flere av dere der ute, som har valgt å male med min første farge "Silje Olden - GUL".

Det hadde vært ekstremt gøy og få se hvordan og hvor dere har brukt fargen "min"? It would defintely MADE MY DAY!

Del også gjerne dette eller send melding på fb siden "SILJEMEDVILJE"  eller legg det ut på interiørsiden min om dere vil?

"For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter" 

http:// https://www.facebook.com/groups/1644841482489506/

 

Følg meg gjerne også på Instagram @Siljemedvilje1

http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ 

#fargeitaket #finlillafarge #fargerike #fargerikenorge #tjaralin #tjæralin #leiavhvitetak #hvitetakerut #frøya #siljeoldenonthetop #sanmarco #siljoldenfarge #siljeoldenlilla #siljeoldenitaket #maleteaket #lilleprinsessefarge #fargenlilleprinsesse #fargerikehjem #fargerikt #fargeitaket #lillatak #fargenkanin #soverom #prinsesserom #takmaling #fototapet #fototapetmedpersonligmotiv #fargerikthjem #bengalakk #bengalack #lakkereveskemaskinen #lakkerehvitevarer #rosavaskemaskin #rosavaskerom #interiør #interiors #interiørtips #interiørdetalje #forosssomdiggerinteriørogandrediversediyprosjekter.#interiørsidepåfacebook #diysidepåfb #deldinbloggpåfacebook #

Enda en splitter ny farge - Silje Olden - ON THE TOP"

I tillegg til "Silje Olden Lilla", lanserers "Silje Olden - ON THE TOP"

i samme slengen .

Også denne gang er FRØYA takmaling utgangspunktet. 

(Men malingen kan naturligvis fåes i den type maling, som du ønsker)

 

Mer om navnevalget kommer! *LER*

 

Bildene er tatt uten filter og dere vil derfor se hvordan fargen endrer seg avhengig av hvilken vinkel de er tatt fra.

 

Grunnen til at det ble enda en "Silje Olden" farge denne gang?

Både jeg og resten av "folket" på Fargerike Raglamyr , syntes "Silje Olden LILLA" ble helt RÅLEKKER.

MEN

Jeg var jo som nevnt veldig opptatt av at den nye fargen min skulle passe til fargen "kanin" som jeg har på veggene, tapeten på garderobeskapene OG den lilla kommoden min.

(HER er det malt kun 1 strøk med "SILJE OLDEN LILLA)

Som nevnt var det veldig vanskelig og blande ut fra fargekart og jeg bommet dermed litt i forhold til resten av interiøret.

Men absolutt INGEN skade skjedd.

Det er fort gjort og bomme litt på fargevalget og man kan gjerne risikere og ende opp med noe, som man ikke helt hadde sett for seg.

Jeg så det etter ett strøk at dette ble helt fargetone, i forhold til resten av rommet.

Egentlig var jeg skeptisk, i det jeg så oppi spannet...

MEN jeg måtte jo tross alt gi "Silje Olden" en sjanse, noe annet ville jo bli for dumt.

But nope...

 

Det gikk bare ikke.

Og det var jo som søren ,for jeg likte jo egentlig fargen sååå godt.

Men fargen var rett og slett for kald ift resten.

   

Malingen er jo på ingen måte tapt for det..

Og det finnes ALLTID en plass, hvor man kan bruke den.

Derfor er 5 åringen nå super happy over at hun skal får mamma "Silje Olden LILLA" i taket på rommet sitt.

Jeg er nemlig overbevist over at den vil funke perfekt til veggene hennes som er malt med fargen "Lille prinsesse".

"Lille prinsesse" er en kaldere tone enn mine farger og vil nok passe bra på hennes rom.

Dermed ble det til at jeg durte avgårde til Fargerike Raglamyr, for å få laget en ny farge.

I mellomtiden hadde jeg jo funnet ut at minstejenta kunne få "Silje Olden - LILLA" i sitt tak, dermed var jo ingen skade skjedd.

 

MEN resultatet av "Silje Olden - LILLA" kommer.

Don`t worry! 

Da altså i taket på ett prinsesserom.

MEN først meg selv.

 Stay tuned!

DERFOR ble det altså 2 nye "Silje Olden" farger denne gang, i tillegg til "Silje Olden GUL" som er fra før!


  

Var bare nødt til å nevne det *kremt*.

 

Jeg ønsket meg en litt mer dusere, litt varmere og mer "dusty" farge.

Da den nye fargen var bestemt, dukket det opp ett lite "problem".

Ehhhhmm... Hva skulle vi kalle fargen?

Nå hadde vi jo allerede en "Silje Olden LILLA".

Vi kunne jo ikke kalle den "Silje Olden LILLA 2" eller "Silje Olden mørk lilla" liksom?

Den nye fargen, er jo hakket mer dusere og mer "dusty".

"Du som er så flink med ord Silje, bestem du!"

Ehhhh jeg?

NEI, SÅNNE TING ER JEG ALDELES IKKE NOE FLINK PÅ!

"Silje Olden - FADED" ble foreslått!

 

Herregud folkens, er dere SPRØ?

 Det høres jo ut som jeg er på vei ut, nedenom og hjem , som en fallen stjerne! Nei da må det jo heller bli "SILJE OLDEN -ON THE TOP, i så fall" utbrøt jeg!

Holdt på å le oss i hjel!

Med tanke på at jeg nå liksom, var på topp (en smule ironisk) .

Men siden at akkurat denne malingen var tenkt i taket, ble det ett litt passende navn.

Når jeg i tillegg skulle ha den på soverommet ...

Vel, jeg trenger ikke å utdype det noe ytterligere. *KREMT*

                    

Silje Olden ON THE TOP, in the making.

                   

Jeg har allerede fått noen tilbakemeldinger  om at "Silje Olden ON THE TOP" , funker helt FANTASTISK på soverommet.

Ikke så veeeldig mange vel og merke, da det ikke har vært så veldig mange innom. ENDA..

Men jeg vil nesten påstå at "Silje Olden ON THE TOP" vil være like amazing i hvilket som helst rom.

"Silje Olden ON THE TOP" kan også fås i våtrom, som på badet.

Kan også brukes på møbler eller hva det måtte være av ulike preferanser.

Ja "Silje Olden - ON THE TOP", kan egentlig fås all over the place.

Dersom det skulle være ønskelig.

Bare fantasien setter grenser.

"Silje Olden - ON THE TOP" , er nemlig mulig å blandes i alle mulige varianter maling.

Ja for vi snakker fortsatt maling altså!

SALLAN, det må på ingen måte, forveksles med ett noe dristig TINDER tilbud eller lignende?!

Selv om "Silje Olden - ON THE TOP" er mulig å få i alle malingstyper, er det Tjæralin sin populære FRØYA maling, som jeg i hovedsak snakker om her.

Det som er litt spesielt med denne malingen, er at den kan blandes i hvit base, A base, B base og C base.

Noe som jeg nå er har lært, betyr at du kan få den i hvilken som helst farge du måtte ønske.

Det er det få eller ingen andre takmalinger som kan.

Det er nesten utrolig at disse bildene er tatt på samme tidspunkt og se hvor mye lys virkelig har å si!

Farge i tak er kult.

Da jeg valgte å male taket i carporten turkis pga jeg likte så godt hvordan fargen til nummerskiltet på huset, stod til den nymalte grå veggen...

Følte jeg meg helt CRAZY!

Men jeg har ikke angret ett sekund på det valget.

Ekstra koselig med litt farge! Her er det sommer hele året :-)

 

   

Som skolebibliotekar bare digger jeg bilder av litt "småfrekke bibliotekarer", av en eller annen grunn?

Men "myten" om at skolebibliotekarer er kjedelige grå mus, er bare tull og vas fra ende til annen.

Hvis dere ikke visste det, så finnes det minst 2 typer bibliotekarer.

Og hvis dere enda ikke har forstått det, så tilhører jeg i alle fall ikke under kategorien "grå og kjedelig".

 

Det er for all del viktig å "Do more of what makes you happy"! Men det er nesten enda viktigere å følge "Rule number one: Don`t fuck WITH librarians"! 

Det finnes som regel alltid ei bok på nattbordet mitt!

