hits

Homeparty , uten å bestille noe... Er det mulig ?

Tror faktisk  jeg har klart det 1 gang, når jeg tenker meg om?

Men til tross for at jeg ikke lenger har en mann som maser om "ikke kjøp noe da" og som aller helst mente at jeg tydeligvis ALLTID trengte en ekstra "påminnelse"  om dette ide jeg springer ut døra ,som vanlig super stressa for at  jeg som alltid er de 5 minuttene for sent ute! Gidde å mase om dettte igjen? Dette var tross alt noe jeg hadde hørt på utallige ganger tidligere. Faktisk hadde han omtrent mast om dette helt siden jeg hadde annonsert et upcoming homeparty'! Jeg trengte virkelig aldri den ekstra påminnelsen i i siste liten , når jeg var "over the edge" stressa PGA DE VANLIGE 5 MIN...

Jaja til tross for at jeg nå slipper dette maset,så var jeg altså denne gang fast bestemt på å IKKE kjøpe en dritt..

Men... *kremt*

For mann eller ikke mann... Penger er fortsatt penger, bortsett fra at nå må jeg styre all den økonomi skiten selv.

Men selv om jeg nå slipper det evinnelige maset, så er det ikke akkurat MER penger å rutte med NÅ enn TIDLIGERE! God damn!

Og derfor er jeg  jo faktisk nesten like langt anyway! 😩 (Jeg som nesten hadde gledet meg til å gå i home partys som singel?!)

Men kjære Bjørn! Nå er det på tide å innrømme at du ikke er den eneste som legger inn innkjøps begrensning! Men mulig du var litt i øvre kant?

99,% av samtaleemnene våre dreier seg om våre søte små (1 % jobb) , mens hun som skal lokke fram kjøpekraften i oss pakker ut varene før demoen... (Hvis jeg har klart å ha ankommet til da)

Det er vel det dere gutta prater om når dere møtes? Kidsa... LOL no answer needed!

Men altså etter vi har snakket  (mer en nok?) om  ungene våre og demoen setter i gang, så snur samtaleemnet brått og brutalt!

For DET er DA vi prater om dere mannfolk... Og da mener jeg ikke på måten dere ønsker eller frykter..... alt etter som?!

For det er nå vi begynner med strategiplanlegging og diverse sammensvergelser på høyt nivå ...(På ett type nivå grunnlag som KUN kvinnfolk fikser)

Denne "strategi utvekslingen" starter allerede under demoen og tar ihvertfall HELT av ETTER demoen! Bare se det for dere? EhhhEmm

Her kommer ett "hypotetisk" eksempel!( Ler med meg selv, hypotetisk og hypotetisk...Call it what you want baby!)

Ahh denne her var skikkelig nice men Per (Pål eller Askeladden eller whatever) mener/ synes / vil ikke ha /mener vi har nok av det/ mener den vi har fra før er MER en god nok...MERK: dette er produkter som dere mannfolk som oftest ikke er i NÆRHETEN av å bruke en gang! Eller som dere ihvertfall ikke har noen  grunn til å ha noen nevneverdig formening eller oppfatning om iallefall! Det er DERFOR vi kvinnfolk "må" ta på oss oppgaven av å overvære disse selskapene. Og er det snakk om pynteting, så er det bortimot INGEN mann i verden som er superhappy for at vi brenner av x - antall kroner på slike ting!!Med mindre han har dårlig samvittighet eller (godt?) skjulte hensikter? Der er det jo bare en ting å gjøre jenter, smisk som bare F.(Jeg er ingen rødstrømpe og er derfor kun for likestilling der vi har en klar fordel. Og jeg mener at det er helt innenfor å bruke det du kan for å oppnå det du vil.. Her snakker jeg jo selvsagt innenfor rimelighetens grenser! Som feks hvis du kommer hjem til mannen din og har brukt mer penger på ett homeparty enn strengt tatt nødvendig... *kremt*.. Da mener jeg det er innenfor å bruke dine fordeler og smisk for alt det er verdt! Det er for all del ikke ett råd om å ta en svipptur ned til kaien eller hvor en du får godt betalt/ eller dårlig betalt eller, men nei og nei det er ihvertfall laaangt I FRA innenfor. Men litt smisking er iallefall lovt, samme søren hvordan du velger å gjøre det. For noen holder med ett kyss på kinnet , andre må gjerne gå mer drastisk til verks. Men dette vet alle med kvinnelig innstinkt! Og de som kjenner den bedre halvdel ekstra godt, vet AKKURAT hvordan de gjør det og hva det vil være behov for i en situasjon som dette! HIGH FIVE GIRLS! Men nå er jeg ikke så naiv at jeg ikke tror at alle mannfolk er så idiot at de går på alt... Noen vet hvordan de skal utnytte situasjonen MAX og herregud greit nok det! JUST WATCH IT GIRLS! 

I denne første fasen av denne strategiplanleggingen er det er viktig å finne gode nok argumenter,unnskyldninger, forklaringer/ bortforklaring kall det hva du vil? Men her er det ihvertfall viktig å finne på en god nok begrunnelse som kan rettferdiggjøre kjøpet! Og her er både venninner og bekjente mer enn velvillige til å bidra med mer eller MINDRE gode unnskyldninger for å "forsvare" hvor praktisk produktet er (her vil dere GARANTERT ha ulik oppfatning, og derfor definere det som det mest upraktiske ever), eller hvorfor vi trenger en ny slik en (der dere gjerne vil "forsøke" å knuse alle argumenter for den vi har er jo MER enn god nok! Legg merke til at jeg skriver "forsøker", for vi vet alle hvem som vinner denne diskusjonen eller hva? Om ikke med en gang, men gi det ett par dager så skal vi se som hadde rett! Eller om dere ikke blir enige, så glemmer dere etter ett par dager uansett....

Men det at en ting er fin og vil passe fint der eller der, er den vanskeligste å argumentere for! Her kjøres alle litt fast og den beste strategien her er vel bare å gi bånn pinne fra det sekundet du trår inn døra! Aller helst før han rekker å spørre hva du har kjøpt naturligvis!

Hvilken strategi vi blir enige om vil funke best vil avhenge av behov og etterspørsel, hvor praktisk vi klarer å fremstille produktet og hvor stort spriket mellom vårt syn på hvor viktig og praktisk produktet er og hvor upraktisk og totalt unødvendig dere synes det er! For her er det alltid ett sprik og vi vet ALLTID at dere er uenige med oss i hvor unikt dette produktet er... Kostbarheten på varen spiller også inn i valg av strategi naturligvis! Noen går for den aller letteste strategien... De sier ingenting og mannfolkene merker det ikke en gang! Dersom han mot all formodning skulle kommentere den NYE vasen, finnes det ett hav av unnskyldninger likevel!

Det er jo for al del ikke alle som trenger råd og veiledning i henhold til ulike strategier for all.... Dette gjelder gjerne de som for en gang skyld har valgt å holde det har lovet i forkant !Eller de som rett og slett får lov å kjøpe AKKURAT hva de vil, men da er det muligens (NØDT å være) som strings attached, uten å være for fordomsfull.. Huff nei jeg må unnskylde mine fordommer her , men det virker for godt til å være sant! Dersom det er bare det at dere rett og slett får kjøpe hva dere vil? Go ahead, you lucky girl! Til dere dette gjelder vil jeg bare si: DERE VET VIRKELIG IKKE HVOR HELDIGE DERE ER! Men det vil uansett være lurt av deg å holde kjeft! Ingen gidder å høre deg briefe med at "ååå nei jeg kan kjøpe hva jeg vil jeg , han bryr seg ikke i det hele tatt blabla".  Mulig det er en grunn for det også, hva vet jeg?Vi andre vil ihvertfall lukte ugler i mosen! Huff nei nå ble jeg fordomsfull igjen..

Jeg tror ihvertfall det er svært få tilfeller av mannfolk som gleder seg til dama kommer hjem og forteller hva de har bestilt/kjøpt... Ja ja sett bort i fra at dama kommer  hjem fra ett "dildo party" da, men det er jo en HELT annen ting eller? Og DA er de PLUTSELIG veldig interessert i hva vi har snakket om også? Når skjer det ellers liksom?

Men nå trenger jeg som sagt ikke å tenke på slike ting , men det gjør jo som muligens forstått ikke situasjonen særlig mye bedre....

NÅ DRIVER JEG FAKTISK Å FØLER Å MÅTTE"FORSVARE" KJØPET OVENFOR MEG SELV, LIKEVEL... (Men det gjorde jeg jo egentlig når jeg var gift også! For det er vel ikke bare meg som kommer fram med 1000 gode grunner til seg selv først eller?)

Men det var en helt ny opplevelse å gå i selskap denne gang uansett.... Når en har 2 venninner som nærmest kjøper det "vi" må ha FOR deg og du ikke har en som gnåler ventende hjemme.... For jeg er muligens ikke så veldig vond å be og da kan det løfte jeg gav meg selv i forkant fascinerende fort og lett bli glemt..Men når Monica inntar sjefsrollen med overraskende eller urovekkende alvor!....Da vet du at du har "tapt "allerede FØR kulepennene er delt ut!

            

Tenk å gi disse her fullmakt? Må jo være stein galen selv!!!

 

Siden jeg flyttet inn her for snart 1 1/2 år siden, har jeg har vært på jakt etter taklampe over spisebordet ... Når vi da finner en fin kobberlampe som mulig fungerer, så må jeg jo ihvertfall minst ha 2 stk! Og iflg mine kjære venninner Monica og Kathrine (da med Monica i front og med MIN fullmakt virket det ut som hahaha), sier "ja men da må du (LES gjerne:vi) ha det og det og det som står i stil... "Jaja som sagt, jeg er sjelden vond og be! Men jeg vet tydelig å gi beskjed også, skal ikke stå på det! 

Og jeg er fullt enig i at hvis jeg først har kobberlamper, så er det absolutt ikke HELT feil med andre kobber ting som står i stil!

Dermed endte jeg (som var klinkende klar på at jeg ikke skulle ha en damn shit) opp med 2 kobberlamper som fort endte opp i 3 stk (just in case det ble for lite med 2 liksom), 3 lysestaker , 1 stor vase og 1 stor bolle...

Ok da jeg må vel innrømme at jeg forstår eksen var litt sånn småbekymret når han sendte meg avgårde i diverse selskaper og at han ikke hadde helt sansen for disse!

Det er bare det at jeg egentlig ikke vet om jeg er så overbegeistret over kobber?! Jeg har som regel klare meninger om både interiør og eksteriør! Men kobber? Vel jeg klarer ikke helt og bli enig med meg selv der.. Og ihvertfall ikke uten å se varene "real life"..

Men det må jo være lov å shoppe når nesten hele katalogen til Casa var til 70 %?! 😳 Og med lovnad om at det er så lett som bare det og returnere.... så kjør vi på! Eller?

Men altså.... Tusen takk for deres uimotståelige hjelp Monica og Kathrine! Uten dere så ville jeg ikke eller ville jeg (?) visst hvordan stuen min ville sett ut?

Men en ting er ihvertfall sikkert gutter!

