Sånne ting gjør meg ikkje sjokkert lenger, bare sinnsykt oppgitt!

Huff sånt som dette med omskjæring av små rettsløse gutter gjør meg vondt langt inni sjelen eller hva det kalles? Men dere kjenner sikkert igjen følelsen?

Leste en artikkel i Dagbladet som gjorde meg en god del opprørt, men enda mer forbanna egentlig!

Eg må først innrømme at eg beveger meg ukjente marker her og er ikkje akkurat ekspert innen Religion, men omskjæring er like ille samme hvilken religion eller unnskyldning de har for å kjønnslemlestelse av små gutter...

Vet heller ikke hvorfor eller hvilken grunn de hadde og fremdeles har for å utføre slike inngrep? 

Men vi lever i 2016 og det har tross alt skjedd en del endringer i samfunnet, siden Jesus ble født.... Kanskje på tide å revurdere tolkningen av bibelen, Koranen, eller det meste innen religion?

Før trodde vi at jorda var flat, men så ble det kjent at jorda faktisk var rund! Vi lever jo heldigvis ikke etter forståelsen av at den lenger er flat.

Uansett grunn , når skal folk som utfører dette innse at dette er ren GALSKAP!

I 2015 kom det lov om at norske leger ikke har rett til å nekte å utføre slike inngrep. Trodde sykehusene var her for medisinske og ikke religiøse grunner?!Men for all del beere at slike inngrep utføres på sykehus enn hjemme på kjøkkenbenken uten tilstrekkelig eller riktig smertelindring! Men at norske leger ikke har lov å reservere seg mot sånne inngrep??

La nå de stakkars guttene få ha utstyret sitt i fred for guds skyld. Det er vel en hensikt med at guttene er født sånn, vil jeg tro? Hvorfor tukle med "naturen" ?

Vi har vel andre  hygiene rutiner etc nå enn ved Kristi fødsel? Dersom dette er grunnen for lemlestingen?

Myndighetene foretar seg lite for å få enn slutt på dette. Eg forstår det er litt ømfintlig tema siden det omfatter religiøse spørsmål, men det gjør meg sååå forbanna!

Eller jo, i 2014 vedtok stortingsfleirtalet å gjera eit lite forsøk på å betre rettane til dei gutane dette gjeld. Det vart då vedteke at ingen kan initiere eller gjennomføre omskjering av gutar på kjøkkenbenken eller andre ueigna stader. Inngrepet skulle frå då av skje i offentleg regi eller ved private klinikkar godkjente av det offentlege, og for første gong vart det pålagt smertelindring.(kilde:http://www.dagbladet.no/2016/04/16/kultur/meninger/debatt/omskjering/jenny_klinge/43896611/) 

Her snakker vi 2014 folkens! Er det overhode mulig?

Andre overgrep mot barn som oppdages, straffes hardt (eller alt er relativt, her snakker vi norske fengselstraffer). Omskjæring er et overgrep (etter min mening )mot små forsvarløse gutter, som utføres helt lovlig. Dette på grunn av at noen tullinger for  EN GOD DEL ÅR SIDEN, tenkte at dette var en god ide`. Hadde de fortsatt vært her nå, er jeg sikker på at de hadde ristet på hodet og kalt ellers oppegående foreldre idioter som fortsatt synes det er tingen å omskjære guttebabyene sine. Vi andre vil jo for alt i verden prøve å unngå at ungene våre behøver operasjoner, ihvertfall helt unødvendige operasjoner...

LA NÅ GUTTENE FORBLI SÅNN SOM GUD SKAPTE DEM!!! (eller hva i svarte det var som skjedde? Ikkje vet eg!!!)

http://www.dagbladet.no/2016/04/16/kultur/meninger/debatt/omskjering/jenny_klinge/43896611/

 

 

#Omskjæring, #Religion, #inngrep

OK trur nok eg slår de fleste mannfolkå i sokkane

Når det gjelder "stakkarslighet" ved sjukdom.. Det seies jo at mannfolk e så stakkarslig og syns så synd på seg sjøl, når de blir såååå "veldig sjuke"...

Det e nok få som slår meg på det området, dessverre... Eg blir så stakkarlig, at det nære på at eg får fnatt av meg sjøl..

Formen e heldigvis stigande nå,men eg har nok ALDRI vært så sjuke som i går og natt! Syns det e heilt grusomt eg :-( Når du ikkje orke å gå på do før det nesten e for seint og du holde på å svime av 3 gonger på veien.. Ligge i mørkt rom og orka knapt å sjå på telefonen som plinger... Tok meg i å tella te 10 og så 10 te for å orka å sjå.. For tenk om det nåke viktig, sant ?

DÅ e det egentlig bittelitt kjipt å være aleina  og ingen omsorg å få. Blir som ein liten unge, når eg e sjuke altså! Kreve ikkje så masse egentlig ..Men bare liksom det åfå ett "kossen går det med deg? Ska eg finne nåke te deg?"  Sjøl om eg kanskje ikkje vil ha nåke, så e det godt å få spørsmålet elle muligheten!

Så ja: STAKKARS MEG!

Lure på om me elle ihvertfall EG nåken gong blir for gammel for omsorg? Vett egentlig at eg ALDRI blir det ihvertfall ..

Og då tenke eg med skrekk og gru på eldre"omsorgen" her te lands, der de omtrent går med stoppeklokke og knapt har tid te å ta av seg jakkene når de e på hjemmebesøk .Det e bare heilt skammelig !

Va faktisk heilt tilfeldig valg av t-skjorte idag! Men passet veldig bra te håret mitt synes eg? 

    
    
 
Føle meg bare heilt AMAZING 😍😩

 

#Bad hairday, "Sjuk,#Syk, #sykdom, #Stakkars meg,

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017

, Tysvær

Mamma til 3 - hverdagslivet med ekstra utfordringer, som følge av CP diagnose... I tillegg ble jeg diagnostisert med ADD i voksen alder.,Jeg skriver om hverdagslivet, interiør og diverse DIY prosjekter, ofte med fokus på å kunne mestre ting på sin måte.Man bør i det minste forsøke! Jeg skriver som regel med itt humor og en god del galgenhumor må til!! Siljemedvilje = Imperfectly Perfect!


  Trebarnsmor med CP og ADD, som blogger om hverdagslivet,interiør og DIY prosjekter.
Instagram: @siljemedvilje1 Facebook: Siljemedvilje Interiørgruppe: For oss som digger interiør og andre diverse DIY prosjekter.

+ Legg meg til som venn


Kategorier

 • » Bite me!
 • » Blogg
 • » Bøker
 • » Bøker/Forfattere
 • » CP
 • » eBAY Baby
 • » Familie
 • » Fascinerande
 • » Ferie
 • » Flaut
 • » Fornøyd
 • » Full kontroll
 • » Happy
 • » Interiør
 • » Kidsa
 • » Kossen i hekkan får eg det te?
 • » Made by Silje
 • » Panikk
 • » Shit happens!
 • » Shopping
 • » Stakkars
 • » Trening


 • Arkiv

  August 2017 Juli 2017 Juni 2017 Mai 2017 April 2017 Mars 2017 Februar 2017 Januar 2017 Desember 2016 November 2016 Oktober 2016 September 2016 August 2016 Juli 2016 Juni 2016 Mai 2016 April 2016

  Søk i bloggen

  hits