Til tross for at synet, ikke tillater meg å lese på senge før leggetid.

SKIT og bli gammel, gitt.

Men det var det som var tanken, ved å lage ett lunt og koselig soverom.

Nemlig det at jeg kan trekke meg tilbake der, om det så er for å  lese eller andre ting.

Ett soverom kan være så mye mer enn ett SOVErom.

 

"Silje Olden - ON THE TOP" by night. #nofilter

En tanke mørkere, logisk nok.

 

Da jeg flyttet inn i nytt hus, ønsket jeg ikke hvitt soverom lenger.

Jeg ville ha ett litt lunt og gjerne litt jenterom, men ønsket heller ikke at det skulle bli altfor "klissete".

Valget av fargen "kanin", følte jeg ble perfekt.

Lunt, rolig og koselig, uten at det ble altfor "jentete".

Hvorfor ikke begynne å tenke litt uten for boksen og prøve noe nytt?

Det begynner å bli litt kjedelig med hvite tak?

  

Synes det jaggu er på tide å prøve noe litt annerledes og spennende, noe litt utenom det vanlige?

Det er muligens litt skummelt for noen og prøve noe som er litt utenom det vanlige.

Gi en liten "F" i hva alle andre KANSKJE ville synes, det viktigste er at du liker det selv.

Og når folk får tenkt seg om etter å muligens vært litt skeptiske i utgangspunktet, vil de nesten garantert synes det bare er lekkert og kult.

Ett sprudlende innslag i til tider en grå hverdag!

"Silje Olden - ON THE TOP" ,funker definitivt FETT på mitt soverom i alle fall.

PS. Jeg snakker FORTSATT,  maling!

FRØYA er på lager på Fargerike Raglamyr og du kan få den i akkurat denfargen du måtte ønske.

Vil jo selvsagt anbefale "Silje ON THE TOP" på sterkeste og minne om at den er å få i akkurat den malings varianten du måtte ønske.

Jeg synes rommet med ett, ble enda mer lunere.

Og til dere gutter, lilla er ikke bare for jenter! 

PERFEKT farge på ett soverom med andre ord :-)

 

Ønsker alle ei fargerik helg!

 

Bare ett tips:

Lik mer en gjerne bloggens FB side "SILJEMEDVILJE" .

 Her legger jeg ut alle blogginnleggene mine.

Følg meg gjerne også på Instagram @Siljemedvilje1

 

Tipser om interiørsiden min på FB 

"For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter" 

 

#frøya #takmaling #interiørmaling #tjæralin #tjaralin #fargerike #fargerikenorge #interiør #interiørinspirasjon #maletak #fargeitaket #fargerikt #maling #fargerikehjem #siljeolden #siljeoldenlilla #siljeoldenonthetop #siljemedvilje #interiørfargenkanin #interior #interiør #fargevalg

"Lansering" av ny Silje Olden farge!

Denne gang, takmalingen "Silje Olden Lilla" .

 

"Se hu da! "

Bittelitt ivrige, ja!

 

Det er jo sååå gøy med noe nytt og ekstra spennende å få mulighet å lage sin egen farge!

Fargerike har nylig fått inn Tjæralin sin populære takmaling, "FRØYA" .

Derfor var jeg i går på Fargerike Raglamyr og fikk blandet meg en helt ny farge, kalt "SILJE OLDEN LILLA".

Noe som jeg unektelig synes er veldig spennende og jeg går heller ikke av veien, for å innrømme at det er litt stas.

Valgets kvaler.

Det er søren meg ikke enkelt og blande farge, i alle fall ikke utifra ett fargekart.

Jeg ønsker jo selvfølgelig at den nye fargen skal bli PERFECT!

Dermed blir det dyp konsentrasjon og nøye vurdering.

I hodet hadde jeg alt på forhånd bestemt meg for fargenyanse, men likevel er det jaggu ikke enkelt når du står der og skal mikse.

Det er vel ikke til å stikke under en stol, at en ønsker å være ekstra sikker på fargevalget, når fargen skal "bære ditt eget navn".

(Det hørtes fryktelig høytidelig ut gitt! Men dere forstår sikkert hva jeg mener?)

Jeg ønsker i alle fall å være 100% fornøyd, med den nye fargen.

Målet var å forsøke å hente fargen fra "firfisle tapeten" på garderobeskapet.

                          Image may contain: indoor

Samtidig ønsket jeg jo selvsagt at den skulle passe godt i taket til fargen "KANIN" på veggene, samt den lilla sjenken og den grønne sengegavlen min.                                Image may contain: indoor

Sjenken/kommoden er også en jeg fikk med meg etter det "tragiske" hyttekjøpet/prosjektet og ble malt lilla når jeg flyttet inn i det nye huset mitt.

 

           DEN pluss ett hjemmelaget bord...

                Image may contain: people sitting

NOE sitter jeg i alle fall igjen med etter den "knuste" hyttedrømmen min! WOOP WOOP :-) Link til hyttedrømmen som gikk adundas, kan du finne nederst i innlegget.  )

Tapetrestene som jeg VET at jeg HAR og hadde tenkt å ta med, var jo SELVFØLGELIG ikke å oppdrive idet jeg skulle gå.

Likevel fant jeg dem jo, med det samme jeg kom hjem.

         

Der var fargen klar!

Nå gleder meg til som en unge til å få taket malt og har egentlig ikke tålmodighet til å vente.

Men HER trenger jeg hjelp!

Selv om jeg ønsker å helst gjøre ALT selv (i alle fall slike type ting. Husarbeid o.l faller ikke under denne kategorien), vet jeg at det er mest forsvarlig og fornuftig og dermed overlate denne jobben til noen andre.

Dersom jeg skal ta hensyn til nakken og skuldrene mine, som er litt ute på tur for tiden..

Derfor er det nok mest fornuftig og smøre seg med tålmodighet og forsøke som best jeg kan å dempe kløen i fingrene på ett annet vis

Og med tanke på at "SVINN PROSENTEN" min ved maling, er større en hva man skulle trodd var mulig.. Er det nok lurt å kløe, være kløe og vente på hjelp!

Hvis jeg skal forsøke og estimere svinnprosenten min,vil jeg nok anslå nærmere 20%?

Ikke nok med at jeg søler "noe utav helsike" , så klare jeg søren meg å velte ett spann anslagsvis hver 3 gang jeg maler.

Heldigvis er maling ganske seigtflytende.

DERFOR.

TIL tross for til tider noe treg oppfattelsesevne, klarer jeg som regel å redde en god del av den!

 

Hvorfor ikke prøve noe litt nytt?

Nå blir det ut med kun hvite tak og inn med litt farge, også i taket!

Begynner vi ikke snart å bli litt lei av hvite tak?

Pssst...

"SILJE OLDEN LILLA" er mulig å få i alle typer maling.

Dersom du skulle like fargen, men mot formodning ikke føler deg fristet eller føler deg "klar" for ett aldri så lite fargeinnslag i taket. Så er det altså fullt mulig og få den i hvilken som helst annen type maling. Les om hyttedrømmen som brast her

 

Tipser om bloggens FB side "SILJEMEDVILJE" .

https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/ 

 Her legger jeg ut alle blogginnleggene mine.

Følg meg gjerne også på Instagram @Siljemedvilje1

http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ 

 

Tipser om interiørsiden min på FB 

"For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter" 

http:// https://www.facebook.com/groups/1644841482489506/

 

#fargerikeraglamyr #fargerike #tjæralin #tjaralin. #sanmarco #frøya #takmaling #maletaket #friskeopptaket #interiørmaling #siljeolden #siljeoldenfarge #siljeoldenlilla #fargeitaket

Marcopolo effektmaling?

Jeg sier det IGJEN, det er så sinnssykt kul maling! Utrolig morsom og lett og male med.

Denne gang har jeg bare lekt meg og prøvd meg frem, ved å blande med vanlig maling.

Denne gang var det hylla til 12 åringen, som stod for tur. Blant andre småting, selvfølgelig.

Hylla ble kjøpt på salg like før vi flyttet, men den har aldri passet inn i fargene.

                  

 

Jeg hadde en ny marcopolo farge, i form av en liten prøveboks.