Når dama di er super stressa og seint ute... Da bør du virkelig velge sine ord med omhu.. Hvis det ikke er SUPER viktig bør du bare lære deg å holde kjeft, bortsett fra "hadet, kos deg i kveld da". Du bør ihvertfall aldri gjenta de samme ladaladalada greiene du har holdt på med i 1 time og som du likevel AT våre lovnader holder akkurat til vi trer inn døra til selskapet... Eller muligens idet vi trer ut døra hjemme, eller antageligvis har vi bare "jattet med" fra starten av. Nå skriver jeg nok som en gift kvinne? Men utifra mine tidligere erfaringer, så er det befriende å dele dette som singel jente!

Uansett!  Jeg må si at det nærmest er fascinerende hvor vanskelig det skal være å dra lærdom av slike gjentatte erfaringer? Med det mener jeg å fortsette å gnåle på ei stressa dama og spesielt hvis den dama har ADD i tillegg! Da får du hva du ber om!

Eksen sa tidligere at han var fenghetta og jeg var sprengstoffet. Ok det var en fair deal... Problemet var jo at han de senere årene ikke ville vedkjenne seg å være fenghetta en gang og det var jo da det SMALT for alvor!

ETTERORD:

Dersom noen føler jeg har hengt ut eksen her, så vil jeg bare få tilføye at jeg har gjort han oppmerksom på innlegget!  Hvilket var helt ok for han. Vi er fortsatt gode venner selv om jeg gjerne fremstiller han i dårlig lys her, men ting er nok gjerne satt litt på spissen må jeg innrømme. Siden jeg ikke helt har sagt ordrett hva jeg skriver, men at han "muligens" blir hengt litt ut... Så  er det ikke fullt så sikkert at vi er like gode venner etterpå! Oooops, my bad!

#Homeparty, #home, #homeparty, #selskap, #Casa, #Strategier, #Mannfolk, #Shopping, #Nullkjøpepress, #Kjøpepress

BADANG! Her kommer jeg!!!

Den følelsen når du skal kjøpe den siste 10 l med maling, får rette blandingsforhold og går til kassen .. Og der BADANG, glipper jeg den rett ved kassen ! Lagde IKKE LITT LYD HELLER den! (Selv om den var av plast ?!) 😳Rakk og registrere at enkelte folk "hoppet " litt rundt meg før eg sa "JAJA HER KOMME EG"🙄✌

Ble jaggu litt varmt og klam i hendene gitt!(PS malingen var fortsatt inntakt)

MEN nå er det siste penselstrøk på huset tatt og vi har fortsatt hele sommeren foran oss! (Gjerdet er ikke ferdig da, but that doesn't Count?! Or?)

(Grunnen til lett engelsk/norsk her , er at jeg har vært veldig mye med Ben i det siste! LOL, det er jo absolutt ingen unnskyldning 😂

Awwww ! Nå kan vi ihvertfall nyte resten av sommeren i forhåpentligvis fint vær, uten å ofre maling en tanke!

I følge boksen er det 12 år til neste gang, hvilket betyr at jeg håper på at det går ihvertfall 10 år til jeg trenger å tenke på maling igjen ?

Jeg bukker, neier og takker Ben for ALL hjelp... Takk Gud for at det finnes sånne venner som han 😘 Takker i samme slengen venninna mi som har vært så snill og "lånt" han til meg denne tiden!❤

AMEN OG HALLELUJA 😇

 

#Male,#Maling, #Malehus

Herregud, kan begynne å lure?

Visste egentlig ikke hvilken kategori jeg skulle legge dette innlegget i?Valgte "kossen i hekkan for eg det, men kunne like gjerne puttet det i kategorien "flaut"..

Hvis dere interessert i å vite poenget med innlegget , så "hang on"..... Det kommer til slutt! Må virkelig øve på å komme snarere til poenget!

Altså:

Var innom matbutikken...

Og det KUN med ett formål og det var å kjøpe safarikjeks!

Jeg hadde lovet ei småsyk jente hjemme at jeg skulle kjøpe safarikjeks til henne, etter å ha spurt henne om det var noe hun ville ha?

Diller selvsagt litt ekstra med de, når de er syke ❤

Tok ikke handlekurv med, for denne gang skulle jeg faktisk klare å komme meg ut derifra med kun safarikjeks som var "planlagt "på forhånd!

Snakk om gi seg selv den mest ultimate utfordringen ?!

Men denne utfordring var selvpålagt og jeg tok nå den "utfordringen" på strak arm!

Og det gikk nesten etter planen!

Dro med meg to sjokoladeplater som var tilbud på veien! (Den må være "innenfor" de var jo på tilbud?!)

MEN HER KOMMER EGENTLIG POENGET!

For til tross for at jeg KUN hadde 3 varer, "klarer" safarikjeksen å "forsvinne" ?! "Hvor i svarte ble det av safarikjeksen ? Sa jeg .....Vi begynte å lete foran kassen (der køen er), en ungdom bak meg ble halvhjertet å med å lete, kassadamen og hun som hadde betalt lette etter den safarikjeksen , som tross alt var det viktigste her! Kassadamen reiste seg opp for å kikke foran disken, vi 2 andre fortsatte å lete, ungdommen bak kikket seg litt rundt beina (på ungdommers vis)

BUT NOPE!

Kassadamen sjekket kvittering , jo den hadde gått igjennom ? Lette bak disken...

MEN så begynte hun andre dama og se igjennom sine varer?

DAMN tenkte jeg?😳 Jeg turte NESTEN ikke å åpne Nille posen min!(please, please ikke la den ligge der, nærmest ba jeg inni meg)Hadde jo ikke tatt ny pose for det lille!

MEN NEIDA DER LÅ DEN JO NATURLIGVIS 🙄 Jeg VURDERTE sterkt å bare si at det ikke betydde noe , takke for hjelpen og GÅ DEEFRA!!!

Men hadde jo ikke samvittighet til det heller !

DERFOR:

UPS , den lå hvis her ! Begynte å le litt, ikke sånn helt hjertelig , men mer sånn "Sorry, mente det ikke men det gikk jo bra latter! ( finnes egentlig en sånn latter?)

I det jeg skal gå , beklagde meg, takket for hjelpen!

OG BEGYNTE Å LE,MENS JEG SA " DET VAR VEL DAGENS FOLKENS??! !

Idet flauheten" gir seg , begynner jeg og le!' 😂 Og da snakker vi EKTE LATTER og selv om jeg ble drit flau over den siste kommentaren, fortsatte jeg å le ..Men må jo prøve å lette stemningen litt.. Men det var jo egentlig unødvendig for de var på ingen måte sure på meg, bortsett fra han bak meg i kassen da....Og det val vel strengt tatt jeg som lo mest men men..

Jeg bare lurer på hvordan i hekkan jeg får det til?

DET ER SNAKK OM 3 MATVARER HER!

Jaja ha en super dag videre , folkens!! ! 😜👍👍

#Safari, #safarikjeks, #Kassedame

ALT dette kun på grunn av ett nummerskilt?!

Dette ble resultatet av at jeg synes nummerskiltet kom så fint fram mot den grå husveggen?!

Hadde bestemt meg for å male hele huset grått som naboene, men ville også at listverket skulle være grått..

Til tross for å ha alt det andre grått ville jeg derimot ha det lyst i taket i carporten , spesielt siden jeg bruker den som en slags sommerstue om våren,sommeren, høsten og utover, jaja store deler av året for å si det enkelt! Helt til det blir kaldere og bilen "får lov å" krype lenger og lenger inn i carporten pga min "frykt" for skraping! Hater å skrape, som de fleste andre vil jeg tro? Men bare fronten på bilen står innenfor, pleier det faktisk å være godt nok ift skraping.

Var ihvertfall redd for at det ville bli for mørkt med grått og da var min eneste tanke at jeg da "måtte" ha HVITT tak?!

Stod og diskuterte med Ben (min gode hjelper) og en nabo, at nummerskiltet på huset kom så fint fram mot den grå bakgrunnen!

Deretter spurte naboen hvilken farge jeg skulle ha i taket på carporten ?

Det var da det fatale spørsmålet ble spurt: Du skal vel male det rosa du?

Nei svarte jeg, men kanskje jeg skulle malt det likt skiltet på huset?!

Jeg sa det egentlig først på spøk, men når først tanken var der ble tanken på hvitt uhyre kjedelig !

Dessuten var jo blomsterpottene i samme farge som nummerskiltet også !

Hmmmm....

Jeg tørte imidlertid ikke å gå videre med tanken før jeg fikk "godkjenning " fra "min" etterhvert så mye omtalte interiør ekspert Cathrine på Fargerike!

Fy flate , jeg er jo blitt nesten totalt avhengig av dama?! (Scary)

Men når jeg fikk et "GO" fra både hun og Ben som på forhånd hadde sagt at jeg måtte være helt sikker på fargen i taket for det er ett helvete og male! OK , det var mine ord... Men det var ihvertfall det han mente...

OK hadde som sagt fått "thumbs up" fra begge 2, så var det "no way back" for min del!

Og det var faktisk bare de 2 jeg trengte "tillatelse" fra.. Jeg er ganske sikker på at en del andre hadde ment at jeg ikke burde gjør det! Og dette ble derfor "en liten hemmelighet ". Herregud høres ut som jeg hadde tenkt å gjøre noe kriminelt ?

Men herregud altså ,dette med maling får meg til å virkelig reflektere over livet mitt....

Lever jeg virkelig et så kjipt liv at bare jeg maler litt anderledes, får jeg ett skikkeleg KICK , føler meg sprø og blir totalt gira?

Konklusjonen blir: At jeg er heldig og lever ett liv, hvor jeg er beriket med mine 3 herlige barn og vier derfor nå mitt liv til dem!

Hørtes ikke det fint ut?

La meg heller si det med andre (mine) ord! Har vært så heldig å fått 3 (til tider, men som oftest )herlige unger og da sier det nok seg selv at det er travelt og ikke tid til de altfor store sprellene og stuntene lenger ! (Thank heaven for det) ! 🙄Vi har 50/50 (cirka) ordning som betyr at jeg annenhver uke har kidsa! Når jeg er uten dem og har kommet meg delvis til hektene igjen etter foregående uke, noe som skjer sånn omtrent midtveis ut i neste uke så har uansett mine venninner fortsatt unger og er travelt opptatt . Har derfor ikke så mange å gjøre de store sprellene med ...

DET ER MULIG ALDER (og ansvar ) SPILLER LITT INN HER OGSÅ?! *kremt*.

Men får jeg kick av å velge en sprek farge ? So be it!!! JEG FIKK ENDA MER KICK NÅR VI ÅPNET BOKSEN, FOR Å SI DET SÅNN)!

Siden skiltet allerede var tatt ned, tok blomsterpotten med og freste til fargeriket for å få hjelp til å velge passende farge 👍

Fikk som vanlig god hjelp og Cathrine hjalp meg med å finne riktig farge!

Jeg synes alltid det er spennende å åpne boksen med maling, spesielt når det er en sprek farge og jeg dermed føler meg ekstra vågal !

WOW'! Kunne dette bli bra?

Ble ganske i tvil, kjente jeg? Ihvertfall når det kreves en del og male på nytt og det er liksom ute?

Men jeg valgte altså å la tvilen komme malingen tilgode !

Så då kjør vi!!!

Kjente at jeg ikke var 100% sikker gitt ?!

Men da alt det som skulle males grått var på plass...