 

                           

Jeg må få si at jeg at jeg synes absolutt ikke at det er feil, at de nå er begynt å selge marcopolo i små prøvebokser.

Det er gull for sånne som "oss", som liker å prøve oss frem på ulike småprosjekter.

Da har man jo mulighet å få prøve ut hvilken farge man liker, FØR man kjøper en hel boks. Det er vel muligens det de er beregnet på.

Men altså...

Helt DIGG, med tanke på ulike småprosjekter! 

I tillegg har Fargerike begynt å selge, bittesmå (skjønne) miniatyrbokser med fargeprøver.

                                              

Da er det i alle fall ingen grunn til å la være å prøve og feile litt og sette i gang med spennende småprosjekter. 

Nå merker jeg at jeg skryter i søkk og kav og det er på ingen måte pga at jeg fikk en morsom oppmuntring i posten fra Tjæralin, leverandøren av san marco sin marcopolo maling, her for en tid tilbake. (*ler*).

                                   
                         
Viser til tidligere innlegg som HER.Fikk en svært overraskende, morsom og kul pakke i posten i går.

Men malingen er bare rett og slett superspennende og male med.

Den gir en helt utrolig kul struktur og har en helt herlig glittereffekt. Jeg må nesten få sitere kompisen min fra England som sa "I love the structure... It looks like a piece of art, really!". 

Og jeg kunne ikke ha sagt meg mer enig.

Men det høres jo så utrolig mye bedre ut på engelsk hehe :-)  

Men altså.... Med ny prøve av marcopolo, samt to små prøvebokser på vanlig maling fra Fargerike, var jeg klar for blandings.

                                               No automatic alt text available.

Men først fikk hylla ett strøk med heftgrunn, deretter ett strøk med veggmalingen fra rommet hennes.

                                       Image may contain: indoor  

               Image may contain: food

DAMN! Jaja litt svinn må en nesten regne med?

Jeg ønsket å ta igjen den fargen på hylla, gjerne i en annen nyanse.

No automatic alt text available.  Image may contain: one or more people

 

 

Først blandet jeg fargeprøven Peon og marcopolo sølv, på skuffefrontene.

                Image may contain: one or more people and people sitting                         

 

 

                No automatic alt text available.

Rester av marcopolo malingen som hun har på garderobeskapet, malte jeg rundt "rammen" på selve hylla. Jeg ønsket å få frem denne fargen på hylla.

Noen skikkelig plan kan jeg vel ikke akkurat påstå at jeg hadde og dermed ble det litt prøving og feiling. Jeg valgte å male skuffefrontene på ny, denne gang blandet med fargen på veggen. Egentlig synes jeg det var litt kult å ha veggfargen inni hyllene.

           No automatic alt text available.

Men siden det å male nøyaktig og rette linjer, ikke AKKURAT er my cup of tea... Durte jeg derfor på med marcopolo malingen, inni hylla også.  Selv om glittereffekten ikke viser så godt på de rosa skuffene på bildene, ser vi tydelig effekten, glitterfinishen og strukturen real life.

           Image may contain: indoor 

Men jeg synes fargen, strukturen og effekten, som maling på skapet og selve hylla gir, er helt utrolig.

Det ser liksom ikke ut som maling. Ser nesten ut som metallskap eller lignende?

             

MEN jeg måtte jo ha noe inni hyllene også og malte derfor en liten vase og en glasskrukke, (kjøpt på gjenbruksbutikken i Aksdal en gang) i samme farge som hyllene.

                

Mens jeg likevel var i sving, malte jeg en Pringels boks i fargen retroblå, lik kjøkkenveggen med en ørliten "dæsj" marcopolo maling.

               

 Her var det ørlite som skulle til for å få en glitrende effekt. Tanken på denne boksen var å ha spaghetti oppi den.

              

 

Det går riktignok ikke en hel pakke oppi. Men hos meg oppstår "problemet" likevel etter pakken er åpen og skal oppbevares til neste gang. Da kan det enkelte ganger, flyte litt med løs spaghetti i skuffen. Jeg ser at jeg muligens må flikke litt rundt kanten her men. Spaghettien stakk ørlite opp, men lokket gikk akkurat på likevel.
  

En valnøtt boks ble malt med retroblå blandet med marcopolo malingen, som jeg har i gangen.

                        

 

Og fungerer nå som oppbevaring av diverse hårstrikker og hårklemmer o.l.

  

#tjæralin, #tjaralin, #fargerike, #fargerikeraglamyr, #sanmarco, #marcopolo, #marcopolomaling, #marcopoloeffektmaling, #effektmaling, #glittermaling, #diy, #gjørdetselv, #kreativeideer, #interiørinspirasjon, #interiør, #interior, #diyprosjekt, #pringelsboks, #spaghettioppbevaring, #oppbevaringhårstrikker, #malingsprøver, #baronesserinteriør, #retroblå, #marcopolosølv, #marcopololuxury

Ble visst ikke heeeelt ferdig med "Stokkøya"...

Malte for litt siden loftstua i fargen "Stokkøya".

Planen var i utgangspunktet å kun male, den ene langveggen.

Å male hele stua ville blitt litt vanskelig, pga Poul Pava tapeten i trappen ved den ene kortenden.

 

Jeg oppdaget derimot med en gang at det hadde vært fint med "Stokkøya", på kortenden ved vinduene også.

Nå har jeg derfor "endelig" vært å fått tak i litt mer maling, på Fargerike Raglamyr og fått malt den siste også.

Loftstua FØR innslag av "Stokkøya".

 

 

Jeg synes jaggu meg nok en gang, at det gjorde seg med litt farge :-)

I samme slengen har kommoden fra Fretex, som jeg tidligere har malt i gul Bengalakk fått nye treknotter fra Kremmerhuset.

Bildet er fra Desenio.

   

Kommode FØR nye knotter fra Kremmerhuset. 

Synes det ble fint med litt kontrast.

"Bok" og vase fra Housedoctor, "potteskjuler" fra Uashmama.

Funnet på Trendhuset i Haugesund

                       

Lysfatet er malt med Shipolin, resten på fatet er spraylakkert med Quik spray fra Fargerike Raglamyr.

Nå driver jeg og vurderer litt, om jeg skal male rammene med bildene av ungene?

Eller om jeg skal beholde dem hvite? Tar gjerne i mot forslag?

Lurte litt på gult, lik kommoden? Eller rosa, lik bildene ungen har laget og potter etc?

Eller blir det muligens, litt veeeel fargrikt?

Nye fødselsplakater fra https://www.fodselsplakat.no/, som viser ungenes eksakte størrelse i 1:1 skala ved fødselen.

                   

Fornøyd med industrilampen fra Biltema. Lampa ble koblet om til takpunkt, deretter sprayet jeg en kopp med en svart matt lakk for å skjule lampeopphenget.

Selv om det KUN er en ekstra vegg, som nå er blitt malt.

Synes jeg at forandringen ble stor.

Og selv må jeg si, at jeg ble veldig fornøyd.

 

Jeg synes at det ble litt mer helhet i rommet, slik jeg ønsket meg.

 

 

Ingen spesielle planer for pinsehelgen?

Tid for fornying kanskje?

Det er bare til å brette opp armene og sette i gang.

ALLTID gøy med litt fornying :-)

Planer om maling eller ei...

Ønsker uansett alle sammen en fin dag og en flott pinsehelg!

(Spesielt med tanke på dere,som er heldige har fri i morgen også)

 

 Følg meg gjerne på Instagram @Siljemedvilje1 

http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ 

 

Tipser også om bloggens FB side SILJEMEDVILJE 

https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/  .

Lik gjerne siden, hvis du ønsker å få med deg hva jeg legger ut?

Ønsker SELVFØLGELIG også fortsatt flere medlemmer på interiørsiden min på FB "For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter" 

http:// https://www.facebook.com/groups/1644841482489506/

 

 Her er du  velkommen til å både dele og hente inspirasjon.

Inviter gjerne med medlemmer.

Jo flere medlemmer, dess mer inspirasjon folkens! 

Det er bare til å trykke på linkene eventuelt :-)

 

#stokkøya, #fargerike, #fargerikeraglamyr, #gjenbruk, #fretex, #kremmerhuset, #desenio, #bengalakk, #bengalack, #nyehåndtak, #treknotter, #trehåndtak, #poulpavatapet, #poulpavawallpaper, #fødselsplakater, #industrilampefrabiltema, #biltema, #industrilampeitaket, #trendhuset, #trendhusetihaugesund, #housedoctor, #uashmama, #lakkering, #spraylakkering, #quicklakkspray, #shipolin, #fargerikehjem

ENDELIG nye gardiner! Lagt dem opp, UTEN nål og tråd.

HALLELUJA!

Har lenge ønsket meg nye gardiner, siden de forrige falmet ganske så fort.

Men jeg hadde behov for en ganske ukurant lengde, siden gardinene mine går til taket.

Men mine hender er dessverre IKKE særlig egnet, for nål og tråd.

Dette kommer vel muligens frem, på noen av bildene?

Jeg kan gjøre MYE!

(DEN skal (eller vil ) jeg HA)

MEN når det kommer til nål og tråd, ser jeg meg nesten NØDT til og melde pass!

 

Har derfor drøyet med gardiner, siden mamma gjorde en fantastisk jobb med de forrige gardinene.

De ble lagt ned og jeg vet ikke hva, men det i alle fall litt av en jobb.

Det var de siste gardinene av den sorten og det viste seg å være noe feil med lengdene.

Det ble dermed litt skjøting og triksing i tillegg, derfor ble det litt av en jobb.

Derfor søyt jeg litt med å spør mamma nok en gang om hjelp til gardiner.

(Jeg hadde tross alt bare hatt dem litt over 2 år. Men de var allerede blitt så inni granskauen falmet.)

DERFOR ble nye gardiner fra KID interiør OG ikke minst SØMFIKS løsningen.

Jeg sier det igjen HALLELUJA , for ett fantastisk produkt!

Mitt valg falt på gardinene Linoso!

Fantastisk fin blåfarge, som jeg mente ville gli rett inn hos meg.

                   

 

SØMFIKS - 20 kr per pakke, som holder til 2 lengder.

Legger strimmelen i mellom stoffet, ved kanten (der hvor du skal legge opp)

(Må bare få den på plass først! Egentlig en ganske så smal sak for de fleste, men alt krever sitt :-))

Deretter stryker du, til du merker/ser at limen har festet seg...

OG VOILA..

The job is done!

NÅ har jeg faktisk lagt opp mine EGNE gardiner, helt SELV.

Stolt som ei høna!

Det innrømmer jeg ganske så LETT.

For dette var noe jeg og med min CP og motorikk, jeg aldri i min villeste fantasi skulle tro jeg NOEN GANG EVER skulle gjøre!

Når fingrene ikke vil lystre og følge med, er jaggu ikke nål og trå det enkleste å styre med.

PROMISE YOU!

 

 

 

Gardinene som jeg hadde FØR..

             

De NYE gardinene.

(Legg spesielt merke til den gule veggen. Det er fargen SILJE OLDEN - GUL STUE og fås kjøpt i Fargerike sine 120 butikker. Just saying hehe :-)

DET er muligens ikke så lett og se, den helt ENORME forandringen på bildene?

Men det er lettere å se real life altså.

De nye er lyseblå og lystette og derfor ganske tykke. Jeg var dermed ganske spent på om sømfiksen "taklet" det?

Det gikk egentlig veldig greit, bortsett fra i endene der det vr ekstra tykt pga av sømmene.

Mulig det er lurt å ta ett sting og 2 der?

Eller for alt jeg vet, finnes det råd for det også.

MEN de gamle gardinene var mer lilla eller lavendel, men altså veldig falmet i tillegg.

 

 

 

 

            

De nye gardinene, close up. Litt vanskelig å få frem den riktige fargen.

 

 

 

Hvis dere trenger nye gardiner, men syter med tanke på å legge opp, legge ned eller skjøte på for den del...

                

DA er altså SØMFIX fra KID, the answer!

Sallan for ett genialt produkt!

 

Følg meg gjerne på Instagram "Siljemedvilje1"

http://​http:// https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ 

 

 

Tipser også om bloggens FB side "SILJEMEDVILJE"

http://​ https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/ , hvis du ønsker å få med deg hva jeg legger ut?

Ønsker SELVFØLGELIG også fortsatt flere medlemmer på interiørsiden min på FB "For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter" 

http:// https://www.facebook.com/groups/1644841482489506/

 Her er du mer enn velkommen, til å både dele og hente inspirasjon.

Inviter gjerne med medlemmer.

Jo flere medlemmer, dess mer inspirasjon folkens! 

Det er bare til å trykke på linkene eventuelt :-)

 

#nyegardiner, #gardiner, #kidinteriør, #kid, #lystettegardinger, #leggeoppgardiner, #leggeoppgardinerutennålogtråd, #sømfiks, #sømfikstiltekstil, #linosogardiner, #linoso, #cp, #motoriskeproblemer, #sømfiksgenialtforfolkmeddårligmotorikk, #kidoasenstorsenter, #fargerike, #fargerikeraglamyr, #siljeoldengulstue

IGJEN... Jeg vil i alle fall "ha" for å ha prøvd!

Om resultatet blir vellykka?

Time will show I guess?

Prøver meg på å lage blomsterpotter i betong...

Jeg oppdaget (muligens litt sent) at potta i midten, steg opp etterhvert som jeg fylte oppi.

*KLASKER meg diskret i pannen *.

Derav frokostjuicen plantet midt i betongen, i mangel på noe annet tungt.

Iallefall sånt i "forbifarten".

Dersom potta bare henger i sammen på første forsøk, vil jeg anse prosjektet som vellykket.

Om den eventuelt viser seg og bli litt skjev og skakk.

SKITT PÅ..

Det viser bare eventuelt, at den er handmade by Silje.

Jeg ønsket meg en rekke ting til bursdagen, PLUSS blomster/ planter til å ha ute.

Bortsett fra presangen som jeg hadde fått av mamma og pappa tidligere, fikk jeg KUN blomster.

DAMN BABY...

Misforstå meg rett, veldig fornøyd med det altså.

Men jeg trengte dermed, selvsagt også krukker.

Jeg har derfor hanket sammen noen som skal lakkes, sprayes og males.

Samtidig som jeg fikk ett spark i baken til å endelig få testet ut, om jeg klarer å lage urner i betong.

Dermed satte jeg i gang med "prosjekt blomsterpotte i betong" i går kveld.

FORRESTEN.

Hvorfor kjennes 25 kg sement egentlig EKSTREMT mye tyngre ut, enn de faktiske 25 kiloene?

SALLAN! DET er jo svin tungt jo!

Blande sement får meg både til å tenke tilbake på barndommen og sandkassen OG matlaging.

Jeg GRISER like mye både i sandkassen og på kjøkkenet.

Det får meg også til å tenke på blanding av melis.

UPS..

DER ble det for mye vann gitt!

Litt til melis, eller som i dette tilfellet sement/mørtel.

SKITT..

Det ble LITT mye melis eller mørtel, alt ettersom.

Og når du tror at du har truffet BLINK, viser det seg enten å være for tykt eller tynt likevel.

Når det gjelder melis, viser det seg som regel og være for tynt.

Eller det viser seg i alle fall oftest liiiitt for sent til å rette opp "skaden", i det du ser muffinsene eller kaken blir nedrent med melis.

Når det kommer til sement, er jeg egentlig usikker på hvordan en "perfekt" blanding BØR se ut??

Men jeg regner med at når du liksom ser, at vannet "stiger til overflaten" i det du får den oppi..

Da er den MULIGENS litt for tynn?!

Hvorfor skjer dette ETTER at jeg har fått den oppi?

Så på begerne som jeg hadde til snop i festen til Isak og bestemte meg for å gjøre ett forsøk, på lysestaker i samme slengen.

Fremgangsmåte får jeg eventuelt legge ut, når jeg ser resultatet.

Men resultatet vil dere få uansett!

Mulig det går an å lære av mine eventuelle feil?

WHO knows?

Den velkjente walk of fame eller catwalken.