DA BLE JEG KJEMPE FORNØYD !👍

Vet jo selvfølgelig at det kommer til å være delte meninger angående det spreke fargevalget?!

Men det driter jeg i, jeg liker det og det er som teller!

ELLER?

Det er jo selvsagt gøy hvis andre liker det også, må jeg jo innrømme! ✌

"Trappemannen" var bortom og lurte på om vi platet eller noe sånt før han skjønte at "vi "faktisk malte!' Hehe !!

Men det ble litt morsomt da Ben hang opp dette "velkommen" skiltet og kommenterte at det ble veldig fint mot den grå veggen ! Vi innså begge 2 samtidig at jeg kunne jo hatt lysgrå i taket som stod i stil med det skiltet istedenfor..?Ja ja lysgrå eller turkis, shit same 😂

Har kødda litt med fifty shades of grey igjennom maleprosessen, men nå ble det visst fifthy shades of Green istedenfor . Delvis pga taket naturligvis , men også det at Ben heter Green til etternavn!

Hysterisk morsomt er det ikke, men litt ??

#Male, #Gråmaling,#Tyrkis, #Grønn,#Fargerike, #Raglamyr, #Fargerikeraglamyr, #Carport, #sommerstue, #fifthyshadesofgrey

Jentetur 17 dager i USA inkl Cruise "nailet" vi.....Men shopping på Kvadrat i Sandnes? Ehmm not so much ! 🙄

Herregud så vanskelig det skulle være å finne tilbake til McDonald's, hvor bilen var parkert da?!

Det hjalp fint lite at jeg ikke overhodet er redd for å spør meg frem, for jeg fattet rett og slett ikke bæret! Spurte ca "ørten" stykk om "veibeskrivelse", men endte likevel alltid tilbake på "square one" hver bidige (j****) gang , etter veldig mye trasking!

Fader så drita lei vi var!!!

Til og med etter en tur i informasjonen, forklaring og kart hjalp fint lite når man ikke eier stedsans ! Eneste som manglet var kompass, hvilket hadde funket enda mindre da jeg aldri har forstått meg på den slags!(må innrømmes at jeg datt vel ut sånn cirka rett før midtveis i forklaringen altså..kr

Til slutt var vi så drita lei begge 2 at vi tok nærmeste utgang og gikk rundt hele "fuckings" Kvadrat!

Jaggu bra at denne "hendelsen" skjedde ETTER at jeg og 11 åringen hadde reist strekningen Hgsd-Orlando- Miami-St.Thomas - San Juan, Puerto Rico - Bahamas - Miami- Hgsd på egenhånd ! Og ikke før...

Da hadde jeg muligens blitt fratatt passet i forkant av reisen?

For let's face it, når man ikke klarer å finne rett utgang på et kjøpesenter en gang, så burde man vel strengt tatt ikke lagt ut på den turen alene?!

Det var kanskje ikke uten grunn til at mamma og de var litt smånervøs før avreise ?

Jaja vi kom oss hele tilbake...Rik på nye opplevelser, selv om stedsansen dessverre ikke ble nevneverdig styrket!! 😳🙄

#dårligstedsans, #stedsans, #kvadrat,#shopping, #forrvirret, #riktigutgang, #utgang, #kjøpesenter,#Sandnes, #USA

Paprika eller paprika chips?😳

Skulle ha chips med dipp i går kveld..

Valget' s kvaler? Nei valget falt rimelig kjapt på den med havsalt, ettersom 4 åringen hadde gått og bært på den med paprika hele halve ettermiddagen..

Chips som en 4-åring har veltet seg rundt med i ett par timer, kombinert med den beste dippen? Æhhhh "not so much" !

MEN DET BESTE VAR,NÅR HUN ROPTE INN TIL MEG PÅ BADET OM "HUN KUNNE FÅ PAPRIKA ?" Eg ropte tilbake "JA DA"

PSSST.... Skulle til pappen om ett øyeblikk ..Da er jeg ikke så vondt å be gitt.Sa derfor ja til litt CHIPS... Eller det vil si , jeg TRODDE at jeg sa ja til paprika CHIPS?!

 

MEN..Kom fra badet og fant denne:

Holdt på å le meg ihjel, mens jeg klasket meg i pannen!

Når en 4 åring ber om paprika , så er det faktisk PAPRIKA hun ber om! 😂😂👍

Faen ta de fotoboksene

Huff hørtes sikkert litt gale ut!

Går som regel "bra" med meg altså ✌....

MEN!!! Hate fotobokser for det!

De der tunnelene i strekningen Mortavika -Stavanger ??!

Jo for all del kjør på med trafikk kontroller altså, men de fotoboksene kunne jeg forbausende lett være foruten?! (Ihvertfall på denne strekningen )...

Du vet de ER der, men er livredd for å glemme både dem og speedometeret ... For det er veldig lett og glemme seg ut! Hvis jeg har passasjerer med meg, kan det være jeg snakker litt rett som det er i tillegg ?*kremt*

Strake vegen, flotte veier pluss det er lett for at det glir litt for lett i ned de nedoverbakkene der! På sånne veier, mener jeg det er latterlig lave fartsgrenser?! Og så må jeg alltid holde litt under fartsgrensen, når jeg tror at fotoboksene nærmer seg! Likevel! Straks jeg får øye på den jævla fotoboksen, må jeg ALLTID hugge i bremsen til tross for at jeg vet at jeg er godt under fartsgrensen ?! Why?

DA MÅ JEG SI AT JEG HAR MYE MER SANSEN FOR 2 FELTSVEIEN PÅ VEI OPPOVER IGJEN! ✌

(OG hva er egentlig greia med strekningsmålingen på veien tilbake ? Det synes jeg ihvertfall ikke er noe "Good news" akkurat !)

Jeg reagerer akkurat likt som når jeg får øye på noen gule vester langs veien! Om det er politiet , vegvesenet, syklist eller barnehage på tur! GULT ER TROSS ALT GULT! Jeg reagerer nok en SMULE verre ved synet av gule vester enn fotobokser!Om jeg ikke akkurat bråbremser, så justerer jeg ihvertfall farten BETYDELIG ned og jeg får ett kraftig sug fra langt nede i magen en plass! Er litt usikker på den eksakte rekkefølgen her, mulig det er omvendt?' At suget i magen kommer , FØR nedbremsingen ? Eller at dette foregår samtidig ? "Who knows?"

Men EN TING er jeg absolutt sikker på ! Og det er at jeg ALLTID sjekker speedometeret ETTER at jeg har bremset ned! Then It's no use!

Hvis jeg blir hanket inn i tillegg , og ikke aner hvor fort jeg kjørte og samtidig ikke aner hvilken kontroll det er? Da er det nesten RETT FØR JEG PISSER PÅ MEG! Til og med de gangene jeg er (nesten) helt sikker på at jeg har alt i skjønneste orden! Men det verste som kan skje (forhåpentligvis) er jo at jeg kan få en bot! Kjipt naturligvis , men ikke noe å bli "pisse redd" for!

Derfor er jeg bedre og mindre nervøs med årene 👍 Men også fordi :

 

 

Nå høres jeg kanskje ut som et "fartsmonster"?!Men det er jeg ikke altså 😜

Får egentlig bare ANGST av fotobokser og gule vester !

PLUSS at jeg synes at det er latterlig lave fartsgrenser på en god del strekninger her på norske veier !!!

Men for all del "thumbs up" for ulike trafikk kontroller ! 👍 (så lenge eg skjermes for de gule vestene)

Tenkte med forbannelse over disse fotoboksene etter å ha kjørt igjennom Renfast sambandet , selv om det også denne gang gikk bra! Da jeg kom til Stavanger var det innslag på radioen om hvor mange millioner disse fotoboksene håvet inn hvert år, hvilke strekninger som satt rekord osv .. Og det er selvsagt ikke snakk om få millioner nei..

Kanskje disse fotoboksene kan finansiere nye vei prosjekt?

NEI TIL BOMPENGER,JA TIL FLERE FOTOBOKSER?!

Huff nei for nesten frysninger,bare ved tanken!!

La meg bare foreta en liten illustrasjon! Det er bare så fantastisk at eg gjør meg så bra på bilder 👍😜

Sattan der er purken!

Hjelp!

Gjort noe galt jeg?

Hide...

Phuuu gjekk bra denne gang også !

Blææ

#fotobokser, #fartskontroll, #tunnel, #politikontroll, #fartsgrenser, #Mortavika ,#stavanger, #arsvågen,#renfast

Til deg som LETT kunne/har LETT tatt feil av diesel og bensin!

Forstår virkelig at dette ikke er standard i alle biler?!

Har du diesel bil, kan du KUN fylle diesel !

Har du bensin bil, kan du KUN fyll bensin!

Enkelt og greit?!

Når vi kjøpte ny bil for 4 år (masse som har skjedd i mellomtiden gitt)

Jaja vi diskuterte fram og tilbake... Bensin eller diesel ? Han ville ikke ha diesel pga han var redd for å fylle feil , siden vi også har en bensin bil!

Og det kunne VELDIG LETT skjedd begge 2!!!

Løsningen på problemet (eller det som ganske sikkert hadde blitt ett problem ...)

Var denne dingsen her til ett par hundre kroner!!! 👍 Da er det faktisk IKKE MULIG Å FYLLE FEIL?

Spørsmålene mine blir derfor :

1. Hvorfor er ikke denne dingsen STANDAR på alle biler?

2. Hvorfor søler diesel sånn, i forhold til bensin?

( Mulig dette har endret seg? Men når vi kjøpte bilen, viste det seg jo at det er mulig å endre det...Men de gjør det jo ikke?! Denne dingsen ble ikke nevnt før vi ville ha bensinbil, pga at vi er like vimsete begge to

Sattan baby!

Maler huset utvendig ...

Fikk lyst å brekke av det gråe!

Holy moly!😳😱✌

Ett år til neste gang...

Høres veldig pessimistisk ut, men må vel innrømme at det er vel ganske nærme sannheten. Hate styret på forhånd med innkjøp av det de mangler til 17.mai... Klær,bunad, sko, strømpebukser etc. Og plutselig er jo ikke mellomste drilljente lenger! Eldstemann på 13, har sikkert vokst en halv meter siden i fjor blabla....

Etter 11 år med "evig" jakt etter strømpebukser til jentene i siste liten, var jeg i år tidlig ute med strømpebukser i år! 

DERFOR: (I midt hode ihvertfall?)

Strømpebukser - CHECK

Klar til 17 mai - CHECK

Stresset om morgenen - Ikke fullt så sikker gitt...Like spennende hvert år!

Jaja alt jeg kunne gjøre på forhånd var nå ihvertfall gjort, strømpebuksene var jo i boks!

Men man kan jo lure på hvor dum går det an å bli? 17.mai  kaoset er jo aldri SÅ lettvint, selv om du ikke skal ha gjester! Det var litt vel optimistisk!

Var i Stavanger på fredag og plutselig slo det meg at jeg ikke har finsko til Maja.. ( Når jeg kommer på noe viktig jeg har glemt utstøter jeg gjerne sånn "Oj lyd" samtidig som jeg gjør ett kraftig innpust (sånn fra nesen og ikke helt i magen, men halvveis ned) hvis dere forstår... Hvis jeg har noen med meg, så spør de jo selvsagt hva det er? (da kan du jo tross alt se ut for folk i nærheten, at vi er midt i en litt sånn "sjokkerende samtale")... Hvis ikke, blir det noen blikk fra folk i nærheten.