Til og med en liten bøtte med sement, må katten innom.

Den der "fetisjen" eller hva man skal kalle det, som katter har i forhold til sement er nesten fascinerende?

HA EI FANTASTISK FLOTT HELG, ALLE SAMMEN!

Vil bare tipse om

Bloggens FB side https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/

Instagram https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ 

Interiørsiden min på FB https://www.facebook.com/groups/1644841482489506/ Du er selvsagt velkommen til å "LIKE" i vei :-)

 

#diy, #blomsterpotteisement, #lageblomsterpotteibetongselv, #uteblomster,#planter, #uteplanter, #mørtel, #sement, #betong, #blandesement, #blandebetong

Gøy å se hvor mye litt FARGE har å si!

Ei venninne av meg, valgte å male gangen sin i fargen STOKKØYA fra Fargerike..

Sjekk ut den utrolige FORVANDLINGEN!

FØR

Plutselig blir "hvitt" litt kjedelig?

Men det er min mening.

Og SMAKEN ER JO SOM KJENT, SOM BAKEN...

Jeg er "NØDT" for å tilføye at hun falt for fargen, etter å ha sett den nymalte loft stua mi :-)

*KREMT*

Her er det "bevist" at selv relativt små og trange rom, også "tåler" litt FARGE!

Ha ein fortsatt FIN 1.Mai, folkens :-)

#fargerike, #fargerikeraglamyr, #stokkøya, #interior, #interiør, #inspirasjon, #interiørinspirasjon, #malegang, #male, #malesmårom, #fingrønnfarge, #finblågrønnfarge

Litt nytt, litt gammelt, litt gjenbruk, litt "omkobling"

Som jeg rett og slett, bare ønsker å vise dere :-)

 

Bestemte meg for å spraye den billige sink blomsterpotta fra IKEA, Quick gull lakkeringsspray .

Slik at den blant annet sto bedre i stil med de gamle stolene fra jobb, som jeg tidligere har spraylakkert i gull og malt med decoblue Bengalack.

Image may contain: people sitting, table and indoor

 

Image may contain: plant and drink   No automatic alt text available.  

Dermed ble det en helt "ny" blomsterpotte.

                                                Image may contain: plant

Ny pynt til den nymalte kommoden min, fra Fretex.

 No automatic alt text available.

Kommoden er malt med gul Benga lack.

 Jepp...

Jeg digger BENGALACK, som kan brukes på det aller meste og tåler utendørsbruk (litt avhengig av hvilket underlag det er malt på).

 

 

 

Image may contain: indoor  No automatic alt text available.

Pynten fant jeg på Trendhuset i Haugesund. Bare digger den butikken, til tross for at den er LITT for "farlig". "Boken" og vasen er fra House doctor

Duftelyset er fra Voluspa

b

Image may contain: plant, food and nature

Potteskjuleren er fra Uashmama

Veldig fornøyd med den nye gule lampa fra IKEA til kun 99,-.

 

Image may contain: indoor

Bildet av Prince Charles er laget av eldstemann i et kunst og håndverksprosjekt på skolen, inspirert av Norges mest annerkjente kunstner innen Street Art sjangeren DOLK LUNDGREN.

 Putene er skreddersydd, fra Fargerike Raglamyr 

 

Image may contain: living room and indoor

 

Veldig fornøyd med bildet, fra Kremmerhuset.

 

 

Ny klokke i bursdagspresang fra IKEA. 

No automatic alt text available.

​Veldig praktisk med klokke på badet, istedenfor å springe på jakt etter mobilen til enhver tid.

Image may contain: indoor

Bokstavklistermerker kjøpt for en rimelig penge, hos Clas Ohlson.

GO FOR IT BABY... 

En aldri så liten påminnelse til meg selv :-)

Fornøyd med den nye industrilampen min fra Biltema. 

 

Image may contain: living room, table and indoor

 

 Lampa er jo kun med vanlig stikkontakt og dermed med løsning omkobling og lakkere en kopp i matt svartlakk fra Jula. 

Loftstua er nylig malt med, fargen Stokkøya fra Fargerike.

Og dekorert med ny kunst, av mine 3 stoltheter  på fødselsplakatater  fra  https://www.fodselsplakat.no/ .

Plakatene viser ungene sin eksakte størrelse,  ved fødselen.

Dersom man ikke gjør seg fortjent til egen "diplom" ved å lage, bære frem og føde disse 3 små herlighetene, så vet ikke jeg?

Ungene  gjør seg på lik linje seg selv, fortjent til egen diplom... "

Kun" ved å være de, de er <3 

I tillegg har jeg lakkert lite bord, samt flere pyntegjenstander, lysestaker etc med Quick spraylakk, Bengalack og Shipholin. 

 

NY LAMPE.

Image may contain: indoor

 

Men må innrømmes at jeg synes at  det var ganske kjipt, når jeg kjøpte lampeholder  + lampeledning på Karl Johan .

Og oppdager når jeg kommer hjem ,at den har en stikkontakt som IKKE PASSER I NORGE?! 

WHAT DA....

No automatic alt text available.

Dermed var det ut på jakt etter passende ledning, som FAKTISK passer i NORGE.

Kjøpte derfor en på Clas Ohlson. Men oppdaget når jeg kom hjem at den var  beregnet til tak punkt! *Klasker meg i pannen*.

Dermed ble det festet ny stikkontakt på både den og den jeg kjøpte i OSLO (men som altså IKKE fungerer i NORSKE stikkontakter!)

No automatic alt text available.  No automatic alt text available.

Deretter støtte jeg på ett nytt problem.....

Jeg vil jo ikke at det hvite på sokkelen, skulle vise?

Dermed var det frem med quik lack i fargen BAHAMAS og dermed løste det seg!

No automatic alt text available.   Image may contain: text

ENESTE som trengs nå, er en litt større pære.

Pæren gir ett veldig fint lys. Nesten som stearin lys..

 

 

Image may contain: indoor

 

HA EN STRÅLENDE LØRDAGSKVELD, ALLE SAMMEN.

#quickspraylakk, #bengalack, #shipholin, #bengalakk, #stokkøya, #fargerike, #fargerikerikeraglamyr, #biltema. #ikea, #klokkefraikea, #gulklokke, #industrilampefrabiltema, #biltema, #industrilampeitak, #omkoblelamper, #diy, #gjørdetselv, #fargerikehjem, #spraylakk, #spraylakkert, #interior, #spraylakkfrajula, #mattspraylakk, #mattsvartspraylakk, #fødselsplakater, #skreddersyddeputer, #skreddersyddeputerfrafargerike, #dolklundgren, #dolk, #streetart, #personligkunst, #kunstoghåndverkprosjket, #princecharlesmedburgerkingkrone, #bildefrakremmerhuset, #trendhuset #potteskjuler, #uashmama, #duftelyset, #voluspa, #quickspray, #bahamasquikspray, #universallakk

Bare DIGGER mine nye plakater fra DESENIO.

KULT med plakater, som jeg synes gir en aldri så liten WOW effekt.

Jeg har funnet ut at jeg har veldig sansen, for bilder av litt sånn sexy,  litt "små frekke" damer..

//sponset

Image may contain: 1 person

 

Image may contain: 1 person

(Pynten på kommoden, har jeg funnet på Trendhuset i Haugesund)

Damer i litt  sånn vintage/50 - 60 talls stil, synes jeg at er syyyykt kult.

Image may contain: 1 person, sunglasses and indoor

                                       Image may contain: 1 person, sunglasses and indoor

(Pynten på dette bordet, har jeg også funnet på Trendhuset i Haugesund)

Bilder av sexy mannfolk, hadde av en eller grunn blitt litt "feil"? 

Den tiden der jeg gikk med t-skjorter med sexy mannfolk, gjerne i bar overkropp. Er "heldigvis" ett tilbakelagt stadium.

Husker spesielt en t- skjorte med en halvnaken mann,SOM liggende henslengt i en trapp. MED påskriften, "LET`S GO UPSTAIRS".

Hva gir dere meg?

Jeg tror at jeg gikk på ungdomskolen, da denne t-skjorten bare var sååå kul!

Det er nok flere på min alder, som gjerne husker den perioden?

Etterpå var det mer t-skjorter av Nirvana, Bad Relgion, NOFX, Rage Against the Machine og lignende det gikk i.

NÅ er altså mannfolk UT, for min del...

SEXY KVINNFOLK derimot? BRING THEM ON!  

Vi snakker fortsatt plakater og bilder altså! Bare for å UNDERSTREKE det.

Jeg har lenge ønsket meg denne velkjente KATE MOSS plakaten, som var hovedgrunnen til at jeg valgte å sjekke ut https://desenio.no/.

 

Image may contain: 1 person, bedroom and indoor

Har bare så sinnsykt sansen for dette bildet av Kate Moss.

 Digger den sexy looken, sammen med det  mystiske og sexy blikket.

Image may contain: 1 person, closeup

Dette bildet har jeg ønsket meg LENGE.

Image may contain: 1 person, indoor

 

Synes at bildet, gir soverommet ett intimt og litt sexy preg.

Og DET liker jeg!

Jeg synes bildene gir ett litt personlig preg, i interiøret og hjemmet mitt.

 

MEN hos DESENIO er det plenty av andre både lekre og kule plakater og velge mellom.

Det finnes varierte postere til alle rom og interiørstiler.

Og jeg føler meg nødt å påpeke, at det finnes utallige plakater å velge mellom og ikke KUN "små sexy" kvinnfolk. 

No automatic alt text available.

Her har 5 - åringen, fått ett herlig bilde på sitt rom.

Image may contain: indoor

Jeg har en super nyhet til dere, som liker plakatene fra DESENIO!

Alle mine lesere får nemlig 25% på postere , ved å bruke rabattkoden Siljemedvilje.

Rabatten gjelder fra i dag 25/4 - 27/4!

 (Rabatten gjelder IKKE handpicked og rammer).

Image may contain: 1 person

Dette bildet falt jeg virkelig for! Elsker uttrykket bildet gir ... 

Jeg er hverken kunstkjenner eller noe videre interessert i kunst.

Det som er fint, det er fint og det vil jeg mer enn gjerne ha.

Men disse bildene kan jeg faktisk ta med i å studere, nesten hver gang jeg går forbi dem. Studerer liksom uttrykkene deres.

Høres det en smule "nerd" ut?

Bildene får meg til og med til å tenke på hva som er så spesielt med Mona Lisa? 

Man kan saktens undre seg over, hva disse jentene tenker på og hva som skjuler seg BAK det ytre?

 Og igjen tenker jeg at uttrykket IMPERFECTLY PERFECT, gjelder ABSOLUTT alle mennesker. Alle har sitt, enten de ser perfekte ut (eller motsatt)...

 Både positivt OG negativt..

Nei NÅ må jeg slutte, FØR dere lurer på om det er i ferd med å tippe for meg?

 

Image may contain: 1 person, indoor

 

Dama på badet, ble muligens litt på kanten? 

Men jeg LIKER litt, "på kanten" også jeg! 

Derfor er dette bildet også "innafor".

 

Image may contain: 1 person, standing and indoor

Image may contain: indoor

Da sier jeg bare GO FOR IT BABY!  

Ta en titt på plakatene til DESENIO og husk rabattkoden SILJEMEDVILJE, varer kun til og med torsdag :-)

Følg meg gjerne på Instagram Siljemedvilje1 

Og/ eller bloggens Facebook side Siljemedvilje . Hvor jeg blogger mye om interiør, men også om hverdagen med 3 barn og CP diagnosen min.

Pssst ønsker stadig flere medlemmer til interiør og DIY gruppa mi på Facebook, For oss som digger interiør og andre diverse diy prosjekter. Her du kan både dele kreative ideer, prosjekter og samtidig hente inspirasjon.

#desenio, #katemossplakat, #plakater, #postere, #kulepostere, #rabattkodesiljemedviljepådesenio, #kjøpplakaterpånett, #modernekunst, #personlighjem, #trendhuset, #trendhusethaugesund

Sjekk ut denne dødskule stua - "Hjemme hos reportasje"

Denne stua er bare helt døds rå!

Kult når noen "våger" å velge litt annerledes eller litt nytt!

Jeg var så heldig å få komme å ta en aldri så liten titt på stua til Michelle Gjerde på Garhaug i Tysvær.

Stua er melt i fargen "JASPER FR 1197"

 

 

      

Det er jo unektelig ganske så kult å ha en stue eller komme inn i en stue, for den saks skyld....

Der en får en skikkelig WOW følelse?

Og det er hovedsakelig på grunn av EN VEGG (pluss litt til)

Selv om resten av interiøret og de små detaljene, er med på å skape det riktige helhetsinntrykket .

Jeg føler at den det "evnen" til å tenke utenfor boksen, gjenspeiler personen bak fargevalget .

(Slik så stua ut FØR)

Om det så bare er ett fargevalg, så tenker i alle fall JEG at dette er ei dame med litt "futt" i.

Som tester ut med både iver og nysgjerrighet og tenker lite over hva andre skulle mene.

Ut i fra iveren og energinivået og dømme, vil jeg ikke se helt bort i fra at hun (som meg) fikk ett aldri så lite kick av å teste ut noe helt nytt.

Selv om vi velger annerledes og nytt og tenker at det viktigste er at vi liker det selv ...

Så er det jo ikke til å stikke under en stol, at det er jo SELVSAGT ekstra kult når andre også liker det vi har gjort!

 

Og SPESIELT, dersom de app og til skulle få den WOW følelsen.

Den WOW følelsen fikk i alle fall jeg i det jeg entret rommet.

Jeg fikk litt følelsen av en koselig og lun familiestue, samtidig fikk jeg følelsen av en litt sånn "frekk og rampete" stil.

Kombinert med en romantisk slash erotisk stil, er det lov og skrive det? Jeg gjør det likevel, for det var det inntrykket jeg fikk.

OG det var akkurat den feelingen jeg synes gjorde stua EKSTRA RÅ!.

 

Her har du liksom en stue som kan gi den rette "mooden", avhengig av "vær og førehold".

Stua inviterer til lun og god familie stemning. Nesten som hyttekos , med peis og all ting.

ELLER kul party stemning, der det meste er lov. Da er riktignok peisen totalt unødvendig !

ELLER koselig alenetid eller sammen med sin (din?) kjære... Da kan jo peisen så absolutt komme til nytte igjen.

 

Altså en stue som dekker de fleste behov og formål, avhengig settingen.

Jeg hadde selv ALDRI kommet på og malt stua i den fargen og det vet jeg at ikke Michelle hadde gjort heller.

Fargevalget kan hun takke Cathrine Storesund på Fargerike Raglamyr for.

ALLTID gøy med inspirasjon og nye ideer!

 

Denne energiske dama malte faktisk stua, gangen og soverommet på en helg ...

Og dette gjorde hun da hennes bedre halvdel, var i Nordsjøen og hun selv var hjemme med de 2 barna.

FYTTI FOR ETT RIVJERN?

Image may contain: indoor

Se hvor fin gangen hennes ble?! Legg spesielt merke til den flotte gulfargen øverst der.. Det er SILJE OLDEN - GUL STUE og kam fås kjøpt på en av Fagerikes 120 butikker, rundt om i landet :-) Jeg må vel få lov å reklamere litt for min egen gulfarge? #STOLT.

Image may contain: indoor 

Gangen FØR... Det gjør seg så absolutt med noen fargeklatter.

No automatic alt text available.

 

Og ikke minst....... SMÅ detaljer er viktig og setter virkelig prikken over I`en :-)

Michelle påpeker at denne inspirasjonen til å starte og male og bruke mer farger i utgangspunktet, kom visstnok fra undertegnede...

OG JA SELVFØLGELIG BLIR JEG GLAD, NÅR JEG HØRER AT JEG INSPIRERER ANDRE TIL Å MALE ELLER GÅ I GANG MED DIVERSE PROSJEKTER!

Hvem synes ikke, at slik er ufattelig GØY å høre?

Dette var i følge Michelle, viktig at jeg tok med..

For hun forteller meg i tillegg at jeg har inspirert flere av hennes venninner til å gå i gang med oppussing og diverse...

Awww så innmari GØY å høre!