Ja ja, men idet jeg kommer på at vi manglet sko til Maja, kommer den "oj lyden" (joggesko til bunad, tar seg ikke helt ut etter min mening) ! Det hadde jeg jo helt glemt..Etter denne oppdagelsen skulle en tro at jeg tenkte igjennom om jeg hadde alt jeg trengte? Men naaaasj da! Jeg er bare helt idiot for tiden og det innrømmer jeg LETT!

For sånn ca 1 time etterpå kommer jeg på at Hannah som ikke driller lenger, muligens må ha klær?(OJ LYDEN IGJEN) Siden vi er i stvg, blir det vanskelig å prøve å finne ut om 17.mai kjolen fra i fjor passer?! Heller ikke denne gang, tenker jeg igjennom om jeg har alt det vi trenger............. 1 1/2 time senere kommer jeg på Isaken da stakkars? (OJ LYDEN ENDA EN GANG) Han har vokst som ett ugress den siste tiden.... Æsj jeg hadde jo ingenting klart jeg? Er det mulig?

Siden hverken kjolen eller skjortene som jeg kjøpte til Isak i USA var hos meg og pappaen ikke var hjemme for å sjekke om de var der , ble det speedshopping på lørdag! Og jeg måtte jo ha både forskjellige varianter og størrelser, for tid til å bytte eventuelt hadde jeg jo ikke!

Det ble derfor kjøpt mye klær! Thank lord for fantastiske bytte rettigheter!Verre var det med matvarer! Shit, var litt lang og den helgen!!!

Men ungene fikk ihvertfall 17 mai klær, og matbudsjettet ble betydelig redusert i helga !

 

#!7.mai, #Forberedelser, #Pinse, #Matvaremangel, #Stress, #Strømpebukser, #Bunad

 

1/2 flasken er byttet ut med vannkanne!

Endelig en vannkanne som fortsatt inneholder en god del vann (faktisk?!😳), når jeg ankommer målet! 👏

Hadde kun 1/2l flaske når jeg skulle vanne blomstene her en dag... Og med en del blomster å vanne , tar jo det en del tid! *klaske meg i pannen*. Gidda å kjøpe så mange blomster da?

Ettersom jeg nettopp hadde lagt fra meg malings kosten etter husmaling, var hageslangen utelukket...

Jeg og hageslanger er ikke nødvendigvis bra match i utgangspunktet og når huset er nymalt var ikke det den beste ide'en ..Malingen hadde gått så bra hele dagen , uten ett eneste uhell av noe som helst slag... Bare ventet på at noe skulle skje! Derfor valgt jeg å kjøre safe og holdt meg borte fra hageslangen!

Etter ørlite klaging , var det en som kommenterte at jeg kunne jo bruke litermålet... Ja sant? Da er det omtrent bare 2 dl igjen når jeg kommer frem til blomsten, svarte jeg! Og igjen lo jeg godt av meg selv .Greit at ihvertfall noen ler, når jeg sier noe HYSTERISK MORSOMT ?! 😂 (ihvertfall i følge undertegnende..)

 

Nei fullt så morsomt var det ikke, men litt?

 

1/2 liter flasken fikk duge en stund til i mangel av 1 og 1/2 liter flaske !

 

Men så fant jeg altså denne kjekke saken på IKEA ! 👍 Vannkanne som ei med litt skjelvinger dann og vann også kan håndtere! 👏

 

Allslags altså ! 🙄😂

17. Mai + kles helvete = ALLTID LIKE "gøy ?"

Å jada jeg sier til meg selv, at 17.mai er kjekt for ungene, det er kjekt for ungene , det er kjekt for ungene...

Sier det for hvert klesplagg jeg har glemt å kjøpe og jeg sier det VELDIG GJERNE opptil flere ganger når jeg leter , finner og kjøper!Skal ABSOLUTT IKKE STÅ PÅ DET!

Men JUHU kos dere! Mine unger er heldigvis for store til å mase om de fine heliumballongene! ❤Nei, la og kalle en spade for en spade for en spade: Jækla (at the most) HELLIUMSBALLONGENE! Som koster, sikkert MER enn flesk egentlig ?!

Huff nei har jo Maja , så det e bare å stålsette meg mot maset ett par år til...

Og til dere eiere av de luftballongene som går til taket eller det som verre er , dere skal vite jeg føler med dere!Både små OG store

Det fikk meg faktisk til å lure? Er det bedre at de fortsatt kan se ballongen der i taket? Eller er det best at den forvinner for godt?

Og det igjen fikk meg til å tenke på ulike kroniske diagnoser av alle ting?! Why? Har ikke den fjerneste ide '!

Da var det visst plutselig skifte av tema ! (Kjenner meg ikke igjen)

Jaja tankene gikk fort over fra 17.mai til HELT andre ting...

Psssst det som er uthevet ovenfor har jeg skrevet i etterkant ... Hadde ett stort forklaringsbehov for ett brått og brutalt emneskifte...😳

Det er sånt som er det bedre å bli født med en "bad" diagnose? (ballongen er der for pokker, men det er liten sjanse for å få tak i den som egentlig var din i utgangspunktet!. Samme hvor mye du så gjerne vil! Her snakker jeg selvfølgelig  høye tak og ikke som i gymsalen på Førre skole ! 😂 Du kan jo få tak i den på Sysco arena også da hvis du absolutt skulle MÅTTE HA den og dermed setter himmel og helvete i bevegelse for å få tak i den?! (Eller hvordan var det "ordtaket"? Tuller ikke,seriøst? Men ser jo at helvete må være litt feil? Jaja shit same )! La oss kalle at den henger under ett innbilt tak som du kan skimte så vidt, men uansett hvor mye du vil så funker det ikke!!! Det er faktisk klin umulig å ta tak i den!!Og når du ikke får tak i an, så prøver du så godt du å både å overse den eller tenker at du må gjøre det du kan for å få det gøy uten., selv om det er kjipt at alle rundt deg har en ballong! Men selv om du prøver å overse den for alt i verden, er den jo der jo fortsatt! Og du klarer ikke å la være å la blikket skjule litt på den uansett hvor hardt du prøver !!! Sånn cirka som om du ser en person som er anderledes (la oss si en med CP da 😂)du ville ikke se , men du klarer ikke å la være å se det lille ekstra blikket likevel!DAMN IT!!!!

Der har dere meg! Det er jo gAnske forvirrende når man ikke har peiling på om de stirrer på meg på grunn av at jeg er sexy eller fordi CP 'en er så interessant? Jeg vet jo at hun damen på 86 som står ved siden av meg og plukker epler  damen på 86 som  kommer under "hva feiler det hun der?" kategorien! Håper jeg ihvertfall ! 😳 Men heldigvis havner de aller fleste i "nada" kategorien som betyr sånn cirka "det bryr meg midt i ræva" eller noe lignende?

(MERK: Selv ironi er et must... )

 

Eller om du får en "bad" diagnose senere i livet! Du mister heliums ballongen, uten at du aner en dritt? Du har jo hatt så mye gøy med den ballongen og vips så er den borte. Det er temmelig vondt det også 😂 Du minnes ballongen og savne den. Jeg vet ikke hvordan det er å ha den ballongen og har hatt måttet klare meg uten! Men jeg har fortsatt lyst på den for POKKER, det ser jækla gøy ut å ha en...

HERREGUD blir det dypere nå så er det bare å legge seg for min del. Ikke er det sammenlignbart heller...EG dør, shit...

Heldigvis er det lettere og finne ut hva som er best eller verst med heliums ballongene ( om de går i taket eller rett til værs ?!)enn når i livet den kroniske diagnosen blir stilt ..... Det er jo bare å få tak i ett par heliumsballonger og en liten mengde kids så har du konklusjonen right away?

Tenk om det hadde vært så lett og finne svaret på enkelte ting?

Herregud jeg og HELLIUMSBALLONGER altså , de gjør meg sentimental rett og slett! *ler meg ihjel , HELLIUMSBALLONGER liksom?*

Men det er jo 17. Mai og når vi først snakker heliums ballonger..... så?!

JIIIZZEZ det er her ADD diagnosen "kicker inn" vet dere! Jeg kunne funnet på tusen andre og bedre ting som kunne sammenlignes, i tillegg kunne jeg funnet 1000 måter bedre både å skrevet og lagt det fram på!...

 

Men her ser dere virkelig ett perfekt eksempel på hvordan en person med ADD sliter med blant annet mangel på impulskontroll og konsentrasjon ! Morsomt og kjipt på en gang, både for "klient og pårørende " Eller kall det/meg prakteksemplar om du vil? Hahaha! Jeg begynner å skrive og så for jeg assiasjoner til andre ting og begynner derfor og skrive det jeg plutselig begynner å tenke på.. OG JEG SKLIR DERFOR RETT OVER PÅ NESTE TEMA.

Sorry guys.. Dere trodde dere skulle lese ett innlegg om 17. Mai eller Kurt Cobain eller Nirvana,(for en naturlig kombinasjon forresten)Istedenfor ble temmelig dypt innlegg om diagnoser og tull og vas gitt!

17. Mai og dritt for komme neste gang, hvis jeg får tid!

Men er bare nødt å vise hvor sinnsykt glad jeg ble når jeg plutselig så helten over alle! Vett ikke hvor mange plakater jeg hadde og hvor mange bøker jeg har skrevet navnet Kurt Cobain på...

For når jeg gikk inn på Bikbok (og leita etter 17. Mai klær til ungene *kremt*) og plutselig henge Kurt Cobain der , bare utbrøt jeg (må understreke at jeg var alene ) Åååååohaaaw eller noe i den duren? Sånn først litt sånn sjokkert åååå og så sånn happy aaaa ! (Sjokkert av å se han på Bikbok av alle plasser og sjokkert at Kristine som jobber på bikbok i Bergen,ikke har gitt beskjed ? Mulig hun ikke husket hvor mye hun hoppet i senga mj med gigant plakaten Cobain " I hate myself and I want to die " i bakgrunnen ? Hun vAr kanskje for liten til å huske det?

 

Her prøve jeg å se skikkelig glad og sjokkert ut på en gang ! Fantastisk bra illustrert?

 

Innser at dette innlegget hadde egnet seg bra som "kontaktannonse" '! OMFG

Denne plakaten hang over senga mi i flere år! KING SIZE ✌😂 #gamleminmer

Denne kjøleskapsmagneten er faktisk den eneste tingen jeg har bydd på, på eBay !

 

 

Dette bildet måtte jeg bare ta med! Ser ut som eg skikkelig LEKER modell og da klarer jeg bare ikke å la være å tenke på fb vennen min som la ut "modell bilder" fra gamle dager.. *ler*

#17mai,#heliumsballonger,#kurtcobain,#cobaing,#bilbok,#diagnoser,#CP,#ADD

Kom visst aldri til poenget her!Hmmm...

 

Ett 17.mai får eventuelt komme senere ! Det er visst på tide å runde av her...

Da var 2.strøk på framsiden av huset tatt...

Stillaset er allerede tatt ned og satt på baksiden , klar for maling i morgen tidlig !

Blir tidlige morgener på Ben for å rekke og male før solsteiken står på !

Hadde ikke fått meg opp i den stigen! Får helt angst bare av å se på !

Stillaset på vei ned! Får angst av at de gjør det også...

Rett og slett angst for det meste som skjer i høyden!

Flinke guttar ! Stillaset er trygt nede og satt opp bak huset, klar for morgendagen 👍

#male, #malehus, #stige,#stillas,#godehjelpere,#høydeskrekk,#Fiftyshadesofgrey,#internhumor

Har hørt at det visstnok skal være ett tegn på at du begynner å bli gammel....

Når du begynner å lage visse lyder /stønner/ sukker idet du gjør ting som feks reiser deg eller bøyer deg?!!! Jeg er begynt å bli mer bevisst og tenker at jeg ihvertfall ikke skal lage sånne lyder, etter at jeg har hørt at dette er noe som kommer med alderen! Eller dvs at jeg ihvertfall slutte med disse "kave" lydene "kremt" , for gammel jeg ihvertfall ikke! Sant vel?

Problemet med dette "fenomenet" er at: Samme hvor bevisst jeg blir,så slår det meg ALLTID ETTER at lyden har tatt veien fra langt nede i magen og ut kjeften?! Hva er den bevisstgjøring rundt dette "fenomenet" verdt da? Den kan bare kysse seg i ræva skal jeg si dere ? Eneste denne "bevisstgjøringen" oppnår er jo å minne meg på at jeg begynner å bli eldre? Det trenger jeg faktisk ikke, sees faktisk på som helt unødvendig fra min side!

I dag for eksempel , når jeg ikke snakket så lagde jeg slike stønne/ "offe" , pluss en del andre TOTALT UNØDVENDIGE LYDER.Siden denne bevisstgjøringen ALLTID slår inn LITT FOR SENT til at slike lyder kan unngås, så jeg derfor bare en utvei/ løsning på "problemet" og det var jo selvfølgelig å prate enda mer! Da hadde jeg ikke tid til disse lydene! Ben som hjelper til med maling er fra England , derfor har praten foregått på min perfekte engelsk talende måte (i ett sett) Stakkars folk !

MEN NÅ KOMMER BAKGRUNNEN FOR HELE INNLEGGET...

Jeg skulle bøye meg og lagde en lyd som dessverre er vanskelig å gjengi skriftlig ! Men noe sånt som dette vil jeg tro: OOOOOOFF, ( noe i den duren ihvertfall )Dette ble jeg selvfølgelig oppmerksom på hakket for sent! En smule irritert (siden jeg akkurat da var obs på dette), sa jeg til meg selv at dette retter du glatt opp igjen på "returen"! Men i det jeg reiste meg opp var det allerede glemt gitt og jeg slapp lyden:AHHHH ! (Eller var det omvendt ? Jaja shit same !)...

Idet dette gikk opp for meg, klaske eg meg i pannen mens jeg lager lyden:ARRRRR! Eller noe sånt? Her er det viktig å bemerke seg at dette var langt fra en uttalelse , men som den velkjente "stønne" lyden!

Og jeg "kødder" ikke .. Idet det går opp for meg at jeg stønnet på grunn av at jeg hadde stønnet igjen , lagde jeg fader meg en ny stønnelyd !Er det mulig ?

Jeg må også understreke at dette ikke er sånne korte happy stønn...

Men sånne laaaaaange (som høres litt sytete og ja litt sånn "gammelmodig "orker / klarer jeg dette stønn " Hvis dere forstår ? Litt vanskelig å beskrive! Men rett og slett slike diverse lyder vi lager når vi gjør ting og tang!(særlig når vi kommer litt opp i alder etter det jeg forstår ??)

Men jeg avsluttet seansen med å si høyt til meg selv: "Oh my fucking God" Jeg følte dermed at jeg gjenopprettet balansen bitte litt for dette sier vel ikke " gamle folk ", eller ?

ALTSÅ PÅ TROSS AV AT JEG FOKUSERTE PÅ Å IKKE LAGE slike "uønskede lyder" , endte jeg opp med å lage flere pga frustrasjon over at selv om jeg var bevist på dette klarte jeg rett og slett ikke å unngå det.!

SELV OM JEG VAR SÅ FOKUSERT PÅ DETTE, KLARTE JEG LIKEVEL IKKE UNNGÅ DET?! MINNET FAKTISK OM PRESSRIER.. SAMME SVARTE HVOR MYE JEG TENKTE AT VED NESTE RIE SKAL JEG FADER MEG KLARE Å HOLDE KJEFT! MEN DET GÅR PRAKTISK TALT IKKE AN Å STYRE! UANSETT HVOR MASSE JEG VIL HOLDE KJEFT, SÅ VÅKNER URKVINNEN I MEG OG DET KOMMER LYDER FRA NEDERST I MAGEN, SOM HØRES UT SOM EN RIMELIG FORBANNA HULKEN ELLER NOE SÅNT?!

Heldigvis høres det ikke så gale ut når jeg for eksempel bøyer eller reiser meg! (Thank heaven for det! JIZZEZZ) .. Jeg tenker mer på sammenligning av evnen å kontrollere den typen utbrudd? Jeg hører jo at jeg ikke er alene om denne typen sukking og stønning? Lurer derfor hvorfor vi gjør dette? Har det noe poeng? Og hvorfor øker denne tendensen tydeligvis med alderen ?Eller gjør det det?

Har hørt at det visstnok skal være ett tegn på at du begynner å bli gammel....

Når du begynner å lage visse lyder /stønner/ sukker idet du gjør ting som feks reiser deg eller bøyer deg?!!! Jeg er begynt å bli mer bevisst og tenker at jeg ihvertfall ikke skal lage sånne lyder, etter at jeg har hørt at dette er noe som kommer med alderen! Eller dvs at jeg ihvertfall slutte med disse "kave" lydene "kremt" , for gammel jeg ihvertfall ikke! Sant vel?

Problemet med dette "fenomenet" er at: Samme hvor bevisst jeg blir,så slår det meg ALLTID ETTER at lyden har tatt veien fra langt nede i magen og ut kjeften?! Hva er den bevisstgjøring rundt dette "fenomenet" verdt da? Den kan bare kysse seg i ræva skal jeg si dere ? Eneste denne "bevisstgjøringen" oppnår er jo å minne meg på at jeg begynner å bli eldre? Det trenger jeg faktisk ikke, sees faktisk på som helt unødvendig fra min side!

I dag for eksempel , når jeg ikke snakket så lagde jeg slike stønne/ "offe" , pluss en del andre TOTALT UNØDVENDIGE LYDER.Siden denne bevisstgjøringen ALLTID slår inn LITT FOR SENT til at slike lyder kan unngås, så jeg derfor bare en utvei/ løsning på "problemet" og det var jo selvfølgelig å prate enda mer! Da hadde jeg ikke tid til disse lydene! Ben som hjelper til med maling er fra England , derfor har praten foregått på min perfekte engelsk talende måte (i ett sett) Stakkars folk !

MEN NÅ KOMMER BAKGRUNNEN FOR HELE INNLEGGET...

Jeg skulle bøye meg og lagde en lyd som dessverre er vanskelig å gjengi skriftlig ! Men noe sånt som dette vil jeg tro: OOOOOOFF, ( noe i den duren ihvertfall )Dette ble jeg selvfølgelig oppmerksom på hakket for sent! En smule irritert (siden jeg akkurat da var obs på dette), sa jeg til meg selv at dette retter du glatt opp igjen på "returen"! Men i det jeg reiste meg opp var det allerede glemt gitt og jeg slapp lyden:AHHHH ! (Eller var det omvendt ? Jaja shit same !)...

Idet dette gikk opp for meg, klaske eg meg i pannen mens jeg lager lyden:ARRRRR! Eller noe sånt? Her er det viktig å bemerke seg at dette var langt fra en uttalelse , men som den velkjente "stønne" lyden!

Og jeg "kødder" ikke .. Idet det går opp for meg at jeg stønnet på grunn av at jeg hadde stønnet igjen , lagde jeg fader meg en ny stønnelyd !Er det mulig ?

Jeg må også understreke at dette ikke er sånne korte happy stønn...

Men sånne laaaaaange (som høres litt sytete og ja litt sånn "gammelmodig "orker / klarer jeg dette stønn " Hvis dere forstår ? Litt vanskelig å beskrive! Men rett og slett slike diverse lyder vi lager når vi gjør ting og tang!(særlig når vi kommer litt opp i alder etter det jeg forstår ??)

Men jeg avsluttet seansen med å si høyt til meg selv: "Oh my fucking God" Jeg følte dermed at jeg gjenopprettet balansen bitte litt for dette sier vel ikke " gamle folk ", eller ?

ALTSÅ PÅ TROSS AV AT JEG FOKUSERTE PÅ Å IKKE LAGE slike "uønskede lyder" , endte jeg opp med å lage flere pga frustrasjon over at selv om jeg var bevist på dette klarte jeg rett og slett ikke å unngå det.!

SELV OM JEG VAR SÅ FOKUSERT PÅ DETTE, KLARTE JEG LIKEVEL IKKE UNNGÅ DET?! MINNET FAKTISK OM PRESSRIER.. SAMME SVARTE HVOR MYE JEG TENKTE AT VED NESTE RIE SKAL JEG FADER MEG KLARE Å HOLDE KJEFT! MEN DET GÅR PRAKTISK TALT IKKE AN Å STYRE! UANSETT HVOR MASSE JEG VIL HOLDE KJEFT, SÅ VÅKNER URKVINNEN I MEG OG DET KOMMER LYDER FRA NEDERST I MAGEN, SOM HØRES UT SOM EN RIMELIG FORBANNA HULKEN ELLER NOE SÅNT?!

Heldigvis høres det ikke så gale ut når jeg for eksempel bøyer eller reiser meg! (Thank heaven for det! JIZZEZZ) .. Jeg tenker mer på sammenligning av evnen å kontrollere den typen utbrudd? Jeg hører jo at jeg ikke er alene om denne typen sukking og stønning? Lurer derfor hvorfor vi gjør dette? Har det noe poeng? Og hvorfor øker denne tendensen tydeligvis med alderen ?Eller gjør det det?

Første strøk på framsiden av huset er tatt i dag!

Har "leid inn" 2 kompiser til å hjelpe til med maling! For "let's face it"!Jeg male hele huset alene ?!

Nei nei litt realistiske, må man være !

I dag var formen fin og eg hadde tid ..Derfor kunne jeg ta i ett tak selv

Synes meg og Ben har vært flinke eg.. Ben i høyden, jeg på bakkenivå ✌

Bikini og Crocs ? Just gotta love it! ✌

Må si det var overraskende lite søl på meg i dag.... Nesten urovekkende ? Det var liksom for godt til å være sant ..?Derfor ventet jeg bare på en 10 liter i hodet e.l😏 But good shit happens after all... 

Dag 1 med maling er overstått and Ben is still alive" til tross for at han har stått i stillas! 😱

Maling av huset på gang!

Stillaset ble hentet på lørdag og satt opp i går, klart for maling i dag 👍 som jeg tidligere har nevnt så har jeg ekstremt frykt for høyder !!! Bare gutta boys setter det opp er jeg bortimot sikker på at de skal falle ned å dø! Synes det er helt grusomt !