UANSETT jeg er jo ALDRI vond og be? Eller.... Jeg gjør iallefall ALLTID det jeg blir bedt om!!!

*KREMT*

 

 

TUSEN TUSEN TAKK MICHELLE, FOR AT JEG FIKK DELE DEN DØDS KULE STUA DI!

 

Følg meg mer enn gjerne på Instagram (SILJEMEDVILJE1) https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ .

Bloggen har også egen FB side, som det er bare til å LIKE i vei :-) (SILJEMEDVILJE)

https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/ .

Har til slutt også lyst å tipse om Interiør og DIY gruppa mi på FB. (For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter)

Her kan du dele små og store prosjekter, samtidig som du  finner tips, kreative ideer og hente massevis av inspirasjon fra andre medlemmer. https://www.facebook.com/groups/1644841482489506/ .

 

 

 

#fargerikeraglamyr, #fargeriker, #fargekodejasper, #fargekodesiljeolden. #siljeoldengulstue, #nystue, #interiør, #interior, #fargerikt, #fargerikehjem, #colourfulhome, #fargeriktinteriør,

Billige søppelbøtter, blir til blomsterpotter med litt GUL Bengalack.

3 lysestaker og ei krukke i betong, ble også pimpet opp med gul Bengalack.

Kjøpte søppelbøtter på IKEA ,til en tier per bøtte og malte dem i gul Bengalack og plantet deretter Tuja i dem.

Nå skal jeg ikke skryte på meg og være noe særlig til gartner og jeg mistenker at pottene muligens kan være for små?

 

Men Tujaen kostet 59,-, like mye som en billig blomsterbukett.

Derfor tenker jeg at det eventuelt heller får  gå, som det går :-)

Bengalack kan brukes på de fleste overflater og tåler utendørsbruk. Synes det er supert og kunne "lage" sine egne blomsterpotter til en billig penge.

Da får du i tillegg blomster potter, med ett eget personlig preg.

 

Man kan jo også male og dermed pimpe opp, gamle blomsterpotter som man er lei av. Eller bare ønsker å endre farge på for å få en mer helhet i interiøret.

Jeg har også opplevd at enkelte plastikkurner har falmet , disse har jeg tidligere spraylakkert.

Jeg lot også noen betong lysestaker og en krukke (som forøvrig blir brukt som en litt kamuflert askebeger), bli freshet opp med en aldri så liten dæsj gul Bengalack :-)

           

 

Følg meg mer enn gjerne på Instagram (SILJEMEDVILJE1) https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ .

Bloggen har også egen FB side, som det er bare til å LIKE i vei :-) (SILJEMEDVILJE)

https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/ .

Har til slutt også lyst å tipse om Interiør og DIY gruppa mi på FB. (For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter)

Her kan du dele små og store prosjekter, samtidig som du  finner tips, kreative ideer og hente massevis av inspirasjon fra andre medlemmer. https://www.facebook.com/groups/1644841482489506/ .

Ha en fortsatt fin søndag, kjære godtfolk :-)

#bengalack, #gulbengalack, #bengalakk, #fargerikeraglamyr, #diy, #gjenbruk, #søppelbøtterblirtilblomstrpotter, #guleblomsterpotter, #billigesøppelbøtterfraikea, #ikea, #lagblomsterpotterselv, #maleblomsterpotter, #maleplast, #maleplastbøtter, #maleplast, #malingtilutendørsbruk, #malingsomtålerutendørsbruk, #tujaiblomsterpotte, #blomsterurne

Søppelbøtter blir til blomsterpotter med gul Bengalack.

3 lysestaker og ei krukke i betong, ble også pimpet opp med gul Bengalack.

Kjøpte søppelbøtter på IKEA ,til en tier per bøtte og malte dem i gul Bengalack og plantet deretter Tuja i dem. Nå skal jeg ikke skryte på meg og være noe særlig til gartner og jeg mistenker at pottene muligens kan være for små?

Men Tujaen kostet 59,-, like mye som en billig blomsterbukett.

Derfor tenker jeg at det eventuelt heller får  gå, som det går :-)

Bengalack kan brukes på d fleste overflater og tåler utendørsbruk. Synes det er supert og kunne "lage" sine egne blomsterpotter til en billig penge.

Da får du i tillegg blomster potter, med ett eget personlig preg.

Man kan jo også male og dermed pimpe opp, gamle blomsterpotter som man er lei av. Eller bare ønsker å endre farge på for å få en mer helhet i interiøret.

Jeg har også opplevd at enkelte plastikkurner har falmet , disse har jeg tidligere spraylakkert.

Jeg lot også noen betong lysestaker og en krukke (som forøvrig blir brukt som en litt kamuflert askebeger), bli freshet opp med en aldri så liten dæsj gul Bengalack :-)

           

 

Følg meg mer enn gjerne på Instagram Siljemedvilje1.

Bloggen har også egen FB side, som det er bare til å LIKE i vei :-) 

Siljemedvilje.

Har til slutt også lyst å tipse om Interiør og DIY gruppa mi på FB. For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter. Her kan du dele små og store prosjekter, samtidig som du  finner tips, kreative ideer og hente massevis av inspirasjon fra andre medlemmer  .

Ha en fortsatt fin søndag, kjære godtfolk :-)

#bengalack, #gulbengalack, #bengalakk, #fargerikeraglamyr, #diy, #gjenbruk, #søppelbøtterblirtilblomstrpotter, #guleblomsterpotter, #billigesøppelbøtterfraikea, #ikea, #lagblomsterpotterselv, #maleblomsterpotter, #maleplast, #maleplastbøtter, #maleplast, #malingtilutendørsbruk, #malingsomtålerutendørsbruk, #tujaiblomsterpotte, #blomsterurne

 Jeg ønsket meg en liten  fargeklatt  på loftstua.

Bestemte meg derfor for å ta turen til Fargerike Raglamyr, for en 3 liter med maling.

3 liter med "Stokkøya" maling - så lite er det som skal til.

Image may contain: people sitting, living room, table and indoor

 

 

Denne gangen hadde jeg på forhånd bestemt meg ,for hvilken farge jeg ønsket meg.

Jeg har tidligere sett fargen "Stokkøya", på en interiørside på Facebook og falt pladask  for denne fargen.

Faktisk likte jeg den så godt at jeg tok turen til Fargerike, kun for å få tak i fargeprøve. Jeg var nemlig "redd" for å glemme den.

Jeg kunne jo hatt notert den ned, men ville uansett huske hvordan fargen så ut.

Da jeg la merke til "Stokkøya" ,visste jeg i midlertidig ikke hvor jeg skulle ha den?

MEN plutselig en dag kom jeg til å tenke på LOFTSTUA?

SELVØLGELIG..

Image may contain: living room and indoor  Image may contain: living room, table and indoor

WOW - for en forandring!

Image may contain: indoor

 

 

 

Image may contain: living room and indoor  Image may contain: living room, table and indoor

 

 

 

Tanken var at Stokkøya, ville jo passe helt supert. 

Både Poul Pava tapeten, som jeg har i trappa på vei opp til loftstua.

SALLAN det "måtte" jo, BARE bli helt PERFECT?

No automatic alt text available.

 

Og samtidig ville den passe supert til skapet, som er blitt malt tidligere.

Image may contain: table and indoor

                                             Image may contain: indoor

Pssst..... Jeg har også fått en ny lampe.

Dette er ei industrilampe fra Biltema som er blitt koblet om, slik at den kan henge i taket.

Lakket "koppen" i taket i matt svart lakk :-)

Image may contain: people sitting and indoor

Jeg eier hverken tålmodighet eller impulskontroll.

Spesielt ikke når det kommer ting, som maling og diverse prosjekter.

( Det er nesten på samme måte som, det plutselige behovet for behovet for en frisørtime .. Plutselig en dag er håret blitt for langt og jeg blir in desparate need for frisørtime ASAP! KAN IKKE VENTE! MÅ til frisøren NÅ og helst i går, men da hadde jeg jo enda ikke oppdaget at håret var for langt...)

Og dukker det opp en  brilliant ide`, av denne typen .....(LES: Det plutselige behovet for en fargeklatt e.l).