Stillaset ble hentet lørdag og satt opp i går..

Så nå skal det males ! JUHU😏🙄😩👍

Good to go ! Klar for maling!

Bare en liten tippekonkurranse!

Hvor lang tid vil det ta før jeg smeller hodet i denna stanga ??

Den er akkurat der jeg går ut døra! Er kanskje ikke så lett å se? Gir dere derfor ett aldri så lite hint.... Har vært SO CLOSE, altfor mange ganger!! DING DING!

Tipp, like og vær med i trekningen av en boks (kalde) Pepsi Max! Del gjerne videre😉Er det ikke sånn de skriver på fb ?

Det overraske meg at folk dele for å vinne ei pølse på Shell liksom !

Dag 1 har gått OVERRASKENDE bra !

Men vær med i konkurransen, hvis du vil ha mulighet og bli den heldige vinner av en boks Pepsi Max 😳

2006 elle 2016?

I går bad jeg Hannah om å skrive årstall bak på Isak og Maja sitt kunstverk !

 

"Hannah , gidde du å skriva 2006 bak på det bildet?"

 

Svaret hun gav meg satt meg faktisk litt ut...

 

" Herregud mamma, me e jo liksom i 2016 altså!! Svarte hun med den beste "pre teen" aksenten...

 

Og jeg ble seriøst litt paff! Og svarte ikke direkte sånn... Jaja mente jo 2016 da!

Istedenfor føltes det ut som jeg våknet opp av dvale eller noe sånt?

 

(Etter en tenkepause ... Rimelig kort tenkepause må jeg påpeke! Va det bare sånn...)

 

Ja for svarte! Stemme jo det! Hvor er de 10 årene blitt av? Var det forresten ikke nettopp snakk om 2000 årsskiftet ? Der det var veldig mye snakk om enkelte datasystemer som gjerne ville kollapse og om man skulle uttale 2016 "Tjueseksten eller to tusen og seksten"?

 

SALLAN så fort tida er gått?! Men når jeg tar en litt lenger tenkepause, så kommer jeg på at det har jaggu meg skjedd mye på de 10 årene likevel..

Isak var 3 1/2, Hannah 1 og lille Maja var langt fra påtenkt en gang..

Så jøsses jo det har faktisk skjedd en hel del på 10 år jo!

 

Men det er vel sånn når jeg trener også...

"2,3,4... Hmmm var jeg kommet til 5 eller 15???"😳🙄

 

Det er så fjernt, at jeg burde strengt tatt ikke nevnt det men...🙄

 

#tid, #2016, #2006, #årtusenskifte

Har fått ny eksklusiv kunst til loftstuå mi!

Og da mener jeg eksklusiv !! For hva er egentlig kulere enn det dine egne unger har laget?!

Tjaaaa jeg hadde jo tenkt å male de rosa selv... Men det er jo klart en 4 åring rundt beina ville bli med ! Da var det bare av med klærne , gidda ikke å leite etter maleklær! Det er jo tross alt litt forskjell på om en 4 åring maler i truse og t- skjorte , enn om en 37 åring gjør det! (Off den var dårlig! Shit same)

Og jeg gidda ihvertfall ikke hyling og

grining, mens jeg malte !!

OK selv om jeg kaller dette eksklusiv kunst.. Må jeg innrømme at jeg henger jo ikke opp hva som helst ... De fleste "kunstverkene" til 4 åringen havner i søpla ( gjemmer jo den selvfølgelig under det øverste).. Selv om det for 10 minutter siden var :(sånn cirka sitat). " Å sååå fint... Så flinke du er Maja!!!!" Så havner det likevel i søpla etter 10 minutt gitt. Huff nå hørtes jeg fæl ute?! De tingene som er lagt litt mer arbeid i, varer selvsagt lenger enn de 10 tegningene som kommer fra barnehagen omtrent hver dag....

Men det her synes jeg passet så fint til loftstuå ! ( Det var jo det som var tanken også da!)

2.etasje er liksom ungene sin etasje.. Huff det hørtes grusomt ut.... De er velkommen til "min etasje" også da, så jeg ser de en del....

Men det er liksom "kidz sone" der oppe !

Soverom , bad , loftstue er liksom deres.. Siden jeg har både soverom og bad nede... Første gang jeg har 2 bad faktisk ! Selv om jeg flyttet fra ett ganske stort hus.. Men planen var å åpne til leiligheten nede så ungene fikk bad etc der.. Jaja ting går ikke alltid etter planen.! Her har jeg lyst å tilføye at ting som regel ikke går etter planen dessverre ,,

Her måtte storebror på 13 trå til.. For hu var lei😏 Begynte fint med 2 rundinger , men begynte å rable 🙄 Isak trådde til og funderte lenge på hvordan han skulle fullføre "mesterverket"... (Sånn at mammaen slapp og finne fram rosa malingen igjen!! For jo , jeg hadde malt over )

Syns han fullførte fantastisk ! Maja begynte etter ei stund å ha innvendiger som Isaken hørte på.

Det ble derfor ett herlig samarbeid mellom eldste og minsten 😍

#Kunst, #Maleri, #Samarbeid, #Poul Pava, # Interiør

Er du rundt fem og tredve og tror du har fått hjernesvulst eller det som verre er?

På grunn av at du plutselig føler at du nærmest blir blind på ett blunk! 

Ta det helt med ro.....

Eneste du trenger å gjøre er å få deg en time hos øyelege, deretter høyst sannsynlig ett par briller og vips der er du blitt frisk!

Nå skal eg være forsiktig å stille diagnose her altså. Men hvis du mot formodning ikke trenger briller til tross for at synet ditt kollapser ut på ettermiddagen....anbefaler jeg sterkt at du tar deg en tur til lege.

                  

 

Før jul opplevde jeg at synet mer eller mindre forsvant fra det ene blunket til det neste utover ettermiddag og kveld. Da det samme skjedde hver ettermiddag i rundt en uke, økte bekymringen for at noe alvorlig var galt.

For det skjedde virkelig på ett blunk... Akkurat som når synet blir ufokusert og du blinker for å fokusere igjen, bare til at jeg ikke klarte å ikke klarte å fokusere igjen. Men altså fra ett blunk til ett annet, kunne jeg ikke en gang lese tekstmeldinger lenger. I løpet av noen dager klarte jeg ikke en gang å lese større skrift. Jeg følte meg en stund som "T-skje kjerringa" før jul og måtte få overstått alt som hadde med lesing (som feks betale regninger) å gjøre overstått FØR synet sviktet. Hadde i ei tid opplevd at synet ble "blørete" hvis jeg var ekstra sliten eller trett, men da holdt det å blunke noen ganger og synet var som det skulle igjen. Men jeg hadde jo vært hos øyelegen for første gang, ganske nøyaktig ett år i forveien! Det slo meg derfor ikke en gang at dette skjedde på grunn av dårlig syn? Jeg hadde jo frem til dette, ikke hatt behov for lesebriller en gang og heller ingen problemer med hodepine.OG synet forsvant jo helt akutt! VIPS liksom!

I løpet av helgen var bekymringen for at det var noe galt, blitt til: Her er det noe alvorlig galt! 

Ringte dermed legen mandagen og fikk en såkalt Ø-time (øyeblikkelig time)

Ble både fortvilet og frustrert da hun mente at dette kom av dårlig syn! Forstod hun virkelig ikke hvor ille dette var? Hadde jeg ikke fått forklart meg riktig? Hun måtte vel forstå at dette var veldig alvorlig? Altså dårlig syn var jo opplagt, siden jeg til tider følte meg nesten blind (ihvertfall når det kom til lesing etc).. Men dette måtte jo komme av en grunn?!

Hun nevnte noe om at jjeg var jo i kommet i en alder, der det ikke var helt unaturlig å få enkelte synsproblemer! Pissprat tenkte jeg!  Muligens jeg tenkte "forbanna drittkjerring" som ikke forstod også, men det skal jeg ikke si for sikkert!

Ringte derfor til øyelegen samtidig som legen sendte henvisningen og bad om å komme kjapt til, slik at dårlig syn kunne utelukkes!

Selv han mente at det absolutt kunne være tilfelle at legen hadde rett og også han nevnte noe om alderen min! Her er jeg ganske sikker på at jeg tenkte forbanna idiot eller noe av det slaget! Kunne virkelig ingen forstå meg? Når jeg fortalte at jeg nærmest ble blind på ett blunk, så mente jeg bokstavelig på ett blunk altså!!! Men fikk tidlig time, pga min egen bekymring!

Jizzez han tok ett "brilleglass" foran øynene mine! "Wow I can see clearly now"! At jeg ikke har sett, hvor lite jeg har sett.... Jeg kan enda ikke fatte og begripe det?! 

Ok , jeg kunne se mye skarpere enn før. Men jeg mente at det ikke kunne forklare at jeg fikk "total shut down" om ettermiddagene? Jo han mente at jeg anstrengte øynene såpass mye i løpet av dagen at det bare kollapset til slutt! Han også begynte å mase om alderen min, nærmest på repeat, om og om igjen!Kunne ikke folk begynne å holde kjeft om alderen min for POKKER?! Jeg bare " kan DU ikke bare slutte å mase om alderen min?" (for helvete)!! Sitat øyelegen "du har perfekte øyne i forhold til alderen din?

Hvordan de kan være "perfekte" når jeg føler at jeg nærmest er blind uten briller, aner jeg faktisk enda?

Jaja etter jeg hadde sett hvor klart jeg burde sett forstod jeg jo at jeg trengte briller ASAP! Men var jo hos han samme øyelegen 1 år tidligere, så mye kan vel ikke forandre sep på ett år?!..Jaja "shit same" ! Jeg kunne ikke få briller fort nok og følte jeg gikk i tåke i mellomtiden!

Optiker sa omtrent det samme som øyelegen og forklarte omhyggelig om hvordan dette som oftest skjedde rundt min alder bla bla!

Da brast det omtrent for meg: Kan dere ikke bare holde kjeft om den forbanna alderen min? Nå har både lege og øyelege mast om den alderen min! Du trenge ikke begynne du også?! Optikeren var derimot like gammel så meg og synes ikke denne alderen var så DRITT som jeg ville ha det til?!

Ja  ja når 3 ulike hadde sagt det samme, så måtte jeg tro på dem da... At jeg altså ikke nødvendigvis hadde hjernesvulst eller det som verre er! Jeg trengte bare ett par briller! (Trengte faktisk høyere styrke... Men det var for mye og gå fra "nada" briller og opp til den egentlige styrken...

Da var det bare å ta med meg briller hjem og prøve da!

            Lettere sjokkert over at jeg trengte briller?! Jeg trodde jeg så helt knall bra!

              

Jaja jeg endte opp med briller gitt! Etter den dagen jeg fikk dem, har jeg bare hatt de av meg når jeg sover! Ble avhengig med en gang jeg satt dem på nesen... Når jeg først hadde sett hvor klart jeg skal normalt se, så blir tekst o.l uleselig uten brillene..

              

Selv om jeg føler meg gammel når brillene følger meg til sengkanten fra dag 1, så synes jeg det er bedre å ha dem på konstant , heller det enn å ta dem på hver gang jeg skal lese noe.

Da hadde jeg ihvertfall følt meg som kjerring! Må faktisk ta på meg brillene, dersom jeg får melding etter jeg har lagt meg!!!  Da føler jeg meg virkelig........ Men da er det jo både sent og mørkt i tillegg !  *KREMT*

JAJA MEN JEG SIER MEG IHVERTFALL FORNØYD!

FRA  Å TRO AT NÆRMEST VAR DØDEN NÆR TIL Å FINNE UT AT JEG KUN TRENGTE BRILLER, MÅ JEG VEL SI MEG RIMELIG FORNØYD ?! 

(Selv om det er rent hekkan og vaske de brillene, som jeg klarer å grise de til på null komma niks. Feks jeg skal rette litt på dem, ei spasme og lillefinger er selvsagt inn på glasset!!!) 

 

#briller, #lege, #øyelege,#optiker, #alder #interoptik #interoptikhedegaard #interoptikhaugesund #rayban

Har ei kreativ jente

Er bare så stolt av jenta mi på 11 som eg så kreativ og så flink med håndarbeid etc..

Hun finner gjerne fram nål og tråd og klipper og syr og lager ting og tang! Driver mye med redesign med andre ord 😜

Flinkere med hendene enn mammaen for å si det sånn!

Denne hadde hun laget til meg til bursdagen 😉 Den blir brukt til blomsterpotte eller potteskjuler er vel kanskje rettere ord?

Avispapiret kommer fra eBay eller Kina sikkert 😂

Her spurte hun bare om denne dongeribuksen kunne kastes?

Og kom ned litt senere med den veska! 😳✌

Dette er bare litt av ting hun har laget...

Huset vasket og klart til maling!

Kunne faktisk se at huset ble rent og mye lysere .. Sier seg kanskje selv, siden det akkurat er blitt vasket?! Men trodde ikke det skulle utgjør så stor forskjell?

Men denne malejobben skal jeg GARANTERT ikke gjøre selv....

Ingen kommer til å se meg, hverken i stige eller stillas med malespann og kost, for å si det sånn!

GOD HELP US ALL!

Det kunne nok ALDRI endt bra tenke eg?

Rimelig vellykket, kan jeg ihvertfall med ganske stor sikkerhet si at det IKKE hadde blitt..

Nei noen ting , velger jeg å overlate til andre!!

Vil i samme slengen vise den geniale plattingen og trappa pappa lagde til trampolinen vår! Skulle hatt ett "FØR" bilde , men trampolinen stod foreløpig i en "mold haug"... Vanskelig for ungane (og ikke minst for na mor) å sparke av seg skoene, for så og balansere ned stigen og "treffe skoene" igjen og deretter dra med seg skitne sko full av mold inn på både inngangsparti og i gangen!Dere ser jo uansett at den ikke akkurat står på ett "grønt område"..

Siden jeg ikke har bestemt meg helt hva jeg skal gjøre med denne delen av "hagen", hadde jeg bare tenkt ett par planker for å slippe skiten !! (Trampolinen opptar jo omtrent hele plassen anyway)

Men når pappa først setter i gang så...

Ble veldig fornøyd med trappa , med gode håndtak og holde seg i..

Det er jo ikke så lett for de minste å gå opp de tynne stigetrinnene på sokkelesten..

Siden trampolinen står så nær inngangspartiet, var det ekstra viktig å hindre skitne barnesko skulle ta veien rett over på inngangspartiet !

Må bare nevne at det er pappa som også har laget terrassen og lagt brostein!

#Trampoline, #Trapp, #Platting,#Inngangsparti, #Handy, #Pappa, #Male_hus, #Stige,#Stilas,#Maling

Til deg som på en travel parkeringsplass, velger å "valse" rett bak bil som er i ferd med å rygge?

Hvis du tenker deg godt om i ett ørlite sekund nå.......Så håper jeg virkelig at du kommer fram til samme konklusjon som meg! HVOR FANTASTISK DUM ER DET EGENTLIG FOR ETT TILSYNELATENDE OPPEGÅENDE VOKSENT MENNESKE MULIG Å VÆRE!!!!

Jepp kjære deg! Vet godt at det er jeg som har vikeplikt for deg som er myk trafikant, men det som er nok så sikkert er at det er DEG (og gjerne det lille barnet som du gjerne holder i hånden) det blir størst skade på hvis jeg mot all formodning skulle treffe deg! For det skulle nok vært helt unødvendig å understreke, at det er deg jeg tenker på og overhodet ikke eventuelle skader på min bil. Min bil slipper nok greit i fra det og gjerne uten en skramme til og med? Men du eller barnet ditt som du skulle passe på og som du gjerne forhindret at ikke sprang i forveien pga alle de farlige bilene... Det er dere Jeg tenker på! Ganske sikker på at du eller barnet ditt ville endt opp med en skramme og gjerne mer til! Og ja eg vet så altfor godt at det er mitt ansvar og eventuelt min feil..Men det hjelper dessverre deg og dine veldig lite!

Som bilfører på en parkeringsplass hvor det gjerne er trangt om plassen og andre biler venter på din plass, er det gjerne flere ting enn deg som fotgjenger vi behøver å ta hensyn til! Ser jeg deg, stopper jeg naturligvis opp og lar deg passere ! Men når du valser rett bak eller i front i det jeg legger over er det mer en 1 gang jeg har fått hjertet urovekkende høyt opp i halsen. Stopper du litt opp neste gang du møter meg og ser at jeg har sett deg, så stopper jeg gladelig opp slik at du skal få passere trygt og jeg kan rygge videre. Jeg ville egentlig i utgangspunktet trodd at denne gjensidige respekten uansett hvilke skuldrer ansvaret ligger på, var ganske så opplagt?! Men jeg har dessverre opplevd litt for mange tilfeller der dette skjer, som gjør at jeg er nødt til å konkludere med at dette nødvendigvis ikke er en så opplagt sak som jeg i utgangspunktet ville trodd. DESSVERRE... Små barn alene på en parkeringsplass uten en voksens "trygge" hånd og holde i, virker til å ha mer vett i hodet enn deg! (Igjen) DESSVERRE... De pleier som regel og stoppe opp, vente og se til at jeg har sett dem!

MEN du er nok kanskje den samme IDIOTEN som valser rett over ett fotgjengerfelt uten å se deg for, KUN pga at det er din rett? (For du valser vel ikke rett ut foran en bil, der det ikke er fotgjengerfelt! Gjør du?). Topper du idiotien, med å skyve en barnevogn foran deg uten å se deg for i tillegg... DA GJØR DU MEG IKKE BARE FORBANNA LENGER, HÅRENE REISER SEG OG JEG SYNES RETT OG SLETT AT DET BARE ER TRAGISK....

Jeg prøver ihvertfall og lære mine unger til å vite at de skal ha blikkkontakt og gjerne ett nikk fra sjåføren, enten de krysser veien eller går bak en ryggende bil.

Skulle tro det var totalt unødvendig med voksenopplæring på dette feltet?

DETTE GJELDER SELVSAGT FOR DEG SOM SER AT BILEN ER I FERD MED Å RYGGE! FOR DET ER KLART DET ER MITT ANSVAR SOM SJÅFØR Å SE DEG.

Her har dere fordelen med å være singel, jenter....

Du kan feks male stueveggen din "knæsj rosa" hvis du vil? Uten at noen "gives a damn SHIT"!

Nå kan jo eg umulig vite hvilke mannfolk dere har, eller eventuelt ikkje har? Kanskje dere har sånne typer som ikkje bryr seg og lar dere jenter"bale" på som dere vil uansett? (Til dere som har sånne menn i hus og gjerne til og med tilbyr seg og gjøre jobben for dere, i samme slengen! Har eg bare en ting og si;HALLELUJA) .

For oss andre som ikkje har slike menn i umiddelbar nærhet (enten om det vil si at en har en mann som faktisk bryr seg om stua er rosa, eller en som ihvertfall ikkje har noen intensjoner for å bidra til at stua blir rosa (eller en annen farge for den del), eller for oss som faktisk ganske enkelt ikkje har en mann innen rekkevidde i det hele tatt! Da er det bare til å brette  opp armene å få jobben gjort selv!! (bittelitt tøffe i trynet nå kanskje.. Synes egentlig det er ganske greit å leie inn folk og altså!

Dette gjelder jo selvsagt også motsatt! Hvis du som mann har en drøm å male stua i FKH (faktisk haha), så er det bare til å kjøre på!!! Du hadde nokså garantert ikkje fått lov av fruen! (turte ikkje å nevne et engelsk lag! For eg har forstått at det kan vekke mange følelser!!!)

I ett forsøk på å unngå å henge ut eksen her, så la meg bare si at eg ihvertfall ALDRI i livet hadde fått lovt å male stua mi rosa der eg bodde før!

Noen fordeler må faktisk oss single få ha altså!

Tok derfor nok en tur innom Fargerike Raglamyr ,for en aldri så liten prat med Cathrine. Det er så kjekt å diskutere interiør,farger og trender med noen du vet er dyktige og vet hva de snakker om!

Etter å ha tatt med meg fargeprøver hjem dagen i forveien, valgte eg å gå for ett rimelig friskt valg og gikk derfor for fargen "Nellik" 

SO PINK IT IS BABY!!!Hvordan eg klarte å bli seende slik ut i løpet av sånn ca 0,50 sec skal eg prøve å forklare etter beste evne etterhvert. Men la oss bare si at dårlige balanse, nedsatt motorikk, høydeskrekk over snittet som av en eller grunn påvirker balansen ytterligere, over snittet skvetten pluss en malerulle i hånden... Ikkje nødvendigvis trenger å være en god kombinasjon!Føler meg sprø og spent på samme tid... Fy flate, det er grunn nok til å "freshe opp" stua bare det! Gøy å være litt vågal med noe som er så lett å rette opp i, dersom man ikkje skulle bli helt fornøyd :-)

Det er jo ikkje så veldig lenge siden eg malte stueveggen sist gang. Men den gang ble eg liksom ikkje helt 100% fornøyd... Fargen ble da rødere enn eg hadde sett for meg.

Av en eller annen grunn sammenlignet eg for Cathrine feil, fargevalg med mannfolk! Hvorfor? Ja det må gudene vite!

Men som nevnt eg følte meg litt sprø også første gang eg malte, men fargen ble litt skuff i forhold til hva jeg hadde sett for meg og hvordan den fremstod på bilder. Spennende og en smule skummelt å gå fra helt hvitt og nøytralt over til noe totalt nytt og anderledes!Tenkte derfor at eg kunne jo gi an en sjanse, for å se om eg klarte å venne meg til den. Altså den var jo helt ok i utgangspunktet, ellers hadde den jo aldri blitt med meg hjem og testet i første omgang! Den svarte faktisk mer til forventningene i kveldslys enn dagen etterpå! Men eg tenkte som sagt at kanskje kunne like den enda mer, litt etterhvert. Dette var jo tross alt drastisk fargeendring fra hvit til rosa, som den egentlig skulle være, men som eg velger å kalle rød... Etterhvert ble begynt eg å like den mer, men ikkje mer en helt ok liksom? Men det fikk nå duge ei stund til..Men så kjente eg at den irriterte meg litt mer og mer! Og til slutt måtte den bare UT og erstattes med en annen nyanse . Var derfor veldig spent på om den NYE svarte til forventningene? 