Ja da må det HELST gjøres DER OG DA.

Men det beste er at jeg sjelden angrer på disse, noe spontane fargevalgene mine.

Det er fort gjort å fikse opp i anyway, så det hadde derfor ikke blitt noen STOR krise.

 Denne gangen hadde jeg derimot ikke tid til å male selv, derfor fikk jeg hjelp av en kompis.

Malingen ble kjøpt samme dag, som ideen festet seg...

Ett par dager senere var loftstua ferdigmalt! 

Image may contain: living room, table and indoor

 

 

Jeg ble veldig fornøyd og synes fargen STOKKØYA, passet PERFEKT til rommet.

Dessuten føler jeg at loftstua, ble mye lunere og koseligere med en liten fargeklatt.

Samtidig som den ble litt kul til "ungdommene" , som oppholder seg der.

Jeg kjøpte en kommode på Fretex , som jeg malte med gul Benga lack..

Denne ganske så knæsj gul kommoden, synes jeg er med på å gi loftstua ett litt KULT OG LEKENT PREG.

Image may contain: candles

Nope det ble ikke brukt "SILJE OLDEN - GUL STUE",  denne gang.

På møbler og andre små ting, kan jeg tillate meg en litt mer fresh gul farge.

 Men på en vegg eller ett rom, synes jeg at "Silje Olden - gul stue" funker mye bedre! Såpass må det vel være lov å innrømme? 

 Denne kommoden ble faktisk malt med malings rester, som jeg fikk av  søstera mi.

Ut i fra de utallige spannene som jeg fikk, ser jeg på lokkene at også hun har vært en noe ivrig kunde hos Fargerike Raglamyr i årenes løp :-)

Den opprinnelige planen var egentlig kun å male den ene langveggen, men jeg ser nå at det hadde vært veldig fint og malt den korte veggen ved vinduene også?

Men DET bli faktisk nødt, for å vente litt.

Da er det bare til å forsøke som BEST jeg kan å være liiiitt TÅLMODIG!

NÅ er jeg veldig spent på å få ramme inn og henge kunsten, som jeg har bestilt :-) "Ny" stue og ny kunst....WOOP WOOP! 

Følg meg gjerne på Instagram https://www.instagram.com/siljemedvilje1/ 

Tipser også om bloggens Facebook side https://www.facebook.com/siljeolden.blogg.no/ .            

Det er bare til å like i vei, her legger jeg ut alle mine blogg innlegg :-)

Til slutt.... Du er gjerne velkommen som medlem i interiør og DIY gruppa mi.             Her kan du mer enn gjerne både dele og hente inspirasjon! 

https://www.facebook.com/groups/1644841482489506/ 

DET ER BARE TIL Å KLIKKE PÅ LINKENE OM DU ØNSKER :-)

Ha ei "fargerik" HELG, alle i hopa!

#fargerike, #fargerikeraglamyr, #bengalack, #bengalakk, #stokkøya, #fargenstokkøyapåloftstua, #malemedstokkøya, #gjenbruk, #malingsrester, #gulkommode, #fretex, #poulpava, "poulpavatapet, #tapetitrappa

Amok med Benga lack og spray bokser....

I LIKE... Pluss ETT par andre ting, som fikk seg en omgang med spray boksen og Benga lack!

Image may contain: candles

ALT er enten malt med benga lack eller sprayet med spray lakk, inkludert kommoden fra Fretex. BARE DIGGER gjenbruk. 

Image may contain: indoor

Kommoden før den ble freshet opp. Nå er den blitt ett FRISKT innslag i loftstua til ungene. Kommoden er malt av malingsrester fra søstera mi. Først ble den malt i en lysere gul tone, men det var dessverre ikke nok. Heldigvis fant jeg ett spann til med denne gulfargen. MEN det var akkurat LITT for lite.

Måtte derfor ut på Fargerike Raglamyr for å kjøpe en ny boks.

Men da hadde jeg jo til gjengjeld mer enn  nok maling, til å male enda flere ting.

En liter benga lack er forbausende dryg. Til tross for at jeg snoflet i det øverste trappetrinnet (på vei opp, vel og merke! Takk og pris for det. Ser for meg synet?!!) og mistet omtrent halve boksen i vinduskarmen, ved siden av trappa), holdt boksen til mye mye mer. Har til og med fortsatt maling igjen!

Hvorfor jeg gikk opp trappa med en åpen malingsboks? Jo jeg skulle bare ut å lakkere noe, men jeg så at jeg måtte flikke litt på det jeg hadde malt. For å ikke glemme det før jeg pakket malingen vekk, lot jeg lokket bli igjen oppe? 

SMART? Ehhhmmm *klaske meg i pannen*!!!

Image may contain: 1 person, candles

 

 

Image may contain: indoor

Fatet var hvitt, da jeg kjøpte det billig på OBS. Det samme var vasene. Lysestakene er tinn (eller noe sånt), som jeg kjøpte på gjenbruksbutikken i Aksdal til 10 kr pr stk.

Image may contain: table and indoor

Jeg kjøpte 3 sette bord på Fretex til 150 kr for alle 3. Etter å ha vasket dem og malt dem med heftgrunn.  Malte jeg det ene som fikk plass i gangen nede,med marcopolo glittermaling fra Fargerike Raglamyr.

Image may contain: plant, table and indoor

Blomsterpotta er ett metallspann som dattera mi har malt med marcopolo maling, ved en tidligere anledning.

No automatic alt text available.

Ett av bordene fikk plass oppe på loftstua og er malt med Bengalack. Figuren fikk jeg av venninna mi i gjenbrukskalenderen, som vi gav hverandre før jul. (Den er selvfølgelig, også lakket.)

No automatic alt text available.

Den største blomsterpotta er lakkert, på lik linje som de små maisboksene

Image may contain: one or more people

.Her er jeg i gang med å male en blomsterpotte med Benga lack. 

Image may contain: plant and indoor

Lyslykten har jeg spraylakkert. 

Image may contain: flower, plant and indoor

Bossbøtta har jeg sprayet, ved en tidligere anledning.

 

No automatic alt text available.

Flere lyslykter har fått seg en runde med sprayboksen.Image may contain: plant and indoor

Figuren skal jeg derimot ikke ta æren for hehe :-) Den fikk jeg kjøpt billig fra Casa.

Les mer i arkivet » Juni 2018 » Mai 2018 » April 2018

, Tysvær

Mamma til 3 - hverdagslivet med ekstra utfordringer, som følge av CP diagnose... I tillegg ble jeg diagnostisert med ADD i voksen alder.,Jeg skriver om hverdagslivet, interiør og diverse DIY prosjekter, ofte med fokus på å kunne mestre ting på sin måte.Man bør i det minste forsøke! Jeg skriver som regel med itt humor og en god del galgenhumor må til!! Siljemedvilje = Imperfectly Perfect!


  Trebarnsmor med CP og ADD, som blogger om hverdagslivet,interiør og DIY prosjekter.
Instagram: @siljemedvilje1 Facebook: Siljemedvilje Interiørgruppe: For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter.

+ Legg meg til som venn


Kategorier

 • » Betong/ Made by Siljemedvilje
 • » Bite me!
 • » Blogg
 • » Bøker
 • » Bøker/Forfattere
 • » CP
 • » DIY/interiør in progress
 • » eBAY Baby
 • » Familie
 • » Fascinerande
 • » Ferie
 • » Flaut
 • » Fornøyd
 • » Full kontroll
 • » Happy
 • » Interiør
 • » Kidsa
 • » Kossen i hekkan får eg det te?
 • » Made by Silje
 • » Panikk
 • » PARTY
 • » Shit happens!
 • » Shopping
 • » Stakkars
 • » Trening


 • Arkiv

  Juni 2018 Mai 2018 April 2018 Mars 2018 Februar 2018 Januar 2018 Desember 2017 November 2017 Oktober 2017 September 2017 August 2017 Juli 2017 Juni 2017 Mai 2017 April 2017 Mars 2017 Februar 2017 Januar 2017 Desember 2016 November 2016 Oktober 2016 September 2016 August 2016 Juli 2016 Juni 2016 Mai 2016 April 2016

  Søk i bloggen