Eg er bare nødt til å understreke at du trenger ikkje å utbrodere til de ansatte på Fargerike, hvorfor du ikke er helt fornøyd med fargen i den grad som eg til tider har en lei tendens til å gjøre!!!

Kjenne eg e nokså spent på valget ja!Må bare få an opp først!! Ikkje alle som er like enkle...... 


Wiiii Ilike!!! Var ikkje bare litt rosa heller den...

 So far, so good... Kan jo se lovende ut dette!

Må jo si allerede FØR fargen er kommet på veggen, at den neppe vil være der om 15 år! 

Men det er litt spennende å prøve noe HELT NYTT. Og så er det takk og pris enklere å skifte farge på en vegg, en å skifte mannfolk!

Male en vegg er noe de aller fleste vil kunne få til selv. Synes det er så gøy å drive med en type "oppussing" (i nytt hus)som til og med eg kan få til! Men det må jo selvsagt tas med, at en nesten er nødt til å regne med ett uhell eller 2. Men det er som sagt noe en bare må legge inn i beregningen... Det er liksom en del av pakka, når det gjelder meg.

Selv om eg både liker og klarer å male, så sikter eg ikkje til noen maleroppdrag med det første for å si det sånn. Selv om det skjer ett eller annet uventet underveis i prosessen, er det vel viktigst at resultatet blir bra uansett hvordan det går til.(Er ikkje alltid resultatet blir bra heller hehe) For til tross for at eg har CP (som eg er rammet av i hver minste del av kroppen.Noen får det gjerne bare en side, en arm ,eller fot og noen er selvfølgelig mye sterkere rammet enn meg! I mitt tilfelle ble eg som rammet "all over the place" Men "what to do"? Det er det du får tildelt, selve skaden er allerede der og dessverre lite å gjøre med... Men hvordan man velger å leve med diagnosen man har, betyr ekstremt mye for livskvaliteten Eg har ihvertfall prøvd å ta i mot alle utfordringer eg får. Noen fikser eg lett, noen må eg kjempe en god del for å fikse og noen få må eg være mer realistiske og si til meg selv at "Silje, dette trenger du ikke bruke krefter på for å få til en gang". Litt flinkere til filtrere ut ting eg ikke trenger å bruke krefter på, nå som voksen. Det er jo tross alt ikkje alt alle "friske" klarer heller?!. Men som liten var det ikkje en ting eg ikkje "kunne klare! Eg skulle jo være med på alt som venninnene mine gjorde og var jo SELVSAGT med på alt også.

 Nei dette er jo ett innlegg om å male en vegg.... Men der "kom eg litt mer ut av skapet" gitt.

Men når eg med mine spasmer i hytt og gevær, dårlig balanse og ikke de aller beste motoriske ferdigheter *KREMT* kan male en vegg enkelt og greit?(Selv om det kreves en god del mer krefter av meg, som dere muligens ser på enkelte av bildene)

 Men når til og med eg kan gjøre dette relativt kjapt, vil eg tro folk flest maler en vegg på null, komma niks. Det er faktisk sinnsykt gøy og male, for du ser faktisk resultatene av innsatsen med det samme! Ikkje er det dyrt heller.... LES: Nå snakker eg om kun en vegg! Store muligheter for at eg ikkje hadde sagt det samme, hvis det var snakk om noe særlig mer som skulle males. Som feks at huset mitt MÅ males utvendig i vår/sommer. Det er liksom ikkje like kult :-(


Ut i fra tidligere erfaring, tenker eg at plastikkhansker er en god ting! Finnes faktisk et eget innlegg om å få på seg disse fordømte hanskene, for de spesielt interesserte? Der er hanskene omsider på og eg "good to go", klar for strøk nummer 1  !!!!


Se der ja, grise meg til allerede idet eg åpner spannet!


Sjekk her! Ren og pen med "nye" maleklær :-) (Ikkje pokker om eg fant de gamle)

Nå er eg klar som ett egg for å få startet, eneste "utfordring" nå er den jækla 2 trinns trapp. Lider av høydeskrekk pluss litt dårlig balanse, noe som.gjør at eg ikkje en gang liker meg  2 små trinn  over bakkenivå! (blir stiv som en stokk og eg tror faktisk at det påvirker balanse nerven til det ytterste ,om det er mulig?)

Ok,here we go!

Hate å stå i sånn trapp! 
                                      
Konsentrasjon 2 trinn over bakke nivå!

Ser at eg har ett aldri så lite "sleivspark" med rulla her!

Men eg har ihvertfall lært at selv om eg står i trapp, er det lurt å holde seg minst en halv armlengdes avstand fra veggen! Ellers risikerer eg og se ut sånn som eg gjorde første gang eg malte kjøkkenet! Trenge liksom ikkje å klistre meg inn til veggen, selv om eg står i ei trapp!

Når du ser sånn ut både på pupper og mage (siden den og stakk litt ut gitt), da står du muligens litt for nærme? Men for all del... er ikkje noen ekspert på området eg :-.)Pass på puppene og husk avstand! Gir høyst sannsynlig bedre resultat?


Dypt konsentrert,holde balansen, male og ikkje være borti veggen....Masse og passe på , på en gong!

Som eg nevnte tidligere så har eg høydeskrekk, dårlig balanse.(ikkje sånn drit dårlig balanse altså, kan gå og er med på ... Men i tillegg støkker eg VELDIG lett, skal ingenting til for å hoppe meg til å hoppe og rope! For 1 år siden fikk eg vite at dette var ganske typisk for min type CP?! Denne informasjonen ville nok mamma og pappa likt å hatt, når eg var lita jente... Eg stokk jo så lett, at de til tider nesten ble litt flaue... Det så liksom ut som eg ikkje hadde det så greit ut hjemme for å si det sånt! Noe eg absolutt hadde, bare for å få det avklart!

Men til tross for dårlig balanse, dårlig motorikk osv , så det derimot ut som det gikk VELDIG bra denne gang.

Hadde bare omtrent 1 og 1/2 rullestrøk igjen og gledet meg faktisk til å vise ett bilde av meg med NIKS OG NADA malingsflekker på hverken meg eller klær OG best av alt eg var super lett for å ikkje truffet taket en eneste gang! Maling på hendene er ikkje verdt å nevne, for der hadde eg tross alt sikret meg med hansker på forhånd! MEN akkurat i det  eg stod der,så bortover veggen og vurderte "mesterverket" mitt. Her er det viktig å bemerke seg at denne vurderingen foregikk ,MENS eg fortsatt MALTE, pluss at eg STOD I TRAPPA.  Da gikk jo selvsagt alt til .........HEKKAN! (i mangel på ett bedre ord!). Eg innrømme LETT at eg er verre enn mannfolka, 2 ting på en gang? DET GÅR BARE IKKJE!!

De fordømte hanskene hjalp ikkje en dritt, skal eg si dere!!!!

"For når noe virker for godt til å være sant... Så er det som oftest det dessverre ::-(

Så langt var eg kommet når uhellet var ute... NESTEN ferdig med første strøk! OG Så...BADAAANG!


(Bildet er tatt ved strøk nummer 2 og kun ment som rekonstruksjon)

 

Plutselig hadde eg malt over den ENESTE lysbryteren som stod igjen! I det eg skulle til å gå ned trappa for å skyndte meg og finne fille fortere enn svint ,gikk blikket mitt opp i taket og der hadde eg fader meg klart å komme oppi med rullen. Eg stokk rett og slett såpass eg holdt på å falle ned trappa, da eg innså at ble enda viktigere å få tak i fille fortere enn.....

Funket ikkje optimalt med alt for våt fille og ROSA hansker, som de hadde blitt på veldig kort tid! Rev derfor av meg hanskene for å prøve å unngå å gni det rosa mer utover...Skulle eg vaske mer å risikeree å bare gjøre det vondt verre eller la det være? Eg valgte en mellomting og tok ei rulla til oppi taket! Etter det må alt ha gått i svart, for eg kan bare ikkje fatte og begripe hvordan eg endte opp sånt på ca 0,50 sec?! 

 
 

Kan nesten se hva eg sier på første bilde der eller? Eg ser ihvertfall for meg flere alternativer og det er nødvendigvis ikkje fraser ungane trenger å høre?

Måtte springe til naboen for å få det dokumentert! Gikk først til den ene naboene, men han bare dro meg videre til neste mann. Kanskje for å vise "hva i helsike Silje har funnet på nå?!" Hva vet eg?

Etter  eg kom hjem fant eg jo ut at eg kunne ta bilde selv også da,

Er det overhodet mulig?
 Til og med under haka? Må sikkert være fra når eg hentet meg inn igjen for å unngå å                                                                                                        falle? Forstår det faktisk ikkje, hvordan det gikk til?
Eg falt pladask for fargen og eg ble kjempefornøyd! Utrolig hva en liten en nyanse forskjell kan utgjøre!Aller siste bit, snart ferdig! Som dere muligens ser, så krever enkelte ting litt mer anstrengelse for meg enn andre?

Men uansett så har ALLE egne utfordringer! Mine er muligens litt mer merkbare, men alle har sine ting?              


f

Tipser gjerne om bloggens FB side "SILJEMEDVILJE"

Følg meg gjerne på Instagram @Siljemedvilje1 

Ønsker også stadig nye medlemmer i Interiør og DIY gruppa mi på Facebook  "For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter."
#fargerike #rosa #male #cp #cerebralparese #motorikk #ufordringer, #nellik, #interiør #rosavegg #rosastue #personliginteriør #fargerikeraglamyr #fargerikehjem #interior #interiørinspirasjon #inspo 

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017

, Tysvær

Mamma til 3 - hverdagslivet med ekstra utfordringer, som følge av CP diagnose... I tillegg ble jeg diagnostisert med ADD i voksen alder.,Jeg skriver om hverdagslivet, interiør og diverse DIY prosjekter, ofte med fokus på å kunne mestre ting på sin måte.Man bør i det minste forsøke! Jeg skriver som regel med itt humor og en god del galgenhumor må til!! Siljemedvilje = Imperfectly Perfect!


  Trebarnsmor med CP og ADD, som blogger om hverdagslivet,interiør og DIY prosjekter.
Instagram: @siljemedvilje1 Facebook: Siljemedvilje Interiørgruppe: For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter.

+ Legg meg til som venn


Kategorier

 • » Bite me!
 • » Blogg
 • » Bøker
 • » Bøker/Forfattere
 • » CP
 • » eBAY Baby
 • » Familie
 • » Fascinerande
 • » Ferie
 • » Flaut
 • » Fornøyd
 • » Full kontroll
 • » Happy
 • » Interiør
 • » Kidsa
 • » Kossen i hekkan får eg det te?
 • » Made by Silje
 • » Panikk
 • » PARTY
 • » Shit happens!
 • » Shopping
 • » Stakkars
 • » Trening


 • Arkiv

  Februar 2018 Januar 2018 Desember 2017 November 2017 Oktober 2017 September 2017 August 2017 Juli 2017 Juni 2017 Mai 2017 April 2017 Mars 2017 Februar 2017 Januar 2017 Desember 2016 November 2016 Oktober 2016 September 2016 August 2016 Juli 2016 Juni 2016 Mai 2016 April 2016

  Søk i bloggen